Politika
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Tudtaaaam, hogy ezt fogod írniHalfkey írta:
Realista rájöttél a titok nyitjára, ha kevés szót írsz bele nem hibázol annyit, mint szoktál Bár technikailag nincs benne hogy mikor? Ha 4 év múlva lesz, mire bökjek?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ezek államháztartás szempontjából jelentéktelen tételek, még árbevétel szintjén is. Profit szintjén pedig végképp, az állam (minden, nem csak a magyar) iszonyat béna menedzser.Raúlito írta: Halfkey, az államnak nem csak a társadalomból, vagy ahogy írtad, a népességből van bevétele (adók, járulékok) hanem az országban előállított termékekkel kereskedik: a mezőgazdaságból, illetve a szolgáltatási szektorból - például az idegenforgalom - vannak forrásai. Erre értettem, hogy az állam könnyebben vehet fel hitelt, mint egy magánember, így több a lehetősége is.
Realista rájöttél a titok nyitjára, ha kevés szót írsz bele nem hibázol annyit, mint szoktál Bár technikailag nincs benne hogy mikor? Ha 4 év múlva lesz, mire bökjek?
Mindenképpen lesz.Realista24 írta:
Szavazás. Gondolom ezt a kérdést is rosszul tettem fel Halfkey?
A negyedik Orbán kormányt váltja az ötödik Orbán kormány.
Egyébként meg szerintem most reális esély van Orbánék leváltására. Igen.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Adlak T.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Én csak egy random fórumozója vagyok a madridomnak, és nyilván mostmár lemegy ez a választás és utána jöhetnek a cinikus gratulációk, "megmondtamok" mindkét oldalról - eredménytől függően honnan melyik.
De ahogy Realista írta:
Kinek nem inge ne vegye magára, természetesen vannak akik értelmesen, normálisan, nem kioktató stílusban is letudták írni a véleményüket.
Peace
De ahogy Realista írta:
Szerintem megpróbáltuk, én a választások utáni rohamot követően bezárnám a topikot. Persze tudom nem kötelező olvasnom, de kb ez a vezető topik hosszú hetek óta, ez mégis csak egy foci/sport fórum.Közkívánatra. Próbáljuk meg.
Amilyen gyorsan meg tudtuk nyitni, így mehet is a levesbe.
Kulturáltan. Gracias.
Kinek nem inge ne vegye magára, természetesen vannak akik értelmesen, normálisan, nem kioktató stílusban is letudták írni a véleményüket.
Peace
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
tudom, hogy osszevagott videok, de az ilyen mindig elszomorit.
2.5 millio ember tuzbe menne viktorert.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Dupla D írta:Eddig azt mondtad, hogy nem a Fideszre szavaztál eddig.füst írta:
Nem figyelsz? Nem bolond vagyok hanem fogyi.
"Kérem én nem ezt mondtam"
2010 jobbik, 2014 senki, 18 fidesz. Ezt mondtam, és így is történt, de sztem semmi jelentősége.
- Raúlito
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Halfkey, az államnak nem csak a társadalomból, vagy ahogy írtad, a népességből van bevétele (adók, járulékok) hanem az országban előállított termékekkel kereskedik: a mezőgazdaságból, illetve a szolgáltatási szektorból - például az idegenforgalom - vannak forrásai. Erre értettem, hogy az állam könnyebben vehet fel hitelt, mint egy magánember, így több a lehetősége is.
Node, a pontos adatokat így tételesen nem tudtam, de azt igen, hogy a keleti nyitás politikája gazdaságilag nem hozott olyan eredményeket, mint amit Orbán és a külügy várt tőle de ha egy közép-európai ország csak Nyugat-Európához kötődik, akkor kiszolgáltatottá válik, mert az EU főként piacot és olcsó munkaerőt lát bennünk, ne legyünk naivak…
De nem a gazdaságról beszéltem hanem a geopolitikai adottságokról. Ha e térség népei a két terjeszkedő birodalom (Német- és Oroszország) egyike által fenyegetve voltak, nem számíthattak az USA segítségére (1939, 1947-49, 1956 és 1968). Ahogy a múltban, most Ukrajna kapcsán is csak a bíztatás és a diplomáciai üzengetés szintjén maradt Washington…
Tehát a németekkel és az oroszokkal mindig érdemes jó viszonyt ápolnunk, hiába vannak negatív történelmi tapasztalataink. Ez az állapot a háború után helyre fog állni, hiszen az európai versenyképességnek nem Oroszország a gátló tényezője.
Az elszigeteltségünk balliberális maszlag, lényegében arra épül, hogy a V4-ek között megromlott a viszony és a semleges állásponttal egyedül maradtunk e szövetségen belül, de több nyugati ország sem akarja megszavazni az orosz energiahordozók embargóját (Németország, Olaszország, Belgium) és Macron sem határolódott el teljesen Putyintól, próbál közvetíteni a háborús felek között.
Node, a pontos adatokat így tételesen nem tudtam, de azt igen, hogy a keleti nyitás politikája gazdaságilag nem hozott olyan eredményeket, mint amit Orbán és a külügy várt tőle de ha egy közép-európai ország csak Nyugat-Európához kötődik, akkor kiszolgáltatottá válik, mert az EU főként piacot és olcsó munkaerőt lát bennünk, ne legyünk naivak…
De nem a gazdaságról beszéltem hanem a geopolitikai adottságokról. Ha e térség népei a két terjeszkedő birodalom (Német- és Oroszország) egyike által fenyegetve voltak, nem számíthattak az USA segítségére (1939, 1947-49, 1956 és 1968). Ahogy a múltban, most Ukrajna kapcsán is csak a bíztatás és a diplomáciai üzengetés szintjén maradt Washington…
Tehát a németekkel és az oroszokkal mindig érdemes jó viszonyt ápolnunk, hiába vannak negatív történelmi tapasztalataink. Ez az állapot a háború után helyre fog állni, hiszen az európai versenyképességnek nem Oroszország a gátló tényezője.
Az elszigeteltségünk balliberális maszlag, lényegében arra épül, hogy a V4-ek között megromlott a viszony és a semleges állásponttal egyedül maradtunk e szövetségen belül, de több nyugati ország sem akarja megszavazni az orosz energiahordozók embargóját (Németország, Olaszország, Belgium) és Macron sem határolódott el teljesen Putyintól, próbál közvetíteni a háborús felek között.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly
Bill Shankly
Intelligenciatol, hovatartozastol, nemtol, vallastol, borszintol, politikatol fuggetlenul egy ember lehet ertekes. Ezek kozul egyik sem dontheti el ki az ertekes es ki nem.node írta: ezen a halmazon kívül is vannak rendkívül értékes emberek.
Csak es kizarolag a hozzaadott ertek, es a joszandek ami errol adhat iteletet. (IMO)
-
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Uh. Milyen szempontból gondolod érdektelennek az USA-t? Poltikai? Hadászati? Gazdasági? Az USA nem kell, hogy érdekeljen minket, vagy az USA-t nem érdekli Magyarország?Raúlito írta: ...Oroszország, ha meg is gyengül időnként, de mindig geopolitikai tényező lesz e térségben, míg az USA érdektelen.
Egyébként itt böngészgetheted pl. a külkereskedelmi forgalmi adatokat országonként:
termékek: https://www.ksh.hu/stadat_files/kkr/hu/kkr0007.html
szolgáltatások: https://www.ksh.hu/stadat_files/kkr/hu/kkr0024.html
Összességében a külkereskedelmi volumenünk valamivel jelentősebb az USA, mint Oroszország viszonylatában, és persze mindkettő eltörpül az EU részesedéséhez képest. Az oroszokkal szemben a fizetési mérlegünk negatív (a nyersanyagimport miatt), míg az USA-val szemben pozitív (azaz többet exportálunk, mint importálunk).
Orbán Viktor oroszbarát külpolitikájából gazdaságilag semmit sem profitáltunk (úgy értem mi, állampolgárok), míg politikailag irtózatosan nagyot szívtunk, és totálisan elszigetelődtünk. A rezsicsökkentéssel most ne állj elő; világpiaci áron kapjuk az oroszoktól a gázt, csak állam bácsi a befizetett adónkból kipótolja a különbözetet a lakossági fogyasztóknak.
Es azota sem, milyen erdekes. A fidesz egyetlen valasztasi igerete volt az elmult 12 evben azon kivul, hogy “folytatjuk”.Raúlito írta: A legfelháborítóbb ugyanakkor a Fidesz gyűlésén megjelenőkkel szembeni brutalitás, ami példátlan karhatalmi túllépés volt és Gyurcsány számára semmilyen jogi következménnyel nem járt…
Lehet nekem van késõ, de ennek ilyen formában semmi értelme. Gondolom a ‘társadalom’ itt nálad a népességet akarja jelenteni, ebben a kontextusban mivel az állam bevételi forrása maga a társadalom, ezért ha a társadalom nem bír el valamit, akkor az állam sem.Ugyanakkor szerintem az állam könnyebben bírja e terheket, mint a társadalom
Az a része oké, hogy bízol benne hogy ezt tudja kezelni a választott politikai csoportosulásod, azzal nincs is semmi baj. Csak ne tegyünk mögé azért ilyen lõzungokat mint amit itt idéztem, mert ha a másik oldal csinálná ezt, nem ugyanolyen filozófikus lenne a reakciód - más szóval a tettekrõl beszéljünk ne a szimpátiáról. Abban ez, ahogy te is írtad, egy politikai kirakat intézkedés, ami gazdaságilag nem indokolt és dagasztja a problémákat.
- Raúlito
Halfkey, én sem helyeslem e módszert, de itthon, sajnos történelmi kultúrája van az ígérgetésnek (ez a gyakoribb) és az osztogatásnak is, ami a szavazók anyagi szempontú befolyásolásához vezetett, az érdemi programkészítés helyett.
Bizonyosan lesz következménye a mostani szavazatszerző osztogatásnak, ami a magas államadóság és az elszabadult infláció miatt komoly tehertétele lesz a választások győztesének.
Ugyanakkor szerintem az állam könnyebben bírja e terheket, mint a társadalom és szerintem a rendszerváltás utáni legtehetségesebb pénzügyi szakember, Varga Mihály képes lesz kezelni a kialakuló válságot.
Bizonyosan lesz következménye a mostani szavazatszerző osztogatásnak, ami a magas államadóság és az elszabadult infláció miatt komoly tehertétele lesz a választások győztesének.
Ugyanakkor szerintem az állam könnyebben bírja e terheket, mint a társadalom és szerintem a rendszerváltás utáni legtehetségesebb pénzügyi szakember, Varga Mihály képes lesz kezelni a kialakuló válságot.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly
Bill Shankly
Azért itt álljunk meg egy szóra, mert ez nyakatekert gondolat. A ‘politikai logika’ valóban azt kívánja hogy hazudd a kánaánt a választás elõtt, aztán majd betolod az eres faszt és leszarod az ígéreteid. Megyó ebbe bukott bele, egyrészt gazdaságilag süsü volt, másrészt olyan politikus akart lenni aki betartja a választási ígéreteit. Ez nyilván full ostobaság, de nem gondolom hogy rosszabb dolog mint az elõzetes szavazatvásárlás. Gazdaságilag ráadásul ugyanazt a szart hozza mindkettõ.Raúlito írta: Di Cabrio az első bekezdés részben jogos, de a politikai logika szempontjából több értelme van választás előtt osztogatni mint utána, ráadásul a mostani osztogatásnak volt társadalmi szempontból értelme (adókedvezmény és nyugdíj és némi fizetésemelés), míg akkor az 50 százalékos közalkalmazotti béremelést - ahogy írtam - pár év múlva rátolták az önkormányzatokra
A legrosszabb számomra egyébként az, hogy ez az egész magyar valóság arra kondícionálja az embert hogy vegye ki amit ki tud a rendszerbõl, mert azt legalább nem más lopja el
- Raúlito
Di Cabrio az első bekezdés részben jogos, de a politikai logika szempontjából több értelme van választás előtt osztogatni mint utána, ráadásul a mostani osztogatásnak volt társadalmi szempontból értelme (adókedvezmény és nyugdíj és némi fizetésemelés), míg akkor az 50 százalékos közalkalmazotti béremelést - ahogy írtam - pár év múlva rátolták az önkormányzatokra
Második bejegyzésed pusztán a Te hipotézised vagy az események nem ismeretéből fakad: az autógyújtogatós, randalírozó kopaszok fradista szkinhedek voltak, akik csapatuk másodosztályba sorolása miatti felháborodásukat “vezették le” ilyen módon. A legfelháborítóbb ugyanakkor a Fidesz gyűlésén megjelenőkkel szembeni brutalitás, ami példátlan karhatalmi túllépés volt és Gyurcsány számára semmilyen jogi következménnyel nem járt…
A harmadik bejegyzésed arról árulkodik, hogy nem vagy tisztában a nagyhatalmak politikájával: az USA (többnyire a soft power eszközeivel) és Oroszország is beavatkozik a többi ország belügyeibe és igyekszik információkat gyűjteni… Hilary Clinton azért bukott el - többek között -Trumppal szemben, mert lehallgattatta nyugati szövetségeseit (Németország, Franciaország), vagyis a kémkedés nem szokatlan dolog…
Persze ez nem mentség az Orbán-kabinettel szemben, hogy miért nem tiltakoztak de ők értik (amit sokan nem), hogy Oroszország, ha meg is gyengül időnként, de mindig geopolitikai tényező lesz e térségben, míg az USA érdektelen.
Második bejegyzésed pusztán a Te hipotézised vagy az események nem ismeretéből fakad: az autógyújtogatós, randalírozó kopaszok fradista szkinhedek voltak, akik csapatuk másodosztályba sorolása miatti felháborodásukat “vezették le” ilyen módon. A legfelháborítóbb ugyanakkor a Fidesz gyűlésén megjelenőkkel szembeni brutalitás, ami példátlan karhatalmi túllépés volt és Gyurcsány számára semmilyen jogi következménnyel nem járt…
A harmadik bejegyzésed arról árulkodik, hogy nem vagy tisztában a nagyhatalmak politikájával: az USA (többnyire a soft power eszközeivel) és Oroszország is beavatkozik a többi ország belügyeibe és igyekszik információkat gyűjteni… Hilary Clinton azért bukott el - többek között -Trumppal szemben, mert lehallgattatta nyugati szövetségeseit (Németország, Franciaország), vagyis a kémkedés nem szokatlan dolog…
Persze ez nem mentség az Orbán-kabinettel szemben, hogy miért nem tiltakoztak de ők értik (amit sokan nem), hogy Oroszország, ha meg is gyengül időnként, de mindig geopolitikai tényező lesz e térségben, míg az USA érdektelen.
Bill Shankly
Bill Shankly
Kicsit vicces 2022-ben Fidesz szavazóként értelmetlen osztogatásról beszélni. Rekord méretű államadósság mellett hitelt vettek fel, az EU-s pénz és a Norvég Alap anno nem kellett, mert azt nem lehetett volna ellopni.Raúlito írta: Érdekes továbbra is a kormányoldal szavazóinak lenézése a fórum egy része által…
Csak a szellemileg korlátoltak vagy a morális értékek iránt érzéketlenebb emberek szavaznának a Fideszre? Vagy akik nyertesei, haszonélvezői az elmúlt évtizednek? Ezek komoly érvek?
Nem lehet, hogy pont azok szavaznak a mostani kormányra, akik még emlékeznek a korábbi baloldali kormányok ámokfutására? Akik tudják és értik, hogy mekkora problémát okozott Medgyessy Péter értelmetlen osztogatása a 2002-es választások után, ami az önkormányzatok eladósodásához vezetett?
Vagy amikor a határon túli magyar közösségeket szemen köpte a Gyurcsány vezette baloldal és saját nemzettársai ellen kampányolt egy népszavazás keretében???
Az őszödi beszédet követő tüntetések kegyetlen letörése és a Parlament körüli kordonokról már ne is beszéljünk, ami a rendszerváltás utáni legkomolyabb demokratikus válsághoz vezetett, de akkor Brüsszel néma maradt és nem volt itt semmi látnivaló…
2010 előtt is volt korrupció (tagadhatatlan, hogy nem ennyire nyíltan) és hazudozás, csak épp nem tudunk pozitívumokat említeni, ellenben megszorító intézkedéseket és hazánkra nézve hátrányos döntéseket annál inkább (pl. híres cukoriparunk szétverése; IMF hitel felvétele)
A jelenlegi kormány számos intézkedése és számos jelenség engem is zavar, ugyanakkor vannak fontos területek vagy ügyek (ezeket Fernando részletesen felsorolta) van olyan víziójuk és mondanivalójuk, illetve intézkedéseik és cselekvési terveik, melyek a megoldást jelentik az országnak.
Én például örülök, hogy a jelenlegi háború idején Orbán Viktor Teleki Pál 1939-es, semlegességre törekvő, de a menekülteket befogadó irányvonalát követi és felelősen viszonyul a konfliktushoz és nem a meggondolatlan és alkalmatlan MZP veszélyes kapkodását kell szemlélnünk…
Úgy tudom, hogy 2006-ban az Orbán által kivezényelt kopaszok verték szét a fővárost, raboltak ki üzleteket, támadtak meg rendőröket, aztán azóta is hisztiznek, hogy azok teljesen érthetetlen módon megvédték magukat.
Orbán semlegességét hagyjuk, az EU-ban a háború kitörése óta minden szankciót megszavaz, itthon meg majomkodik a Kossuth Rádióban a híveinek. Közben kiderült, hogy az oroszok feltörték a külügyminisztérium számítógépes hálózatát, amiről Szijjártó már akkor is tudott, amikor átvette az orosz külügyminisztertől a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban. Orosz kémbankot telepítettek Magyarországra, Európában szinte mindenhol befagyasztották az orosz oligarchák és vállalatok számláit, de itthon Mészáros bankjánál a Roszatom nyithat számlát. Orbán egy hitvány hintapolitikus, aki körül kezd elfogyni a levegő. Az EU-ban utálják, vége az évekig tartó pénzesőnek. A V4-ekből V1-ek lett. A hiteleket vissza kell fizetni, az infláció tovább fog nőni, 2023-tól komolyabb szankciók érkeznek az Uniótól. Ha nem buknak már most vasárnap (amit most nem érzek kizártnak, a kommunikációjukból kiindulva sejtik, hogy baj van), akkor 1-2 éven belül lesz vége a dalnak.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Romokban a gazdasag, moralisan romokban a lakossag, soha nem volt ekkora ellentet a hazai es a diaszporaban elok kozott.... le kene venni a szemellenzot. A 2002-2010 kozotti idoszak utan megkaptuk ugyanazt 12 evre, csak sokkal durvabban, aljasabban. Szegyellem a magyarsagomat, a nyugati kollegak nem is tudjak ertelmezni azt, ahogy a nagy allamferfi dagadekunk hozzaall a haboruhoz...Raúlito írta: Érdekes továbbra is a kormányoldal szavazóinak lenézése a fórum egy része által…
Csak a szellemileg korlátoltak vagy a morális értékek iránt érzéketlenebb emberek szavaznának a Fideszre? Vagy akik nyertesei, haszonélvezői az elmúlt évtizednek? Ezek komoly érvek?
Nem lehet, hogy pont azok szavaznak a mostani kormányra, akik még emlékeznek a korábbi baloldali kormányok ámokfutására?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo