td spoiler 105igMunki_ írta:jah, de míg nekem Drama néha már picit sok volt önsajnáltatás terén, addig Arit el tudtam volna nézni, de inkább hallgatni órákon keresztül. főleg a paintball-os rész, na az a sorozat egyik legjobb jelenete (most nem ugrik be, h hányadik évad, de sztem 5-6. meg is nézem ).Mondjuk Drama se semmi...
true detectivehez csak úgy bepöttyintem ezt a képet. nem tudom mekkora spoiler, de az első 2 részt látni kell, h értsd. innentől viszont Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nemtom ki h van vele, de marty nagyobbik lánya nagyon vérzik, h vmi kapocs van közte és a szekta között. az iménti kép, a rajzok, a gruppenszex jelenet a babákkal, metáltinédzser.. aztán lehet, h tudatos terelés, átbaszás: szex a tv-ből, lázadó kamaszkor alap, de a rajz akkor is erős. nyilván nem a 95-ös eset, de nekem bűzlik a dolog. amúgy meggyőződésem, h az elején látható főpap vagy ki a makkom (1. rész azt hiszem), aki mondja rustéknak, h ez vallási háború vagy mi a bullshit, szóval ott, azon a szinten kell keresni a hunyót. és már csak 3 rész. nagyon rég volt olyan sorozat, évad, ami ennyire beszippant, és székbe süllyedve, kipattant szemekkel nézem. talán a wire 2. évad, amikor a részenként 2 szál cigi alapnak számított.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!igen, a kiscsaj valószínűleg volt egy-két szekta mítingen, elképzelhető, hogy a nagypapával.
a címből, és az eddigi történésekből én nem lennék meglepve, ha marty itt nagyon sáros lenne. ahogy kezeli a családját, a mentalitása, és az, ahogy csont nélkül lelőtte ledoux-t én valószínűsítem, hogy valamilyen szinten benne van a dologban, a címben lévő egyes szám is arra utal, hogy valamelyikükről nagyon rossz dolgok fognak kiderülni, és rust habár elmebeteg, ő a jó oldalon áll, bármennyire is most a legvégén ő felé lett terelve a téma. 2002-ben szerintem azért szerelt le, mert akadályozták, és szabad kézzel akart nyomozni (a storage unitja is vélhetően az összeszedett bizonyítékokkal, meg az elméjéhez illő elméletekkel teleírt cuccokkal lesz tele). a rendőrség és a kormány keményen benne van a dologban, a 2 őr aki mellett meghalt az arc, aki köpni akart rustnak, benne van a körben.
tuttle is benne van, erre rá fog jönni rust a következő részben.
az meg a legnagyobb parádé, amit a készítő mondott el egy insider videóban, hogy rust a jelenben azért piál a kihallgatás alatt, mert így minden amit mond, felhasználhatatlan, ez sztem kurvára zseniális
illetve azt is várom, hogy kiderüljön még valami rust lányának a halálával kapcsolatban, MM-ból azt ki lehetett venni, hogy több van ott, az is lehet, hogy ő miatta halt meg a lánya.
rust minden monológja kincs, habár önmagát teszi hiteltelenné, a sors és az idő folyamatos ismétlődéséről beszél, mégis minden porcikájával azon van, hogy megoldja az ügyet, ami az elméletének lenne a fricskája.
az egész sorozat nyitójelenete meg valószínűleg az egésznek a vége lesz, 2 alak (rust és marty) a sötétben, a felégett (a szekta helyszíne?) puszta és a magányos fa mellett. bár ez valamilyen szinten ellentmond annak, hogy marty benne van.
azt meg javaslom, hogy mindenki olvasson utána a sárga királynak, carcosának, nagyon kemény mitológia van elrejtve a sorozatban, és ez előre is vetítheti a végkifejletet.
kicsit összeszedetlen lett, sok mindent nem említettem, de hátha írtam jó és új dolgokat pár embernek