Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. március 5., szombat 20:22

Swineherd írta: Ez egy kiváló videó arról, hogy mit tekinthetünk az úgynevezett ukránok etnogenezisének:

https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM

Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.

És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
van-e létjogosultságuk. Nekem ez így nagyon erős, felsőbbrendű szöveg.

Más:

Egyre több kommentben/ megszólalásban futok bele hogy Európa jól benyalta Amerikát az elmúlt 70 évben.

Kérdezem én hogy volt-e más narratíva/út számunkra a hitleri Németország után? Sztálin után? Akik egy asztalnál ülve eldöntötték ki kicsodát fog közép-európában megszállni, lemészárolni?

Hát már bocsánat de én is a nyugat megmentésére vártam volna.

Nagyapám ha élne és most meghallaná hogy a ruszkik mit csinálnak görcsbe rándulna a gyomra az emlékektől. 20-30as generációban nagyon mély nyomokat hagyott a szovjet nép.

Zsigerből gyűlölik őket.
Swineherd írta:
Süti írta: Szóval most konkrétan megkérdőjelezted egy egész nép létjogosultságát, akit éppen halomra lőnek. Nem kellene valami minimum szintet legalább tartani?
Nem erősséged a szövegértés és együttérzés.
Megszoktam.
A lényeg hogy nem vagy leereszkedő. :roll:

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 20:12

Süti írta: Szóval most konkrétan megkérdőjelezted egy egész nép létjogosultságát, akit éppen halomra lőnek. Nem kellene valami minimum szintet legalább tartani?
Nem erősséged a szövegértés és együttérzés.
Megszoktam.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 5., szombat 20:09

Szóval most konkrétan megkérdőjelezted egy egész nép létjogosultságát, akit éppen halomra lőnek. Nem kellene valami minimum szintet legalább tartani?
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 19:45

Ez egy kiváló videó arról, hogy mit tekinthetünk az úgynevezett ukránok etnogenezisének:

https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM

Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.

És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 5., szombat 19:28

kiserik írta: Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...

És még valami. Aki most nagyon ki van akadva, hogy háború van 2022-ben, az utána nézhetne a dolgoknak. Ukrajnában 2014 óta háború van. Ja, hogy egy állam a saját területén faji alapon öli a lakosságot az rendben van? Azok az orosz nemzetiségű civilek, akiket kelet Ukrajnában ölnek halomra 8 éve, azok nem számítanak? Sajnos ez a gyomorforgató a nyugati propagandában. Továbbra sem mentem fel az oroszokat és nem vagyok orosz parti, de azért na.
Ez mar regota megdolt, ukran legvedelmi cucc volt.
A kigyo sziget is megdolt, a mig29 ász tortenet is megdőlt, ra kene jonni, hogy szepen kerlel meg szó szerint szineszkedik zelenszkij a kamerák elott, de ott is van boven geci dolog a hatterben, nem csak az orosz oldalon.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. március 5., szombat 19:26

Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...

És még valami. Aki most nagyon ki van akadva, hogy háború van 2022-ben, az utána nézhetne a dolgoknak. Ukrajnában 2014 óta háború van. Ja, hogy egy állam a saját területén faji alapon öli a lakosságot az rendben van? Azok az orosz nemzetiségű civilek, akiket kelet Ukrajnában ölnek halomra 8 éve, azok nem számítanak? Sajnos ez a gyomorforgató a nyugati propagandában. Továbbra sem mentem fel az oroszokat és nem vagyok orosz parti, de azért na.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. március 5., szombat 19:10

reeed_ati írta: Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Emiatt meg az oroszok küldtek oda csapatokat.
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán. :vivo:
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
Egyelőre nem igazán látom a kiutat a mostani helyzetből.. :(

(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám :) )
Oldalt fél mp választani: Putin 1G..

De tök jogos amit Swine boncolgat, hogy a nyugat a nagy (egyébként jogos) oroszutálatban mekkora szarból mosdatja ki az ukránokat(miket felejt el, hogy megtörtént), mert a Gonosz ellen küzdenek..

Érjen véget ez a szar minél hamarabb, a szomszédos országban emberek halnak meg. a 21. században!! MINEK? MIÉRT?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2022. március 5., szombat 18:44

Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Emiatt meg az oroszok küldtek oda csapatokat.
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán. :vivo:
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
Egyelőre nem igazán látom a kiutat a mostani helyzetből.. :(

(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám :) )

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:44

csababarca írta: Swine, én értelek és ebben igazad van.
De ez most konkrétan nem a Bandera-kultusz miatti háború, szerintem.
Nem releváns.
Van egy szuverén ország, aminek vitathatjuk a legitimitását, és a határait. Azt is, hogy miért támadták, meg az USA, CIA, szabadkőművesek közül el lehet dönteni.
De a tény, hogy megtámadtak az oroszok egy országot. Még csak nem is az orosz lakta régiókat, hanem a teljes országot.
Ezt nem lehet magyarázni semmivel, és ettől még el lehet ítélni az ukrán nacionalizmust, de a lényegen nem sokat változtat.
Az a helyzet, hogy eszem ágában sincs mentegetni a Putyin-féle agressziót.

Csupán arra merészeltem rámutatni, hogy nem az égből pottyant le oda a konfliktus.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 5., szombat 17:41

rikko írta: Melyik irányban ? Nisko felé vagy még Tarnobzeg - Stalowa Wola között?

Anno a volt párommal, aki stalowa wolai rengeteg időt töltöttem Rudnik nad Sanem falujában 😁😁😁
Dąbrowa Rzeczycka:D

Swine, én értelek és ebben igazad van.
De ez most konkrétan nem a Bandera-kultusz miatti háború, szerintem.
Nem releváns.
Van egy szuverén ország, aminek vitathatjuk a legitimitását, és a határait. Azt is, hogy miért támadták, meg az USA, CIA, szabadkőművesek közül el lehet dönteni.
De a tény, hogy megtámadtak az oroszok egy országot. Még csak nem is az orosz lakta régiókat, hanem a teljes országot.
Ezt nem lehet magyarázni semmivel, és ettől még el lehet ítélni az ukrán nacionalizmust, de a lényegen nem sokat változtat.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. március 5., szombat 17:36

csababarca írta:

Stalowa Wola? Na mellette kis faluból van a menyasszonyom:D
Tényleg nacionalista a lengyel nép, tapasztalom a páromon.

És igen, alapesetben az ukránokat sem kedvelik, sőt. De az oroszok elleni gyűlöletük az minden felett áll.
Melyik irányban ? Nisko felé vagy még Tarnobzeg - Stalowa Wola között?

Anno a volt párommal, aki stalowa wolai rengeteg időt töltöttem Rudnik nad Sanem falujában 😁😁😁

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:35

csababarca írta: Én lehet rosszul tudom, de nem Zelenszkij kezdte el a Bandera-kultuszt.
Mondjuk felléphetett volna ellene, persze, ez tény.
Nem lépett fel ellene, legitimálta, mindezzel eszkalálta az etnikai konfliktust.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 17:35

Swineherd írta:
zsuninnyo írta: Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?
Nem, hanem hogy hova lehet visszavezetni a mostani önérzetes ukrán államiság legitimitását.

A Zelenszkij-féle Bandera-kultuszról mi a véleményed?

Az nem a múlt, hanem a jelen valósága.
Nagyjabol az, ami a fidesz - horthy viszonyrol.
Ertem a fantasztikus ukran hozaallast, amivel nem ertek egyet. De annak, hogy a mostani hatalom, ezt a szemelyt hosnek tekinti (aki szinten egy rohadek volt), vagy nem, semmi koze ahhoz, hogy az oroszok artatlanokat meszarolnak masfel hete.
Alapvetoen ez a multra mutogatas, az abbol merites az emberiseg egyik legnagyobb hibaja, ebbol fakad a konfliktusok 95%-a, es 2022ben meg mindig ezert hal meg egy csomo arrtatlan ember.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 5., szombat 17:30

Swineherd írta: Engem csupán az a kérdés foglalkoztat, hogy a Bandera-kultusz, lembergi monumentális szoborállítás, amit Zelenszkij nyugtáz/nyugtázott, az hogyan illeszkedik a mostani fekete-fehér világképbe?
Én lehet rosszul tudom, de nem Zelenszkij kezdte el a Bandera-kultuszt.
Mondjuk felléphetett volna ellene, persze, ez tény.

Stalowa Wola? Na mellette kis faluból van a menyasszonyom:D
Tényleg nacionalista a lengyel nép, tapasztalom a páromon.

És igen, alapesetben az ukránokat sem kedvelik, sőt. De az oroszok elleni gyűlöletük az minden felett áll.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:25

zsuninnyo írta: Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?
Nem, hanem hogy hova lehet visszavezetni a mostani önérzetes ukrán államiság legitimitását.

A Zelenszkij-féle Bandera-kultuszról mi a véleményed?

Az nem a múlt, hanem a jelen valósága.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 17:21

Swineherd írta:
zsuninnyo írta: Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
Es keves ennel fekete-feherebb helyzet van, mint a mostani, hiaba probalja barki mosdatni az oroszokat (vagy legalabbis a felelosseget szetosztani). Az embereknek, akiket az arokba lottek vagy eppen az uton kiszallva a kocsijukbol, akik a romok alatt haltak meg vagy eppen csak egy "strategiai csapas" kovetkezteben eltalata oket vmi (lol), nekik mind joguk van elni. Aki ezt a jogot megszegi, az a gonosz. Ennyi a tortenet.
Megint nem sikerült érdemben reagálnod egy tényre.
Nem újdonság.
Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:18

zsuninnyo írta: Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
Es keves ennel fekete-feherebb helyzet van, mint a mostani, hiaba probalja barki mosdatni az oroszokat (vagy legalabbis a felelosseget szetosztani). Az embereknek, akiket az arokba lottek vagy eppen az uton kiszallva a kocsijukbol, akik a romok alatt haltak meg vagy eppen csak egy "strategiai csapas" kovetkezteben eltalata oket vmi (lol), nekik mind joguk van elni. Aki ezt a jogot megszegi, az a gonosz. Ennyi a tortenet.
Megint nem sikerült érdemben reagálnod egy tényre.
Nem újdonság.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 17:14

Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. március 5., szombat 17:07

Przemysl , Zamosc , Stalowa Wola környékén rengeteg lengyel ismerősöm van. Ahogy Csaba mondta, ott ha orosz szót hallanak vagy meghallják az Oroszország-ot az embereken kb pánik lesz úrrá.
Ha valaki, akkor ők biztosan nem akarják, hogy a ruszkik a szomszédba ugorjanak. Azonban akármilyen jóban vagyunk mi magyarok a lengyelekkel, náluk nem sok rasszistább és nacionalistabb nép van Európában.
Ott végeztem el az főiskolát, volt lengyel barátnőm 9 évig. Én imádom őket, de a tények attól még tények.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. március 5., szombat 17:01

csababarca írta: Ez ilyen sajnos, most ezzel mit tudsz csinálni?
Akkor egész kelet-közép eu lángba borulhatna, ha mindenki most vissza akarná hirtelen állítani a határait.

Annyi a tanulság (amit sose fognak megérteni a nagyhatalmak), hogy nem kellene önhatalmúlak határokat húzogatni, figyelmen kívül hagyva az ott élő etnikumokat. Mi már csak tudjuk ezt.
Kedves Csaba, szerintem nincsen köztünk vita ebben.

Engem csupán az a kérdés foglalkoztat, hogy a Bandera-kultusz, lembergi monumentális szoborállítás, amit Zelenszkij nyugtáz/nyugtázott, az hogyan illeszkedik a mostani fekete-fehér világképbe?

Vissza: