A februári adatokat látni fogjuk április első hetében, akkor okosabbak leszünkkiserik írta: Jó lenne a matek, ha az ÁFA-t nem igényelné vissza a nagy fogyasztó réteg. Így az ÁFÁval baromi nehéz számolni állami szinten, mert folyamatos kifizetést is generál.
Lehet magyarázni így is úgy is, de rohadtul megnőtt a fogyasztás (én is vettem, amennyit csak tudtam, az éves szükséglet jelentős részét), a határ mentén látom a külföldieket, hülye aki nem jön át, és a fuvarozók között is köztudott, hogy ha tranzitba jön valaki, akkor száraz tankkal érkezik és agyig töltve távozik.
Politika
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
Jó lenne a matek, ha az ÁFA-t nem igényelné vissza a nagy fogyasztó réteg. Így az ÁFÁval baromi nehéz számolni állami szinten, mert folyamatos kifizetést is generál.
Lehet magyarázni így is úgy is, de rohadtul megnőtt a fogyasztás (én is vettem, amennyit csak tudtam, az éves szükséglet jelentős részét), a határ mentén látom a külföldieket, hülye aki nem jön át, és a fuvarozók között is köztudott, hogy ha tranzitba jön valaki, akkor száraz tankkal érkezik és agyig töltve távozik.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- El Sie7e
még egy dolog: a jöveédki adó első körben valóban kevesebb mint 5 %kal csökkent, viszont utána csökkentették még 20 ft-tal, ami azért nagyobb tétel 5 %nál már a benzin esetében 120-ról lement 95-re, gázolajnál 110-ről 85-re, plusz emellé még az 5 Ft-os készletezési díjat is átmenetileg eltörölték, így ez összességében 30 Ft / liter.kiserik írta:Pedig csak ki kellene húzni a fejeket a narancs sapka alól, és néha mögénézni a dolgoknak. Mit eredményesett az üa árstop? Nem azt, hogy Józsi bácsi továbbra is el tudott menni a Tescoba heti egyszer, hanem, hogy boldog boldogtalan Magyarországon tankolt. Olyan szinten megemelkedett a fogyasztás, hogy nem bírta tölteni a kutakat a MOL. Régen mi jártunk gázolajárt Ukrajnába, most mindenki más járt hozzánk. Rohadtul kíváncsi lennék az árstop utáni forgalom növekedésre. Mivel az árstopot áthárították a kiskereskedelemre, így sokkal több adó forint folyt be. Ja bocs, csökkentették a jövedéki adót. Kevesebb, mint 5%-kal. Az üzemanyag fogyasztás pedig nem 5%-kal nőtt, abban biztos lehet mindenki. Eszméletlen nagy húzás. Ezért mondom mindig, hogy baromi nagy koponyák ülnek most közel a tűzhöz.El Sie7e írta:
Üzemanyag árstop hatására hogy lesz több pénze az államnak?
Csökkentettek a jövedéki adót is ami alapból kiesés az allamkasszabol, aztán az ÁFA is jóval több bevételt generálna 650 Ft- os üzemanyag mellett mint 480-nal. Szóval nem ertem h honnan jön emiatt több? Lehet csak nekem kerülte el valami a figyelmem
Az államcsődnek pedig van egy definíciója, ami ha teljesül megvalósul az államcsőd. Ti lehet másra gondoltok és nem az államcsődre.
Plusz ehhez jön még hozzá az ÁFA bevétel kiesés, ami kb. 80 Ft literenként.
A 110 forintis bevételkiesést mekkora üzemanyagforgalomnövekedés kompenzálja? ez itt a kérdés, és a válasz: kb. 30-40%-os forgalomnövekedés már valóban többletbevéltelt jelentene, 1,5 hónap múlva pedig kiderül a növekedés mértéke (a januári hónap adata március elején jött ki, tehát a márciusit majd május elején tudjuk meg)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
nem kell naívnak lenne, a mindenkori hatalom (pláne a mostani, de az összes), nem fog olyan döntést hozni, ami nekik valahol nem éri meg.El Sie7e írta:
Viszont ha piaci áron futna akkor sokkal nagyobb bevétel lenne ÁFA teren, akkor is ha csak ugyan annyi a fogyasztás. Ha kicsit utána számolnunk akkor sztem nem sokkal nőtt meg a bevétel, de ez 1-2 hónapon belül ki fog derülni az aht számaiból.
Egyébként nem attól nőtt meg a fogyasztás drasztikusan h minden határ menti átjött ide tankolni hanem a tranzit forgalmat iranyitottak erre, az dobta meg nagyon.
Vegeztem a kedvedért egy kis számítást is: piaci ár szerint egy liter üzemanyagon 80 Ft-tal több bevétele lenne az államnak a jelenlegi helyzethez képest. Ez azt jelenti hogy egy liter uzemanyagon a kb 300 Ft helyett csak 220-230 bevétele van az államnak, innentől már könnyű kiszámolni h mekkora forgalom növekedés kell ugyan annyi bevétel eléréséhez
lehet számolgatni, de valakik ezzel is jól jártak, és azok nem mi vagyunk, se te se én.
ha ki is esik nekik bevétel ebből, azt pótolják máshonnan. eleve olyan árnövekedés van, hogy az áfa is magasabb mindenen, meg is vannak.
nem tudom választások után mi lesz (csak a fidesz győzelme biztos), de szerintem bajok lesznek. most is vannak, csak szépen elfedik, de aki nem strucc módon dugja a fejét a homokba, az látja a mindennapokban, hogy milyen áremelkedés van.
persze covid, vagy háború miatt, fogja rá a politika, de már a háború előtt megindultak felfelé az árak brutális módon.
de tegyük fel, hogy bukik rajta az állam/kormány anyagilag. 2-3 hónap bevétel kiesés vs újabb négy év zabolátlan fosztogatás. elég egyértelmű, hogy melyiket választják, amikor ezek a kampánydöntések megszületnek mint benzinárstop, hatósági árak, családi adóvisszatérítés, stb.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- h3x0r
Nem az volt, hogy a Shell meg az OMV nem volt hajlandó ráfizetéssel tölteni és az is a Molra "hárult" ?kiserik írta:Pedig csak ki kellene húzni a fejeket a narancs sapka alól, és néha mögénézni a dolgoknak. Mit eredményesett az üa árstop? Nem azt, hogy Józsi bácsi továbbra is el tudott menni a Tescoba heti egyszer, hanem, hogy boldog boldogtalan Magyarországon tankolt. Olyan szinten megemelkedett a fogyasztás, hogy nem bírta tölteni a kutakat a MOL. Régen mi jártunk gázolajárt Ukrajnába, most mindenki más járt hozzánk. Rohadtul kíváncsi lennék az árstop utáni forgalom növekedésre. Mivel az árstopot áthárították a kiskereskedelemre, így sokkal több adó forint folyt be. Ja bocs, csökkentették a jövedéki adót. Kevesebb, mint 5%-kal. Az üzemanyag fogyasztás pedig nem 5%-kal nőtt, abban biztos lehet mindenki. Eszméletlen nagy húzás. Ezért mondom mindig, hogy baromi nagy koponyák ülnek most közel a tűzhöz.El Sie7e írta:
Csökkentettek a jövedéki adót is ami alapból kiesés az allamkasszabol, aztán az ÁFA is jóval több bevételt generálna 650 Ft- os üzemanyag mellett mint 480-nal. Szóval nem ertem h honnan jön emiatt több? Lehet csak nekem kerülte el valami a figyelmem
Az államcsődnek pedig van egy definíciója, ami ha teljesül megvalósul az államcsőd. Ti lehet másra gondoltok és nem az államcsődre.
- El Sie7e
Viszont ha piaci áron futna akkor sokkal nagyobb bevétel lenne ÁFA teren, akkor is ha csak ugyan annyi a fogyasztás. Ha kicsit utána számolnunk akkor sztem nem sokkal nőtt meg a bevétel, de ez 1-2 hónapon belül ki fog derülni az aht számaiból.kiserik írta:Pedig csak ki kellene húzni a fejeket a narancs sapka alól, és néha mögénézni a dolgoknak. Mit eredményesett az üa árstop? Nem azt, hogy Józsi bácsi továbbra is el tudott menni a Tescoba heti egyszer, hanem, hogy boldog boldogtalan Magyarországon tankolt. Olyan szinten megemelkedett a fogyasztás, hogy nem bírta tölteni a kutakat a MOL. Régen mi jártunk gázolajárt Ukrajnába, most mindenki más járt hozzánk. Rohadtul kíváncsi lennék az árstop utáni forgalom növekedésre. Mivel az árstopot áthárították a kiskereskedelemre, így sokkal több adó forint folyt be. Ja bocs, csökkentették a jövedéki adót. Kevesebb, mint 5%-kal. Az üzemanyag fogyasztás pedig nem 5%-kal nőtt, abban biztos lehet mindenki. Eszméletlen nagy húzás. Ezért mondom mindig, hogy baromi nagy koponyák ülnek most közel a tűzhöz.El Sie7e írta:
Egyébként nem attól nőtt meg a fogyasztás drasztikusan h minden határ menti átjött ide tankolni hanem a tranzit forgalmat iranyitottak erre, az dobta meg nagyon.
Vegeztem a kedvedért egy kis számítást is: piaci ár szerint egy liter üzemanyagon 80 Ft-tal több bevétele lenne az államnak a jelenlegi helyzethez képest. Ez azt jelenti hogy egy liter uzemanyagon a kb 300 Ft helyett csak 220-230 bevétele van az államnak, innentől már könnyű kiszámolni h mekkora forgalom növekedés kell ugyan annyi bevétel eléréséhez
Pedig csak ki kellene húzni a fejeket a narancs sapka alól, és néha mögénézni a dolgoknak. Mit eredményesett az üa árstop? Nem azt, hogy Józsi bácsi továbbra is el tudott menni a Tescoba heti egyszer, hanem, hogy boldog boldogtalan Magyarországon tankolt. Olyan szinten megemelkedett a fogyasztás, hogy nem bírta tölteni a kutakat a MOL. Régen mi jártunk gázolajárt Ukrajnába, most mindenki más járt hozzánk. Rohadtul kíváncsi lennék az árstop utáni forgalom növekedésre. Mivel az árstopot áthárították a kiskereskedelemre, így sokkal több adó forint folyt be. Ja bocs, csökkentették a jövedéki adót. Kevesebb, mint 5%-kal. Az üzemanyag fogyasztás pedig nem 5%-kal nőtt, abban biztos lehet mindenki. Eszméletlen nagy húzás. Ezért mondom mindig, hogy baromi nagy koponyák ülnek most közel a tűzhöz.El Sie7e írta:Üzemanyag árstop hatására hogy lesz több pénze az államnak?kiserik írta:
Nem maradt abban már annyi sem. Nem véletlen a sok intézkedés (pl.: üzemanyag árstop, támogatások ki nem fizetése) amivel egy kis pénzhez jut az államkassza. Még 2 hétig el kell kerülni az államcsődöt.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Jogosgutihaz14 írta: tudom csak hatha erdekelte valakit a benya is nem csak a dizel. remeljuk tovabb fog esni
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- El Sie7e
Ezt nevezik itthon választási csalásnak'shutterisland írta: erdekesseg, hogy osszegyult a love a fundraiser oldalon az anglia magyarok szavazasat segito kezdemenyezesre, ahol kulon buszokat es szallasokat probalnak intezni a nagyobb reszvetel erdekeben.
bar nem hiszem, hogy erdemben befolyasol akarmit is, ugyanis igy is ugy is kilometeres sorok kigyoznak majd azon a 3 helyen, ahol lehet szavazni, de igy biztosan ki lesz maxolva. feltetelezem nem a fidesz tamogatasa lesz a cel.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
erdekesseg, hogy osszegyult a love a fundraiser oldalon az anglia magyarok szavazasat segito kezdemenyezesre, ahol kulon buszokat es szallasokat probalnak intezni a nagyobb reszvetel erdekeben.
bar nem hiszem, hogy erdemben befolyasol akarmit is, ugyanis igy is ugy is kilometeres sorok kigyoznak majd azon a 3 helyen, ahol lehet szavazni, de igy biztosan ki lesz maxolva. feltetelezem nem a fidesz tamogatasa lesz a cel.
tudom csak hatha erdekelte valakit a benya is nem csak a dizel. remeljuk tovabb fog esni
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- El Sie7e
Most szerdától előreláthatólag megint egy nagyobbat (kb 20-25 forint) fognak csökkenni az árak.Realista24 írta:Ezt írtam én is.gutihaz14 írta:
most eppen volt egy nagy eses 18-tol:
Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnánk a hazai kutakon, ha nem lenne a 480 forintos hatósági ársapka:
95-ös benzin: 591 Ft/liter
Gázolaj: 641 Ft/liter
A változás a piaci árú gázolaj árát is érinti.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ezt írtam én is.gutihaz14 írta:most eppen volt egy nagy eses 18-tol:Realista24 írta: Ha már üa arstop.
Baratomek cége, akiknek most már piaci áron kell venni, 650ert kapják. A feloldas után ez még 720 volt.
Erre keszulhetunk.
Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnánk a hazai kutakon, ha nem lenne a 480 forintos hatósági ársapka:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
most eppen volt egy nagy eses 18-tol:Realista24 írta: Ha már üa arstop.
Baratomek cége, akiknek most már piaci áron kell venni, 650ert kapják. A feloldas után ez még 720 volt.
Erre keszulhetunk.
valamelyik univerzumban:
- El Sie7e
Üzemanyag árstop hatására hogy lesz több pénze az államnak?kiserik írta:Nem maradt abban már annyi sem. Nem véletlen a sok intézkedés (pl.: üzemanyag árstop, támogatások ki nem fizetése) amivel egy kis pénzhez jut az államkassza. Még 2 hétig el kell kerülni az államcsődöt.M1Ö írta: Ugyanúgy menne tovább a lopás és még az utolsó 5 forintost is eltennék ami maradt az államkasszába.
- Süti
FYI az állam nem csak az állampapírok irányába válhat fizetésképtelenné, és ez messze nem olyan vicces mint amilyen jól szórakozol rajta.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Röhöghetsz, ez nem áll messze a fidesz propagandától. Azt magyarázd meg légyszives, hogy mi az értelme, mi indokolta például az üa árstoppot?sander írta:kiserik írta:
Nem maradt abban már annyi sem. Nem véletlen a sok intézkedés (pl.: üzemanyag árstop, támogatások ki nem fizetése) amivel egy kis pénzhez jut az államkassza. Még 2 hétig el kell kerülni az államcsődöt.
Mitol kerulne az orszag államcsődbe ?
Melyik allampapirjat nem tudja visszafizetni az orszag?
A tamogatasokhoz meg annyit tennek hozza hogy amig a valasztasoknak nincs vege addig nagyon senki nem fog kapni tamogatast, ha kap is akkor nem a legjobb feltetelekkel. Elmentem enis hogy palyazok lakasfelujitasra, azt mondtak hogy lesz, lehetoseg is van a palyazatra de legyek turelmes es varjak majusig, akkor mar biztos hogy kiirjak a palyazatok tobbseget.
Volt itt szo az EU-s penzekrol is, az EU ujra hitelt szeretne felvenni, ehhez viszont kell Magyarorszag es Lengyelorszag beleegyezese is, es nagyon ugy tunik hogy a magyarok es a lengyelek is megkapjak a nekik jaro visszatartott hiteleket (a helyreallitasi hitelalapbol). A magyarok eseteben ez 6000 milliard forint.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
kiserik írta:Nem maradt abban már annyi sem. Nem véletlen a sok intézkedés (pl.: üzemanyag árstop, támogatások ki nem fizetése) amivel egy kis pénzhez jut az államkassza. Még 2 hétig el kell kerülni az államcsődöt.M1Ö írta: Ugyanúgy menne tovább a lopás és még az utolsó 5 forintost is eltennék ami maradt az államkasszába.
Mitol kerulne az orszag államcsődbe ?
Melyik allampapirjat nem tudja visszafizetni az orszag?
A tamogatasokhoz meg annyit tennek hozza hogy amig a valasztasoknak nincs vege addig nagyon senki nem fog kapni tamogatast, ha kap is akkor nem a legjobb feltetelekkel. Elmentem enis hogy palyazok lakasfelujitasra, azt mondtak hogy lesz, lehetoseg is van a palyazatra de legyek turelmes es varjak majusig, akkor mar biztos hogy kiirjak a palyazatok tobbseget.
Volt itt szo az EU-s penzekrol is, az EU ujra hitelt szeretne felvenni, ehhez viszont kell Magyarorszag es Lengyelorszag beleegyezese is, es nagyon ugy tunik hogy a magyarok es a lengyelek is megkapjak a nekik jaro visszatartott hiteleket (a helyreallitasi hitelalapbol). A magyarok eseteben ez 6000 milliard forint.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ha már üa arstop.
Erre keszulhetunk.
Erre keszulhetunk.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nem maradt abban már annyi sem. Nem véletlen a sok intézkedés (pl.: üzemanyag árstop, támogatások ki nem fizetése) amivel egy kis pénzhez jut az államkassza. Még 2 hétig el kell kerülni az államcsődöt.M1Ö írta: Ugyanúgy menne tovább a lopás és még az utolsó 5 forintost is eltennék ami maradt az államkasszába.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???