HozzászólásSzerző: boomer » 2013. július 3., szerda 12:19
Tegnap este nehezen aludtam el, sokat forgolódtam, és kattogott az agyam, akkor születtek meg ezek a gondolatok, tehát még az se biztos, hogy én "egyet értek magammal", de érdekelne mások véleménye.
CR most 28 éves, jó eséllyel teljesítőképessége csúcsán van. A szerződése 2 év múlva jár le, akkor 30 lesz. A jövőjét illetően négy lehetőséggel számolhatunk:
-hosszabbít, és innen vonul vissza
-hosszabbít, és pár év múlva eligazol
-nem hosszabbít, és idén, vagy jövőre kapunk érte pénzt
-nem hosszabbít, és 2 év múlva ingyen távozik
Ha azt feltételezzük, hogy most van pályafutása csúcsán, és 30 évesen kezdi majd elveszíteni az idő vasfogaival folytatott küzdelmet kopik a gyorsasága), akkor az tűnik a klub számára a legoptimálisabbnak, ha hosszabbít (reklámbevételek 50-50% elosztása marad), és 2-3 év múlva, amennyit ki lehet sajtolni az érdeklődőkből, minél drágábban eladni. Közben idő is lenne igazolni és beépíteni a helyére a megfelelő játékosokat. (talán éppen ez kezdődött idén? - Jesé, Isco, - leginkább Bale?)
Ezért volt az a gondolatom, hogy ha hosszabbít is, majd 30-32 évesen el kell adni, de - és itt a lényeg - ha csak hagyja kifutni a szerződését, és ingyen távozik, a giga átigazolási díjával együtt is profitot termelt a klubnak gazdasági szempontból, hát még sportszakmai szempontból, és megszabadul a klub a magas fizetéstől. Tehát ebben az esetben sem éri kár a klubot. Mert szembe kell állítani ezt a lehetőséget a másik jelenleg reálisnak tűnő opcióval; ha hosszabbít. Ebben az esetben a klubot a reklámbevételekből kisebb, vagy semekkora rész sem illeti, így a gigászi, és tovább növekvő fizetése gazdaságilag terhet jelent a vezetőség számára, és a fent említett idő vasfoga munkájának eredményeként sportszakmailag is egyre kevésbé jelent majd hasznot. (bár fenn áll annak a lehetősége is, hogy majd hátrébb helyezkedik, és irányít - valaki írta néhány napja, de én ezt nem tartom reálisnak)
Tehát vagy ingyen távozva, vagy akár később eladva, de ezek alapján az tűnik a legjobbnak a klub számára, ha CR távozik 30, vagy akár 32 éves kora körül. (amúgy sem akkora ikon ő mint Raúl, hogy maradni akarna, akár fizetés csökkentés árán is - tehát a játékosoknak mennyit jelent a klub, itt nem fordítva)
Szerintetek?