Politika
- Raúlito
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Természetesen az összes levél szavazat esetében nem voksot, hanem 2, maximum 3 mandátumot akartam írni
A közelmúltban a baloldal az átjelentkezés lehetőségének megteremtésével alakított ki egy zavaros gyakorlatot, míg a FIDESZ a sör és a virsli helyett krumplit osztogatott.
Ezeket a módszereket tövestül kellene kitépni a hazai politikai gyakorlatból, de sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem érdekelt ebben.
Az elmúlt választásokon mondjuk olyan nagy volt a különbség a hazai ellenzék széttartó állapota és alkalmatlansága miatt, hogy nem e módszerek döntöttek, idén viszont szoros lesz a küzdelem.
A közelmúltban a baloldal az átjelentkezés lehetőségének megteremtésével alakított ki egy zavaros gyakorlatot, míg a FIDESZ a sör és a virsli helyett krumplit osztogatott.
Ezeket a módszereket tövestül kellene kitépni a hazai politikai gyakorlatból, de sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem érdekelt ebben.
Az elmúlt választásokon mondjuk olyan nagy volt a különbség a hazai ellenzék széttartó állapota és alkalmatlansága miatt, hogy nem e módszerek döntöttek, idén viszont szoros lesz a küzdelem.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly
Bill Shankly
- Raúlito
Ferni nem akarlak elkeseríteni, de a választási csalás a reformkori vármegyék országgyűlési követválasztásai óta a szereplője a hazai közéletnek és akkor még durvább esetek is voltak:
A korabeli sajtó megírta, hogy a kortes körutakon a kisnemeseket etették-itatták a voksokért, majd közfelkiáltással döntöttek a mandátum sorsáról.
A dualizmus korában és a két háború közti periódusban a nyílt szavazás jelentett előnyt a kormánypártok számára; 1947 és 1990 között nem is beszélhetünk igazi választásokról.
1994-ben és a következő két alkalommal az MSZP sörrel és virslivel befolyásolta a kevésbé tehetős szavazókat a döntésük meghozatalában. Nem mondom, hogy ez egy normális jelenség, de egy közel 200 éves gyakorlatnak vagyunk szemtanúi, igazán tiszta választás talán 3 volt: 1920, 1945 és 1990. Amúgy a hátáron túli összes levél szavazat ér 2, maximum 3 voksot, önmagában a vajdasági voksok még egy fél mandátumot se tesznek ki
A korabeli sajtó megírta, hogy a kortes körutakon a kisnemeseket etették-itatták a voksokért, majd közfelkiáltással döntöttek a mandátum sorsáról.
A dualizmus korában és a két háború közti periódusban a nyílt szavazás jelentett előnyt a kormánypártok számára; 1947 és 1990 között nem is beszélhetünk igazi választásokról.
1994-ben és a következő két alkalommal az MSZP sörrel és virslivel befolyásolta a kevésbé tehetős szavazókat a döntésük meghozatalában. Nem mondom, hogy ez egy normális jelenség, de egy közel 200 éves gyakorlatnak vagyunk szemtanúi, igazán tiszta választás talán 3 volt: 1920, 1945 és 1990. Amúgy a hátáron túli összes levél szavazat ér 2, maximum 3 voksot, önmagában a vajdasági voksok még egy fél mandátumot se tesznek ki
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly
Bill Shankly
- Raúlito
[/quote]
melyik lenne szerinted objektív? Abban igazad van, hogy így lenne érdemes tájékozódni. Én is szoktam pörgetni az Origot is, bár néha azért kinyílik a zsebemben a bicska, de elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak egy oldalról lássam.
De arra kíváncsi lennék, hogy melyik szerinted az objektíva, pláne, hogy előtte leírtad, hogy mindenki a tulajdonos elkötelezettsége szerint próbálja szerkeszteni a lapot. Hozzáteszem ez rendben is van, mert a politika ritkán fekete vagy fehér - tehát pl a kamatemelést vagy az inflációt lehet politikai szempontból elemezni, hogy jó vagy rossz. A nagyobb baj ott van amikor a tényeket nem veszik figyelembe/ nem közlik/ vagy szándékosan hazudnak.
[/quote]
Babaking, amennyire én meg tudom ítélni, a kisebb orgánumok, mint az Infostart vagy a Válasz Online tényleg objektívek és függetlenek, a kormányoldalt és az ellenzéket is bírálják.
Én amúgy a kormányoldal részéről az Mandinert, az Origot és a Magyar Nemzetet, míg a balliberális orgánumok közül a HVG-t, a Telexet és a 24.hu oldalát olvasom, a fenti kettővel együtt így jön ki a reális kép számomra.
Hogy Gutihaz14 és Kiserik megállapításaira is reagáljak: valóban a közmédiát tartom én is a legelfogultabbnak (ritkán nézem emiatt) és a FIDESZ egyik nagy hibája, hogy teljesen kisajátította azokat a tv- és rádiócsatornákat, melyek közpénzből működnek.
Még úgy sem mentegethető e lépésük, hogy a 2010 előtti balliberális média túlsúlyt akartak felszámolni vele…
melyik lenne szerinted objektív? Abban igazad van, hogy így lenne érdemes tájékozódni. Én is szoktam pörgetni az Origot is, bár néha azért kinyílik a zsebemben a bicska, de elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak egy oldalról lássam.
De arra kíváncsi lennék, hogy melyik szerinted az objektíva, pláne, hogy előtte leírtad, hogy mindenki a tulajdonos elkötelezettsége szerint próbálja szerkeszteni a lapot. Hozzáteszem ez rendben is van, mert a politika ritkán fekete vagy fehér - tehát pl a kamatemelést vagy az inflációt lehet politikai szempontból elemezni, hogy jó vagy rossz. A nagyobb baj ott van amikor a tényeket nem veszik figyelembe/ nem közlik/ vagy szándékosan hazudnak.
[/quote]
Babaking, amennyire én meg tudom ítélni, a kisebb orgánumok, mint az Infostart vagy a Válasz Online tényleg objektívek és függetlenek, a kormányoldalt és az ellenzéket is bírálják.
Én amúgy a kormányoldal részéről az Mandinert, az Origot és a Magyar Nemzetet, míg a balliberális orgánumok közül a HVG-t, a Telexet és a 24.hu oldalát olvasom, a fenti kettővel együtt így jön ki a reális kép számomra.
Hogy Gutihaz14 és Kiserik megállapításaira is reagáljak: valóban a közmédiát tartom én is a legelfogultabbnak (ritkán nézem emiatt) és a FIDESZ egyik nagy hibája, hogy teljesen kisajátította azokat a tv- és rádiócsatornákat, melyek közpénzből működnek.
Még úgy sem mentegethető e lépésük, hogy a 2010 előtti balliberális média túlsúlyt akartak felszámolni vele…
Bill Shankly
Bill Shankly
Vicc.
Ekkora szembeszéllel szemben hugyozni kb lehetetlen.
Választási rendszer is megérne egy misét mennyire korrekt, a közmédiás butításról, ahol konkrétan folyamat hazudnak meg csak az egész megtetézése....
Csoda lesz ha a Fidesz közelében lesznek
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nagy fero a zshowtime-ban.
politikai is van benne, ugyhogy inkabb ide.
politikai is van benne, ugyhogy inkabb ide.
- flori
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!
¡1, 2 y 3, Madrid!
Remy, kerlek ird be gyorsan hogy mi hazank fixen parlamentbe jut, kell a vudu.
Mondjuk megneznem Kovacs Gergot ahogy trollkodja Toroczkait, meg Dorikat. Helyebe szivarvanyszinure festenem az ulesuket elso nap.kutyák és a mi gatyánk lenne a mérleg nyelve
kutyák és a mi gatyánk lenne a mérleg nyelvegéza írta:Alom szcenario: se fidesznek, se ellenzeknek nincs meg az 50%+1, MKKP bejut, ok a merleg nyelve.bonaparte100 írta: Remélem bejutnak, gondoljatok bele nem 5 percnyi csirke, hanem négy évnyi.
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Szerintem tutira vehető, hogy bejutnak. Pont annyival fognak jobban teljesíteni, mint amennyivel Jakab Petike meg Jobbik leszerepelt az előválasztáson.Caraway írta: Az lesz a szep mikor a mihazank tukorsiman bejut. Toroczkai beviszi oket ezekkel a yt videokkal.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Mar csak a parlamenti közvetítések miatt is jussanak csak beCaraway írta: Az lesz a szep mikor a mihazank tukorsiman bejut. Toroczkai beviszi oket ezekkel a yt videokkal.
Teljes kupleraj ugyis az egesz, teljesen mindegy ki meg hova jut be
thereisonly1ronaldo
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Az lesz a szep mikor a mihazank tukorsiman bejut. Toroczkai beviszi oket ezekkel a yt videokkal.
Alom szcenario: se fidesznek, se ellenzeknek nincs meg az 50%+1, MKKP bejut, ok a merleg nyelve.bonaparte100 írta: Remélem bejutnak, gondoljatok bele nem 5 percnyi csirke, hanem négy évnyi.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Az sem lenne kimondottan egészséges.RealAsensio írta:26-8, 70%, ez a valosagban is szep lenne
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
26-8, 70%, ez a valosagban is szep lenne'shutterisland írta: lassuk szavazas nelkul mennyi a fideszes akkor.
erre a hsz-re johet a downvote, ha inkabb a fidesz, es upvote, ha inkabb ellenzek nyerjen.
-
- Kedvenc játékosaid: Modric
- Kedvenc csapatod: Real
Szerintem is inkább kínos volt.
Ez az interjú ellenben 10/10:
https://24.hu/belfold/2022/03/24/kovacs ... valasztas/
Tökéletesen lavíroz a humor és a komolyság között, színtiszta szatíra az egész.
Remélem bejutnak, gondoljatok bele nem 5 percnyi csirke, hanem négy évnyi.
Ez az interjú ellenben 10/10:
https://24.hu/belfold/2022/03/24/kovacs ... valasztas/
Tökéletesen lavíroz a humor és a komolyság között, színtiszta szatíra az egész.
Remélem bejutnak, gondoljatok bele nem 5 percnyi csirke, hanem négy évnyi.
Szerintem is inkább cringe volt ez a produkció mint poénos. Olyan mintha ott helyben találta volna ki mit akar mondani.
- h3x0r
Az otlet tenyleg hatalmas, a megvalositas viszont huen tukrozi a legtobb magyar humorista szintjet, erosen kozepes.ferni írta: Kétfarkúak 5 perce az M1en, beküldték Brutit
Sajna a csirkés felülmúlhatatlan, de egynek elment. Kedvenc sorom:
"Ez az M1, nem egy kupleráj"
hehetheoriginal írta:de az ilyenekre melyik bot nyomja a downvoteot, a kurvaszádattebuzi gyere előp.csabi1 írta:
Végig néztem kumma nagy!
en amugy az ilyen pillanatban adnam be a felmondasomat, ha egy ilyen akcional en riporter lennék, kabare, komolytalan az egesz, en ilyen munkaadonak szegyellnek dolgozni.
Basszus és tényleg leminősítettek!
Hát de most miért,meg kik?
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
valahol messze, mese-szigeten.”