Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 19:45

Ez egy kiváló videó arról, hogy mit tekinthetünk az úgynevezett ukránok etnogenezisének:

https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM

Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.

És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 5., szombat 19:28

kiserik írta: Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...

És még valami. Aki most nagyon ki van akadva, hogy háború van 2022-ben, az utána nézhetne a dolgoknak. Ukrajnában 2014 óta háború van. Ja, hogy egy állam a saját területén faji alapon öli a lakosságot az rendben van? Azok az orosz nemzetiségű civilek, akiket kelet Ukrajnában ölnek halomra 8 éve, azok nem számítanak? Sajnos ez a gyomorforgató a nyugati propagandában. Továbbra sem mentem fel az oroszokat és nem vagyok orosz parti, de azért na.
Ez mar regota megdolt, ukran legvedelmi cucc volt.
A kigyo sziget is megdolt, a mig29 ász tortenet is megdőlt, ra kene jonni, hogy szepen kerlel meg szó szerint szineszkedik zelenszkij a kamerák elott, de ott is van boven geci dolog a hatterben, nem csak az orosz oldalon.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. március 5., szombat 19:26

Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...

És még valami. Aki most nagyon ki van akadva, hogy háború van 2022-ben, az utána nézhetne a dolgoknak. Ukrajnában 2014 óta háború van. Ja, hogy egy állam a saját területén faji alapon öli a lakosságot az rendben van? Azok az orosz nemzetiségű civilek, akiket kelet Ukrajnában ölnek halomra 8 éve, azok nem számítanak? Sajnos ez a gyomorforgató a nyugati propagandában. Továbbra sem mentem fel az oroszokat és nem vagyok orosz parti, de azért na.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. március 5., szombat 19:10

reeed_ati írta: Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Emiatt meg az oroszok küldtek oda csapatokat.
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán. :vivo:
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
Egyelőre nem igazán látom a kiutat a mostani helyzetből.. :(

(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám :) )
Oldalt fél mp választani: Putin 1G..

De tök jogos amit Swine boncolgat, hogy a nyugat a nagy (egyébként jogos) oroszutálatban mekkora szarból mosdatja ki az ukránokat(miket felejt el, hogy megtörtént), mert a Gonosz ellen küzdenek..

Érjen véget ez a szar minél hamarabb, a szomszédos országban emberek halnak meg. a 21. században!! MINEK? MIÉRT?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2022. március 5., szombat 18:44

Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Emiatt meg az oroszok küldtek oda csapatokat.
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán. :vivo:
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
Egyelőre nem igazán látom a kiutat a mostani helyzetből.. :(

(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám :) )

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:44

csababarca írta: Swine, én értelek és ebben igazad van.
De ez most konkrétan nem a Bandera-kultusz miatti háború, szerintem.
Nem releváns.
Van egy szuverén ország, aminek vitathatjuk a legitimitását, és a határait. Azt is, hogy miért támadták, meg az USA, CIA, szabadkőművesek közül el lehet dönteni.
De a tény, hogy megtámadtak az oroszok egy országot. Még csak nem is az orosz lakta régiókat, hanem a teljes országot.
Ezt nem lehet magyarázni semmivel, és ettől még el lehet ítélni az ukrán nacionalizmust, de a lényegen nem sokat változtat.
Az a helyzet, hogy eszem ágában sincs mentegetni a Putyin-féle agressziót.

Csupán arra merészeltem rámutatni, hogy nem az égből pottyant le oda a konfliktus.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 5., szombat 17:41

rikko írta: Melyik irányban ? Nisko felé vagy még Tarnobzeg - Stalowa Wola között?

Anno a volt párommal, aki stalowa wolai rengeteg időt töltöttem Rudnik nad Sanem falujában 😁😁😁
Dąbrowa Rzeczycka:D

Swine, én értelek és ebben igazad van.
De ez most konkrétan nem a Bandera-kultusz miatti háború, szerintem.
Nem releváns.
Van egy szuverén ország, aminek vitathatjuk a legitimitását, és a határait. Azt is, hogy miért támadták, meg az USA, CIA, szabadkőművesek közül el lehet dönteni.
De a tény, hogy megtámadtak az oroszok egy országot. Még csak nem is az orosz lakta régiókat, hanem a teljes országot.
Ezt nem lehet magyarázni semmivel, és ettől még el lehet ítélni az ukrán nacionalizmust, de a lényegen nem sokat változtat.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. március 5., szombat 17:36

csababarca írta:

Stalowa Wola? Na mellette kis faluból van a menyasszonyom:D
Tényleg nacionalista a lengyel nép, tapasztalom a páromon.

És igen, alapesetben az ukránokat sem kedvelik, sőt. De az oroszok elleni gyűlöletük az minden felett áll.
Melyik irányban ? Nisko felé vagy még Tarnobzeg - Stalowa Wola között?

Anno a volt párommal, aki stalowa wolai rengeteg időt töltöttem Rudnik nad Sanem falujában 😁😁😁

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:35

csababarca írta: Én lehet rosszul tudom, de nem Zelenszkij kezdte el a Bandera-kultuszt.
Mondjuk felléphetett volna ellene, persze, ez tény.
Nem lépett fel ellene, legitimálta, mindezzel eszkalálta az etnikai konfliktust.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 17:35

Swineherd írta:
zsuninnyo írta: Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?
Nem, hanem hogy hova lehet visszavezetni a mostani önérzetes ukrán államiság legitimitását.

A Zelenszkij-féle Bandera-kultuszról mi a véleményed?

Az nem a múlt, hanem a jelen valósága.
Nagyjabol az, ami a fidesz - horthy viszonyrol.
Ertem a fantasztikus ukran hozaallast, amivel nem ertek egyet. De annak, hogy a mostani hatalom, ezt a szemelyt hosnek tekinti (aki szinten egy rohadek volt), vagy nem, semmi koze ahhoz, hogy az oroszok artatlanokat meszarolnak masfel hete.
Alapvetoen ez a multra mutogatas, az abbol merites az emberiseg egyik legnagyobb hibaja, ebbol fakad a konfliktusok 95%-a, es 2022ben meg mindig ezert hal meg egy csomo arrtatlan ember.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 5., szombat 17:30

Swineherd írta: Engem csupán az a kérdés foglalkoztat, hogy a Bandera-kultusz, lembergi monumentális szoborállítás, amit Zelenszkij nyugtáz/nyugtázott, az hogyan illeszkedik a mostani fekete-fehér világképbe?
Én lehet rosszul tudom, de nem Zelenszkij kezdte el a Bandera-kultuszt.
Mondjuk felléphetett volna ellene, persze, ez tény.

Stalowa Wola? Na mellette kis faluból van a menyasszonyom:D
Tényleg nacionalista a lengyel nép, tapasztalom a páromon.

És igen, alapesetben az ukránokat sem kedvelik, sőt. De az oroszok elleni gyűlöletük az minden felett áll.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:25

zsuninnyo írta: Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?
Nem, hanem hogy hova lehet visszavezetni a mostani önérzetes ukrán államiság legitimitását.

A Zelenszkij-féle Bandera-kultuszról mi a véleményed?

Az nem a múlt, hanem a jelen valósága.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 17:21

Swineherd írta:
zsuninnyo írta: Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
Es keves ennel fekete-feherebb helyzet van, mint a mostani, hiaba probalja barki mosdatni az oroszokat (vagy legalabbis a felelosseget szetosztani). Az embereknek, akiket az arokba lottek vagy eppen az uton kiszallva a kocsijukbol, akik a romok alatt haltak meg vagy eppen csak egy "strategiai csapas" kovetkezteben eltalata oket vmi (lol), nekik mind joguk van elni. Aki ezt a jogot megszegi, az a gonosz. Ennyi a tortenet.
Megint nem sikerült érdemben reagálnod egy tényre.
Nem újdonság.
Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:18

zsuninnyo írta: Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
Es keves ennel fekete-feherebb helyzet van, mint a mostani, hiaba probalja barki mosdatni az oroszokat (vagy legalabbis a felelosseget szetosztani). Az embereknek, akiket az arokba lottek vagy eppen az uton kiszallva a kocsijukbol, akik a romok alatt haltak meg vagy eppen csak egy "strategiai csapas" kovetkezteben eltalata oket vmi (lol), nekik mind joguk van elni. Aki ezt a jogot megszegi, az a gonosz. Ennyi a tortenet.
Megint nem sikerült érdemben reagálnod egy tényre.
Nem újdonság.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 17:14

Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. március 5., szombat 17:07

Przemysl , Zamosc , Stalowa Wola környékén rengeteg lengyel ismerősöm van. Ahogy Csaba mondta, ott ha orosz szót hallanak vagy meghallják az Oroszország-ot az embereken kb pánik lesz úrrá.
Ha valaki, akkor ők biztosan nem akarják, hogy a ruszkik a szomszédba ugorjanak. Azonban akármilyen jóban vagyunk mi magyarok a lengyelekkel, náluk nem sok rasszistább és nacionalistabb nép van Európában.
Ott végeztem el az főiskolát, volt lengyel barátnőm 9 évig. Én imádom őket, de a tények attól még tények.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:01

csababarca írta: Ez ilyen sajnos, most ezzel mit tudsz csinálni?
Akkor egész kelet-közép eu lángba borulhatna, ha mindenki most vissza akarná hirtelen állítani a határait.

Annyi a tanulság (amit sose fognak megérteni a nagyhatalmak), hogy nem kellene önhatalmúlak határokat húzogatni, figyelmen kívül hagyva az ott élő etnikumokat. Mi már csak tudjuk ezt.
Kedves Csaba, szerintem nincsen köztünk vita ebben.

Engem csupán az a kérdés foglalkoztat, hogy a Bandera-kultusz, lembergi monumentális szoborállítás, amit Zelenszkij nyugtáz/nyugtázott, az hogyan illeszkedik a mostani fekete-fehér világképbe?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 5., szombat 16:56

Swineherd írta:
Teljesen egyetértek.

Csak a Wolyn c. film pluszban azért is hiánypótló, mert segít annak a megismertetésében, hogy hogyan is alakult ki az úgynevezett ukrán nemzet, hova lehet kötni annak gyökerét, és mennyi joguk van ott lenni Nyugat-Ukrajnában, ahol most annyira önérzetesen vannak.
hát annyi joguk van, mint amennyi a románoknak Erdélyre, vagy a lengyeleknek Pozen környékére, stb.
végeláthatatlan ebbe belemenni, a térképeket átrajzolták, főleg a lengyel térségben elég rendesen ugye a 18.sz.tól kezdve amikor leradírozták, majd amikor az első vh után vissza, a másodiknál újra tervezték.

Ez ilyen sajnos, most ezzel mit tudsz csinálni?
Akkor egész kelet-közép eu lángba borulhatna, ha mindenki most vissza akarná hirtelen állítani a határait.

Annyi a tanulság (amit sose fognak megérteni a nagyhatalmak), hogy nem kellene önhatalmúlak határokat húzogatni, figyelmen kívül hagyva az ott élő etnikumokat. Mi már csak tudjuk ezt.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 16:51

csababarca írta: Mindegy, ez a film kiváló alkotás, de akkor említsük meg Katyn-ról készült filmet is, ahol meg az oroszok kegyetlenkedtek a lengyelekkel.
Az is egy kimagasló film, és egy gusztustalan történet, csak úgy mint a Wolyn.
Teljesen egyetértek.

Csak a Wolyn c. film pluszban azért is hiánypótló, mert segít annak a megismertetésében, hogy hogyan is alakult ki az úgynevezett ukrán nemzet, hova lehet kötni annak gyökerét, és mennyi joguk van ott lenni Nyugat-Ukrajnában, ahol most annyira önérzetesen vannak.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 5., szombat 16:48

Nekem erős lengyel kötődésem van, révén a menyasszonyom lengyel.
Maga mondta, hogy ez se egy fekete-fehér sztori, és a lengyelek is ott ártottak akkor azon a környéken az ukránoknak ahol tudtak.

Emelett a lengyelek (legalábbis az a 100 ismerősöm) egyként ítéli el Putyint, és az oroszokat, mivel ők még ennél is jóval többet ártottak a lengyel népnek.

Nem véletlen félnek, konkrétan ott a dél-keleti vidéken már azon megy az aggódás, hogy mi lesz ha az oroszokkal megint határosak lesznek, abból sok jó sose sült ki nekik.

Mindegy, ez a film kiváló alkotás, de akkor említsük meg Katyn-ról készült filmet is, ahol meg az oroszok kegyetlenkedtek a lengyelekkel.
Az is egy kimagasló film, és egy gusztustalan történet, csak úgy mint a Wolyn.

Vissza: