OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. július 27., hétfő 11:43

Süti írta: Valóban, ezt így konkrétan nem írtad. De akinek az esze a helyén van, nem így viselkedik. Következtettem, de talán nem olyan merészet. Ha tévedek, elnézést.
De most ebből az utolsó 2 hszbol megint az jön le h aki veled nem ert egyet az hulye es nem lehet igaza
Fogadjuk el vegre h lehet mas vélemény is mint a sajátunk, es nem kell meggyozni mindenaron a masikat arrol hogy márpedig (csak h stilszeru legyek) 'egy valosag letezik'

Csak egy pelda h miert nem banom az index-szel tortenteket: https://index.hu/belfold/2020/07/14/nai ... nzultacio/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára El Sie7e 2020. július 27., hétfő 11:47-kor.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. július 27., hétfő 11:29

Valóban, ezt így konkrétan nem írtad. De akinek az esze a helyén van, nem így viselkedik. Következtettem, de talán nem olyan merészet. Ha tévedek, elnézést.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 11:27

elfér a magyar média felületén
Mondtam ilyet, vagy te adod a számba? :)

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. július 27., hétfő 11:25

Bayerzsolti esze a helyén van, és elfér a magyar média felületén, de az indexnél nagy volt a zakó, mert úgy érezték, hogy mindenhez értenek, és megérdemlik hogy rácsesszenek. Azért ez elég erős. Még szerencse hogy zsolti még véletlenül se ért mindenhez is, és nem minősíthetetlen tirpák tapló paraszt műfajban nyilatkozik mindenről. Értem én hogy távol áll pl. az álláspontotok egymástól, de azért ez... :(
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 11:03

csababarca írta:
Egyikért sem fogok könnyet ejteni, eleve nem szeretem a közéleti újságírókat, szóval na. Ennél jobb médiát érdemelne ez az ország, de jelenleg ez a felhozatal,ilyeneket lehet olvasni, ez van.
Ami miatt most mégis jobban örülök, hogy az általad felsoroltak nem képzelik különbnek önmagukat a többi médiánál. Az indexnél ez megvan, ezért nagy mellényre illik a nagy zakó. :D

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. július 27., hétfő 11:02

Az a szomorú az egészben, hogy az egyik utolsó bástyája hullott le a valóban polgári médiának, ahol nem szélsőséges hangnemben írtak a világról. A 444 semmiben sem lehet alternatívája az Indexnek, mivel ott a baloldali populizmus tarol.
Szép lassan eljutunk oda, hogy el fog tűnni a valóban mérsékelt polgári képviselet és csak a proli szélsőségek maradnak meg, ami még inkább be fogja betonozni a jelenlegi rezsimet.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. július 27., hétfő 10:57

füst írta: viszont amióta csak egy valóság létezik, azóta drukkoltam hogy valami hasonló sors érje utol őket. :D

Bayer pedig ha jól tudom, végzettsége és szakmája alapján kollégád, legalább a szakmai bajtársiasság miatt ne mondd rá hogy alulművelt, mert szerintem nem az a bajod vele hogy hülye, hanem hogy sértő amit mond. :)
Akkor gondolom ugyanígy drukkolsz az Origo, a 888, a pestisracok, meg az összes megyei lap megszűnésének is:)

Nem nagyon dolgozott a szakmájában, másrészt ott rúg bele a pedagógusokba, meg a történészekbe akik mondjuk szót emelnek valami mellett ami nem tetszik neki, ahol tud.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 10:47

neked tulajdonkeppen miert fajt az index letezese?
Annyira azért nem fájt, jól megvoltam eddig is.
Az tény, hogy sosem voltak szimpatikusak,de nem zavartak, viszont amióta csak egy valóság létezik, azóta drukkoltam hogy valami hasonló sors érje utol őket. :D
Az az újságírói attitűd amit felmutattak az utóbbi években, az nekem nagyon nem jött be, nagyon magas polcra helyezték magukat, miközben...
De ettől függetlenül olvastam az indexet én is, jónéhány tudományos cikket is szivesen olvastam, viszont volt olyan ami a szakmámba vágott, és ott jött a másik dolog... az indexes újságírók egy része nemes egyszerűséggel polihisztornak képzeli magát, elolvas 1 wikipédia cikket, és szakértővé válik, és megírja a saját cikkjét. Egy olyan szakmai dologról, amihez többévnyi tanulás kell, hogy el legyen sajátítva, és hitelesen lehessen róla írni. Vagy ugye elég az indexnél dolgozni.

De jó hogy megint egy dolgot kiragadtál, nem ez volt a mondandóm lényege
De én csak arra akartam reagálni, a többihez nincs hozzáfűznivalóm, mert már elmondtam a véleményem.
Bayer pedig ha jól tudom, végzettsége és szakmája alapján kollégád, legalább a szakmai bajtársiasság miatt ne mondd rá hogy alulművelt, mert szerintem nem az a bajod vele hogy hülye, hanem hogy sértő amit mond. :)

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. július 27., hétfő 10:26

Akkor úgy mondom hogy az esetek többségében jól titkolja a műveltségét.
A stílus maga az ember, ugyebár. Nah hát akkor ennyit róla.

De jó hogy megint egy dolgot kiragadtál, nem ez volt a mondandóm lényege, pláne nem az hogy a nevét hogy írjuk.
Gyurcsány kisbetűvel való leírásán valahogy nem akadt meg a tekinteted :mrgreen:

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 10:16

Nem kell kimaradnia, nagyon szeret bunkó módon sértegetni, ez tiszta sor. De messze nem alulművelt, az esze a helyén van. :)

DinhoL
Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2020. július 27., hétfő 10:15

füst írta:
Na a másik oldalon meg a mélységesen alulművelt Bajer
https://youtu.be/aoajtl7BSe0

Nekem nem tűnik alulműveltnek. Ha már itt tartunk, a név helyes leírása sokkal többet elmond az alulműveltségről. :mrgreen:
Nem alulművelt de vállalhatatlan és egy bazi nagy szégyenfolt az országon.
Som i Serem!
6oat

shoota

HozzászólásSzerző: shoota » 2020. július 27., hétfő 10:11

füst írta: Nekem nem tűnik alulműveltnek. Ha már itt tartunk, a név helyes leírása sokkal többet elmond az alulműveltségről. :mrgreen:
Azert a klasszikus taknyukon és vérükön se maradjon ki ;)

Egyebkent hosszaban nem akartam reagalni a hozzaszolasaidra, csak azt szeretnem megkerdezni, hogy neked tulajdonkeppen miert fajt az index letezese? Lattam irtad, hogy orultel neki, hogy vegre beszantjak ebben a formajaban.

Nekem szemely szerint rohadtul faj, mert regota olvasom oket es a politikai tartalomtol fuggetlenul annyi erdekes cikket olvastam rajta mas temakban is, sokszor el tudtam vele utni az idot. Sajnos ez mas ujsagokrol, foleg a kesma lapjairol nem mondhato el. Melysegesen szomoru vagyok, hogy lassan mar csak bayer (kisbetuvel) meg a lelketlen propagandistak cikkeit lehet majd olvasni minden platformon, velemenyszabadsag meg sehol.

Hanyok ettol az orszagtol..

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 9:57

Na a másik oldalon meg a mélységesen alulművelt Bajer
https://youtu.be/aoajtl7BSe0

Nekem nem tűnik alulműveltnek. Ha már itt tartunk, a név helyes leírása sokkal többet elmond az alulműveltségről. :mrgreen:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. július 27., hétfő 9:08

El Sie7e írta:

A hir csak tenykozles, nem eszrevetelek hozzafuzese
Ezt a célt szolgálná egy normális országban az MTI.

fogalmakat keverünk, és rugózunk a független szón, nem ez a lényege.
az a lényeg, hogy az indexen olvashattam Jobbikot, Momentumot, MSZPt, DK-t, Mi hazánkat, Fideszt kritizáló cikkeket. (nem híreket, ne keverjunk a hír meg a cikk fogalmát sem).
mindenki tudta az indexről, hogy full ellenzéki, és kormány/NER ellenes, senki nem vak, és nem állítjuk az ellenkezőjét.
de ettől függetlenül (jajj megint ez a szó) bizony írtak más pártokat érintő ügyekről, botrányokról, nem kormánypárti politikusokról is sztorikat.

Ez hiányzik az origo, vadhajtások, pestisrácok, 888 féle oldalakból. Persze 1-2 Kaleta cikk született, óvatosan fogalmazva, kihagyva a kínos részeket, hogy fideszhez van köze az embernek, és kihangsúlyozva a 2010 előtti szerepét, ami baromi irreleváns 2020ban.

Számomra azt jelentette az index, hogy egyszerűen nem is tudtam nagyon semmit a cikkek szerzőiről, szerkesztőkről. Mert miért is kéne bármit tudni, nem megmondó embereknek kell lenniük.
Na a másik oldalon meg a mélységesen alulművelt Bajer, Jeszenszki, Bede vonal nyomatja a propagandát, ha rá néz az ember a neveikre, már tudja hogy mire számíthat. (libsizés, kultúrharc emlegetése, magyar fölény, nyugat fikázás, stb hívószavak)

Egyébként olvastam már az Origon is értelmes cikket, sőt olvastam a magyar nemzetben is normálisan megírt cikket (mondjuk nem BayerZsótitól), tehát ott is képesek erre páran. Csak kevésbé van rá igény a felsővezetéstől. Az irányítók kiadják a napi adagot: migránsozás legyen 3-4 cikkben, 1-2 Soros, 1-2 covid, 2-3 gazdaságunk erősödik cikk, 1-2 most lelepleztük gyurcsányt cikk, stb.
És akkor ezen kötelezően megírandó dolgok között kutatva találhat az ember ezeken az oldalakon is 2-3 tényleg értelmesnek mondható cikket.

Igazából semmi sem történt, megy tovább az élet, 2-3 év múlva az atv és az rtlklub is eltűnik, a 444 meg majd szabadságharcol egy keveset, utolsóként meg becsukják az ajtót.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. július 27., hétfő 9:06

El Sie7e írta:
Süti írta: A szerző objektív észrevételei/feljegyzése és az igazság torzítása között óriási különbség van.
Füstre reagáltam, az egyik belefér, a másik nem. A hír pedig maga az információ, a tényközlés formájáról beszélgettünk. Száraz tényeket nyilván nagyon kevés helyzetben fogsz találni. De nálam elvárható lenne, hogy egy gazdasági hírt egy gazdasági szakember, sporthírt sportszakember, politikai hírt politikai szakember vizsgáljon (függetlenség részét hagyom, de legalább nem ferdítve). Ehhez képest az összes újságíró itthon mindenhez IS ért, olyan puzsérosan.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. július 27., hétfő 8:51

Süti írta: A szerző objektív észrevételei/feljegyzése és az igazság torzítása között óriási különbség van.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. július 27., hétfő 8:50

A Magyar Hang maradt az egyetlen független, centrista, polgári lap. A választások előtti Magyar Nemzetből alakult.

Mikor jelent meg bármi, ami a kormány számára kínos lehetett az Origo-888-Vadhajtások-KESMA vonalon?
A Kaleta-ügy miatt kellett idő előtt bedarálni az Indexet. Ez jelzés a megmaradó kisebb lapoknak is, hogy ne nyúlkáljanak a tűzbe.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. július 27., hétfő 8:42

A szerző objektív észrevételei/feljegyzése és az igazság torzítása között óriási különbség van.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 8:39

Hogy a fele nem igaz/ferdítés, hogy direkt félrevezetik az olvasót hogy nagyobbat szóljon, az nem számít
Objektív hírközléssel nehéz nagy olvasóbázist kialakítani, mert nem izgalmas. Viszont ha az újságíró beleszövi a saját gondolatait a hírbe, akkor arra tud rezonálni az olvasó, hogy hú ennek mennyire igaza van. Csak ezáltal a cikk elveszti a tárgyszerűségét, és hír megszűnik hírnek lenni, azaz véleménycikk válik belőle. De az olvasó vissza fog járni olvasni, mert tetszett neki amit írtak, az újságíró pedig azt látja, hogy ez kell a népnek, ezért a következő cikkében is kikacsint az olvasóinak. :)

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. július 27., hétfő 8:21

Én nem is annyira a függetlenséget hiányolom, hanem a minőséget...Botrány mindkét oldalon mennyi szemetet dobnak ki kattintásvadászatként. Hogy a fele nem igaz/ferdítés, hogy direkt félrevezetik az olvasót hogy nagyobbat szóljon, az nem számít. Index élen járt ebben, attól függetlenül, hogy én is előbb vettem elő, mint a túloldalt.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Vissza: