OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 7., szerda 14:59

Nagyon elb@szott téma ez a magyar egészségügy minden téren és Dr Nika fórumtársnak teljesen igaza van, hogy ez a magyarságunkból fakad. Minden téren. A magyar betegek egy külön műfaj. Az egyik azért megy, mert egy kicsi bibije van, a másik akkor sem, ha leesett az ujja, a harmadik meg unatkozik, azért megy. Persze mindenkinek minden jár, főleg a szája, viszont a felírt kezelést nem tartja be. Csak nem fog lemondani a cigiről, ha már tüdőbajos meg vérnyomásos, a fogyókúra meg ki van zárva. Ott van a másik oldal. Az orvosok. Lenézőek, fellengzősek, felületesek, lekezelők. Örülsz, ha megmondja mi a bajod, nem csak odalök egy receptet. Tájékoztatás? Hagyjuk már. Mint valami futószalag melletti gyárimunkás. Sokszor szarul érzed magad, hogy el merészeltél menni az orvoshoz és rabolod a drága idejét. Aztán ott vannak a nagykutyák, orvosok és civilek, akik inkább kilopják a pénzt az egészségügyből, mert hát az jobb helyen van náluk. Hány és hány magán rendelő/kórház létesült a kórházakból kihordott eszközökből? De a jó magyar állam sem különb. Legalább 3 kórházat tudok amit felújítottak, megcsináltak remekül, majd ki is herélték és átminősítették őket. Vadiúj szülészetet bezárták, fekvőbeteg ellátásból járóbeteg ellátót csináltak, az adó milliárdok meg mentek pocsékba. Mocskos itt minden résztvevő és sajnos a szaros falat hiába fested le fehérre, attól még az büdös lesz...

(Kicsit ironikus, kicsit torz, kicsit talán sértő, de sajnos mind igazságon alapul. Nagyon nagyon sok mindenen kellene változtatni, hogy normalizálódjon a helyzet. Természetesen tisztelet a kivételnek)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 14:58

Marky írta:
füst írta: De ha rossz is lesz, ami nem kizárt, mert egy komplex problémáról van szó... akkor sincs baj, ha a későbbiekben a törvény okozta hatásokat megvizsgálják, újragondolják a törvényt és kitalálnak egy jobb megoldást.
A torvenyhozas is agilis modszertannal tortenik? Miert nem lehet a torvenytervezeteket rendesen megvizsgalni, esetleg vitat inditani egy adott temaban?
Nem tudom, feltételezem megvizsgálták és elméletben működőképesnek találják.
Szerintem úgy vannak vele, hogy felesleges vitázni, mert jelenleg a politikai párbeszéd annyiból áll, hogyha az egyik fél állít valamit, akkor a másik fél annak az állításnak a totális ellenkezője válik meggyőződésévé. Konstruktív vita csak perifériás témákról alakulhat ki, a stratégiai kérdésekben a pártok párbeszéde nem őszinte, legfinomabban megfogalmazva azt lehet mondani, hogy taktikus. A megoldás keresése helyett fontosabb hogy a másik félt hibára késztesse. Oda-vissza így gondolom.
Ehelyett úgy hiszem azt az utat választották, hogy a puding próbája az evés. Kitalálták ezt a verziót, megnézik hogy működik a gyakorlatban, és ha módosításra szorul, akkor megteszik. Végső soron ez is egy járható út....

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 14:54

füst írta: Nem beszélek el melletted, megcáfoltam az amit írtál rólam. Nem igaz, hogy azt állítottam jó az irány, mert én magam sem tudom, nem is értek hozzá.
Azt látom és tapasztalom hogy javításra szorulnak dolgok, az egészségügyben, különösen az egészségügyi közalkalmazottak fizetését illetően. Örülök annak hogy végre kezdenek valamit a problémával. Az hogy jó vagy rossz a törvény az idő megmondja. De ha rossz is lesz, ami nem kizárt, mert egy komplex problémáról van szó... akkor sincs baj, ha a későbbiekben a törvény okozta hatásokat megvizsgálják, újragondolják a törvényt és kitalálnak egy jobb megoldást.
Nem füst, te azt cáfoltad meg amit utoljára te kiragadtál a saját szövegedből. :lol: Arra továbbra sem reagáltál amit én emeltem ki- valószínűleg azért mert te is tudod hogy bullshit . ezt hívják mellébeszélésnek. De jól csinálod, expert vagy már. én kiszálltam, ne magyarázd meg újra, az m4et se nézem.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. október 7., szerda 14:49

füst írta: De ha rossz is lesz, ami nem kizárt, mert egy komplex problémáról van szó... akkor sincs baj, ha a későbbiekben a törvény okozta hatásokat megvizsgálják, újragondolják a törvényt és kitalálnak egy jobb megoldást.
A torvenyhozas is agilis modszertannal tortenik? Miert nem lehet a torvenytervezeteket rendesen megvizsgalni, esetleg vitat inditani egy adott temaban?

