Spanyol bajnokság

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Banán

Re: Spanyol bajnokság

HozzászólásSzerző: Banán » 2014. március 31., hétfő 19:44

Úszómester írta:sokszor olvasom ezt a fáradtságot
lenne egy kérdésem komolyan, mert én nem fociztam profi szinten soha, szóval egy 20-30 éves játékos akinek minden nap van 2-3 edzése az mitől fárad el 90 perc alatt úgy hogy 3-4 nappal későbbi meccsen is érezni lehet?
Ezalatt nem mindig fizikai fáradtságot kell érteni :) jelentősebb a mentális fásultság, motiválatlanság, utóbbit ezen a szinten magasan tartani hosszú időn keresztül nehezebb, mint gondolnánk. Alapvetően mi emberek nehezen szokjuk meg a negatív irányú változásokat, nem törődünk bele, harcolunk ellene, ezzel szemben, ha valami jó történik velünk azt nagyon hamar meg tudjuk szokni. Ennek következtében fellép az "elszaladt vele a ló" effektus, ezt a mindennapokban is láthatjátok 1-1 új pozícióba lépés esetén társaitokon, de magatokon is, ha jobban figyeltek. Nos ez náluk sincs másképp, sokan mondjátok, hogy ezen a szinten örülniük kellene és mindent megtenni, végig harcolni és küzdeni, sajnos a fentebb említett dolgok tükrében ezek nem olyan egyszerű dolgok. Bár kétségtelen, hogy számunkra idegesítő ezt látni rajtuk és legszívesebben lecsavarnánk nekik egyet, hogy pusztuljanak meg az utolsó leheletük árán is. :) Ezt a fajta mentális kiégést fokozza a nagy teljesítési kényszer, ami az ő életükben jelen van, hiszen nálunk a döntetlen nem eredmény és ez evidens mindenki számára, ők is nagyon jól tudják és ha nem is érzik tehernek, tudat alatt elég nyomasztó lehet a minimális hiba lehetőségének kizárása. Főként ez az oka annak, amiért olyan teljesítményt nyújtanak 1-1 meccsen, amit nagyon nem szeretünk látni. De ez csak egy kis szelete a dolgoknak, viszont egyre fontosabb az efféle mentális felkészítés amiben Pep jó, mert máshoz nem ér az egészen biztos, de látjátok ez is mekkora jelentőséggel bír a kiemelt meccseken. :) Már kb. 50-50%-ot adok a fizikai és a mentális felkészítés fontosságára, de úgy jósolom ez a jövőben csak növekedni fog, hiszen fizikailag már a magyar játékosok is topon vannak (azért még nem, de a példa így érhetőbb), de mégis mekkora a különbség az élvonal és közöttünk, persze ebben egyéb hiányosságok is benne vannak, de ezek természetesen kompenzálhatóak, pl.: görög válogatott, porto, chelsea, stb. Erről a témáról több napon keresztül lehetne véleményt formálni, most szinte mindenbe csak úgy belekaptam, de azért remélem sikerült a kérdésedre részben válaszolni. :)

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. március 31., hétfő 19:30

Úszómester írta:sokszor olvasom ezt a fáradtságot
lenne egy kérdésem komolyan, mert én nem fociztam profi szinten soha, szóval egy 20-30 éves játékos akinek minden nap van 2-3 edzése az mitől fárad el 90 perc alatt úgy hogy 3-4 nappal későbbi meccsen is érezni lehet?
Fotózás,buli,Fanta... :lol:
De komolyra fordítva,még egy átlag melós sem tudja hozni ugyan azt a teljesítményt napról-napra,bár mögöttük nincs is olyan profi edzői stáb,mint az aranylábú gyerekeknél....:D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Úszómester
Kedvenc játékosaid: Ramos, Marcelo, Beckham, CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Úszómester » 2014. március 31., hétfő 19:23

sokszor olvasom ezt a fáradtságot

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. március 31., hétfő 18:55

hunmadridista írta:meg ugye egy piszok kemény BL rangadó után utazunk idegenbe, hullafáradtan...
Mondjuk, amilyen lendülettel játszik a csapat, és amennyire kihajtják a belüket a pályán.... ja nem... várjunk csak... :roll:

A fáradtság nem lehet kifogás! Lötyögünk, nem hajtunk, egyszerűen nem lehetnek túlzottan fáradtak a játékosok.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hunmadridista
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2014. március 31., hétfő 18:33

Csak egy bökkenő van, hogy hétvégén a bajnokság egyik legnehezebb stadionjába látogatunk...nem beszélve arról, hogy a nagyobb csapatok ellen botrányos a mérlegünk idén...meg ugye egy piszok kemény BL rangadó után utazunk idegenbe, hullafáradtan...

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. március 31., hétfő 17:37

ferni írta:a Barcának 1szer ki kell kapnia vagy 2 X, míg az Atleticonál 2 db pontvesztésre kell várni...
és mindezt a mi csodálatos egymás elleni eredményeink miatt... és a Realnak hoznia kéne az összes meccsét....
még ha nem a full utolsó meccsen lenne az Atleti - Barca meccs bíznék is ebben... de itt már hatalmas gáz van...
aztán cáfoljanak rám és legyen egy hasonló végjáték, mint 2006/2007es szezonban... (csak ott ugye volt egymás elleniben előnyünk...) :roll:
Nehéz ezt így kikalkulálni,nem egy egzakt tudomány a foci.Ha az lenne már szarrá nyertem volna magam a sportfogadással.... :lol:
A lényeg,hogy minden hátrelevő meccset hozni kell,és figyelni hogy az ellenfelek mikor buknak.Mert még fognak ők is...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2014. március 31., hétfő 16:35

a Barcának 1szer ki kell kapnia vagy 2 X, míg az Atleticonál 2 db pontvesztésre kell várni...
és mindezt a mi csodálatos egymás elleni eredményeink miatt... és a Realnak hoznia kéne az összes meccsét....
még ha nem a full utolsó meccsen lenne az Atleti - Barca meccs bíznék is ebben... de itt már hatalmas gáz van...
aztán cáfoljanak rám és legyen egy hasonló végjáték, mint 2006/2007es szezonban... (csak ott ugye volt egymás elleniben előnyünk...) :roll:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. március 31., hétfő 16:28

Én is ezt gondolom. Bár ha benz beveri a ziccereket, akkor a bírónak még pepét,meg ronaldot is ki kellett volna állitania hogy meglegyen.
Egyértelmű.De ahogy bukott már a barca,vagy az atma,eddig is,ne jelentsük ki hogy ezután nem fog.Nincs még veszve semmi.A csapat-attól független hogy sevillaba nem volt több egy rakás szarnál-jó úton halad...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. március 31., hétfő 16:21

Én is ezt gondolom. Bár ha benz beveri a ziccereket, akkor a bírónak még pepét,meg ronaldot is ki kellett volna állitania hogy meglegyen.
remélem egy pillanatig sem merült fel benned, h ne tettek volna meg mindent ennek érdekében?
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. március 31., hétfő 16:11

de igen, elment sajnos.

az el clasicoi bírói ítélettel ez nyílvánvalóvá vált.
az espanol elleni meccsen pedig konkrétan a világ tudtára lett adva, h itt bizony a spanyol bírói szövetség a barcelonát akarja bajnoknak.

gondolkodhatunk itt, h hol fog pontokat hullajtani a katalán gárda.. de nem fog. az imént leírt dolgok miatt, játszhatna akármilyen szarul és lehet akármilyen jó és lelkes az ellenfél csapata.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. március 31., hétfő 15:31

de igen, elment sajnos.
Sztm térjünk vissza erre a bajnokság végén,addig meg bízzunk abban hogy lehet máshogy.Mert ilyen a foci.Kiszámíthatatlan.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. március 31., hétfő 15:12

Ez a bajnokság azért még nem ment el,ahogy mi pontokat buktunk,úgy benne van ez mind a barcanál mind az atmánál.Volt hogy 6 pontal voltunk lemeradva,aztán pár hétre rá vezettük a ligát.Úgyhogy nincs még veszve semmi...
de igen, elment sajnos.

az el clasicoi bírói ítélettel ez nyílvánvalóvá vált.
az espanol elleni meccsen pedig konkrétan a világ tudtára lett adva, h itt bizony a spanyol bírói szövetség a barcelonát akarja bajnoknak.

gondolkodhatunk itt, h hol fog pontokat hullajtani a katalán gárda.. de nem fog. az imént leírt dolgok miatt, játszhatna akármilyen szarul és lehet akármilyen jó és lelkes az ellenfél csapata.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. március 31., hétfő 14:30

A bajnokság szerintem ezen a hétvégén ment el, én az Espanyolba bíztam a legjobban, tudtam, hogy ők meg fogják nyomni, és az X reális is lett volna, de a bírók nem így akarták.
Ez a bajnokság azért még nem ment el,ahogy mi pontokat buktunk,úgy benne van ez mind a barcanál mind az atmánál.Volt hogy 6 pontal voltunk lemeradva,aztán pár hétre rá vezettük a ligát.Úgyhogy nincs még veszve semmi...

Off:Nem Goding hanem csak Godin....
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 31., hétfő 13:55

Realista24 írta:
Géci írta:Ja... Haver mondta, hogy tegnap is Costát nem 1x lehetett volna kiállítani, de mégis a pályán maradt... Ki tudja mi lenne, ha a bíró nem fùjja szét a klasszikust, és nem cseszi szét a csapatot fejben. Akkor szerintem szerdán is nyertünk volna.
Csak en vagyok az akit hidegen hagy a barca elleni játékvezetés? Vezettünk, agyonverhettuk volna oket, de nehány poszton csak a mez volt kint. Most persze konnyu bírózni.
Én itt arra akartam célozni, hogy addig ameddig nálunk Ramos olyanokért kap pirosat, hogy az ember haja égnek áll sokszor. Addig egy Costa vagy Busquets dupla annyiért kap egy sárgát talán, de most fel lehetne hozni CR pirosát is... Nekem csak az ilyen dolgok szúrják a szemem... Magát a spanyol játékvezetést már megszoktam, de idén ezek a pirosak érdekesek... Abban viszont igazat adok, hogy ha 11 ből 11 játékos tette volna oda magát a klasszikuson akkor simán nyerünk...

LeagueofLesbians
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. március 31., hétfő 13:42

Nekem mindig is szimpatikus volt az Atl játékosok többsége :mrgreen: Agüero, Forlan, Torres, Reyes is nyomta ott, Goding, Asenjo, Filipe, Pereira ( ő tuti nem így írja a nevét :/), Diego. stb.
Persze, amikor csinálják a szarságot idén Costával akkor copjanak le, de ki nem tenné ezt a győzelemért...ők nem két sörért játszanak a grundon. Costát rühellem és felgyújtanám, mint egy darab rongyot, de akkor is elismerem, hogy jogosan van ott a liga legjobb csatárai között és jogosan nyitogattja a szárnyait a válogatott mezben.

Igazából azt akartam írni, hogy remélem azért annyi tisztelet szorult beléjük, hogyha rajtuk múlik a MI bajnoki győzelmünk, akkor megtesznek mindent és "rivális" nevén nem csúsztatják oda a bajnokságot a Barcának. Igaz még sok van hátra, de unalmas előadásokon jólesik ilyeneken fantáziálni :mrgreen:
[FIFA WORLD]

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. március 31., hétfő 13:21

Na majd ha cumiznak Villareal ellen felnézek az oldalra :mrgreen: :lol: :lol: ...Bár én érzem, hogy a 35, fordulóban húzzuk be a bajnokságot :shifty:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. március 31., hétfő 13:14

nekem már megvan az avám arra az esetre, ha az atletico lesz a bajnok. :mrgreen:
ha még itt leszek. :lol:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 31., hétfő 2:21

Remynek koszi az oldal nevet privatban, akartam is regisztralni Remy neven, de mar foglalt volt, :mrgreen: ugyhogy maradt az atleticofan07 :D
petiamadridista írta:Szal pl így: Oh a francba vezetnek a buzik,vagy pl: na, megint nyertek a buzik. stb stb. (ez nem idézet, csak hát ilyesmik arrafelé a mindennapok.) De mondom ez csak az alap, így előzetesként.
Ja és nincsenek moderálva. :D
En is beleolvastam, legtobbszor csak siman "buzik"-kent emlegetnek, mondjuk volt par eset amikor nem tudtam hogy rolunk vagy a barcarol van szo. De nem csak par esetrol van szo, hanem konkretan folyamatosan.
A tovabbiakat spoiler ala rakom.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezen kivul volt meg "mocskosmadrid" (habar ez a szebbek koze tartozik), "divatgecik" (ezek mi vagyunk es a barca), "szaros granada", "katalanyok" (meg a regi forumon egy ilyenert kb 10 perc utan jott a figyelmeztetes), "kocsog buzik", "nyalas divatgecik" (ez a barca), "baszk kutyak" (bilbao), "kurva anyjat a sok geci bironak" (meg nem adott tizi utan), "kivanom az osszes spanyol bironak,a spanyol liga szervezoinek, hogy az osszes penzuket gyogyszerre kelljen kolteniuk", "ciganyok" (ezek mi vagyunk), "barcalanyok".
Es meg Gangstarol mondtuk azt hogy undorito szurkolo... ezekhez kepest egy uriember. :Đ

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2014. március 31., hétfő 1:04

tenyleg, van valami magyar szurkoloi oldaluk?
van. ha beleolvasol a fórumba egyből nem akarod, hogy bárhogyan is de megérdemeljék a ligát.
Évek óta csak vérnyomásnövelésre használom azt az oldalt. A Real Madridot, szurkolóit, játékosait csak lazán buziknak hívják.
Szal pl így: Oh a francba vezetnek a buzik,vagy pl: na, megint nyertek a buzik. stb stb. (ez nem idézet, csak hát ilyesmik arrafelé a mindennapok.) De mondom ez csak az alap, így előzetesként.
Ja és nincsenek moderálva. :D

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. március 31., hétfő 0:54

hunmadridista írta:Szerintem meg az Atletico iszonyatosan megérdemelné a bajnoki címet. Nagyon masszívak, nagyon stabilak, nagyon egységesek és nem mellesleg az övék a legkiegyensúlyozottabb csapat. Bár csak bennünk lenne fel ekkora küzdő szellem...
Most ha teljesen objektiven nezem a dolgot, akkor az eddigiek alapjan az Atletico az aki megerdemli.
Mi azert nem erdemeljuk meg, mert a 4 rangadon konkretan 1 pontot szereztunk.
A Barca azert nem erdemelne meg, mert most hetvegen is amikor meleg volt a pite, jott a biro es kihuzta oket.
Az Atletico viszont az eddigi 3 rangadon jol teljesitett, ellenunk 4 pont, a Barca ellen eddig 1 es a tobbi meccsen is jok voltak. Es azert a liganak is jot tesz hogy hiaba van itt a ket nagy, akik 90 millioker vasarolnak jatekosokat, szinte azt szerzik meg akit akarnak, megis itt van egy kis csapat, akik ennek toredekebol felallitottak egy olyan csapatot aki meg tudta oket verni.

Meg mielott barki betamadna hogy divat drukker vagyok meg jovore mehetek szurkolni a matracosoknak (tenyleg, van valami magyar szurkoloi oldaluk? :mrgreen: ha nincs, akkor csinalok :mrgreen: ) en is annak szurkolok hogy megnyerjuk a bajnoksagot (is :D), de azert el lehet jatszani a gondolattal.

Vissza: