Nika91127 írta:
Nos...
Kérem, aki nem orvosként dolgozik, ne állítson f@szságokat, köszi.
Szakorvos jelöltként melózom egy III-as szintű traumatológiai központban. Éves szinten(!), havi átlag 260-270 órát melózom, nincs másodállásom. Hálapénzt nem kapok. Mindenki ugyanolyan ellátást kap, akit nézek. Szakrendelésen napi 40-60 embert nézek, az ügyeleti rekord 120 volt.
Az alapbérem 185.000 netto. Ha sokat túlórázom, értsd havi 80-100, akkor vállalható a fizu.
Ez a béremelésbe bújtatott “katonai kontroll” egy szar vicc. Megnézném, hogy más szakma mennyire örülne, ha közölnék, hogy bhuzikám, 2 évre menj az ország másik felébe, család minden mentesen. Mert hát ezért fizetünk!
Az emberek fejével is baj van. Nekik “jár” az ellátás. Bàrmikor, bárhol. 2-3 hónapos panasszal bejönni hétvégén este 10kor (“most érek rá”, “nem hiszi, hogy szakrendelésen várni fogok”), az normális. Az orvost kurvaanyázni és bazdmegolni, amikor épp a súlyos sérülthöz fut ki a sokktalanítóba, mert épp a bazdmegolónak egy tüske 4 napja megszúrta a kezét és neki nagyon fáj... Szóval vannak bajok.
Oldalakat lehetne írni arról, mi működik szarul. De arról is, hogy a magyar emberek mennyire ostoba, idióta, tudálékos népség. “Aszt olvastam az internyeten”. Szoktam mondani, hogy el lehet végezni az orvosit és beállni a helyemre, ha szeretnék.
Utolsó (elötti) bekezdésre reagálnék. Nem hiszem, hogy lehet általánosítani, hogy magyar ember - más országokban ugyazez a helyzet. Illetve ez nem csak az eü-re igaz. Sokszor ugyan ezt tapasztalom bármilyen más szolgáltatóiparban (kozmetika, fodrász stb.) megspékelve azzel, hogy ott még fizet is a tehát még nagyobb paraszt a parasztja.
Szerintem aki paraszt az paraszt is marad. Amiben egyet értek, hogy a magyarok elöbb keresik a kiskapukat mint más más (általam mélyebben ismert, szóval nem akarok általánosítan) nemzetiségüek. Viszont szerintem itt is megáll az, hogy aki normális és megértö az szakrendelésen is az illetve ha egy haver betolta a sor elejére akkor is az. Söt utóbbi esetben még hálásabb, százszor megköszöni, és elnézést kér ha kellemetlenséget okozott.
Párom dolgozik kozmetikában egy börgyögyászrendelöben, szóval onnan vannak a tapasztalataim, de elképzelhetö, hogy egy traumatológián más a helyzet, mert más a légkör.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.