Sierra írta:
hehetheoriginal írta:
az ertelmisegnek legalabb van mire buszkenek lenni, igenis fontos es szamit, ha valaki ertelmesebb es okosabb masoknal.
hogy azt hogy adod elo, az mar mas kerdes.
Igen egyébként, én tökre megértem MZP-t, hogy ezeket gondolja, de egy miniszterelnök jelölt ezeket nem engedheti meg magának. Ilyeneket a nyilvánosság előtt nem mondhat, semmilyen formában. Nyilván OV-nak is megvan a véleménye sok mindenről, de mégsem mondhatja ki. Nem is értem, annyira amatőrnek hat ez így.
MZP kampánya is miről szólt? A fidesz lop, OV hazudik. Kb erre a két tézisre épült. Én már az elején is mondtam, hogy ez kurva gyerekes, ugyanaz a szint mint a túloldalon. Ennél én többet vártam. Igazából amit az előválasztás óta művelt, az kurva gáz volt. Abban igaza volt Parizernek, hogy többet ártott mint használt az ellenzéknek a legtöbb interjúja, kijelentése.
Ezzel nem teljesen értek egyet. Voltak meredek kijelentései MZP-nek, de ezek ellen indulhatna bárki, Jézus Krisztus is karaktergyilkosság áldozatául esne. Ez ellen egyszerűen nem lehet védekezni, az utólag megnyert perek már senkit sem érdekelnek.
A kampány során valóban sokat beszélt Orbánról és a Fideszről, itt lehet, hogy visszaütött a dolog, mert Orbánéknak hívei vannak, velük pedig ugye tudjuk, hogy nem lehet vitatkozni. Ők csak annyit láttak, hogy a mocskos baloldali támadja a kedvencüket, a megváltót. Orbán a kikezdhetetlen, a tökéletes, a legnagyobb. MZP beszélt persze sokat a programról is, az elképzeléseiről, csak ezek senkit sem érdekeltek az értelmes embereken kívül. Egyszer az a baj, ha egyszerűbben fogalmaz (itt nem a választók sértegetésére gondolok, az védhetetlen), egyszer az, ha bonyolultan, mert azt meg sokan nem értik meg. Nem tudom, mi lenne a középút, sajnos az átlag Fidesz szavazó annyira ostoba, hogy MZP egyszerűbb üzeneteit sem érti meg, 12 év agymosás után már semmi sem hat rá. Arról ne beszéljünk, hogy Orbán hányszor és milyen stílusban beszél, a már említett személyi kultusz miatt az nem lehet probléma.
Arról ne is beszéljünk, hogy a Fidesz 2 gólos előnyről indul a választási rendszer, az erőforrások és a médiafölény miatt, ha pedig még ez sem lenne elég, akkor csalnak buszoztatással, csomagosztással, szavazatvásárlással, a határon túli magyarok szavazatairól pedig ne is beszéljünk. Mi lenne például, ha lenne online szavazás, és a kivándorolt magyarok is szavazhatnának? Naiv vagyok, gondolom semmi, véletlenül meghibásodna és leállna a rendszer. A Fidesznek 2 opciója van, győzelem vagy börtön. Nyilván az utóbbit nem fogják választani. Az ellenzék megpróbálhat nyerni választáson, de nem fog sikerülni. Nekik és az országnak egy opciója maradt, az a bizonyos lámpavas.