Politika
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Re: Politika
Nem vagyok Fidesz szavazó, csak annyit kívánok ennek a bohóc brigádnak, hogy ne 2/3-al húzzák be. Akkor lesz majd igazi sírás.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Viszonylag hamar kimatekozták, hogy a baloldal felel a forint gyengüléséért.
Okosak:)
Nyerjenek ezek a “nemzeti családpártiak” áprilisban, egyék meg a fekáliát amit csináltak.
A kontroll nélküli szavazatvásárló intézkedéseikkel együtt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Na szegeny az egyik legvicesebb fideszes, Gulyas mellettflori írta: Idegbeteg a Hollik úr, vagy miért rohad a szája?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Itthon inkabb az a gond hogy 150-200 korul is inkabb ilyen lefingott putrikat lehet talalni sokszor. Akkor meg inkabb mar vesz egyet az ember es sajat maganak ujitja fel olyanra ami neki tetszik, nem masera kolti a penzet.
Kulfoldon nagyobb kulturaja van mar az ingatlan berbeadasnak, igy ott a kiadasra kinalt lakasok altalanos szinvonala magasabb, valamint normalis torvenyi szabalyozas van ra (peldaul kaucio harmadik felnel van letetben).
Kulfoldon nagyobb kulturaja van mar az ingatlan berbeadasnak, igy ott a kiadasra kinalt lakasok altalanos szinvonala magasabb, valamint normalis torvenyi szabalyozas van ra (peldaul kaucio harmadik felnel van letetben).
Jo, de ha nem orokolsz/vagy kurvagazdag, mas lehetoseg nincs. Az alberlettel semmi problema, amig agglegeny vagy, csaladalapitashoz szerintem nagyon ingovanyos, kiveve ha van egy feher hollo foberlod. Na nem mintha 20 evre felvenni hitelt nem lenne ingovanyos. Fasz kivan az egesszel, az idegesit a legjobban hogy ha aposom nem lenne egy fasszopo mocsok, akkor nem erintene ez a dolog, de ez egyeni problema.Realista24 írta:Mondjuk ha én lennék lakásvásárlás előtt álló huszonéves, akkor pont nem akarnék és pont ezért.Faust írta: Csak javitsatok ki, ha tevedek, de nyugaton sokkal tobb berlakas van, ami az allam kezen van, nem maganszemely tulajdona, es sokkal tervezhetobb hosszutavon (pl az allam nem fog kirakni gyerekestul mindenestul, mert a lanya szult es kell neki a keco, vagy mert bevertel ket szoget), igy nem is akkora nyomas sajat ingatlannal rendelkezni.
Speciel a sok meg nem terulo agyfasz epitkezesbe beleferhetett volna par ilyen is a nagy csaladtamogatasok kozepette.
Nem csodalom hogy a magyar sajat lakast akar, amikor havi 150-180 pl egy alberlet es ugyanennyit fizetsz kb a banknak is egy sajat tulajdonert.
Havi 150-200K-t fizetni a következő 20-30 évben, úgy hogy bele kell tenni 10-20 millió önrészt? Meg a lónak a fszát.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Mondjuk ha én lennék lakásvásárlás előtt álló huszonéves, akkor pont nem akarnék és pont ezért.Faust írta: Csak javitsatok ki, ha tevedek, de nyugaton sokkal tobb berlakas van, ami az allam kezen van, nem maganszemely tulajdona, es sokkal tervezhetobb hosszutavon (pl az allam nem fog kirakni gyerekestul mindenestul, mert a lanya szult es kell neki a keco, vagy mert bevertel ket szoget), igy nem is akkora nyomas sajat ingatlannal rendelkezni.
Speciel a sok meg nem terulo agyfasz epitkezesbe beleferhetett volna par ilyen is a nagy csaladtamogatasok kozepette.
Nem csodalom hogy a magyar sajat lakast akar, amikor havi 150-180 pl egy alberlet es ugyanennyit fizetsz kb a banknak is egy sajat tulajdonert.
Havi 150-200K-t fizetni a következő 20-30 évben, úgy hogy bele kell tenni 10-20 millió önrészt? Meg a lónak a fszát.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Faust írta: Csak javitsatok ki, ha tevedek, de nyugaton sokkal tobb berlakas van, ami az allam kezen van, nem maganszemely tulajdona, es sokkal tervezhetobb hosszutavon (pl az allam nem fog kirakni gyerekestul mindenestul, mert a lanya szult es kell neki a keco, vagy mert bevertel ket szoget), igy nem is akkora nyomas sajat ingatlannal rendelkezni.
Igen, nagyjából ez a helyzet. Anno Angliában 8 évig béreltem ugyanazt a kecót. A landlortot a szerződés aláírásakor és kiköltözéskor láttam. Ennyi. Svájc , Németország ue. Írországban most nagyon kegyetlen az helyzet. Iszonyatosan kevés a bérlakás és többszöröse az igénylő. Ráadásul az utóbbi időben nem egyszer fordult elő, hogy mindenestül kipakoltak akár egy egész családot.
Amit a hazai közegből hiányolok az pl a Rent to own opció, ami pl szuper módon működik a szigeteken és Spanyolországban is.
Btw Spanyolország... Aszturiaban most egész nevetséges összeget kell kiadni egy egy ingatlanért. Beszéltem 2 helyi ingatlanossal és azt mondták, hogy 2-3 éven belül 2-3* -os árak lesznek, mert 3-4 komoly multi be fogja hálózni az egész megyét és munkahelyeket fog létesíteni jó fizuval. Az más kérdés, hogy aszturia Spanyolország Írországa
No nem fizetések terén, hanem időjárásban.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Emellett szerintem az is gyakoribb nyugaton, hogy valaki nem a saját ingatlanjában él, hanem kiadja és bérel egy másikat.Faust írta: Csak javitsatok ki, ha tevedek, de nyugaton sokkal tobb berlakas van, ami az allam kezen van, nem maganszemely tulajdona, es sokkal tervezhetobb hosszutavon (pl az allam nem fog kirakni gyerekestul mindenestul, mert a lanya szult es kell neki a keco, vagy mert bevertel ket szoget), igy nem is akkora nyomas sajat ingatlannal rendelkezni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Vagy FaustovaFaust írta: Gorog eredetu nev, te kurvapecer. ha nagyon elorelato akartam volna lenni, Mingnek hivnak vagy valami hasonlonak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Csak javitsatok ki, ha tevedek, de nyugaton sokkal tobb berlakas van, ami az allam kezen van, nem maganszemely tulajdona, es sokkal tervezhetobb hosszutavon (pl az allam nem fog kirakni gyerekestul mindenestul, mert a lanya szult es kell neki a keco, vagy mert bevertel ket szoget), igy nem is akkora nyomas sajat ingatlannal rendelkezni.
-
zsuninnyo írta:- Consumer Prices in Augsburg are 65.58% higher than in Budapest (without rent)rikko írta:
Az utóbbi fél évben voltam Kazanban, Barcelonában, Dublinban, Augsburgban. Dublin vitt mindent árakban, a többi szerintem kb magyar árakkal dolgozik. Az étterem Barcelonában drágább egy hangyafasznyit. Kazan lényegesen olcsóbb és Augsburg is valamivel.
Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Dublinban egy alap melós 2000+ jurót visz haza, de pl egy villanyszerelő 27-35 eurót keres/ óra... Augsburgban egy közepes melóban 3000 körül kap az ember. Barcelonában ismét jók a fizetések. Kazan , nos az más világ. Alacsonyabbak a fizetések, de az ún. cost of living is. Pl egy szép belvárosi kecó 15k rubel, ha hosszú távra bérled. Viszont az Airbnb az durva , ott napi 2-5K is lehet.
Ergo odahaza az a gond, hogy a cost of living , meg lassan minden is EU+ szint , csak a fizetések durván keletiek.
- Consumer Prices in Barcelona are 44.33% higher than in Budapest (without rent)
- Consumer Prices in Dublin are 89.48% higher than in Budapest (without rent)
- Consumer Prices in Kazan are 40.47% lower than in Budapest (without rent)
by https://www.numbeo.com/cost-of-living/
Szerintem ez alapjan itt elni messze nem eu+ szint. Ezt megerositve a kulfoldi fizetesembol magasabb szinvonalon elek, mintha az adott orszagban elnek.
Az ingatlanarak elkepesztoen magasak, nekunk, akik ehhez nem vagyunk hozzaszokva, legalabbis en ezt egy kulturalis kulonbsegnek latom. (en is amellett vagyok, hogy rohadt szomoru, hogy kb eselytelen mar lassan egy sajat lakashoz/hazhoz hozzajutni, meg latom miket kinalnak mennyi penzert - Debrecenben 1 millios negyzetmeterar egy full atlagos lakasert, ez azert elkepeszto..)
Illetve ezek a százalékos dolgok szintén nem teljesen mérvadóak. Mert lehet valaki nem iszik alkoholt, O például siman + 400-500 euróval gazdagabb marad Dublinban
Én ezt arányosan nézem. Fizuhoz viszonyítva.
200K otthon olyan , mint 3500-4000 Frank egy svájci kisvárosban. Az aljánál kicsit feljebb van a ranglétrán.
Otthon abból kb lehetetlen élni, míg Svájcban az ottani árak mellett is tudsz felrerakni. Ez elkeserítő...
De mondjuk egy alja 1500-1600 eurós augsburgi fizetéssel amit mondjuk román fekete melós kap 200-220 óra munkaidő után is az a szint , hogy nem doglesz éhen.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
Gondolom a Ripley volt az első helyen, csak asszonypajtás nem engedteFaust írta: Gorog eredetu nev, te kurvapecer. ha nagyon elorelato akartam volna lenni, Mingnek hivnak vagy valami hasonlonak.
Amúgy szép, ritka név.
Muter szokta mondani milyen hülyén érzi magát mikor a suliban kiabálnia kell a büdös kölöknek hogy "Rikárdóó"...
-
zsuninnyo írta:- Consumer Prices in Augsburg are 65.58% higher than in Budapest (without rent)rikko írta:
Az utóbbi fél évben voltam Kazanban, Barcelonában, Dublinban, Augsburgban. Dublin vitt mindent árakban, a többi szerintem kb magyar árakkal dolgozik. Az étterem Barcelonában drágább egy hangyafasznyit. Kazan lényegesen olcsóbb és Augsburg is valamivel.
Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Dublinban egy alap melós 2000+ jurót visz haza, de pl egy villanyszerelő 27-35 eurót keres/ óra... Augsburgban egy közepes melóban 3000 körül kap az ember. Barcelonában ismét jók a fizetések. Kazan , nos az más világ. Alacsonyabbak a fizetések, de az ún. cost of living is. Pl egy szép belvárosi kecó 15k rubel, ha hosszú távra bérled. Viszont az Airbnb az durva , ott napi 2-5K is lehet.
Ergo odahaza az a gond, hogy a cost of living , meg lassan minden is EU+ szint , csak a fizetések durván keletiek.
- Consumer Prices in Barcelona are 44.33% higher than in Budapest (without rent)
- Consumer Prices in Dublin are 89.48% higher than in Budapest (without rent)
- Consumer Prices in Kazan are 40.47% lower than in Budapest (without rent)
by https://www.numbeo.com/cost-of-living/
Szerintem ez alapjan itt elni messze nem eu+ szint. Ezt megerositve a kulfoldi fizetesembol magasabb szinvonalon elek, mintha az adott orszagban elnek.
Az ingatlanarak elkepesztoen magasak, nekunk, akik ehhez nem vagyunk hozzaszokva, legalabbis en ezt egy kulturalis kulonbsegnek latom. (en is amellett vagyok, hogy rohadt szomoru, hogy kb eselytelen mar lassan egy sajat lakashoz/hazhoz hozzajutni, meg latom miket kinalnak mennyi penzert - Debrecenben 1 millios negyzetmeterar egy full atlagos lakasert, ez azert elkepeszto..)
Egyébként ez a saját lakás őrület csak itt a keleti részen van meg Európában. Ha jól tudom EU szinten nálunk talán százalékosan a legmagasabb saját tulajdonú ingatlan. Vagy valami ilyesmire emlékszem. Ez főleg azért van, mert jópár éve azért sokkal olcsóbb volt minden. Míg külföldön az ingatlan árak régóta kegyetlen magasak. Még az ottani bérekhez is. De ez mára odáig fajult, hogy a magyarországi lakások ára felment az EU szintjére a bérek még maradtak a béka segge alatt. Ergo a fiataloknak kb 0 jövője van.
Gorog eredetu nev, te kurvapecer. ha nagyon elorelato akartam volna lenni, Mingnek hivnak vagy valami hasonlonak.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ipar es mezogazdasag nelkul mit is var az ember.rikko írta:Az utóbbi fél évben voltam Kazanban, Barcelonában, Dublinban, Augsburgban. Dublin vitt mindent árakban, a többi szerintem kb magyar árakkal dolgozik. Az étterem Barcelonában drágább egy hangyafasznyit. Kazan lényegesen olcsóbb és Augsburg is valamivel.zsuninnyo írta:
Az, hogy mennyi egy ingatlan egy dolog, de mellette ott van az ingatlanokat ero terhek, amik kulfoldon nagyon messze magasabbak, es a cost of living ami meg aztan sokszor eg es fold.
Szoval jo, hogy van penze az embernek majomra, csak mar bananra nem telik majd /by kopasz/.
csak tudta előre, hogy jol jon, ha az oroszok fognak europaban uralkodniBtw Faust Elina milyen szép név
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Nem gondoltam hogy ennyien rohannak útlevélért, én még a tagadó fázisban járok -ez nem velünk történik és mindjárt felébredek -.Faust írta:Most mit mondod, Europaban egyedulallo, mennyi tamogatast kapunk.Tjacks írta:
Szörnyű bazdki hogy egy kis gyerekes családnak ilyeneken kelljen gondolkodni.
Ezt az ingatlan pukkanást 7 éve várom, rohadtul kellene a fiataloknak egy reálisabb árfekvésű piac. De erre sok esélyt nem látok, drasztikus csökkenés- 30/40% - nem lesz. És akkor még mindig kurva sokat dolgozol érte.
Igen amugy, kurva nyomaszto. Nyilvan ez egy szelsoseges, utolso utani eshetoseg, de sajna egyebkent van realitasa, ha Putyin teljesen elkattan, nem eleg 1-2 orszaggal arrebb menni. Ma inteztuk Elinanak is a papirjait, jobb felni mint megijedni (egyebkent iszonyat mennyisegu ember van minden nap a kormanyablakokban, csajszi panaszkodott, hogy fingja nincs, hogyan fognak ennyi utlevelet hataridore kinyomtatni).
Btw Faust Elina milyen szép név
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
pl angliaban van, ami tokugyanannyi, mint otthon, de van, ami kb 3-4x annyiba kerul.
eppen ezert a cost of living sajnos egy baromi osszetett dolog.
persze vannak alap dolgok, amik kb mindenkire vonatkoznak, mint mondjuk lakhatas, kozlekedes, kaja, ami alapjan be lehet loni.
de annyira sok egyeni tenylezo van, hogy egyeni eletstilustol es igenyektol fuggoen akar egy bizonyos orszag lehet optimalis is vagy draga is valakinek.
de azt alapvetoen a legtobb orszagra el lehet mondani, hogy aranyokat tekintbe a big picture alapjan jobban jossz ki.
eppen ezert a cost of living sajnos egy baromi osszetett dolog.
persze vannak alap dolgok, amik kb mindenkire vonatkoznak, mint mondjuk lakhatas, kozlekedes, kaja, ami alapjan be lehet loni.
de annyira sok egyeni tenylezo van, hogy egyeni eletstilustol es igenyektol fuggoen akar egy bizonyos orszag lehet optimalis is vagy draga is valakinek.
de azt alapvetoen a legtobb orszagra el lehet mondani, hogy aranyokat tekintbe a big picture alapjan jobban jossz ki.