A tavalyi évet leszámítva 2009 óta mindig mélyebb, kiegyensúlyozottabb keretünk volt, jó arányban a tapasztalt és a fiatal játékosokkal, de most elvesztettük a balanszot. Jesé még nem játszott tétmeccsen a felnőttben, Morata meg eddig nem sokat mutatott sokat. Rájuk számítani badarság. Az ő helyük a keretben a 23-24-25. játékosnak kellene lennie.
De menjünk tovább.
- Kaká: Őt már 2 éve el kellett volna innen takarítani. Csak a fiatalok elől veszi el a helyet, de évi 1-2 jó meccsen és 1-2 tetszetős megmozduláson kívül nem lehet tőle várni.
- Di Maria: A tavalyi szezonja értékelhetetlen. Nem tudom, hogy miért tagja még mindig a csapatnak. Tisztán látszik, hogy kevés ő ide. Komoly védelmeket nem tud átcselezni, ott csak a labda elszórásában jeleskedik, a kisebb csapatokat meg megverjük nélküle is. Azért a padon elfér.
- Isco: Jó előszezon, de erre még nem lehet semmit alapozni. Még mindig nem tudjuk, hogy mire képes hosszú távon. Valószínűleg megüti a kispad szintjét, de vajon készen van arra, hogy standard kezdő legyen a Realban? Erre csak a következő szezon fog választ adni. Ő is kockázatos.
- Özil: Tavaly gyenge szezont tudott maga mögött, és az előszezonban sem azt nyújtotta, amit tud. Ha nem jön formába, akkor csak kolonc.
- Benzema: Tavaly megint nem hasonlított csatárra. Idén vajon fog?
- Xabi: Tavaly a nagy meccseken kevés volt. Idén majd jobb lesz? Kizárt. Elférni elfér, de rá alapozni megint csak veszélyes.
- Casemiro: Akár sorolhattam volna a Morata Jesé vonulathoz is. Nem ügyetlen, de ő is zsákbamacska. Szerintem nem jobb Khediránál. A labdával jobban bánik, de minden más szempontból Khedira jobb. (Én ezt így látom, nem kötelező egyetérteni.)
- Coentrao: Ha eligazol, nincs bhv csere. Majd ha Marci megint kidől, akkor rém felemelő lesz amikor Arbeloa és Nacho váltja egymást balbunkóban...
- Illara: Semmit nem mutatott eddig, ráadásul meg is sérült. Kezdőnek még nem kész, a sérülés miatt nem is fog idén bekerülni a kezdőbe, ha Sahin szindrómában fog szenvedni, akkor újabb hasztalan játékos.
- Varane: Sérült. A meniszkusz sérülés karrirereket tehet tönkre, könnyű ismét rásérülni, nélküle és Coentrao nélkül van 6 szem védőnk, ami csodásan fest.
- Carvajal: A Leverkusenben villogott, itt eddig Arbeloánál gyengébb védekezésben, Bale nélkül meg nem lesz értelmes társa a jobb oldalon, úgyhogy az előre játéka jelenleg még halott.
Ja és még van egy Khedira, aki az itteni általános vélemény szerint nem Real szint...
Jelenleg 14 játékost soroltam fel, akik vagy még nem bizonyítottak semmit ezen a szinten, vagy gyenge szezonon/okon vannak túl, vagy egyszerűen gyengék a Realhoz. Coentraotól lefelé a nevek már kevésbé súlyosak, és az ő rossz teljesítményük, vagy Varane esetében a sérülés kevésbé lesz meghatározó a szezon sikerességének a szempontjából, de az ő jelentőségük felértékelődhet, mert a helyettük kezdő emberek is kockázatos kategóriát jelentenek. És akkor még nem soroltam fel Nachot, aki 4. számú kh-nak minősítve nem tartom tényezőnek a csapat teljesítménye szempontjából.
Szóval vannak gondok bőven. Ilyen listát lehetne írni minden csapatról, de például egy Bale-lel vagy egy Suarezzel, vagy esetleg egy Vidallal sokkal kiegyensúlyozottabb csapatunk lenne.
Tudom, minden csapatról lehetne ilyen listát írni, de Xabi nevéig bezárólag (talán Benz és Isco esetét leszámítva) olyan problémák vannak, amiket orvosolni kellene, mert ezek ki fognak ütközni a következő szezon során, és ezeken a hibákon fognak trófeák múlni. De megint csak azt mondom, ne legyen igazam.
Most ez komoly???
"Savazod" Iscot,de,ha azt csináltuk volna,amit te és igazolunk 14( ) játékost,akkor ők is zsákbamacskák,Bale is az,Vidal is...sőt minden játékos azlenne,kivéve Messi.
Ne haragudj,de ez hatalmas blődség amit leírtál....ez nem a Fifa.
Nacho a 4. kh? Uhh mert a Betisnek,Osasunanak,stb csapatnak sokkal jobbak a középhátvédjei. Simán játszhat olyan kiscsapatok ellen,stb...
Értem mit akarsz mondani,csak gondolt át előtte.
A világon az egyik legmélyebb keretünk van és az egyik legjobb.