El Sie7e írta:
A hir csak tenykozles, nem eszrevetelek hozzafuzese
Ezt a célt szolgálná egy normális országban az MTI.
fogalmakat keverünk, és rugózunk a független szón, nem ez a lényege.
az a lényeg, hogy az indexen olvashattam Jobbikot, Momentumot, MSZPt, DK-t, Mi hazánkat, Fideszt kritizáló cikkeket. (nem híreket, ne keverjunk a hír meg a cikk fogalmát sem).
mindenki tudta az indexről, hogy full ellenzéki, és kormány/NER ellenes, senki nem vak, és nem állítjuk az ellenkezőjét.
de ettől függetlenül (jajj megint ez a szó) bizony írtak más pártokat érintő ügyekről, botrányokról, nem kormánypárti politikusokról is sztorikat.
Ez hiányzik az origo, vadhajtások, pestisrácok, 888 féle oldalakból. Persze 1-2 Kaleta cikk született, óvatosan fogalmazva, kihagyva a kínos részeket, hogy fideszhez van köze az embernek, és kihangsúlyozva a 2010 előtti szerepét, ami baromi irreleváns 2020ban.
Számomra azt jelentette az index, hogy egyszerűen nem is tudtam nagyon semmit a cikkek szerzőiről, szerkesztőkről. Mert miért is kéne bármit tudni, nem megmondó embereknek kell lenniük.
Na a másik oldalon meg a mélységesen alulművelt Bajer, Jeszenszki, Bede vonal nyomatja a propagandát, ha rá néz az ember a neveikre, már tudja hogy mire számíthat. (libsizés, kultúrharc emlegetése, magyar fölény, nyugat fikázás, stb hívószavak)
Egyébként olvastam már az Origon is értelmes cikket, sőt olvastam a magyar nemzetben is normálisan megírt cikket (mondjuk nem BayerZsótitól), tehát ott is képesek erre páran. Csak kevésbé van rá igény a felsővezetéstől. Az irányítók kiadják a napi adagot: migránsozás legyen 3-4 cikkben, 1-2 Soros, 1-2 covid, 2-3 gazdaságunk erősödik cikk, 1-2 most lelepleztük gyurcsányt cikk, stb.
És akkor ezen kötelezően megírandó dolgok között kutatva találhat az ember ezeken az oldalakon is 2-3 tényleg értelmesnek mondható cikket.
Igazából semmi sem történt, megy tovább az élet, 2-3 év múlva az atv és az rtlklub is eltűnik, a 444 meg majd szabadságharcol egy keveset, utolsóként meg becsukják az ajtót.