ThePilgrim írta:
Amúgy ennek a sztorinak, ha igaz, két oldala van és csak az egyik a Lakatos-vonal. A másik oldal az, hogy elvileg ez egy hálózat, amelyben érintettek a gyermekotthonok dolgozói is, illetve általában maga a rendszer. Ezt miért nem feszegeti senki? Miért mindenki csak Lakatosról beszél? Az sztori legegyszerűbb része. Elkövette? Ha nem, akkor Ábrahám sűrű bocsánatkérések közepette takarodjon a közéletből egyszer és mindenkorra. Ha igen, ítéljék el Lakatost és rohadjon el a börtönben. Ez utóbbi esetben viszont a rendszer attól még romlott lesz. Ez viszont már pártunk és kormányunk elévülhetetlen felelőssége. Erről is szólt az influ-tüntetés...
Egyrészt beszélnek. Most nem tudom előkeresni, mert nem fogom végighallgatni újra az összes anyagot, de Ábrahámék beszélnek róla, hogy rossz a rendszer. Nem tudom pontosan hogy működnek a nevelő otthonok, intézmények, de ugye a volt diákok a volt iskolájukba bármikor visszamehetnek, sőt örömmel fogadják őket. Itt is arról van szó állítólag, hogy volt otthonis gyerekek, akik már kikerültek, mennek vissza és hálózzák be a gyerekeket. 15-16 évesen már kóborolnak, kijárnak az intézetekből. Gyakorlatilag rohadt nehéz ezt rendszer szinten kezelni.
Másrészt van azért egyéb oldala is. A gyanú szerint ez nem csak L. Márkról szólhat, hanem esetleg többen is benne lehettek/lehetnek. Illetve arra is van gyanú, hogy ha igaz, akkor ez nem egyszeri eset. Ez csak az első srác volt, akit megtaláltak és válalta a dolgot.
Ami nekem még nem tetszik, az a pártpolitika belekeverése. Ami anyagokat láttam én Ábraháméktól, abban végig azt mondják, hogy pártpolitikától mentesen kell ezt kezelni. Persze globalista, meg libsi médiáznak, de pártokat nem említenek, sőt, 3 nap elteltével ugyan úgy számonkérik a kormánymédiát a hallgatás miatt. Ugye Ábrahám volt az, aki a Bese ügyben is szembe pisált a hatalommal (
https://telex.hu/belfold/2024/09/09/bes ... melegparti). Aztán jött Pottyondy bejegyzése és onnan mindenki pártpolitikai üggyé akarja alakítani a dolgot. Mind a kormány oldali, mind az ellenzéki megszólalók.