Politika
Re: Politika
Nekem egy okos ember azt mondta 4 éve ha Trump le lesz cserélve és Biden meg lesz választva fix lesz balhé valahol.
Látjuk mi lett.
Túl sok pénzt hoz az USAnak ez jelenleg is.
Most azt mondja ha Trump meg lesz választva abba fog maradni az ukrán-orosz konfliktus háborús szinten.
Nekem mindegy melyik nyer, úgyse maga az elnök dönt, hiába mond faszságokat, hanem szakemberek.
Trump alatt se omlott össze az USA, nem véletlen.
Egyik se sokkal jobb a másiknál az a helyzet.
Trumppal a legfőbb baj, hogy jön vele a szélsőség is, mert a sok hülye felhatalmazza érzi magát, hogy társadalmi normákat félrerakva is hülye legyen, mert maga az elnök is ilyen
Szóval Trump elméletileg csillapítaná a dolgokat itt a szomszédban, de hát vállalhatatlan szegény...
Látjuk mi lett.
Túl sok pénzt hoz az USAnak ez jelenleg is.
Most azt mondja ha Trump meg lesz választva abba fog maradni az ukrán-orosz konfliktus háborús szinten.
Nekem mindegy melyik nyer, úgyse maga az elnök dönt, hiába mond faszságokat, hanem szakemberek.
Trump alatt se omlott össze az USA, nem véletlen.
Egyik se sokkal jobb a másiknál az a helyzet.
Trumppal a legfőbb baj, hogy jön vele a szélsőség is, mert a sok hülye felhatalmazza érzi magát, hogy társadalmi normákat félrerakva is hülye legyen, mert maga az elnök is ilyen
Szóval Trump elméletileg csillapítaná a dolgokat itt a szomszédban, de hát vállalhatatlan szegény...
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Rotyogunk a 410 fele kemenyen.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
kulcsszo a cikkben: eskudtszek, nem jogeros.
nincs is tovabb ertelme beszelni rola
nincs is tovabb ertelme beszelni rola
thereisonly1ronaldo
https://telex.hu/kulfold/2024/05/30/don ... elet-bunoshehetheoriginal írta: ha bizonyitott bunozo, akkor hogy-hogy hatra van meg az itelethirdetes?
mindegy, nem veszek en ossze senkivel egy amerikai valasztason, valszeg en is szexista vagyok, de ezt az ostoba not en nem akarnam megvalasztani, az biztos
idom es energiam meg nincs olvasni es nezni mindent, mint tobbszor mondtam, abbol az infobol, amire idom volt, en ezt a kepet raktam ossze, lehet teves.
holnap/holnaputan kiderul ki nyeri, aztan lehet elni tovabb
ne vedd sertesnek, de mint egy ovodas.... tenyleg elhiszed, hogy ezeket nem emberek allitjak ossze, mindenfele erdek es erdekeltseg nelkul?hivatalos amerikai GDP adat
ha hivatalos adat, akkor bizony az hivatalos adat, kobe van veve, hiteles, foleg valos
nem dolgoztal multinal pl, ahol szepen formazni kellett a projektszamokat?
Már kimondta a bíróság bűnösnek, csak a büntetés típusa és mértéke kapcsán nincs még ítélet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2024. november 5., kedd 10:20-kor.
- hehetheoriginal
ha bizonyitott bunozo, akkor hogy-hogy hatra van meg az itelethirdetes?
mindegy, nem veszek en ossze senkivel egy amerikai valasztason, valszeg en is szexista vagyok, de ezt az ostoba not en nem akarnam megvalasztani, az biztos
idom es energiam meg nincs olvasni es nezni mindent, mint tobbszor mondtam, abbol az infobol, amire idom volt, en ezt a kepet raktam ossze, lehet teves.
ha hivatalos adat, akkor bizony az hivatalos adat, kobe van veve, hiteles, foleg valos
ne vedd sertesnek, de mint egy ovodas.... tenyleg elhiszed, hogy ezeket nem emberek allitjak ossze, mindenfele erdek es erdekeltseg nelkul?hivatalos amerikai GDP adat
thereisonly1ronaldo
Ha jobb egy mutató Trump alatt, akkor Trump jobb.
Ha jobb egy mutató Biden alatt, akkor az egy hamisított statisztika, és Trump jobb.
Leírtam már a véleményem erről az érvelésről valaki más kapcsán, pont annyit ér nálad is (semmit).
Azt már csak érintőlegesen említem meg hogy a hivatalos amerikai GDP adat az neked "valami amit leírtak a neten", ezzel szemben te tökéletesen tájékozódsz a megérzéseid alapján. Semmi gondom azzal ha valaki teljesen elfogult egy témában és nem érvel hanem csak a szíve után megy, csak ne kezdje el osztani az észt közben és ne tegyen úgy mintha bármiféle adat vagy tény miatt tenné ezt.
Ha jobb egy mutató Biden alatt, akkor az egy hamisított statisztika, és Trump jobb.
Leírtam már a véleményem erről az érvelésről valaki más kapcsán, pont annyit ér nálad is (semmit).
Azt már csak érintőlegesen említem meg hogy a hivatalos amerikai GDP adat az neked "valami amit leírtak a neten", ezzel szemben te tökéletesen tájékozódsz a megérzéseid alapján. Semmi gondom azzal ha valaki teljesen elfogult egy témában és nem érvel hanem csak a szíve után megy, csak ne kezdje el osztani az észt közben és ne tegyen úgy mintha bármiféle adat vagy tény miatt tenné ezt.
Igen, ahogy írtam is, "kivéve az utolsó évét" - láthatod is a fentebbi grafikonon, hogy abban az évben zsugorodott is az amerikai gazdaság. De persze akkor rögtön jön is az ultimate érv, biztos kamu az adathehetheoriginal írta: trump is köpködve volt meg gyilkosozva volt, őt is erintette a covid.
nem lehet kettos mercevel.
de maganak az amerikai gazdasagnak rendkivul jot tett, hogy visszavitte haza a termelest sok iparagban.
Hihetetlen, hogy itthon rühelled a Fideszt, de Trump kapcsán mégis a tipikus fideszes viselkedésjegyeket mutatod
Abba meg már bele se menjünk, hogy Trump milyen ügyekben bizonyított bűnöző, csak hát ugye a bíróság elhalasztotta az ítélethirdetést a választás utánra. Majd jól kegyelmet ad saját magának, ha nyer...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2024. november 5., kedd 10:06-kor.
- hehetheoriginal
nyilvan valós számok lehetnek (nyilván részletesen le van vezetve, honnan jön ki a szám, csak annyira bonyolult, hogy inkabb nem is teszik közzé ), miután trump anno megbaszott egy csomó világbankos szerződést és nem voltak túl nagy barátok
de én mindent elhiszek, amit az interneten írnak
de én mindent elhiszek, amit az interneten írnak
thereisonly1ronaldo
Rá ne nézz a GDP chartra, mert még elbizonytalanodsz a habira bemondott tuti állításaidban.hehetheoriginal írta: trump is köpködve volt meg gyilkosozva volt, őt is erintette a covid.
de maganak az amerikai gazdasagnak rendkivul jot tett, hogy visszavitte haza a termelest sok iparagban.
https://www.macrotrends.net/global-metr ... per-capita
- hehetheoriginal
trump is köpködve volt meg gyilkosozva volt, őt is erintette a covid.
thereisonly1ronaldo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Project_2025
Erre azt mondani, hogy a "józan ész programja"... ha erről őszintén leírnám mit gondolok, lehet tényleg jönne az a ban...
Ez a kijelentés kb az, mint amikor a Fidesz azzal veri magát, hogy jobb számokat produkáltak, mint a szocik 2006-2010 között. Aztán most láthatjuk, hogy válságban ők sem tudnak kormányozni
Erre azt mondani, hogy a "józan ész programja"... ha erről őszintén leírnám mit gondolok, lehet tényleg jönne az a ban...
Erre azért reagálnék, mert ez baromira nem ilyen egyszerű. Azt ugye vágod, hogy Trump egy olyan időszakban irányította az USA-t amikor a csúcson pörgött a világgazdaság (kivéve az utolsó évét)? Míg Biden mandátumát a covidból és háborúból eredő gazdasági válságok sújtották.hehetheoriginal írta:pont az ellenkezojet latom, bidenek kb 10 millio illegalist engedtek be az adatok szerint, trumpnal ez sokkal kisebb szam volt. a gazdasagi mutatok is trumpnal joval jobbak voltak, mint bidennel.
Ez a kijelentés kb az, mint amikor a Fidesz azzal veri magát, hogy jobb számokat produkáltak, mint a szocik 2006-2010 között. Aztán most láthatjuk, hogy válságban ők sem tudnak kormányozni
- hehetheoriginal
nagyon könnyű ellenőrizni, hogy ki mit mond.Hehe nem arról van szó hogy arról beszél hogy macskát eszik vagy nem, hanem hogy el tud e mondani egy értelmes érvet egy témában vagy az érvelése kimerül abban hogy "én értek a legjobban a gazdasághoz, mindenkinél jobban! Senki nem érti a nemzetközi kereskedelmet úgy ahogy én. Higgyétek el, mindenki ezt mondja!"
trump alatt a gazdasági mutatók, árak, infláció, lakhatás, stb, mind jobbak voltak, mint most biden alatt, ez jön le az infoból, az utca emberevel valo megannyi interjubol, az adatokbol.
persze ezt is lehet ferditeni, csalni, nyilvan.
ha meg igy van, es ezek a tények, akkor mit magyarázzon hosszan, simán elég, ha annyit mond, hogy ő ért a gazdasághoz, a másik oldal meg nem.
thereisonly1ronaldo
Igen, pont ugyanannyira meredek állítani azt is. Csak azt itt most senki se állította, ellenben amire írtam azt igen Nemigazán értem milyen köröket futsz épp, reagáltam egy elhangzott hehe hsz-re te meg hozol ilyen wtf állításokat.Az valóban meredek. Pont, mint azt állítani, hogy a pedok, a szexuális ragadozók, azok mind a demokrata és hollywoodi fertőből jönnek... Mikor maga Trump is többször járt Epstein szigetén. Ez a szégyen a teljes amerikai elitet érinti, politikai hozzáállástól függetlenül.
Hehe nem arról van szó hogy arról beszél hogy macskát eszik vagy nem, hanem hogy el tud e mondani egy értelmes érvet egy témában vagy az érvelése kimerül abban hogy "én értek a legjobban a gazdasághoz, mindenkinél jobban! Senki nem érti a nemzetközi kereskedelmet úgy ahogy én. Higgyétek el, mindenki ezt mondja!"
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Mármint mit nyilatkoztattam ki?hehetheoriginal írta: de ha nem reprezentativ, es nem nyilatkozod ki, akkor miert nyilatkozod ki megis?
most egy ilyen bemondassal hogy tudnal meggyozni? persze konnyu leszogezni az elejen, hogy ugyse sikerul, mert en ilyen vagyok
en abbol vonom le a kovetkeztetest, ami tartalmakat latok, hallok.
ezt a kovetkeztetest vontam le, roncstarsadalom van ott is, en nem fogok semmin meglepodni, azon rohognek, ha 2 helyett 3-4 választási lehetőség lenne, azt nem tudná a processzoruk már feldolgozni sztem
Hogy a feketék általában véve demokrata szavazók, azt alátámasztja amit linkeltem, de visszamenőleg is meg lehet nézni. Nyilván nem 100%-os arányban.
Az ismerőseimről ki tudom nyilatkoztatni, mert több száz van amerikaszerte, és látom a posztjaikat X-en, facen, miket osztanak meg, elég könnyű megítélni.
Persze, hogy roncstársadalom van, ez egyértelmű, mint ahogy az egész amerikai politika egy romhalmaz. Nekem erre elég bizonyíték, hogy a republikánusok legjobb jelöltje 10 éve egy Donald Trump, a demokraták meg azt tudták felvonultatni 2016-ban hogy legyen női elnök, utána egy szenilis vénembert, most meg egy legyen női-fekete elnök.
Nevetséges ez egyébként, hogy egy Trump-Biden-Trump sorminta 75 plusszosan vezeti az USA-t több mint egy évtizeden keresztül. Ez mindent elmond róluk.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- hehetheoriginal
de ha nem reprezentativ, es nem nyilatkozod ki, akkor miert nyilatkozod ki megis?
most egy ilyen bemondassal hogy tudnal meggyozni? persze konnyu leszogezni az elejen, hogy ugyse sikerul, mert en ilyen vagyok
ezt a kovetkeztetest vontam le, roncstarsadalom van ott is, en nem fogok semmin meglepodni, azon rohognek, ha 2 helyett 3-4 választási lehetőség lenne, azt nem tudná a processzoruk már feldolgozni sztem
thereisonly1ronaldo
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Ugyan, bár téged meggyőzni nem lehet úgysem.hehetheoriginal írta:
De azt garantalom, hogy a tisztességesen dolgozo normalis kozeposztaly az trumpra nyom.
Nekem van elég sok amerikai ismerősöm, akik a "tisztességesen dolgozó normális középosztály" kategóriába esik.
Nagyon kevés a Trump-szavazó közöttük.
Nyilván nem reprezentatív, nem is nyilatkozom ki, hogy de bizony mindenki ebből a kategóriából Harrisre fog szavazni, vagy Trumpra.
Mint ahogy azt se lehet kijelenteni, hogy az összes nő Harrisre szavaz, meg az összes fekete, stb. Mondjuk a feketék hagyományosan demokrata szavazók, mindegy hogy egy fehér nő, fehér férfi, vagy jollyjoker fekete nő a jelölt.
Nagyon heterogén mind Trump, mind Harris szavazóbázisa, mondjuk ez minden országban így van, nem olyan meglepő ez.
https://www.pewresearch.org/politics/20 ... 2018-2022/
itt is érdemes szétnézni, mielőtt kinyilvánítjuk a feltételezéseinket tényként.
Mindegy, amúgy engem messze hidegen hagy, hogy ki nyer, mindenesetre majd ahogy elnöki székbe kerül Trump januárban, elindítom a stoppert, 24 óra alatt itt világbéke lesz, meg jólét, zéró migráció stb.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- hehetheoriginal
pont hogy ertelmi kapacitas teren trump boven > kamala, pont errol beszelek.
most az, hogy ilyet benez a fel vilag, hogy azt mondja, hogy kutyakat esznek odalenn a hatarnal, es ez a legfobb problema, mindenki ezen van kiakadva, az is a fel vilag iq szegenyseget bizonyitja, meg hogy puerto ricos balfasz poenokon vannak kiakadva, mindenki olyan kurva erzekeny meg keresik direkt, hogy megsertodhessenek barmin.. gyasz.
most az, hogy ilyet benez a fel vilag, hogy azt mondja, hogy kutyakat esznek odalenn a hatarnal, es ez a legfobb problema, mindenki ezen van kiakadva, az is a fel vilag iq szegenyseget bizonyitja, meg hogy puerto ricos balfasz poenokon vannak kiakadva, mindenki olyan kurva erzekeny meg keresik direkt, hogy megsertodhessenek barmin.. gyasz.
pont az ellenkezojet latom, bidenek kb 10 millio illegalist engedtek be az adatok szerint, trumpnal ez sokkal kisebb szam volt. a gazdasagi mutatok is trumpnal joval jobbak voltak, mint bidennel.illegális bevándorlással ugyanúgy nem fog tudni mit kezdeni, mint első regnálása alatt, a gazdasági dolgok pedig Biden alatt sem néztek ki rosszul, sőt.
thereisonly1ronaldo
-
Mondjuk azzal pont Rodman és Segal szintjére süllyedt, nem volt semmi haszna, viszont a diktatúrák tudtak mire mutogatni.R. Carlos írta: Lehet nem százas a fickó, de nekem azóta szimpatikus, hogy kezet fogott Kimmel.
Meglepően korrekt pedg. Az elején még szimpatikusnak is tűnhet, és az átváltozása is emberien van bemutatva, teljesen érthető és logikus folyamatként.hehetheoriginal írta: Nyilvan veletlen, hogy pont most jon ki egy film rola, biztos atol z-ig minden tenyszeruen stimmel benne
Az valóban meredek. Pont, mint azt állítani, hogy a pedok, a szexuális ragadozók, azok mind a demokrata és hollywoodi fertőből jönnek... Mikor maga Trump is többször járt Epstein szigetén. Ez a szégyen a teljes amerikai elitet érinti, politikai hozzáállástól függetlenül.Halfkey írta: hanem hogy meredek azt mondani hogy aki józan ésszel gondolkodik az csak rá húzhat. Mert ugye a másik oldal mellett is vannak érvek.
Mondjuk én elolvasnék pár példát, melyek ezek a dolgok szerinted. Ha már érvek. Mert az illegális bevándorlással ugyanúgy nem fog tudni mit kezdeni, mint első regnálása alatt, a gazdasági dolgok pedig Biden alatt sem néztek ki rosszul, sőt.hehetheoriginal írta: de trump programja es tervei (legalabb van vmi programja) a jozan gondolkodas iranyaba mennek, legyen az gazdasagi, vagy egyeb belpolitikai dolog.
nuevo nem azt mondtam hogy nincsenek mellette érvek, hanem hogy meredek azt mondani hogy aki józan ésszel gondolkodik az csak rá húzhat. Mert ugye a másik oldal mellett is vannak érvek.
Hehe erről már beszéltünk, valamiért Harrisról olyan képet látsz, amit amúgy rajtad kívül senki. Legalábbis ha a koherens, értelmes beszéd a fő döntő szempontod, ebben egész biztosan nem Trump a jobb, ami nyilván fakad a korából is. A program tervek más tészta, azzal nem vitatkozom ha az szerinted a jobb irány, legyen (bár nekünk itt Magyarországon biztos nem a protekcionista amerikai gazdaságpolitika fog jól jönni, szóval nem értem miért a saját faszotokkal vernétek a csalánt), de személyiség meg értelmi kapacitás alapján Trumpot preferálni az érdekes.
Hehe erről már beszéltünk, valamiért Harrisról olyan képet látsz, amit amúgy rajtad kívül senki. Legalábbis ha a koherens, értelmes beszéd a fő döntő szempontod, ebben egész biztosan nem Trump a jobb, ami nyilván fakad a korából is. A program tervek más tészta, azzal nem vitatkozom ha az szerinted a jobb irány, legyen (bár nekünk itt Magyarországon biztos nem a protekcionista amerikai gazdaságpolitika fog jól jönni, szóval nem értem miért a saját faszotokkal vernétek a csalánt), de személyiség meg értelmi kapacitás alapján Trumpot preferálni az érdekes.
- hehetheoriginal
Nyilvan veletlen, hogy pont most jon ki egy film rola, biztos atol z-ig minden tenyszeruen stimmel benne
Half: mindenutt vannak bolondok, de trump programja es tervei (legalabb van vmi programja) a jozan gondolkodas iranyaba mennek, legyen az gazdasagi, vagy egyeb belpolitikai dolog.
Kamala azt se tudja megfogalmazni, hogy epp mikor mit akar, legalabbis az interjúk alapjan, egyszeruen engem ugyanugy raz a hideg ettol a notol, mint a hillarytol anno, mindketto full pszicho. A valasztoi is - nyilvan nem mind, de ahogy nezem a nagytobbseg - azert szavaz ra, mert no, mert fekete/nem feher, mert gyulolik trumpot, mert allitolag szexista meg rasszista. Ezek egy olyan tarsadalomban, ahol az atlag iq tobb, mint a labmereted, nem kene, hogy ervek legyenek. Nyilvan az usa nem az a tarsadalom.
De azt garantalom, hogy a tisztességesen dolgozo normalis kozeposztaly az trumpra nyom.
Half: mindenutt vannak bolondok, de trump programja es tervei (legalabb van vmi programja) a jozan gondolkodas iranyaba mennek, legyen az gazdasagi, vagy egyeb belpolitikai dolog.
Kamala azt se tudja megfogalmazni, hogy epp mikor mit akar, legalabbis az interjúk alapjan, egyszeruen engem ugyanugy raz a hideg ettol a notol, mint a hillarytol anno, mindketto full pszicho. A valasztoi is - nyilvan nem mind, de ahogy nezem a nagytobbseg - azert szavaz ra, mert no, mert fekete/nem feher, mert gyulolik trumpot, mert allitolag szexista meg rasszista. Ezek egy olyan tarsadalomban, ahol az atlag iq tobb, mint a labmereted, nem kene, hogy ervek legyenek. Nyilvan az usa nem az a tarsadalom.
thereisonly1ronaldo