Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 7., hétfő 16:27

kierkegaard írta:
Halfkey írta:

Szerk: egyébként készüljetek, biztos vagyok benne hogy áprilisban mindenki kapja majd a levelet a bankoktól, a fix hitelesek is, hogy emelkednek a törlesztők.
Miért vagy benne biztos illetve a fixesek még is hogy?
Nem értek hozzá, kiváncsiságból kérdezem.
Írtam magyarázatot, aztán rájöttem mások ennél biztos jobban leírják, és valóban, itt is a link:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 7., hétfő 16:25

zsuninnyo írta:
Halfkey írta:
Szerk: egyébként készüljetek, biztos vagyok benne hogy áprilisban mindenki kapja majd a levelet a bankoktól, a fix hitelesek is, hogy emelkednek a törlesztők.
Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)
Az apróbetűs apróbetűje + vismajor gondolom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 7., hétfő 16:25

Halfkey írta:
Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. március 7., hétfő 16:20

babaking írta:
kecsu10 írta:
Mondjuk ezen ne lepődj meg, a világ legnagyobb szurkolótábora ez, annak is a magyar verziója. :) De remélem nem írtam nagy butaságokat.
Nem kellene meglepődni, végül is elég nagy a fórum, de azért még is meglepődtem egy kicsit. Talán azért mert viszonylag ritka hivatás. Laptoppüfölő irodistából van bőven a fórumon, de ez mégis csak egy kicsit különleges :)
Elsősorban lelkész vagyok én, de nagyon megszerettem az ókori nyelveket, (mondjuk tudni is kell őket egy teológusnak, no nem feltétlenül ezen a szinten), sokat foglalkoztam vele, aztán ma már Istennek hála kutatóként is dolgozom az egyetemen. Alapvetően ezek a kérdések most egzisztenciálisan érdekelnek, de episztemológiai szempontból is, mert a filozófia is nagy szerelem. Aztán ha az embernek így működik az agya, akkor mindent szeretne megérteni, kritikusan elemezni, csak ugye esetemben nincs mögötte sajnos lényegi matematikai és gazdasági ismeret. De ha az alapvető mechanizmusokat kicsikét értem, az már jó. S ugyebár a modern európai társadalmakba a Kálvinista teológia hozta vissza a kamatot a középkor után, mint ami jó hatással lehet a gazdaságra. Az már egy másik kérdés, hogy mennyire távol vagyunk már azoktól az elvektől, amiket akkor lefektettek. (Tisztességes mértékű legyen a kamat, nem mehet a szegények segítésének a rovására stb. Max Weber ezt ki is fejtette a Protestáns Etika és a Kapitalizmus Szelleme című munkájában. Ezt nem tudom mennyire tanítják a gazdasági karokon, de érdekelne). Szóval röviden ennyi. :)

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 7., hétfő 16:01

kecsu10 írta:
babaking írta:

Ismét bebizonyosodott, hogy a madridom népe mindenhez is ért. Mondjuk űrhajósunk ha jól tudom nincs.
Mondjuk ezen ne lepődj meg, a világ legnagyobb szurkolótábora ez, annak is a magyar verziója. :) De remélem nem írtam nagy butaságokat.
Nem kellene meglepődni, végül is elég nagy a fórum, de azért még is meglepődtem egy kicsit. Talán azért mert viszonylag ritka hivatás. Laptoppüfölő irodistából van bőven a fórumon, de ez mégis csak egy kicsit különleges :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. március 7., hétfő 16:01

Halfkey írta:

Miért vagy benne biztos illetve a fixesek még is hogy?
Nem értek hozzá, kiváncsiságból kérdezem.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. március 7., hétfő 15:52

tcskhun írta: 7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.
Ebből látszik, hogy milyen "süket" a világ és mennyire nem érdekel senkit az igazság.
Döbbenetes ez a pár perc, döbbenetes 7 év.
Mennyi mindent lehetett volna másképpen csinálni, ha az európai problémákat, nem genderfluid washingtoni szemüvegeken kereszül kezelnénk.
https://youtu.be/fh3tmp6q8Ew
Felesleges ezen rugúzni, mert amíg azonnal egymás torkának ugrik a 2 oldal, hogy: te libsi, ukránbarát rohadék illetve: te ukránellenes, oroszbarát jobbos k*csög és nem hajlandó belátni senki, hogy egy fullkorrupt szarhalom ukrajna, akit betámadott egy megalomániás diktátor, nem nagyon lesz konszenzus..

Inkább azon kéne gondolkodni, hogy ukrajna beadja-e végre a derekát, hogy a ruszkik (legalábbis ugye kifele most ezt mondják) visszavettek a követelési listából:
-krím oroszország része
-a 2 szakadár megye legyen önálló (amit egyébként ugye ukrajna aláírt (valószínűleg a halántékának szorított fegyverek miatt, de akkoris) minszkben), vagy mivel ők most az új szupersztárok, inkább vállalják a nehezebb utat és szétlövetik a fél országukat..

Kíváncsi vagyok..

Én továbbra is mindkét felet iszonyú hibásnak érzem.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 7., hétfő 15:51

Állampapírt én nem mernék venni, kockázatosnak tartom, hogy miből fogja az állam majd kifizetni.
Nagyon kevés a példa a világtörténelemben arra, hogy egy állampapír bedőljön, főleg nem organikusan, gazdasági okok miatt.

Természetesen hitelből fizeti majd az állam ahogy tette azt eddig is, ideálisan új állampapírok kibocsátásából szerzett jövedelemből, rossz esetben "IMF hitelből", vagyis valamilyen külső adósságból. Az állampapír földön fekvő magyar gazdaság esetén is 99,99% hogy vissza lesz fizetve, ami reálisabb veszély inkább az hogy a jelenlegi, nagyon kedvező likviditási opciók eltűnnek (most ugye 1%-ért cserébe bármikor továbbadhatod, tehát az időtáv max tájékoztató jellegű, még 1 évre is megéri betenni az 5 éves papírba a pénzt).

A kamatlábemelés meg nyilván persze segít az árfolyamon mindig, de nem azért szarabb a forint mint a többi keleti valuta mert nálunk elmaradna. Többet és gyakrabban is emeltünk mint a régióban, ezért is erősödött az elmúlt hónapokban. Matolcsy kurva sok mindent elbaszott, de most normálisan, konzervatívan, szigorral állt hozzá - például egyébként az állam pénzsszórását is kritizálta (szja visszatérítés) mint ami az MNB ellen dolgozik.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halfkey 2022. március 7., hétfő 15:52-kor.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. március 7., hétfő 15:50

tcskhun írta: 7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.
Ebből látszik, hogy milyen "süket" a világ és mennyire nem érdekel senkit az igazság.
Mennyi mindent lehetett volna másképpen csinálni, ha az európai problémákat, nem genderfluid washingtoni szemüvegeken kereszül kezelnénk.
fura, hogy egy jobboldali, konzervatív ember Kruaszra hivatkozik (akit személy szerint kiváló történésznek tartok és jártam hozzá ,órára, egyéb élőadásaira), mikor az megegyezik az ő véleményével, amúgy 12 éve csak a szidása, meg hülyének nézése megy :D :D :D
egyébként pedig picit sem elfogult Oroszországgal, egy kis forrás kritika nem ártana :)

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2022. március 7., hétfő 15:06

7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2022. március 7., hétfő 15:05

https://youtu.be/bkNA5IY5lmk
Érdekes ez is

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. március 7., hétfő 14:58

3-4 százalék alapkamat növelés semmit nem számítana ekkora infláció mellett. Legalabb 8-10 százalékot kéne emelni ami lehetetlen, ezert is van patthelyzet a legtöbb gazdaságban és nem tudnak mit kezdeni vele.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. március 7., hétfő 14:55

Süti írta:
Senki nem is gondolta, hogy nem foglalkoznak vele. De amíg annyira független az MNB, amennyire, amíg keres a gyengülő forinton, amíg a kormányzati közgazdászok választást akarnak nyerni, és nem kezelni a problémát, addig lehet ötletelni nyugodtan.

- A forintot nem 400nál kell elhagyni. Én persze örülhetnék is akár, hiszen csak az árfolyamon jól kerestem, de az ország ezzel kitörölheti a seggét.

- A piacot megnyugtató nyilatkozattal szerinted mit érsz el, mikor évek óta az a kommunikáció, hogy mindenki kapja be? Mennyire fogja komolyan venni a piac, mikor az inflát a kereskedőkön, bankokon, benzinkutakon stb.-n verik le, hogy jól mutasson a kisembereknél? Alapkamatot meg ad hoc kb 2 hetente emelgetünk mostanában.

- Ott meg nem tartunk (még? gec, ki tudja...), hogy államkötvény defaulttól kelljen félni, nem tudom hogy az aranynak így mégis mi értelme lenne.

Ahogy írták is többen, most már ég a ház. Aki nem látta, hogy az ész nélkül locsolt pénzek miatt égni fog a ház, az most lehet meglepődik.

Nemtudom hogy mennyire független az MNB de azért tegyük hozzá hogy nem érdekük / az országnak sem a túl erős euro. Rengeteg áru érkezik németből, és ezeknek a termékeknek azonnal emelkedik az áruk tehát közvetlenül a vásárlonál csapodik le.

A nyilatkozatot és az aranyvásárlást meg szimplán befektetési bizalomnövelés céljából gondoltam. Ettől nem fog megoldodni ez a probléma, de lehet hogy egy kis stabilitást adna.
Örökké nem lesznek ezek a "locsolt" pénzek sem, és az emberek is ki fogják vásárolni magukat, szoval valoszinuleg a keresleti oldal csökkeni fog.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 7., hétfő 14:37

sander írta:
meglepődnék ha már nem nézték volna meg a kormányzati közgazdászok, biztos hogy foglalkoznak ezzel a helyzettel.

De hogy mondjak is pár értelmes dolgot :
- egyenlőre szerintem nem látszik a forint tényleges árfolyama, lehet persze mondani hogy most mennyibe kerül, meg lehet mondani hogy most aztán be kell vásárolni más devizákból, de mivel nem látszik hogy ez mennyire tartos és mennyire realis ezért sztem a komolyabb befektetők nem fogják egyből átváltani a forintjukat más devizára -ha ez megtörténik akkor tovabb fog gyengülni a forint- mivel lehet hogy most 400 forint az euro de mondjuk nagyon könnyen lehet hogy 2 hét mulva stabilizálodik ujra 370 forint körül, tehát véleményem szerint érdemes kivárni egy kicsit (tehát most vennél mondjuk 400 forintért mert nagyon erősödik aztán bestabilizálodik és visszaáll mondjuk 380-ra, tehát buktál rajt)

-az is érdekes kérdés hogy aki most mondjuk elhagyja a forint befektetését az mibe fektetne

-kamatemelés, azért azt tudni kell hogy jelenleg nem csak a forint szenved, tehát ez nem egy ország problémája hanem egy régióé, tehát nagyon meg kell vizsgálni egy kamatemelési döntést mert ha kapkodva emelnek kamatot az csak azt jelentené hogy az MNB sem bizik a forintban és hirtelen akarna beavatkozni, de magát a lehetőséget nem kell elfeledni

- egy piacot megnyugtató nyilatkozat is sztem jot tenne, mondjuk mondhatnának esetleg egy olyan hogy ha kell akkor lesz alapkamat emelés, vagy hogy felkészültünk rá, vizsgáljuk a helyzetet, be tudunk avatkozni, stb... hogy a befektetők érezzék azt hogy foglalkoznak a helyzettel

- aranytartalék növelése, bár tudom hogy ez kicsit furcsa de nem ártana ha mondjuk vennének valamennyi aranyat aztan tudnák mondani hogy mi vettünk aranyat, van fedezet az államkötvényeken

- tehát én elsősorban inkább nyilatkozatokat várnék, ezzel is megprobálni egy kicsit megnyugtatni a jelenlegi helyzetet, aztán ha ez nem történik meg akkor a következő lépéseket megfontoltan meghozni és belengetni.

Szóval lehet röhögni rajtam :agree: attol még tudtam valami remélhetőleg értelmeset írni és nem csak annyit hogy Gyurcsány.....

Senki nem is gondolta, hogy nem foglalkoznak vele. De amíg annyira független az MNB, amennyire, amíg keres a gyengülő forinton, amíg a kormányzati közgazdászok választást akarnak nyerni, és nem kezelni a problémát, addig lehet ötletelni nyugodtan.

- A forintot nem 400nál kell elhagyni. Én persze örülhetnék is akár, hiszen csak az árfolyamon jól kerestem, de az ország ezzel kitörölheti a seggét.

- A piacot megnyugtató nyilatkozattal szerinted mit érsz el, mikor évek óta az a kommunikáció, hogy mindenki kapja be? Mennyire fogja komolyan venni a piac, mikor az inflát a kereskedőkön, bankokon, benzinkutakon stb.-n verik le, hogy jól mutasson a kisembereknél? Alapkamatot meg ad hoc kb 2 hetente emelgetünk mostanában.

- Ott meg nem tartunk (még? gec, ki tudja...), hogy államkötvény defaulttól kelljen félni, nem tudom hogy az aranynak így mégis mi értelme lenne.

Ahogy írták is többen, most már ég a ház. Aki nem látta, hogy az ész nélkül locsolt pénzek miatt égni fog a ház, az most lehet meglepődik.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. március 7., hétfő 13:56

sander írta:
Tjacks írta:

Év kommentje nálam. A madridom fórumozója fogja a megoldást szállítani, véletlenül se a pénzügyi szakemberek,politikusok. :lol:
Ettől még egyetlen egy ötleted sincs csak mondod hogy év kommentje.... :agree: attól még hogy nem te vagy én fogjok a világot megváltani még ötleted lehet vagy elgondolásod.
Süti írta:

Ez mondjuk nem a sok túlfizetett majom dolga lenne a parlamentben?
...
- tehát én elsősorban inkább nyilatkozatokat várnék, ezzel is megprobálni egy kicsit megnyugtatni a jelenlegi helyzetet, aztán ha ez nem történik meg akkor a következő lépéseket megfontoltan meghozni és belengetni.
...
Az a nagy probléma, hogy ez egy hitelességi kérdés is. A hitelességet (mint a bizalmat) nehéz megszerezni, és könnyű eljátszani. A román lej pl. elég jól áll, és ez nem véletlen: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220 ... -is-531505

A magyar és lengyel különutas (vagy fideszes szóhasználattal unortodox) módszertan nem tűnik nyerőnek. De persze van rosszabb, ld. Erdogan Törökországa, >50%-os inflációval.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. március 7., hétfő 13:49

kecsu10 írta:
node írta:

Ha most látsz kamatemelési híreket a Magyar Nemzeti Bank (az MNB) részéről, az elsősorban a forint árfolyamának stabilizálására tett törekvés, nem az infláció elleni lépés. A jegybankok kétféle módon tudnak beavatkozni a hazai fizetőeszköz árfolyamának alakulásába:
1) Elkezdenek a piacon hazai devizát vásárolni külföldi devizáért, tehát pl. elad eurót, vásárol forintot -> azaz keresletet generál a forint oldalán, ezáltal emeli az árfolyamot (mint a valódi piacon);
2) Kamatot emel: azaz azt mondja, tartsd nálunk a pénzedet, és több hozamot kapsz cserébe.
De, totál laikusként: ha elkezdenek saját deviázt vásárolni, az egy lufi nem? Tehát az a kör egyszer bezárul, és nem látom azt, hogy ez akkora mértékű tudna lenni, mint amikor a valós piac fektet be. Ez olyan, mint mikor egy autógyár azt mondja, hogy eladtunk x számú villanyautót, csak azt kifelejti, hogy ők mennyit vettek meg ebből saját flottaként. Vagy amikor veszteséges egy vállalkozás, és a tulajdonos a saját pénzéből balanszíroz, aztán hátha ki tudja majd belőle venni. Ez azért így nem kis kockázat. De javítsatok ki, ha rosszul értem, alapvetően ókori nyelveket kutatok, semmi közöm a gazdaságtanhoz. Sajnos.
Ha ennyire érdekel, muszáj leszel néhány szakkönyvet átnyálazni :) Nagyon röviden: amíg a "már meglévő" devizát veszi a jegybank, addig ez nem lufi. Ugyanígy pl. egy tőzsdei vállalat is vehet saját részvényt is. Csakhogy a jegybank tud pénzt "teremteni" is (fizikai értelemben is, pénznyomtatással), és ha ezt fejetlenül teszi, azzal elértéktelenedik a pénz (és a vége a hiperinfláció, mint ahogy járt szegény jó magyar pengő a második VH után). Vagy a részvényes példánál: a vállalat dönthet úgy, hogy megduplázza a részvényeinek számát. Ha közben minden más változatlan, ez azzal fog járni, hogy egy db részvény értéke a felére fog csökkenni.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. március 7., hétfő 13:49

Tjacks írta:
sander írta:

Egyszer irhatnál le valami megoldást is, példaul a jelenlegi helyzetben. Nem csak azt kell írni hogy itt minden rossz meg hogyan tettek tönkre mindent....
Év kommentje nálam. A madridom fórumozója fogja a megoldást szállítani, véletlenül se a pénzügyi szakemberek,politikusok. :lol:
Ettől még egyetlen egy ötleted sincs csak mondod hogy év kommentje.... :agree: attól még hogy nem te vagy én fogjok a világot megváltani még ötleted lehet vagy elgondolásod.
Süti írta:
sander írta:

Egyszer irhatnál le valami megoldást is, példaul a jelenlegi helyzetben. Nem csak azt kell írni hogy itt minden rossz meg hogyan tettek tönkre mindent....
Ez mondjuk nem a sok túlfizetett majom dolga lenne a parlamentben?
meglepődnék ha már nem nézték volna meg a kormányzati közgazdászok, biztos hogy foglalkoznak ezzel a helyzettel.

De hogy mondjak is pár értelmes dolgot :
- egyenlőre szerintem nem látszik a forint tényleges árfolyama, lehet persze mondani hogy most mennyibe kerül, meg lehet mondani hogy most aztán be kell vásárolni más devizákból, de mivel nem látszik hogy ez mennyire tartos és mennyire realis ezért sztem a komolyabb befektetők nem fogják egyből átváltani a forintjukat más devizára -ha ez megtörténik akkor tovabb fog gyengülni a forint- mivel lehet hogy most 400 forint az euro de mondjuk nagyon könnyen lehet hogy 2 hét mulva stabilizálodik ujra 370 forint körül, tehát véleményem szerint érdemes kivárni egy kicsit (tehát most vennél mondjuk 400 forintért mert nagyon erősödik aztán bestabilizálodik és visszaáll mondjuk 380-ra, tehát buktál rajt)

-az is érdekes kérdés hogy aki most mondjuk elhagyja a forint befektetését az mibe fektetne

-kamatemelés, azért azt tudni kell hogy jelenleg nem csak a forint szenved, tehát ez nem egy ország problémája hanem egy régióé, tehát nagyon meg kell vizsgálni egy kamatemelési döntést mert ha kapkodva emelnek kamatot az csak azt jelentené hogy az MNB sem bizik a forintban és hirtelen akarna beavatkozni, de magát a lehetőséget nem kell elfeledni

- egy piacot megnyugtató nyilatkozat is sztem jot tenne, mondjuk mondhatnának esetleg egy olyan hogy ha kell akkor lesz alapkamat emelés, vagy hogy felkészültünk rá, vizsgáljuk a helyzetet, be tudunk avatkozni, stb... hogy a befektetők érezzék azt hogy foglalkoznak a helyzettel

- aranytartalék növelése, bár tudom hogy ez kicsit furcsa de nem ártana ha mondjuk vennének valamennyi aranyat aztan tudnák mondani hogy mi vettünk aranyat, van fedezet az államkötvényeken

Szóval lehet röhögni rajtam :agree: attol még tudtam valami remélhetőleg értelmeset írni és nem csak annyit hogy Gyurcsány.....

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2022. március 7., hétfő 13:44

Szerintem egy izmos kamatemeléssel lehetne a Ft helyzetén - átmenetileg - javítani, mondjuk egy 3-4%-os emeléssel, de azonnal, ahogy anno 2008-ban is tették. Be is állna a hitelezés gyorsan, de én nem gondoltam, hogy eddig nem fogják ezt meglépni. Ránézésre a török líra és a rubel után a forint következik…dübörög a gazdaság.

Állampapírt én nem mernék venni, kockázatosnak tartom, hogy miből fogja az állam majd kifizetni.

10% kripto
20% ipari fém
30% arany
40% részvény (ezt folyamatosan véve, h az aljából így vegyek)

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. március 7., hétfő 13:36

babaking írta:
kecsu10 írta: De javítsatok ki, ha rosszul értem, alapvetően ókori nyelveket kutatok, semmi közöm a gazdaságtanhoz. Sajnos.
Ismét bebizonyosodott, hogy a madridom népe mindenhez is ért. Mondjuk űrhajósunk ha jól tudom nincs.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 7., hétfő 13:32

kecsu10 írta: De javítsatok ki, ha rosszul értem, alapvetően ókori nyelveket kutatok, semmi közöm a gazdaságtanhoz. Sajnos.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Vissza: