Berti írta:
Hát ez a Fati meg Puig szerintem nagyobb kérdőjel, mint a brazil kölykeink. Fatiban lehet potenciál, de folyamatos játéklehetőség kellene neki, hogy tovább fejlődjön. Ezt nálatok a jövőben nem tudom mennyire fogja megkapni, csak ha Dembelere alapoztok a bal szélen, ő meg szokásához híven, az orvosi szobából nézi végig a szezont.
Puig meg mennyit játszott a nagy csapatban? Van már 5 meccs? Az Atleti és a Vigo ellen láttam, de semmi extra. Védekezni nem tud és a szél is elfújja, míg a szervezéshez annyit tesz, hogy rengeteget mozog és miután megkapta, kettőt tol rajta és alibi a legközelebbi embernek. Szinte mindegyik fiatalban, akit felsoroltál hogy eladtatok, nagyobb potenciál volt.
Nekem hosszú idő után ők ketten azok a Masia-ból, akikben érzem azt, hogy sokáig meg tudnának a kezdőben maradni (nem csak ilyen SR szerepkörben, hogy ahol épp nincs csere, oda bedobjuk). Basszus már most ég és föld, amikor ők beállnak. Mondjuk Puig kemény 56 kilója nagyon kevés, vele mindenképp kezdeni kell valamit. Legalább egy kicsit tudja kompenzálni azzal, hogy baromi erőszakos és kellemetlen, engem is meglepett 1-2 szereléssel.
A 2 brazil kölyköt nem láttam olyan sokszor, de Vinicius-on jókat szoktam röhögni, a csávó be van oltva gól ellen. Ezt nem tudom, hogy ki tudja-e nőni.
De nálam nincsenek ott abban a névsorban, akik hosszútávon jók lehetnek (Valverde, Reguilón, Ödegaard, Kubo). A kis japánt nagyon sajnáltam, hogy nem hozzánk jött vissza. Pedig a Bartomeu-féle keleti nyitás miatt logikus lett volna, hogy minden követ megmozgatunk érte.
Akármennyire tudom, hogy vissza fogom sírni Messi-t, azért megnézném már a restartolt csapatot nélküle és a haverok nélkül. Mert Suarez, Busquets, Pique addig lesznek a csapatnál, amíg Messi. Remélem nem húzzák olyan sokáig, Iniesta és Xavi, ha nem is a csúcson, de még időben, méltósággal tudtak elbúcsúzni, Busi ezt már lekéste, és szerintem Suarez is.
Vannak itt-ott gyerekek, akikre talán majd lehet építeni (a Betis-ből a néger Emerson, Las Palmas-ból a Pedri gyerek, jön nyáron Trincao). Nyilván nem fog mindenki beválni, de ezzel az edzővel/vezetőséggel esélyt sem fognak nagyon kapni.
Ha valamire, akkor erre jó volt az oda-visszavágós spanyol kupa, ott játszhattak a kicsik.