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 14:02

Nem beszélek el melletted, megcáfoltam az amit írtál rólam. Nem igaz, hogy azt állítottam jó az irány, mert én magam sem tudom, nem is értek hozzá.
Azt látom és tapasztalom hogy javításra szorulnak dolgok, az egészségügyben, különösen az egészségügyi közalkalmazottak fizetését illetően. Örülök annak hogy végre kezdenek valamit a problémával. Az hogy jó vagy rossz a törvény az idő megmondja. De ha rossz is lesz, ami nem kizárt, mert egy komplex problémáról van szó... akkor sincs baj, ha a későbbiekben a törvény okozta hatásokat megvizsgálják, újragondolják a törvényt és kitalálnak egy jobb megoldást.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 13:46

füst írta:
Hagyjuk is, olyan mintha egy moderált origó fórumozóval csevegnék
Inkább olyan ez mint a szalmabáb-érvelés.
füst írta:
Nem tudom, hogy jó irányba változnak-e a dolgok
zseniális. szándékosan elbeszélsz mellettem, jóvanakkor.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2020. október 7., szerda 13:41

Realista24 írta:
füst írta:
Miféle viszonyítási alapod van? Mihez viszonyítod hogy ostoba a magyar? Még a végén kiderül hogy nem általánosítasz, hanem felmérést vezetsz. Mesélj.
Kicsit finomíts a stíluson kérlek. Köszi.
SOROSBÉRENC!!!!

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 13:36

Hagyjuk is, olyan mintha egy moderált origó fórumozóval csevegnék
Inkább olyan ez mint a szalmabáb-érvelés.
füst írta:
Nem tudom, hogy jó irányba változnak-e a dolgok

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 7., szerda 13:34

füst írta:
Heti átlag 200 beteget látok el. 3 éve melózom. Van egy icipici viszonyítási alapom.
Miféle viszonyítási alapod van? Mihez viszonyítod hogy ostoba a magyar? Még a végén kiderül hogy nem általánosítasz, hanem felmérést vezetsz. Mesélj.
Kicsit finomíts a stíluson kérlek. Köszi.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 13:32

füst írta:
Ellenben amikor te kisujjból leírod a nyilvánvaló ferdítést hogy milyen jó irányba megy szeretett kormányod azt már észre sem veszed.
Talán olvasd el újra mit írtam, mert ezt nem.
Hagyjuk is, olyan mintha egy moderált origó fórumozóval csevegnék. Te olvasd el amit írtál, mert pontosan idéztelek, nagy a baj...

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 13:29

Ellenben amikor te kisujjból leírod a nyilvánvaló ferdítést hogy milyen jó irányba megy szeretett kormányod azt már észre sem veszed.
Talán olvasd el újra mit írtam, mert ezt nem.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 13:23

füst írta:
Heti átlag 200 beteget látok el. 3 éve melózom. Van egy icipici viszonyítási alapom.
Még szerencse hogy itt vagy és megvédesz minket. :roll:
Egyébként ha általánosított ha nem rengeteg emberre igaz az a morál ahogy az egészségügyhöz áll.pont.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 13:18

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. október 7., szerda 13:12

füst írta: Természetesen nem, mert az általánosítás a többiekkel ellentétben neked jól áll.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. október 7., szerda 13:10

Tjacks írta:
füst írta: És ezt a törvényt ugye nem a farzsebből húzták elő, hanem az orvosi kamarával egyeztettek, és a szempontjait figyelembe vették, kéréseit teljesítették.
Ahhoz képest eléggé meglepte a kamarát hogy milyen feltételeket szabnak meg a fizu emeléshez. Ez a kijelentésed így ebben a formában nem igaz.
Azért lepte meg, mert csak a bértáblát vették át (so-so) és feltételeket szabtak.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 13:07

füst írta: És ezt a törvényt ugye nem a farzsebből húzták elő, hanem az orvosi kamarával egyeztettek, és a szempontjait figyelembe vették, kéréseit teljesítették.
Ahhoz képest eléggé meglepte a kamarát hogy milyen feltételeket szabnak meg a fizu emeléshez. Ez a kijelentésed így ebben a formában nem igaz.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 12:56

Természetesen nem, mert az általánosítás a többiekkel ellentétben neked jól áll.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. október 7., szerda 12:53

füst írta:
Szóval kérlek, partvonalról ne általánosíts.
Én se alkoholistázok le minden kőművest/asztalost/stb., csak mert találkoztam több ilyennel.
Köszi!
Az előbb írtad le milyen a magyar nép. :D
Úgy látszik, nem tévedtem... :)

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 12:43

Én se alkoholistázok le minden kőművest/asztalost/stb., csak mert találkoztam több ilyennel.
Köszi!
Az előbb írtad le milyen a magyar nép. :D

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. október 7., szerda 12:42

Steve írta: Én azt gondolom, hogy ha meg akarnák oldani véglegesen ezt a hálapénz dolgot, akkor meg lehetne oldani.

Ehhez két dolog szükséges:

-Normális fizetésemelés, hogy az orvosok akarjanak orvosként dolgozni.

-ezen kívül pedig büntetni a hálapénzt! Azt is büntetni aki elfogadja és azt is aki adja.Máskülönben az emberek félni fognak és továbbra id adni akatnak. Az orvos meg nem fog nemet mondani..Ha büntetve lenni senki nem akarná csinálni.

Amúgy ez egy nagyon gáz dolog ez a hálapénz!Nem elég, hogy az ember kiszolgáltatott helyzetben van még akkor egy anyagi és morális stresszt is a nyakába tesznek, úgy hogy az ember fizeti az afót is minden hónapban.

Ezt egész egyszerűen meg kell szüntetni. Ez nem korrekt és ne is magyarázza meg senki, hogy az.
1. Szar fizetésért is normálisan dolgozom.
2. Az idősek “adták át” ezt, a szoci rendszerből, h adni “kell”, mert akkor “rádnéznek” - hülyeség.
3. Rezidensként amúgy is tiltva van - lásd “hiányszakma ösztöndíj program” -> ha annyira érdekel, nézz utána (hálapénz elfogadásért büntetés, röghözkötés, miegymás).
4. Szakorvos kollégák jelentős hányada nem fogadja el.

Köszi!

Vissza: