Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 26., kedd 12:44

füst írta:

Már bocsánat, de az elszámoltatással összefüggésben, ez annyit tesz, hogy utólagosan úgy készítesz jogrendszert, hogy visszamenőleg büntessen. Szerintem ez Európában no-no. :)

Én legalább annyira szerettem volna ha Gyurcsányon és pajtásan csattan a lakat, mint te. Csak mint mondtam szerintem öngyilkosság, leírtam miért. Hiába van igazad, hiába kezdesz bele, ha valahol elrontod, véged.

Egyébként, bár nem hiszem hogy bármit is számít, de nem választottam meg őket az elszámoltatásért. 2010-ben Jobbikra szavaztam, 2014-ben pedig nem szavaztam. 18-ban szavaztam először a Fideszre, mert akkor már ugyan külön listán, de összefogtak az ellenzéki pártok. Akkor már úgy éreztem ha választanom kell a két pólusból, akkor biztos nem őket fogom. :)

És a jelenlegi, vagy akkori jogrendszerben nem lett volna erre lehetőség? Ha nem, akkor igazából mit szerettek volna elszámoltatni?

Nem gondolnám hogy bármilyen szinten öngyilkosság lett volna, nem hiszem hogy a büntethető emberek büntetése felháborodást keltett volna. Pláne mivel az legkevésbé se foglalkoztatja ezt a kormányt hogy mi kelt felháborodást, pláne hogy mi kelt felháborodást Európában.

Szándék nem volt, semennyi.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 12:34

Szép kiforgatása a szavaimnak, de nem arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, hanem csinálsz egy rendes transzparens európai jogrendszert, ami lehetőséget biztosít a törvényt be nem tartók elítélésére
Már bocsánat, de az elszámoltatással összefüggésben, ez annyit tesz, hogy utólagosan úgy készítesz jogrendszert, hogy visszamenőleg büntessen. Szerintem ez Európában no-no. :)

Én legalább annyira szerettem volna ha Gyurcsányon és pajtásan csattan a lakat, mint te. Csak mint mondtam szerintem öngyilkosság, leírtam miért. Hiába van igazad, hiába kezdesz bele, ha valahol elrontod, véged.

Egyébként, bár nem hiszem hogy bármit is számít, de nem választottam meg őket az elszámoltatásért. 2010-ben Jobbikra szavaztam, 2014-ben pedig nem szavaztam. 18-ban szavaztam először a Fideszre, mert akkor már ugyan külön listán, de összefogtak az ellenzéki pártok. Akkor már úgy éreztem ha választanom kell a két pólusból, akkor biztos nem őket fogom. :)

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 26., kedd 12:29

Swineherd írta: Gulyás Gergely ezzel takarózik az elmaradt elszámoltatással kapcsolatban:

"Én a felháborodásban osztozom, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy attól még a legfőbb ügyész személye nem változott meg, hogy a miniszterelnököt nem Gyurcsány Ferencnek vagy Bajnai Gordonnak hívják, hanem Orbán Viktornak."

Polt Péter kinevezése vagy kimaradt nála, vagy belehazudik az emberek képébe.
Vajon melyik?
második.
de ez nem számít, "belefér" hazugság.
mint hogy OV volt a 2006os események fő forradalmára, a tömeg élén vonuló nép egyszerű gyermeke :lol:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2021. október 26., kedd 12:26

Gulyás Gergely ezzel takarózik az elmaradt elszámoltatással kapcsolatban:

"Én a felháborodásban osztozom, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy attól még a legfőbb ügyész személye nem változott meg, hogy a miniszterelnököt nem Gyurcsány Ferencnek vagy Bajnai Gordonnak hívják, hanem Orbán Viktornak."

Polt Péter kinevezése vagy kimaradt nála, vagy belehazudik az emberek képébe.
Vajon melyik?
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 26., kedd 12:19

füst írta: Mert ha arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, akkor olyan hírhedt történelmi szereplőkkel kerülsz egy platromra, akikkel nem akarsz.
Szép kiforgatása a szavaimnak, de nem arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, hanem csinálsz egy rendes transzparens európai jogrendszert, ami lehetőséget biztosít a törvényt be nem tartók elítélésére.

De végülis te választottad meg őket, ha téged nem zavar, hogy a képedbe hazudtak az elszámoltatással kapcsolatban, sőt, még fel is mented őket, azzal nehéz bármit kezdeni.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2021. október 26., kedd 11:27

Adott volt a jogi környezet, csak Polt Péterék olyan vádiratokat írtak, amik alapján egyértelművé vált, hogy nincs semmiféle szándék az elszámoltatásra.

Másrészt, Pintér Sándor Orbán mindenkori belügyminisztere azt mondta 2010-ben, hogy Gergényi Péter törvényesen járt el 2006-ban.

"– Büntetőjogászként milyennek értékeli a vádiratot?
– Nemcsak az döbbentett meg, hogy az elkövetett rémtettekhez képest súlytalan bűncselekmények miatt kerültek a vádlottak padjára Gergényiék, hanem az is, hogy mindannyiukra előzetes mentesítést kér az ügyészség, vagyis mentesülnek a büntetett előélet – számukra – hátrányos következményei alól. Nem lesz priuszuk. Pedig ezt a kedvezményt nem az ilyen brutális bűncselekmények elkövetőire találták ki. A felfüggesztett szabadságvesztés azt sugallja, mintha semmi különleges nem történt volna 2006 őszén, csupán aprócska mulasztások. Ez egy „összekacsintós” vádirat. Mintha azt üzenné az ügyészség a volt főrendőröknek: az elszámoltatás jegyében oda kell ülnötök a vádlottak padjára, de nyugi, nem lesz különösebb bántódásotok.
Megdöbbentő, hogy hét év alatt ennyire futotta a nyomozó hatóságoktól."
https://magyarnemzet.hu/belfold-archivu ... -a-vadirat
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 11:21

Mert ha arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, akkor olyan hírhedt történelmi szereplőkkel kerülsz egy platromra, akikkel nem akarsz.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 26., kedd 11:18

csababarca írta:
füst írta:

Nagyon csúszós talaj, de inkább nevezném öngyilkosságnak. Mert lényegében arról van szó, hogy a fidesz hatalomra jutása után miért nem börtönözte be a politikai ellenfeleit. Ez vállalhatatlanul hangzik, és nagyon rossz hagyománya is van.
Lehetetlen megcsinálni anélkül hogy magára süsse a zsarnoki jelzőt, ellenfeleire pedig a mártirt. Irtó nagy támadófelület, és nagyon könnyű elrontani, egy hibás döntés, egy túlzó büntetés, és ott a tökéletes fegyver minden ellenzéki párt kezében. Darázsfészek, túl nagy kockázat.
Ez igaz.
Csak innentől nem elegáns sápítozni, hogy Feri miért van még a politikában, pláne miért meghatározó. Illetve 12 évig úgy kormányozni, hogy szemét Gyurcsány. (ezzel nincs vita hogy az, de mégse lett kiutálva a közéletből)

De igen, itt bejön a társadalmi felelősség, hogy az embereknek kellene "elszámoltatni" azzal, hogy nem szavaznak a pártjára egyáltalán, nem állnak be mögé.
Szerencsére most valami ilyesmi mégiscsak történt ezen az előválasztáson. Mert nem az ő közvetlen jelöltje (felesége) nyert. Csak Ferinek ez sem üzenet igazából.
De miért? Ha lenne egy transzparens jogi rendszer, ahol bizonyítékokkal alátámasztod hogy lopnak csalnak hazudnak, ezért mennek a böribe, azt miért nem lehet megcsinálni? Ne vicceljünk már, azzal kerültek hatalomra, hogy ezt beígérték az egyszerű parasztnak.

Nem kell úgy csinálni, mintha koncepciós pereken keresztül lehetne ezt csak megcsinálni. Ha meg mégis, akkor mit akartak elszámoltatni?

Ok, az itthoni jogi környezetben ez utópia, de talán tenni kellett volna ellene, nem mégjobban szétcseszni azt.

Füst te olyan dolgokat tudsz lenyelni a kormánynak, aminek a tizedéért előveszed a túloldalt...
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 26., kedd 11:13

füst írta: Nem tudom mit mondhatnék, úgy érzem körbeértünk.
Te magad írtál óriási részvételi arány romlásról...lehet hogy nem akarsz kizárni senkit, de ha tudod hogy ezzel jár és mégis szeretnél ilyesmit, akkor össze tudöm kötni a pontokat hogy megkapjam a nyuszis rajzot. :)
Így van, és ezért is írtam hogy gyakorlati problémát sajnos látok vele, azt hogy túl lusta a társadalom (és hogy a pártoknak mindkét oldalon mennyire nem érdeke az átláthatóság abba ne is menjünk bele). De ez nem morális és nem demokratikus probléma, bárki szavazhatna, te meg ebbe kötöttél bele ;)

Ez nem aktuálpolitika részemről, szóval ne feltétlen keress nyuszis rajzokat, mert nincsenek.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 26., kedd 11:12

füst írta:

Nagyon csúszós talaj, de inkább nevezném öngyilkosságnak. Mert lényegében arról van szó, hogy a fidesz hatalomra jutása után miért nem börtönözte be a politikai ellenfeleit. Ez vállalhatatlanul hangzik, és nagyon rossz hagyománya is van.
Lehetetlen megcsinálni anélkül hogy magára süsse a zsarnoki jelzőt, ellenfeleire pedig a mártirt. Irtó nagy támadófelület, és nagyon könnyű elrontani, egy hibás döntés, egy túlzó büntetés, és ott a tökéletes fegyver minden ellenzéki párt kezében. Darázsfészek, túl nagy kockázat.
Ez igaz.
Csak innentől nem elegáns sápítozni, hogy Feri miért van még a politikában, pláne miért meghatározó. Illetve 12 évig úgy kormányozni, hogy szemét Gyurcsány. (ezzel nincs vita hogy az, de mégse lett kiutálva a közéletből)

De igen, itt bejön a társadalmi felelősség, hogy az embereknek kellene "elszámoltatni" azzal, hogy nem szavaznak a pártjára egyáltalán, nem állnak be mögé.
Szerencsére most valami ilyesmi mégiscsak történt ezen az előválasztáson. Mert nem az ő közvetlen jelöltje (felesége) nyert. Csak Ferinek ez sem üzenet igazából.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 11:07

Nem tudom mit mondhatnék, úgy érzem körbeértünk.
Te magad írtál óriási részvételi arány romlásról...lehet hogy nem akarsz kizárni senkit, de ha tudod hogy ezzel jár és mégis szeretnél embereket értelmezési teszteltetni, akkor össze tudom kötni a pontokat hogy megkapjam a nyuszis rajzot. :)

Más:
Az elszámoltatással kapcsolatban csodálom hogy még sose volt szerencsém olyat olvasni, aki a szerintem megfelelő érvkészletet használta volna.
Nemes egyszerűséggel nem a kormánypárt feladata.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 26., kedd 10:41

füst írta: .
Halfkey írta: Millióképpen meg lehet oldani és nagyon "izgalmas" lenne végigfeszegetni hogy nézzen ki, de most egy példakérdést mondva pl. fel van sorolva 10 államgazdasági költségtényező (nyugdíj, családtámogatás, adó, stb), van 50 pontja minden pártnak kiosztani ezt a pénzt, és mellé kell írni 1-től 10-ig hogy melyiket hogyan prioritizálják. Ezt gyakorlatilag nem létezik olyan emberi intelligencia aki nem tudja felfogni hogy ha az ellenőrző kérdésben megkérdezik hogy a Fidesznél a nyugdíj mellett vagy az egészségügy mellett szerepel nagyobb szám az ne tudjon erre válaszolni.

Igen, lehet valaki írástudatlan, de erre nem az a megoldás hogy azt akkor elengedjük, hanem hogy egyrészt mindent megteszünk hogy ne legyen tanfolyamok formájában, az átmeneti időszakban pedig valaki pl felolvassa neki szavazás előtt (ráadásul nem mintha most tudnának normálisan szavazni az analfabéták).

Ne haragudj, az előző kérdésemmel arra szerettem volna rávilágítani, hogy az intelligencia és az értelem szavak egymás szinonimái. Ennél fogva az intelligenciához nem kötött értelmezési tesztnek.... nincs értelme.

Ha pedig annyira lebutítod a tesztedet, hogy értelmi szinttől függetlenül mindenki ki tudja tölteni... akkor tulajdonképpen kit is akarsz kizárni a szavazásból?
Látod ez a baj. Senkit nem akarok kizárni a szavazásból, csak folyamotosan ezt hozod fel retorikának. Én azt szeretném, ha informáltabban szavaznánk, ehhez a pártokat programok kidolgozására és információk megosztására kötelezném, az embereket pedig pár perc gondolkodásra. Egy ilyen rendszer maximum azt zárja ki aki ki akar záródni, aki egyszerűen lusta ehhez.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2021. október 26., kedd 10:08

csababarca írta: Mekkora volt már, hogy OV a beszédében magát tette 2006-os októberi események fővezérének. :lol: Mekkora történelemhamisítás már megint, meg se szólalt napokig, elhúzott az országból pár napra. :lol: De ő volt itt a nagy forradalmár.
És a tömeg ette ezt is, el se gondolkoztak rajta. :roll:
Kijött tegnapelőtt az Áldozatok 2006 c. film, ami amúgy elég jó lett, mert végre azt mutatja be leginkább, hogy hogyan portyáztak a TV ostrom és a lovasroham közti időszakban a rendőrök és vertek félholtra bárkit, aki szembe jött, de elég volt az is, ha egy kocsmában ült.

De ami a lényeg, hogy Gulyás Gergely azzal hárította a felelősséget, ami az elszámoltatás hiánya kapcsán felmerült, hogy nem változott meg a főügyész személye a kormányváltással.
Ez sem fog kiváltani semmiféle megütközést.

MZP-hez még annyit, hogy nála nincs szükség arra, mint Vonánál volt, hogy egyértelmű hazugságokkal karaktergyilkolják le, mert ő elképesztő gyorsasággal szolgáltatja a kijelentéseivel a muníciót maga ellen.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 26., kedd 9:50

Swineherd írta: Jó eséllyel igaza lesz Vonának abban, hogy MZP-nek az lesz a veszte, hogy nem tudja, mennyit szabad pofázni, meg azt sem, hogy mit lehet mondani és mit nem.
Szerintem itt ez már rég nem számít, mint mondanak.
Az alaptáborok megvannak, van egy erős OV mögött felsorakozó tömeg, meg van a megbecsülhetetlen számú OV ellenes tömeg.
Meglátjuk, mennyien mennek el szavazni, az OV mögöttiek el fognak menni, az nagyjából 2,8-3 millió fő.
Azt kell legyőzni.
Van rá fél élv, hogy elvigyenek ennyi ember szavazni... mission impossible.

Btw.
Mekkora volt már, hogy OV a beszédében magát tette 2006-os októberi események fővezérének. :lol: Mekkora történelemhamisítás már megint, meg se szólalt napokig, elhúzott az országból pár napra. :lol: De ő volt itt a nagy forradalmár.
És a tömeg ette ezt is, el se gondolkoztak rajta. :roll:

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 9:49

.
Halfkey írta: Millióképpen meg lehet oldani és nagyon "izgalmas" lenne végigfeszegetni hogy nézzen ki, de most egy példakérdést mondva pl. fel van sorolva 10 államgazdasági költségtényező (nyugdíj, családtámogatás, adó, stb), van 50 pontja minden pártnak kiosztani ezt a pénzt, és mellé kell írni 1-től 10-ig hogy melyiket hogyan prioritizálják. Ezt gyakorlatilag nem létezik olyan emberi intelligencia aki nem tudja felfogni hogy ha az ellenőrző kérdésben megkérdezik hogy a Fidesznél a nyugdíj mellett vagy az egészségügy mellett szerepel nagyobb szám az ne tudjon erre válaszolni.

Igen, lehet valaki írástudatlan, de erre nem az a megoldás hogy azt akkor elengedjük, hanem hogy egyrészt mindent megteszünk hogy ne legyen tanfolyamok formájában, az átmeneti időszakban pedig valaki pl felolvassa neki szavazás előtt (ráadásul nem mintha most tudnának normálisan szavazni az analfabéták).

Ne haragudj, az előző kérdésemmel arra szerettem volna rávilágítani, hogy az intelligencia és az értelem szavak egymás szinonimái. Ennél fogva az intelligenciához nem kötött értelmezési tesztnek.... nincs értelme.

Ha pedig annyira lebutítod a tesztedet, hogy értelmi szinttől függetlenül mindenki ki tudja tölteni... akkor tulajdonképpen kit is akarsz kizárni a szavazásból?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2021. október 26., kedd 9:53-kor.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 26., kedd 9:35

Aha, szoval ha veletlenul osszekevered a sorrendet, mondjuk a 8. helyen allot a 9. helyen alloval, akkor huzz haza a picsaba, nem szavazhatsz :lol:

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2021. október 26., kedd 9:25

Jó eséllyel igaza lesz Vonának abban, hogy MZP-nek az lesz a veszte, hogy nem tudja, mennyit szabad pofázni, meg azt sem, hogy mit lehet mondani és mit nem.
Bármikor belefutok valami megváltó szövegébe, mindig ezt gondolom.

Egy tömegdemokráciában sértegeti a választókat? Érdekes taktika.
(Lényegtelen, hogy igaza van-e).

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 26., kedd 9:10

Millióképpen meg lehet oldani és nagyon "izgalmas" lenne végigfeszegetni hogy nézzen ki, de most egy példakérdést mondva pl. fel van sorolva 10 államgazdasági költségtényező (nyugdíj, családtámogatás, adó, stb), van 50 pontja minden pártnak kiosztani ezt a pénzt, és mellé kell írni 1-től 10-ig hogy melyiket hogyan prioritizálják. Ezt gyakorlatilag nem létezik olyan emberi intelligencia aki nem tudja felfogni hogy ha az ellenőrző kérdésben megkérdezik hogy a Fidesznél a nyugdíj mellett vagy az egészségügy mellett szerepel nagyobb szám az ne tudjon erre válaszolni.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 7:20

Intelligenciához nem kötött értelmezési teszt? Az meg milyen?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 26., kedd 1:33

füst írta: Nincs morális akadálya?

Amit te szeretnél, az a gyakorlatban azt jelenti, hogy az emberek egy hányadát meg akarod fosztani a jogától. Szerintem elég nagy morális akadály, hogy a társadalom egy részének a sorsáról úgy akarnánk, vagy hát lehet hogy én se szavazhatnék, tehát úgy akarnátok dönteni hogy ők/mi nem szólhatnak bele.

Egyébként a gyakorlatban milyen eredményre számítanál egy ilyen rendszerben? Mondjuk lenne 1-1.5M ember, aki szeretne szavazni, de nem teheti meg?
Most állítólag Fidesz-diktatúra van, pedig mindenkinek joga van szavazni... és ez mi lenne akkor? Demokrácia extrákkal? És végül adódik a korábbi kérdés, szerinted ezek az aktív szavazók akiket eltiltasz, nem fogják megtalálni a módját hogy hangot adjanak a véleményüknek?
Vagy véletlen fogalmi zavarban vagy, vagy direkt fogalmazol úgy hogy nyilvánvalóan elítélendő legyen amit írok. Senkit nem fosztanék meg a jogától, nem mondtan ilyet. Most is be kell mutatnod például a személyidet a szavazáshoz, akkor ha nekem nincs kedvem ezt megtenni megfosztottak a szavazati jogomtól? Itt is erről lenne szó, akinek nincs kedve elolvasni és megérteni hogy mire szavaz, az döntene úgy hogy nem megy el.

Az hogy kellene menni egy intelligenciához nem kötött, bármilyen felnőtt által kitölthető értelmezési teszten nem azt jelenti hogy valakinek nem engedném a részvételt, sőt, felőlem - több ország mintájára - akár kötelezővé is lehetne a tenni a szavazást és az ehhez szükséges informálódást.

Vissza: