Professore írta:Hirtelen ezt találtam ha valakit érdekel kereshet frissebbet. Nagy átrendeződés nem lesz 1-2 év alatt szerintem. De ha valaki hoz újabbat azt örömmel megnézem.Realista24 írta:
Updated: 26 June, 2020
Nem látom relevánsnak így 2022 áprilisában.
Én csak arra akartam rávilágítani hogy a gazdasági fejlődésnél az előzmények (akár történelmi távlatok) és a különböző adottságok roppant fontosak és a realitás az hogy sok idő kell hogy utol érjük a nyugati életszínvonalat bárki kormányozzon. És nem csak Magyarországra gondoltam hanem az összes hasonszőrű országra.
Nem kell nekünk Svájc szint ( nem a fenét nem !) , de ez a legalja se kéne , hogy legyen.
Átlagbér is rettentően gáz... Mert lehet mondani , hogy pl 1000 euró az otthoni átlagos kereset. Csak az kb úgy oszlik el, hogy Pista keres 12000-t Sanyi és a többiek meg 500-at... Szép szép , csak pont az a gáz, mint a ruszkiknál. Vagy milliomos vagy , vagy 40 éves ladaval zakatolsz. Ez egy rendezett nyugati országban úgy néz ki, hogy Pista kap 1200-at Sanyi és a többiek 900-at...
Természetesen figyelembe kell venni a régiók közötti különbséget. Dolgoztam Bremaban ugyanebben a szakmában , sokkal kevesebbet kaptam , de sokkal kevesebb is ment ki a zsebből. Viszont odahaza Miskolcon ugyanannyi a kenyér, kolbász , tej , mint Pesten vagy Győrben.