Politika
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
bár nyilván a fővárosi lóvé már lenyúlva/leosztva, meg csepp a tengerben, de a primer, meg a szekunder üzenet is helyes..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Igen eléggé. Példát lehetne venni a siófoki polgármesterről.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Hú Sierra, nagyon zavar a dolog ahogy látom.
Ne is mondd, garantálható a fejlődési rendellenesség innentől. szegény defektes gyerekek, mondjunk egy imát értük.Remy írta:Szegény gyerekek, vajon mit fognak mondani a szülők.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Szegény gyerekek, vajon mit fognak mondani a szülők.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
Ez amúgy kibaszott durva. Konkrétan a végtelenségig lehet tolniuk, annyira vevők rá az emberek. Bármi van, eltelik 30 év, romokban az ország, a fidesz 30 éve a hatalmon, de ezek még akkor is Gyurcsányozni fognak.ferni írta: Nekem a kedvencem hogy 12 éve hatalmon vannak kétharmaddal és még mindig minden a baloldal hibája
Már a második kétharmad után nyilvánvaló volt, hogy mekkora károkat okozott a buzi Fletó, de hogy 12 év után is még mindig ezt nyögjük... azért ezt talán kevesen gondolták volna.
Amúgy annyira előttem van a fideszesek véleménye a tűzijáték "bojkottálásáról".
Rohadt libernyák gyurcsányista barmok, a haza az első, meg kell ünnepelni ősnagymagyar elődeink cselekedeit, kit érdekel mennyibe kerül, ünnep az ünnep! ezek a szemét lipsik még ezt is meg akarják vonni a magyarságtól??? Szégyen és gyalázat! Hajrá Fidesz.
Rohadt libernyák gyurcsányista barmok, a haza az első, meg kell ünnepelni ősnagymagyar elődeink cselekedeit, kit érdekel mennyibe kerül, ünnep az ünnep! ezek a szemét lipsik még ezt is meg akarják vonni a magyarságtól??? Szégyen és gyalázat! Hajrá Fidesz.
Pontosan... nem annak kéne számítania hogy bal vagy jobboldal, hanem hogy előremozdítsák vele az országot. De ez soha nem fog bekövetkezni.___Samy___ írta: Szamomra mindig is abban volt a politika rakfeneje, hogy xy-nak a dolgaira vagy a velemenyere mar zsigerbol vagjak ra az emberek, hogy hulyeseg, csak azert, mert jobb oldali/bal oldali. Gyakorlatilag meg sem halljak.
Ezt a begyepesedett gondolkodast kellene mar elfelejtenie a tarsadalomnak, olyan nincs, hogy az egyik oldal mindent jol csinal, a masik meg semmit. Inkabb tanulnia kellene az elodok hibaibol.
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
quote=Sierra post_id=1185073 time=1658232021 user_id=117]
BRUTÁLIS VÁLSÁG KÖZELEG? Surányi György közgazdász, egyetemi tanár // Friderikusz Podcast
csávóka igen csak nagy tudású, Fridi vagy 5 percig sorolta az életútját az elején. Érdemes belehallgatni (ha nem is végig, mert amúgy több mint 1 óra).
[/quote]
nem vitatom el hogy a tudása biztos megvan mert komoly poziciokat töltött be élete során de azért azt hozzá kell tenni hogy olyan dolgokat kér számon amelyeket ő sem tudott megoldani.
89-ben gazdaságpolitikai főtanácsosa volt az akkori kormánynak, 90től pedig az MNB elnőke. 89-ben mesterségesen gyengítik a forintot 16,1%-al 90ben további 19,2%-al. De azt még hozzá lehet tenni hogy a német márkához illetve a dollárhoz képest még nagyobb volt a leértékelődés mert ezek a devizák akkor még erösödtek is a piacon.
91től már más az MNB elnöke....
95től ismét az MNB elnöke. Bevezetik a csúszó árfolyamrendszert Magyarországon.
A csúszó árfolyam tulajdonképpen azt jelenti, hogy az árfolyamot előre nyilvánosságra hozott idöközönként és mértékben leértékelik. Ez a rendszer a rögzített és lebegő árfolyam-politika előnyeit próbálja ötvözni. Olyan országban célszerű alkalmazni, ahol az infláció magas.
Forintspekuláció lépett azonnal életbe, a befektetők abszolut nem akartak forintot venni és amig csak tudtak a forint ellen dolgoztak és a pénzüket a lehető legkésőbb váltották forintra. Az ország csak devizában tudott kereskedni, deviza hiteleket felvenni és amikor így értéktelenödik le a forint akkor bizony hamar nagyok a veszteségek. Államháztartási hiányt nehéz tartani, költségvetési kiigazitásokat kell csinálni. 1995ben 26,9%-ot gyengült a forint a "valutakosárhoz" képest. Azokhoz a valutákhoz képest amelyek fontos kereskedelmi partnerei voltak az országnak 30.8%-ot gyengült a forint. 95-ben az infláció elérte a 28%-ot. 95-ben 61 tonna aranyat adott el az MNB. A devizatartalékkal kapcsolatban pedig annyit hozzá lehet tenni hogy bár növekedett a devizatartalék de ehhez hozzajárult az is hogy nem feltétlenül kellett külföldi devizát vásárolni hiszen ilyen leértékelődések mellett a devizatartalék is önmagában nő. És még az ő elnöksége alatt jelentik be a Bokros csomagot, amelyet Bokros-Surányi csomagnak is emlegetnek.
Ettől függetlenül természetesen vannak jogos kritikák, de nekem amikor olyanok szolalnak meg akiknek volt lehetőségük de rossz irányba indultak el azok kicsit hiteltelenek. Kicsit olyan számomra mintha mondjuk 2035-ben Varga Mihály vagy épp Matolcsy birálná az akkori kormányt hogy miért hagyja hogy mondjuk 500 forint az euro miközben mostis magasan van az euro.
BRUTÁLIS VÁLSÁG KÖZELEG? Surányi György közgazdász, egyetemi tanár // Friderikusz Podcast
csávóka igen csak nagy tudású, Fridi vagy 5 percig sorolta az életútját az elején. Érdemes belehallgatni (ha nem is végig, mert amúgy több mint 1 óra).
[/quote]
nem vitatom el hogy a tudása biztos megvan mert komoly poziciokat töltött be élete során de azért azt hozzá kell tenni hogy olyan dolgokat kér számon amelyeket ő sem tudott megoldani.
89-ben gazdaságpolitikai főtanácsosa volt az akkori kormánynak, 90től pedig az MNB elnőke. 89-ben mesterségesen gyengítik a forintot 16,1%-al 90ben további 19,2%-al. De azt még hozzá lehet tenni hogy a német márkához illetve a dollárhoz képest még nagyobb volt a leértékelődés mert ezek a devizák akkor még erösödtek is a piacon.
91től már más az MNB elnöke....
95től ismét az MNB elnöke. Bevezetik a csúszó árfolyamrendszert Magyarországon.
A csúszó árfolyam tulajdonképpen azt jelenti, hogy az árfolyamot előre nyilvánosságra hozott idöközönként és mértékben leértékelik. Ez a rendszer a rögzített és lebegő árfolyam-politika előnyeit próbálja ötvözni. Olyan országban célszerű alkalmazni, ahol az infláció magas.
Forintspekuláció lépett azonnal életbe, a befektetők abszolut nem akartak forintot venni és amig csak tudtak a forint ellen dolgoztak és a pénzüket a lehető legkésőbb váltották forintra. Az ország csak devizában tudott kereskedni, deviza hiteleket felvenni és amikor így értéktelenödik le a forint akkor bizony hamar nagyok a veszteségek. Államháztartási hiányt nehéz tartani, költségvetési kiigazitásokat kell csinálni. 1995ben 26,9%-ot gyengült a forint a "valutakosárhoz" képest. Azokhoz a valutákhoz képest amelyek fontos kereskedelmi partnerei voltak az országnak 30.8%-ot gyengült a forint. 95-ben az infláció elérte a 28%-ot. 95-ben 61 tonna aranyat adott el az MNB. A devizatartalékkal kapcsolatban pedig annyit hozzá lehet tenni hogy bár növekedett a devizatartalék de ehhez hozzajárult az is hogy nem feltétlenül kellett külföldi devizát vásárolni hiszen ilyen leértékelődések mellett a devizatartalék is önmagában nő. És még az ő elnöksége alatt jelentik be a Bokros csomagot, amelyet Bokros-Surányi csomagnak is emlegetnek.
Ettől függetlenül természetesen vannak jogos kritikák, de nekem amikor olyanok szolalnak meg akiknek volt lehetőségük de rossz irányba indultak el azok kicsit hiteltelenek. Kicsit olyan számomra mintha mondjuk 2035-ben Varga Mihály vagy épp Matolcsy birálná az akkori kormányt hogy miért hagyja hogy mondjuk 500 forint az euro miközben mostis magasan van az euro.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Legszebb, hogy elég lenne ezt a 15 percet felhasználni kampányolásnak a következő választásnál, aztán lehet többet érne el az ellenzék.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
-
vót mán.
A végén edzés közben mikor mondta, áder régebbi képére tanárfizus táblával, hogy: egésznap ezt rajzolta a nagyfaszú.
majdnem rám esett a súlyzó. zseniális volt.
A végén edzés közben mikor mondta, áder régebbi képére tanárfizus táblával, hogy: egésznap ezt rajzolta a nagyfaszú.
majdnem rám esett a súlyzó. zseniális volt.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Ezt jó olvasni, eközben nálunk a faluban Al és Peggy meló után fel-alá furikázik a kocsiban a kút-temető-fagyizó-mittudoménmi három/négyszögben..h3x0r írta: Ha mar a videoban is szoba kerult a benzinarstop, meg talan regebben itt is emlitette valaki, hogy mi lesz akkor, ha eltorlik. Nalunk kb 690 a benzin, 740 a diesel; ezekbol meg lejon 40-40 forint allami tamogatas, tehat jelenleg 650-700-ert tankolunk. Miota ezek az arak vannak (volt magasabb is), a kornyezetemben talan 1 ember tette le az autot, csak a hetvegi nagybevasarlashoz hasznalja, de o nyaron egyebkent is biciklizni szokott. Viszont egyre tobb emberen latom, hogy elkezdik megszervezni a napjaikat. Mar nincs az, hogy hetfon elmegyek bevasarolni, kedden a barkacsaruhazba, szerdan beviszem a szonyeget a tisztitoba, csutortokre mar elfogyott az ennivalo, ujabb vasarlas, de a szonyeg csak pentekre lett kesz, szoval aznap megint autoba kell ulni. Az emberek elkezdtek kicsit osszevonni ezeket az utakat, mondjuk 5 helyett csak 2 alkalommal hagyjak el az agglomeraciot. Itthon is pont elfogyott valami, par honappal ezelott meg siman bementem volna erte, ma viszont ugy voltam vele, hogy penteken ugyis azon a kornyeken van dolgom, majd elintezem akkor. Most az a 700 forint, amit megpsoroltam vele, nem egy akkora nagy osszeg, de ha nem olyan fontos a dolgom, minek lokjem ki az ablakon?
Amióta letelt az ovi jún. közepén, kb. 3szor indítottuk be a kocsit a nyaraláson kívül (nyilván homeoff mellett lehet csak) Felnőtt társadalom vs. mitszámít?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
el is kerülte a figyelmem hogy a döbrögi meg a sleppje megszavazta ma a vármegyéket és a főispánokat ezek tényleg a múltban élnek gecc. sötét középkor
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- h3x0r
Ha mar a videoban is szoba kerult a benzinarstop, meg talan regebben itt is emlitette valaki, hogy mi lesz akkor, ha eltorlik. Nalunk kb 690 a benzin, 740 a diesel; ezekbol meg lejon 40-40 forint allami tamogatas, tehat jelenleg 650-700-ert tankolunk. Miota ezek az arak vannak (volt magasabb is), a kornyezetemben talan 1 ember tette le az autot, csak a hetvegi nagybevasarlashoz hasznalja, de o nyaron egyebkent is biciklizni szokott. Viszont egyre tobb emberen latom, hogy elkezdik megszervezni a napjaikat. Mar nincs az, hogy hetfon elmegyek bevasarolni, kedden a barkacsaruhazba, szerdan beviszem a szonyeget a tisztitoba, csutortokre mar elfogyott az ennivalo, ujabb vasarlas, de a szonyeg csak pentekre lett kesz, szoval aznap megint autoba kell ulni. Az emberek elkezdtek kicsit osszevonni ezeket az utakat, mondjuk 5 helyett csak 2 alkalommal hagyjak el az agglomeraciot. Itthon is pont elfogyott valami, par honappal ezelott meg siman bementem volna erte, ma viszont ugy voltam vele, hogy penteken ugyis azon a kornyeken van dolgom, majd elintezem akkor. Most az a 700 forint, amit megpsoroltam vele, nem egy akkora nagy osszeg, de ha nem olyan fontos a dolgom, minek lokjem ki az ablakon?
- ___Samy___
Kurva jo, koszi, hogy bekuldted.Sierra írta: BRUTÁLIS VÁLSÁG KÖZELEG? Surányi György közgazdász, egyetemi tanár // Friderikusz Podcast
Alatta van egy komment, hogy mennyire hiteles Suranyi, hogy igenis vannak olyan pontok a beszelgetesben, amikor azt tudja mondani, hogy ebben egyetert a kormannyal, abban meg nem, es ebben igazat kell adjak.
Szamomra mindig is abban volt a politika rakfeneje, hogy xy-nak a dolgaira vagy a velemenyere mar zsigerbol vagjak ra az emberek, hogy hulyeseg, csak azert, mert jobb oldali/bal oldali. Gyakorlatilag meg sem halljak.
Ezt a begyepesedett gondolkodast kellene mar elfelejtenie a tarsadalomnak, olyan nincs, hogy az egyik oldal mindent jol csinal, a masik meg semmit. Inkabb tanulnia kellene az elodok hibaibol.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
Vicces egy videó
Nekem a kedvencem hogy 12 éve hatalmon vannak kétharmaddal és még mindig minden a baloldal hibája
Nekem a kedvencem hogy 12 éve hatalmon vannak kétharmaddal és még mindig minden a baloldal hibája
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
ez a vidi már volt, itt a topicban,
nem? ( nem kerestem utána )
megnéztem már, végig is hallgattam.
sztm innen keveredtem bele.
De, ami a lényeg....Szerinte, nem annyira rossz a helyzet.
Mármint, ANNYIRA
nem? ( nem kerestem utána )
megnéztem már, végig is hallgattam.
sztm innen keveredtem bele.
De, ami a lényeg....Szerinte, nem annyira rossz a helyzet.
Mármint, ANNYIRA
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."