Marketing az egész. Jól adták el magukat. Az egész mézes mázos sajátneveléses faszság meghintve a tiki takával amit érdekes módon 2008ig szinte nem is hallottam pedig 100éve azt játszák... Ezt amúgy jól csinálják a mai napig. Gyakorlatilag már lerohadt róluk az összes hazugság de képesek egy villareal elleni győzelem után telehányni a netet azzal,hogy visszatért a futball. De millió példa van erre,amikor kitalálták,hogy bajnokság>bl meg,hogy a rekord góllal és pontokkal bajnok Real az antifoci stb... meg tudja a tököm már mennyi baromságot szórtak az éterbe. Mondjuk nekem még mindig a psg elleni visszatérés a kedvenc,micsoda fordítás,hogy aztán tátott szájjal menjenek a faszerdőbe megint a következő fordulóbanMorataMartin írta: Átugrottam az eurobarcára, ahol elolvastam a könyvajánlót Graham Hunter művéről. Őszinte leszek semmi kedvem vitát kirobbantani, de a Guardiola-féle Barcelona sosem volt az "húúú". Én sosem találtam a Tiki-takában, az űrfociban, (vagy hogyan nevezték még...) semmi szépet, nekem ez az unalmas labdajáratás inkább a futball halála volt. Én mindig jobban kedveltem a küzdeni tudó, szép kontratámadásokat vezető, stabil védekezésből támadásra váltó csapatokat. Nem vitatom annak a Barcelonának az érdemeit, de Xavi és Iniesta a szememben sosom fogják megközelíteni az igazi művészt, aki Zidane volt. Nem fogok udvarias elismerő tagmondatok írni innentől a gondolatmenetembe, de én pl. Messi játékától sem vertem a földhöz a fenekemet, mert olyan gyönyörű volt. Számomra Cristiano Ronaldo eleinte cselezős, majd letisztult gólgép játékosa sokkal jobban tetszett, vagy mondhatnám Thierry Henryt az Arsenalos korszakából, aki szintén gólgép volt. Nálam a küzdeni akarásból jelesre a 2006–2007-es Real Madrid végzett, vagy a 2014-es BL-győztes Real Madrid, vagy a 2006-os Liverpool. Továbbra is állítom, hogyha nincs Pepe kiállítása 2011-ben akkor mi nyerjük a Bajnokok Ligáját. Nekem ez a földönfetrengős, halálomig passzolok, állandóan a bíróval foglalkozom foci sosem jött be. Persze lehet korszakos csapat a Pep-team, de ők mondjuk 4 év alatt nyertek 2 BL-t, mit 5 év alatt 4et. A 2012-es szezonban 100 pontos bajnoki rekordot állítottunk fel a korszakos barcelona előtt, ezeket miért nem mondja senki?
Iniesta amúgy penge volt. Nyilván nem egy Zidane de world class. Xavi tucat.
Aki érti a footballt az pontosan eltudja helyezni a világ futballjában gvuardiola barszáját és messit is mint játékost.
Aki meg hülye az majd magyarázhatja az unokáknak,hogy miért is számít barszelonában aranykorszaknak egy olyan évtized ahol a Real Madrid 5 év alatt nyert 4 bl-t.Vagy,hogy miért nyert Céronaldo a fos portugalokkal eb-t és messi miért nem argentinával bármit.
De tartom,hogy a saját hazugságukban való hitük lesz a vesztük is egyben. Addig baszkodnak ekörül az egész tikitaka-messi mítosz körül amíg egyszercsak a milannal játszanak el csoportmeccset.
Ezért jó ha egy klub filozófiája a győzelem,nem pedig valami ideiglenes Kitalált dolog,Vagy egy adott stílus ami nem fenttartható anélkül,hogy a világ neszaladjon el mellettük.