Fószt, a valutaárfolyamokat nem sűrűn követheted.Az átlag 300 millió forint, azaz 2 millió dollár.
Csak viszonyításképp.
Madridom Filmklub
-
Re: Madridom Filmklub
Az átlag 300 millió forint, azaz 2 millió dollár.Viszonyításképp nálunk idehaza is ennyiből megy egy nagyobb film, amiből ez készült. Talán kicsit kevesebb.
Csak viszonyításképp.
- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
Ti mindig ugyanazt meg tudjátok találni, amit én. (vagy fordítva)
Csak érdekességképp, hol futottál össze ezzel a filmmel?
Én az előző körre is ezt hoztam volna, de akkor el lett tolva idáig.
Azt tudom, hogy látták már páran itt, de te tőled nem láttam róla egy szót se a fórumon.
Csak érdekességképp, hol futottál össze ezzel a filmmel?
Én az előző körre is ezt hoztam volna, de akkor el lett tolva idáig.
Azt tudom, hogy látták már páran itt, de te tőled nem láttam róla egy szót se a fórumon.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ha jöttem volna, akkor valószínűleg ezt hoztam volna.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Anyaka
Take Shelter
Akkor kezdjük. Rögtön egy könnyed filmmel.
Egy fiatal rendező filmje, szerintem jó stílusa lesz a jövőben, és megmutatja, hogy ötmillióból is lehet filmet készíteni, nem kell hozzá kétszázmillió. Viszonyításképp nálunk idehaza is ennyiből megy egy nagyobb film, amiből ez készült. Talán kicsit kevesebb.
Nagyon nyomasztó egy film, viszont ez adja az erejét. Sok jelenetnél még a néző is visszatartott lélegzettel figyel.
A film története alapján Curtis-t - aki egy ohio-i kisvárosban él a családjával - éjjelente rémálmok gyötrik, ami egy idővel a körülötte élőknek is feltűnik, és kezdik azt hinni, hogy végleg megőrült, és elvesztik a családapát.
Senki sem tudja mi történik, legjobb barátja, munkatársai, de még Curtis maga sem, lehet, hogy veszélyt jelenthet a saját családjára, esetleg valami más? Végül el kezd utánajárni a saját álmainak, ami a pszichiátereken, orvosokon, és a múltján keresztül vezet, hogy megtudja mi történik vele. Ekkora már lehet, hogy késő, mert látomásai megszállottá tették.
A főszerepben Michael Shannon (Boardwalk Empire), aki a film egyik erőssége. Nagyon jó színésznek tartom, és itt is kiválóan alakít, ezt kihasználva a rendező rá is építi a filmet. Feleség szerepében Jessica Chastain, aki ehhez az alakításhoz kiváló társként járul hozzá. Ráadásként jelen van még Shea Whigham, mint legjobb barát. (Szintén Boardwalk Empire)
A képi világa elég imponáló, rengeteg olyan képet kapunk, ami egyben ijesztő, és gyönyörű is. A rendező végig jól használja ezeket, és a szimbólumokat egészen a lezárásig, végig fenntartva a feszültséget, amit manapság már a legtöbb film lelő a huszadik percben, ami főleg a thriller-ek halála. Talán ezért is hoztam ezt, mert ilyen film nem sok kerül ki Hollywood-ból, ami ennyire jól mozgatja a szálakat. Az a lényeg, hogy az első pár percben hagyni kell magad beszippantani a történetbe, onnantól nincs kiszállás.
Remélem nézhető lesz, meg sokan láttátok már.
(Igen, csak felirattal érhető el.)
Akkor kezdjük. Rögtön egy könnyed filmmel.
Egy fiatal rendező filmje, szerintem jó stílusa lesz a jövőben, és megmutatja, hogy ötmillióból is lehet filmet készíteni, nem kell hozzá kétszázmillió. Viszonyításképp nálunk idehaza is ennyiből megy egy nagyobb film, amiből ez készült. Talán kicsit kevesebb.
Nagyon nyomasztó egy film, viszont ez adja az erejét. Sok jelenetnél még a néző is visszatartott lélegzettel figyel.
A film története alapján Curtis-t - aki egy ohio-i kisvárosban él a családjával - éjjelente rémálmok gyötrik, ami egy idővel a körülötte élőknek is feltűnik, és kezdik azt hinni, hogy végleg megőrült, és elvesztik a családapát.
Senki sem tudja mi történik, legjobb barátja, munkatársai, de még Curtis maga sem, lehet, hogy veszélyt jelenthet a saját családjára, esetleg valami más? Végül el kezd utánajárni a saját álmainak, ami a pszichiátereken, orvosokon, és a múltján keresztül vezet, hogy megtudja mi történik vele. Ekkora már lehet, hogy késő, mert látomásai megszállottá tették.
A főszerepben Michael Shannon (Boardwalk Empire), aki a film egyik erőssége. Nagyon jó színésznek tartom, és itt is kiválóan alakít, ezt kihasználva a rendező rá is építi a filmet. Feleség szerepében Jessica Chastain, aki ehhez az alakításhoz kiváló társként járul hozzá. Ráadásként jelen van még Shea Whigham, mint legjobb barát. (Szintén Boardwalk Empire)
A képi világa elég imponáló, rengeteg olyan képet kapunk, ami egyben ijesztő, és gyönyörű is. A rendező végig jól használja ezeket, és a szimbólumokat egészen a lezárásig, végig fenntartva a feszültséget, amit manapság már a legtöbb film lelő a huszadik percben, ami főleg a thriller-ek halála. Talán ezért is hoztam ezt, mert ilyen film nem sok kerül ki Hollywood-ból, ami ennyire jól mozgatja a szálakat. Az a lényeg, hogy az első pár percben hagyni kell magad beszippantani a történetbe, onnantól nincs kiszállás.
Remélem nézhető lesz, meg sokan láttátok már.
(Igen, csak felirattal érhető el.)
Szerintem is sok lesz a 13 ajánlás, de baszassuk.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Jövő héten befrissítem majd az oldalt erre a körre.
A 7. kör előtti ajánlások elérhetőek még valahol?
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Sorsoltam!
Kellemes filmezést mindenkinek, lehet cserélni menet közben, ha valaki esetleg nem talál filmet a dátumáig, íme a táblázat, holnap kezdünk!
Kód:
1. Anyaka
2. soadroli
3. Pipita
4. tucsoki
5. Faust
6. RR77
7. messideco
8. lui
9. lordgabi
10. Santi
11. realistahuni
12. Sierra
13. danianevem
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Anyaka kezdi akkor, a többit nemsokára kisorsolom, ha addig nem ír valaki, hogy nem szeretne ajánlani, akkor 13 ajánló lesz.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
2015. november 25.
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Nem lényeges, toljad nyugodtan Annyi, hogy én is tudok az eleje felé jönni, mert már elég régóta megvan, mint ajánlanék.Anyaka írta:Finoman nem elég, nem veszik a lapot.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
- Anyaka
Valaki írta, hogy nem akar ajánlani, akkor az már 12, és mindig 10-12 filmmel vannak a körök. Szerintem belefér, vagy valakit meg kell kenni, hogy olyant hozzon, amit mindenki látott. Szünet meg persze nem kell, ha nem muszáj.
Finoman nem elég, nem veszik a lapot.RealRaúl77 írta:Finoman én is jeleztem már, szóval nekem okés a dolog.
- Santi
Pont az a baj. Felénél 2 hét szünet, végén 2 hét mire mindenki behozza a filmeket és már ottvagyunk, hogy jó, ha kb Mikulásra végzünk. Sok szerintem.
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Lemenne 6 vagy 7 ajánlás, két hét szünet, folytatnánk tovább? Így nem lenne monoton annyira. Még el akartam mondani, hogy próbáljunk változatos ajánlásokat hozni, ugye most nincs a választási lehetőség, de ne tegyük egysíkúvá a felhozatalt
"And my heart will leave you never."
- Santi
Szerintem 13 hét túl hosszú...
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Finoman én is jeleztem már, szóval nekem okés a dolog.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
- lordgabi
Én is így gondoltam, napközben meg fog történni.
Anyaka kezdheti szerintem, nagyon bejelentkezett rá, sosem volt elmaradása sem, a többit pedig eldönti "a sors".
A másik kérdés pedig továbbra is fennáll:
Anyaka kezdheti szerintem, nagyon bejelentkezett rá, sosem volt elmaradása sem, a többit pedig eldönti "a sors".
A másik kérdés pedig továbbra is fennáll:
lordgabi írta:Mindenki szeretne ajánlani, 13 ajánlás, 13 hét?!
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
2015. november 25.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
szerintem sorsoljunk, ahogy mindig. de amúgy nekem mindegy, csak gondoltam ne szakítsuk meg a hagyományokat
Bocsánat, nem olvastam a topikot.
Részemről is oké.
Részemről is oké.