Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 18., péntek 17:26

kiserik írta:Ennyi. Kijelentettél valamit és kész.
Nem igaz. Előtte leírtam, hogy Fico miben követi az orosz mintát, hogyan szállta meg a szlovák titkosszolgálatot, hogyan fog ebből politikai tőkét kovácsolni, és amire már Orbán is utalgat.
Szóval az ukrán nyelvtörvényt is megérted?
kiserik írta: Egyébként erre légyszives példát hozni. Persze nem lesz nehéz, ha tartod a jó szokást, és minden ellenvéleményt fideszes propagandának titulálsz
Ebben az a legszebb, hogy nem is kell titulálnom, megteszi ezt helyettem a kormánypropaganda, mivel ott nagyon hasonló dolgokat olvasni, hallani, mint ami a te véleményed.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 18., péntek 17:20

Nekem ez annyiban santit, hogy anno 2000 utan mar voltak egyutt vezetok (Orban es Putin), de nem ezt kepviselte a Fidesz. Valamint a 2009-es szentpetervari talalkozoig nagyon elesen kritizalta az oroszokat ellenzekbol.

Szerintem realisabb elkepzeles, hogy valamilyen szintu tamogatasarol biztositotta Putin Orbant cserebe az EU-s es NATO-s trojai falo szerepert. Ez a tamogatas lehet titkosszolgalati, cyber, politikai, anyagi.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 18., péntek 17:06

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Az meg kezd szánalmas lenni, hogy itt már mindenki a patás ördög (Putyin) csatlósa.
Nem mindenki, csak azok, akik pontosan úgy viselkednek. Pl. állandáon Zelenszkij felelősségét firtatják a háború miatt, de Putyin nevét már hónapok óta ki sem ejtették.
Szánalmas ezek után az kezd lenni, hogy te ezt úgy állítod be, mintha ez mindenkire vonatkozott volna.
Konkrét mintákat, cselekedeteket, döntéseket írtam, ami alapján erre következtettem, ebben az esetben a szlovák belpolitikában.
kiserik írta: akik a velük egyet nem értők értelmi képességeire utalnak.
Hívőket és rajongókat írtam.
Itt vannak a konkrét mintáid, cselekedeteit, döntéseid, amire alapozod a következtetésed:
"Amúgy iskolapéldája ez annak, amikor a putyinpártiság felülír mindenféle nemzeti és egyébb ideológiai nézetet". Ennyi. Kijelentettél valamit és kész. Ha belegondolok Én, mint nemzeti ember, meg tudom érteni a szlovák tervezetet. Persze nem magyar szemmel, hanem szlovák szemmel. Én sem tartanám normálisnak, ha egy magyar településen héberül kellene az ügyeket intéznem, mert a lakosság nagy része zsidó. Ez a nemzeti meg szuverén megközelítés (szélsőjobb) ""árny"" oldala: a mi nemzetünk más országban kisebbség. Azt érdemlik, amit mi teszünk a mi országunkban élő kisebbségekkel.

"hülyének nézel minket a fidesz rendszeresen idehordott hazugságaival." Egyébként erre légyszives példát hozni. Persze nem lesz nehéz, ha tartod a jó szokást, és minden ellenvéleményt fideszes propagandának titulálsz :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 18., péntek 17:01

Vitya besúgó volt konteó... :shifty:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 18., péntek 16:20

kiserik írta: Az meg kezd szánalmas lenni, hogy itt már mindenki a patás ördög (Putyin) csatlósa.
Nem mindenki, csak azok, akik pontosan úgy viselkednek. Pl. állandáon Zelenszkij felelősségét firtatják a háború miatt, de Putyin nevét már hónapok óta ki sem ejtették.
Szánalmas ezek után az kezd lenni, hogy te ezt úgy állítod be, mintha ez mindenkire vonatkozott volna.
Konkrét mintákat, cselekedeteket, döntéseket írtam, ami alapján erre következtettem, ebben az esetben a szlovák belpolitikában.
kiserik írta: akik a velük egyet nem értők értelmi képességeire utalnak.
Hívőket és rajongókat írtam.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. október 18., péntek 16:04

kiserik írta: A minap linkeltem ezt: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar- ... zag-terkep

Persze nulla reakció. Mit is vár az ember, hiszen ezek szerint mégsem vagyunk annyira szegények, mint ahogy azt mondják. :hmmm: :lol:

Amit még megfigyeltem, hogy akik nyakig benne vannak a globalista propagandában, azok kezdenek is olyanná válni: pökhendi és lenéző. :-(
AZ ilyen összehasonlításoknál, ha nem olvassuk végig a szöveget csak a képet nézzük, akkor érdemes Magyarországot összehasonlítani Luxemburggal, Brémával vagy Hamburggal ezek ez EU leggazabb területei majdnem minden felmérés szerint. Ha ezeknél jobban állunk, akkor érdemes gyanakodni, hogy nem egymással vannak összemérve. Ebből a képből nem tudjuk megállapítani, hogy ha Közép-Dunántúlt kicserélnénk mondjuk dél-Ausztriára, akkor hogyan alakulnának a besorolások.
Egyébként a cikk is ferdít, mert abszolút értékként kezeli a "szegény" kifejezést, valamint a "fejlődést" is. Ezért is volt hasznos a politikának, hogy nálunk már a rendszerváltásnál is szinte csak humán értelmiségiek magyarázhattak a politikát, mert ami ebben a cikkben szerepel az játék a statisztikával. Ez alapján Spanyolország déli része az egyik legszegényebb, ahol a gazdagabb országos nyugdíjasaitól, a különféle gazdag emberekig, akik nyaralót akarnak, ott él a társadalom felsőbb része, a helyiek pedig ennek a felső-közép és annál is magasabb osztályokból odavándorlók kiszolgálásából él. Törvényszerű, hogy nagy lesz az eltérés. Ettől még valószínűleg a medián életszínvonal veri a Közép-Dunántúlét.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 18., péntek 15:51

Néha jól esik belerondítani a nagy MP fan club életébe
de ez nem MP fanclub, a tobbsegnek vannak fenntartasai.
ferni tunik talan a leglelkesebbnek, de meg o is tobbszor leirta, hogy abszolut nem egy feddhetetlen szuperhos az emberunk.

de tetszik vagy nem, mp az egyetlen remenye annak, akinek elege van a fideszbol.
jelenleg rajtuk kivul nincs olyan part, akikben van egy akarcsak 15%-nal nagyobb potencial tobb eves tavlatban.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 18., péntek 15:43

csababarca írta: Olyan számokat és úgy adnak ki, amilyeneket és ahogy akarnak.
Bejelentette hogy siker és növekedés lesz, mitadisten ilyen számok is fognak jönni.
Ezt mar tavaly eljatszotta, aztan idenre sem sikerult meghamisitani az adatokat. (Mert nem is lehet.)

https://www.facebook.com/share/r/E7Pa3u ... tid=UalRPS

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 18., péntek 15:39

kiserik írta:
BlancoMark írta:
Az elerheto informaciok alapjan 2004-ben volt az elso vegzettsegevel kapcsolatos munkahelye a fovarosi birosagon, ez bizony 20 eve volt. Mi ebben olyan megdobbento? Lehet meg elotte is voltak mas munkahelyei, ezert irtam kotojellel. Csak tippeltem egy szamot, nyilvan nem tudtam fejbol az oneletrajzat, inkabb itt a mondanivalo lenyege az volt, hogy egy komoly szeletet az eletebol munkahelyeken toltott el es nem a hatalom mamoraban telt az egesz elete diak koratol kezdve.
Az elérhető információk alapján 2004-ben végzett. Utána bojtárkodott valószínűleg az apukájánál (erre utal, hogy 2006 után az ott károsodottaknak együtt nyújtottak jogi segítséget). 2009-ben meg ment ki Judtkával Brüsszelbe az asszonynak dolgozni. Mikor az asszonyka jött haza, akkor meg ő is jött vele és állami cégeknél töltött be pozíciókat mint miniszterfeleség egészen addíg, míg az asszonykát beáldozták. Nem mint ha bármit is számítana, de erre azt mondani, hogy bármennyi időt is lehúzott a munkaerőpiacon kissé vicces :lol:
Voltak munkahelyei vagy nem? Az meg hogy miniszterfelesegkent hivatkozol ra meg is semmisiti a mondanivalodat, ez Origo szinvonal. Nem is ertem miert reagalok rad. :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 18., péntek 15:07

Realista24 írta:
kiserik írta: A minap linkeltem ezt: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar- ... zag-terkep

Persze nulla reakció. Mit is vár az ember, hiszen ezek szerint mégsem vagyunk annyira szegények, mint ahogy azt mondják. :hmmm: :lol:

Amit még megfigyeltem, hogy akik nyakig benne vannak a globalista propagandában, azok kezdenek is olyanná válni: pökhendi és lenéző. :-(
Beteszel egy linket, nem fuzol hozza semmit. Megis milyen reakciot varsz? Aztan jossz es benyomsz egy ilyen hszt majd a pökhendi jelzot, zseni vagy, hogy temanal maradjak. :mrgreen:
Tettem egy :hmmm: smiley-t. Az smafu? :mrgreen:

Ha vissza olvasol szépen kirajzolódik, hogy kik azok, akik a velük egyet nem értők értelmi képességeire utalnak. Ők mindent is tökéletesen tudnak. Na ez a lenézés és pökhendiség.

Az meg kezd szánalmas lenni, hogy itt már mindenki a patás ördög (Putyin) csatlósa. Ha valakinek feltűnik az egyezés MP fideszesezésével meg Rogánozásával, akkor az lehet, hogy nem a véletlen műve :hmmm:

2 érdekesség:
- ha egy politikus egy külföldi nagykövethez jár havonta, akkor az rendben van, de ha egy olyan médiumnak nyilatkozik egyszer, aminek a tulajdonosa egy külföldi országhoz köthető, akkor az bizony ügynök...
- ha egy politikus egy világjárványt arra használ fel, hogy meggazdagodjon, akkor azt el kell ítélni, kivéve, ha a mi oldalunkon áll, mert akkor annak állva kell tapsolni
géza írta: Nem ugy volt, hogy nem irsz ide tobbet, vagy belattad hogy az eleg hopihe hozzaallas?
Néha jól esik belerondítani a nagy MP fan club életébe (munkaerő piac :lol: az :lol: ), meg R24-gyel szeretek beszélgetni :kalapos:

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. október 18., péntek 14:49

Nem ugy volt, hogy nem irsz ide tobbet, vagy belattad hogy az eleg hopihe hozzaallas?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 18., péntek 14:35

Beteszel egy linket, nem fuzol hozza semmit. Megis milyen reakciot varsz? Aztan jossz es benyomsz egy ilyen hszt majd a pökhendi jelzot, zseni vagy, hogy temanal maradjak. :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 18., péntek 14:27

Globalsita propaganda, megint :roll: Akarod mondani a nem moszkvita és/vagy fideszes hülyítés.
Nem pökhendik vagyunk, lehet csak meguntuk, hogy hülyének nézel minket a fidesz rendszeresen idehordott hazugságaival. Bocsánat, zsenialitásával.
Amúgy marha jól néz ki, hogy a V4-en belül Magyarországon van a legtöbb sötétkék rész.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 18., péntek 14:12

Tipikus kormánypropaganda cikk, ami összemos dolgokat, azt pedig meg sem említi, hogy amúgy az adott adatsor mit is jelent pontosan

Ezek egyrészt nem "szegénységi adatok" (tehát nem arról van szó, hogy hol él a legtöbb "szegény"), hanem azok aránya akik "szegénység kockázatának vannak kitéve".

Hogy ez mit jelent? "A mutató alapján akkor érint valakit a lecsúszás kockázata, ha a háztartása jövedelmének rá eső – ekvivalens – része nem éri el az országos medián háztartási jövedelem hatvan százalékát (https://g7.hu/elet/20240624/nott-az-any ... rorszagon/)

Tehát az adatok az adott ország mediánbéréhez vannak viszonyítva. Most annak kéne tapsolnunk, hogy az amúgy EU-s összevetésben, vásárlóerőt tekintve is alacsony mediánbérünkhöz képest viszonylag kevesen vannak, akik még annál is kevesebbet keresnek? :lol:

Nézzük már meg a fogyasztási adatokat inkább, hogy ha mégsem vagyunk annyira szegények, mint ahogy a "globalista propaganda" mondja, hogy lehet az, hogy a magyarok fogyasztanak a legkevesebbet az egész EU-ban? Biztos nem azért, mert rohadtul nincs pénzük, á dehogy.

Szép volt kiserik, ismét sikerült leleplezni egy csúnya gonosz lipsi globalista összeesküvést. Ja nem.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 18., péntek 13:51

A minap linkeltem ezt: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar- ... zag-terkep

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. október 18., péntek 13:49

swfan írta:
A közhiedelemmel ellentétben a KSH még mindig az egyik legfüggetlenebb állami hivatal, akiknek ráadásul az Eurostat-os auditokon is meg kell felelni folyamatosan - az Eurostatnak soha nem is volt egy rossz szava rájuk amúgy.

OV 2023-ban is azt mondta, hogy 24 a növekedés éve lesz. Akkor idén elfelejtettek szólni a KSH-nak, hogy jó adatokat adjanak ki, vagy mi? Rohadtul nem ilyen számok jöttek idén sem. És jövőre sem fognak.
Értelek.
Mindesetre azt is értettem ezalatt, hogy éppen ezeket nem zengi az közmédia, meg a fideszes hírharsona, így el se jut az emberek nagyrészéhez.
Illetve ezeket is úgy tálalják, mintha siker lenne.

Medián átlagbért pl valahogy alig vagy inkább soha nem említik.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. október 18., péntek 13:45

ferni írta: Vitya képben volt ma reggel... :DD Jesszus.

Érdekes '24 is már a növekedés éve volt, erre max az államadósság nőtt.
Annyira oltari nagy baromsagot nem mondott. Az emberek elkezdik kivenni az allampapir penzeket es valoszinuleg lesz belole fogyasztas.

Az mar aggasztobb, hogy a nemet auto es elektronika csecsen logo magyar gazdasagnak semmi jo kilatasa nincs. Nemetorszagban elkezdtek kurzarbeitra kuldeni a dolgozokat, senkit se erdekelnek az ujabb autok es ujabb allami tamogatasok nelkul nem is fog beroffenni a biznisz.
Kicsit messzebbrol szemlelve, gyakorlatilag onmagat fojtja meg az autoipar azzal, hogy mestersegesen felpumpaltak a kisauto kategoria arat is 25k euro kornyekere. Ez olyan ar, amit csak az europai felsokozeposztaly tud megengedni maganak, de ok pedig mar megvettek az autoikat a Covid elott es alatt.

Orbanek baromi jo erzekkel ebben a szituacioban 21-re lapot huzva meg jobban beletenyerelnek ebbe a remego kartyavarba.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 18., péntek 13:43

BlancoMark írta:
kiserik írta:
Ki húzott le 20-25 évet a munkaerő piacon? :ozil: :lol:
Az elerheto informaciok alapjan 2004-ben volt az elso vegzettsegevel kapcsolatos munkahelye a fovarosi birosagon, ez bizony 20 eve volt. Mi ebben olyan megdobbento? Lehet meg elotte is voltak mas munkahelyei, ezert irtam kotojellel. Csak tippeltem egy szamot, nyilvan nem tudtam fejbol az oneletrajzat, inkabb itt a mondanivalo lenyege az volt, hogy egy komoly szeletet az eletebol munkahelyeken toltott el es nem a hatalom mamoraban telt az egesz elete diak koratol kezdve.
Az elérhető információk alapján 2004-ben végzett. Utána bojtárkodott valószínűleg az apukájánál (erre utal, hogy 2006 után az ott károsodottaknak együtt nyújtottak jogi segítséget). 2009-ben meg ment ki Judtkával Brüsszelbe az asszonynak dolgozni. Mikor az asszonyka jött haza, akkor meg ő is jött vele és állami cégeknél töltött be pozíciókat mint miniszterfeleség egészen addíg, míg az asszonykát beáldozták. Nem mint ha bármit is számítana, de erre azt mondani, hogy bármennyi időt is lehúzott a munkaerőpiacon kissé vicces :lol:

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. október 18., péntek 13:40

csababarca írta: Olyan számokat és úgy adnak ki, amilyeneket és ahogy akarnak.
Bejelentette hogy siker és növekedés lesz, mitadisten ilyen számok is fognak jönni.
A közhiedelemmel ellentétben a KSH még mindig az egyik legfüggetlenebb állami hivatal, akiknek ráadásul az Eurostat-os auditokon is meg kell felelni folyamatosan - az Eurostatnak soha nem is volt egy rossz szava rájuk amúgy.

OV 2023-ban is azt mondta, hogy 24 a növekedés éve lesz. Akkor idén elfelejtettek szólni a KSH-nak, hogy jó adatokat adjanak ki, vagy mi? Rohadtul nem ilyen számok jöttek idén sem. És jövőre sem fognak.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. október 18., péntek 13:28

Olyan számokat és úgy adnak ki, amilyeneket és ahogy akarnak.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Vissza: