Az igazolásokról sok vita ment,abban egyetértés van hogy a jobb bekk(sokoldalúbb,támadószelleműbb),a kp-a megerősítése(JM nem akarta a kp.át nagyon használni) és a csatár kérdést kell megoldani a klubnak.
A támadókkal kezdeném.
Benzema és Higuain tavaly gyenge teljesítmény adott le,de végül is az egész csapatra jellemző volt a nagy visszaesés(ok: iker vs JM probléma).
A két támadó közül Higuain eligazol,ezt én is támogatom,nem tudta befutni azt amit vártunk tőle,a meccs / gólaránya bámulatos,de ha megvizsgáljuk ezeket hogyan szerezte akkor láthatjuk,hogy a kicsiket megszórta,a döntő meccseken viszont botlott........ez az a tényező ami megkülönbözteti a klasszist a jó játékostól,nekünk pedig klasszis kell.
Benzema is alul teljesített,ő eléggé álmos focit mutatott be,néha olyan érzésem volt,hogy kell neki egy száraz dajka aki támogatja a nehéz pillanatokban. Az tény,hogy sok van benne,de ha ez benne marad akkor azzal mi( RM) nem profitálunk. Amúgy sem szeretem a center játékát,mert nem oda való,nem eléggé harapós(Suarez
),nem elégé gólraéhes.....inkább szereti a passzjátékot,a focit a többiekkel......biztos hogy mint haver egy nagyon jó arc lehet,de ide olyan kell,aki könyörületet nem ismer,aki ha meglátja a rést,azonnal odaviccsant.
Suarez a jelöltem,bár eléggé problémás és kicsit önző játékos,de mint támadó két támadó posztos(center és center melletti ék,a kapura/gólra nagyon éhes,nagyon akarja a gólt,a helyzeteket nem szükséges kialakítani neki,mert maga is jól oldja meg,erőszakos,harcias,igazi csatár jellem,aki egy realban nagyon is komoly teljesítmény adhat le.
A másik jelöltem Bale.
A vadló,ez az ő nickje.....mivel ez illik rá legjobban. Bár ő nem center,de mint ék tökéletes harci gép.....Hogy miért Ő? Mert nem tehetség,nem az........ő már régen több annál.Tehetségnek indult pár éve,még bal bekként,majd egyre feljebb került a képességeit megismervén. A bal oldalon és a támadó szekcióban szinte mindenhol otthon van,ilyen labdarúgó talán nincs is más.....
Sokan ellene vannak,mert futógép.....mert nem ide illik a stilusa....mert drága.
Drága? Miért? Van ára? Nincsen....a média és a TH szerint 90 milla.....a piac szerint meg nem annyi,és ennyiért nem is fog elkelni,mert ennyit csak messi és ronaldo ér,más nem. Jövőre remélem 50 milláért itt fogja megmutatni ki lesz a következő évek legveszedelmesebb alakja.
A stílusa? Nincsen olyan....ez a fazon,20 évesen még bal bekk volt,most 3 év alatt,egy komoly klubban,kötetlen szerepet kapott,ami egyedülálló......ennyi idősen,a csapata vezére,mozgatója,egyszemélyes mindenese,az ilyen alkatok valók a real madridba,mert ő 2-3 éven belül európa egyik legmeghatározóbb támadója lesz. Ez az ember,maga mögé utasította idén a PL nagy sztárjait,nagyon nagy focistákat,és a teljesítő képessége messze nincs a toppon,sokat fog még finomodni,mert még egy betöretlen vadló....sokat fog még csiszolódni,rutinnal megoldani dolgokat......
Most,ha nem tud valakit kicselezni,akkor odébb teszi,ha nem megy akkor eltolja mellette és lefutja,a lényeg hogy nincsen számára megoldhatatlan feladat.....soha nem adja fel,nem dobja magát,nem megy a bíróhoz sírni,inkább fel kell és amíg a többi reklamál addig bevágja a pipába.
Sokoldalú....alázatos,fejlődőképes,igazi vezér,aki mentálisan erős.
Futógép? Aha.....ja,tud futni.....ez is egy tulajdonsága,amit okosan kihasznál.....de emellett még számos olyan is van,ami ha nem törik meg a fejlődése,akkor csillaggá avanzsálja......
Soha nem lesz belőle olyan ösztönös zseni mint a fenoménból......aki a pályára született,akinek a foci pálya olyan,mint magzatnak az anyja hasa.....ott a helye,ott a legjobb neki.
Bale más......de olyan jelleme van,ami naggyá fogja tenni,mert a foci fejlődését/változását ha megfigyeljük,akkor kifutnak a tribbli gyurkák,és helyettük olyan játékosok jönnek be mint bale,akik minden ponton erősek,fizikálisan,technikában,fejben. Bale ilyen......nincsenek határok a palinál.....a jövő alakja,aki megveszi az nyugodtam rá építheti a csapata támadójátékát. CR és Bale? Iszonyat.....nem lennék a védők helyében,30 on belül,bárhonnan,bárhogyan,bármivel,bárki ellen.........gól.....veszély,látvány....egy veszedelem.
Gyenge pontja a marketingértéke,az kevés......
A kettő együtt nem fog jönni,de az is lehet hogy egyik sem......na majd meglátjuk.
A kp-a
A JM féle kp-a nem volt jó....szerintem. Arra szolgált hogy khedira az ellenfél támadásait,kp-ás játékát a mozgásával megakadályozza,lefogja,alonso pedig a szerzett labdákat minél előbb kidobja oldalra vagy előre,és gyors lefolyású támadásokat vigyünk véghez.
De,nem tudtunk labdát tartani,nyomást gyakorolni az ellenfélre.Nem tudtuk őket pszihéssen megtörni,látszott is hogy mennyi meccsen vezettek ellenünk.......Átadtuk a területet,az irányítást.....majd lecsaptunk.
Most jönnek a nevek,amik jónak tűnnek.Látszik az elképzelés,és az hogy használni akarják a kp-át.
Modric alap,alonso ha nem lesz ennyire terhelve még bőven jó,khedira csere.....illara még nem elég talán,de majd bizonyít....és lesz még egy igazolás szerintem.
A lényeg,hogy az alonso khedira kettőst felejtsük el,és hatékonyabb,labda biztosabb,játékosabb kp-át állítsunk ki.
A jelöltem már tavaly is modric volt,de két probléma adódott,egyik hogy nem tudott csapatszinten készülni a tavaly nyári alapozásnál,ami nagy baj.....a másik,hogy a stílusunk messze nem az ő asztala,nem tudja a sok ívelést megfogni,megjátszani.
A másik vidal,erős,jól passzol,felfelé is bátor,felér a kapuhoz és gólpasszokat is képes adni,képzett és pimasz.......a hátránya hogy olaszból a legtöbb érkező megég.....annyira más ott sikeresnek lenni.
Jó volna ha lenne de la red,ő sokat fejlődött,nem lett volna javi G......mert okosabb volt,sokkal okosabb,higgadtabb,gyorsabb,pontosabb.
A jobb bekk:
Nem tartottam nagyon fontosnak,mert bár arbeloa nem egy cafu,de égető probléma nem ott volt.....
A jelöltem pár éve maicon volt....akkor amikor még nem igazán ismerték,csak alvest....és őt nyomták.
Carvajal? Nem ismerem a játékát,de valahogy bízom benne,talán mert saját nevelés és tudja mit kell játszania.
Hogy carvaly képes lesz-e egy realban is kiharcolni az alap tagságot,azt itt senki sem tudhatja.....de majd kiderül.
A jövő évi csapat még talány,semmit sem tudunk carloról......bár láttam a csapatait,de ez a madrid,itt más van.....itt nem megy az ami másutt.....ahogy mondják is,ha itt sikeres tudsz lenni,akkor bárhol.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.