Van olyan ember a világon, aki olyan sorozatba kezd ami eleve nem érdekli?
Van. Én. A House pl.: nem érdekelt, nem kedvelem a kórházas sorozatokat. Egyszer belebotlottam egy bunkó jelenetbe a TV2-n, onnantól már végignéztem a részt, és kapott még esélyt. Aztán beszippantott.
Az is nem kicsit megmosolyogtató, hogy csak 1 évadot nézz végig, azután biztosan beránt a sorozat.
Vagy még esetleg 2-3-at, biztos jó lesz!
A szavaimat forgatod ki. Ha van egy sorozat, ami nem tetszik 2-3 rész után, kaszáld el. De ha van 1 sorozat, amit tömegek istenítenek, és jó kritikákat kap, nagy a nézettsége, és még a téma is érdekel, akkor lehet érdemes neki több részt adni. A Dexter vagy a BB pl.: elég rövid évados sorozatok, de elég lassan indulnak. Egy 22 részből álló évadokkal operáló sorozatokkal más a helyzet. De ha 2 rész után kaszáltam volna a fentebb említett 2 sorozatot, akkor komoly élményektől fosztottam volna meg magam.
Amúgy az animesorozatok világából is igaz ugyanez a jelenség. A kedvenc animém a Code Geass, az egyetlen anime amit 5x néztem végig (még filmeket sem szoktam újrázni, max ha féltávnál belebotlok a TV-ben), nincs még olyan anime amit 1-nél többször láttam volna, mégis majdnem kaszáltam 4-5 rész után.
Azt meg egy szóval sem írtam, hogy 2-3 évadot adjon valaki egy sorozatnak.
Az a sorozat meg nagyon ritka ami 6-7 évadon át kitart, egyszerűen ott mindennek össze kell állnia!
Nincs olyan sorozat, ami tartja a színvonalat ennyi időn keresztül, eddig csak a BB volt ilyen. De szerintem attól, hogy egy sorozat színvonal gyengül a kezdeti hihetetlen magas szintről, attól még kicsit gyengébben is jobb, mint a többi sorozat (ilyen a Dexter, House..., ezeknek az utolsó évadjai gyengébbek már, mint a kezdetiek, de így is sokkal jobbak, mint mondjuk egy NCIS, vagy egy Lie To Me legjobb évadjai, részei, pedig ezeket is néztem, igaz csak TV-ben. Ez persze szubjektív, de én így érzem). Akkor miért ne nézzem? Ráadásul ott már a karakterek hozzám nőttek.
Ez is kicsit olyan hozzaallas hogy van egy sorozat amit rengetegen szeretnek, de meg se probalom mert valoszinuleg nem az en stilusom. En is belekezdtem mar olyan sorozatba amirol nem is gondoltam volna hogy tetszeni fog, utolag pedig hatalmas kedvenc lett. HIMYM-bol megeri megnezni legalabb az elso reszt.
És mi a baj azzal a hozzáállással, hogy valami nem az én stílusom, vagy nem passzol az érdeklődésem körébe? Elkezdni meg nem fogom, mert sok spoilerrel tisztában vagyok. Az, hogy manapság belekezdenék azt 1-2 ismert spoiler miatt írom, meg azért engem is érdekelt, hogy ki lesz az anyuka, vagy hogyan jönnek össze. De hogy végignézzek egy (már) 9 évados sorozatot ezért (évadonként 22 résszel), az nem pálya még a spoilerek ismerete nélkül sem. A Lost detto. Maga a Lost világa, alapszituációja nem tetszett. Az, hogy mi lett velük végül, az persze érdekelt, de hogy végignézzem a sorozatot, szintén nem. Van ilyen, nem vagyunk egyformák. Valakinek pl.: a Dexter vagy a Code Geass nem adja...
Ráadásul miért nézzek olyan sorozatot, ami nem érdekel alapjáraton, ha van olyan, ami érdekel? Én nem darálós vagyok, én nem nézek meg egy évadot egy nap alatt, én napi egy részt nézek esténként, lehet menne több is, de már hozzászoktam ehhez a ritmushoz. A darálásra meg nincs időm egyetem + 1-2 számítógépes játék mellett.
A Tronok Harcaval az is a problema, hogy rengeteg szereplo van, akiket be kell mutatni es nem lehet azt megcsinalni mint sok mas sorozatnal, hogy 1-2 resz utan mar nagyjabol ismered a szereploket.
Pont ezért mondom, hogy kell neki idő. A téma nagyjából érdekelt (intrikákat imádom, meg a középkori témát is szeretem, pont annyi mágiával megfűszerezve, mint a Trónok Harcában, a tűzgolyókat sorozatban dobáló varázslós dolgok annyira nem nyűgöznek le, de itt az adagolás tökéletes), tudtam is, hogy jó, de az elején túl sok volt az ismeretlen karakter, nehéz volt felvenni a ritmust. Mire mindenki jobban megismertem, addigra beszippantott. De az elején pl.: Tyrion és Deneris is idegesített, utóbbi szálát kifejezetten untam, annak ellenére is, hogy látványos volt a sok szexxel, meg a többi elemmel együtt. De szépen fejlődött karakter, most már tetszik a történetszála, Tyrion meg a kedvenc karakteremmé nőtte ki magát. De ki kellett böjtölni 1-2 részt, 1-2 jelenetet.