Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 14., csütörtök 8:36

Nika91127 írta:
Realista24 írta:

Nem baj, kívánok neked is 600 Ft-os üzemanyagot, mert nem vagy képes tömegközlekedésre használni!
<3

Amúgy használnék én vonatot. Ha feleségemmel 2-en utaznánk Bp-re IC-vel, meg vissza, annyiból kocsival os megvagyunk (a Passat 5 litert eszik).
Amíg nem volt törpillánk, azt szoktuk, hogy Szigetszentmiklósra fel kocsival, ott autó anyóséknál lerak, vettünk egy 72 órás jegyet és irány BP. Ott nem hiànyzott a kocsi :)
Heti két napot Bécsben vagyok. Kimegyek, szállodánál leparkolok, és onnan csak tömegközlekedéssel megyek vagy gyalog. Nem probléma, ha van értelmes alternatíva. Sosem vártam még 2 percnél többet.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 14., csütörtök 8:32

Realista24 írta:
Nika91127 írta:

Na, igen. Bp-n könnyen beszél arról mindenki, hogy “tömegközlekedj”. Vidéken van a busz, ami épp úgy jár, ahogy. Mamámnál pl 2-3 óránként megy be a belvárosba, illetve indul oda, ahol lakik... Régen 20 percenként volt. Vidéken a busz nem jó alternatíva...
Nem baj, kívánok neked is 600 Ft-os üzemanyagot, mert nem vagy képes tömegközlekedésre használni!
<3

Amúgy használnék én vonatot. Ha feleségemmel 2-en utaznánk Bp-re IC-vel, meg vissza, annyiból kocsival os megvagyunk (a Passat 5 litert eszik).
Amíg nem volt törpillánk, azt szoktuk, hogy Szigetszentmiklósra fel kocsival, ott autó anyóséknál lerak, vettünk egy 72 órás jegyet és irány BP. Ott nem hiànyzott a kocsi :)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 14., csütörtök 8:23

Shektor írta:
El Sie7e írta:

Az ÁFA-t is levihetnek, mivel amúgy az a több és nem a jövedéki adó. De persze egyiket sem fogjak nagyon helyesen, van tömegközlekedés aki nem tudja a kocsiját megtankolni meltoztasson azt hasznalni. A jövedéki adó tartalma EU összevetésben nem is sok a benzinnek így indokolatlan is lenne azt csökkenteni. Pláne ha fenntarthatósági kérdéseket is nézünk, én inkább a 600 Ft-os benzinnek orulnek és akkor nem menne mindenki a sarki boltba is kocsival
" van tömegközlekedés"

Életedben jártál már Budapesten kívül? Legalább egyszer?

"én inkább a 600 Ft-os benzinnek orulnek "

Biztos nagyon örülnél amikor mindennek az ára feljebb menne a magasabb költségek miatt.

Nekem csak egy kérdésem lenne: hogy lehet valaki ilyen rövidlátó "észlény"?
Majd viszik az árut tömegközlekedéssel, ne aggódj. :lol:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Shektor
Kedvenc játékosaid: Ramos

HozzászólásSzerző: Shektor » 2021. október 14., csütörtök 8:20

El Sie7e írta:
Halfkey írta: Uramatyám gyerekek, nem az ÁFÁt vinnék le üzemanyagnál hanem az üzemanyagon lévő extra adót. Konkrétan idén áprilisban is csökkentve lett az árváltozás hatására, tehát ahogy RAK is kérdezi, mi ezen olyan vicces/furcsa?

ABC termékeknek szokás nevezni a termékek azon csoportját amin tulajdonképpen egyfajta "luxusadó" van - alkohol, benzin, cigaretta. Itt most erről van szó.
Az ÁFA-t is levihetnek, mivel amúgy az a több és nem a jövedéki adó. De persze egyiket sem fogjak nagyon helyesen, van tömegközlekedés aki nem tudja a kocsiját megtankolni meltoztasson azt hasznalni. A jövedéki adó tartalma EU összevetésben nem is sok a benzinnek így indokolatlan is lenne azt csökkenteni. Pláne ha fenntarthatósági kérdéseket is nézünk, én inkább a 600 Ft-os benzinnek orulnek és akkor nem menne mindenki a sarki boltba is kocsival
" van tömegközlekedés"

Életedben jártál már Budapesten kívül? Legalább egyszer?

"én inkább a 600 Ft-os benzinnek orulnek "

Biztos nagyon örülnél amikor mindennek az ára feljebb menne a magasabb költségek miatt.

Nekem csak egy kérdésem lenne: hogy lehet valaki ilyen rövidlátó "észlény"?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 14., csütörtök 8:15

Nika91127 írta:
Realista24 írta:

Ez aztán a pesti duma :lol: De majd felszállok a fehérvári metróra, vagy ha az nem jön, akkor a villamosra. De jogos, alternatívaként ott van a hulladék buszközlekedés.

A benzin jövedéki adója 120 Ft/liter, míg a gázolaj jövedéki adója 110,35 Ft/liter marad. Ha 500 Ft a benzin, akkor abból 107 Ft az áfa, nagyjából, ha jól gondolom. Szóval ez a teóriád is megbukottnak látszik.
Na, igen. Bp-n könnyen beszél arról mindenki, hogy “tömegközlekedj”. Vidéken van a busz, ami épp úgy jár, ahogy. Mamámnál pl 2-3 óránként megy be a belvárosba, illetve indul oda, ahol lakik... Régen 20 percenként volt. Vidéken a busz nem jó alternatíva...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 14., csütörtök 8:13

Ha mar az afa szoba kerult, az egyik romaniai magyar oldal osszehasonlitott egy magyar es egy roman lidl bevasarlo kosarat.

Akit erdekel a reszletes cikk: https://penzcsinalok.transindex.ro/loka ... arorszagon

A vegeredmeny:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Ro 160,87 lei (11 743 Ft) + 14,47 lei (1 056 Ft)
Hu 163,42 lei (11 929 Ft) + 32,79 lei (2 393 Ft)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 14., csütörtök 8:05

El Sie7e írta: Pláne ha fenntarthatósági kérdéseket is nézünk, én inkább a 600 Ft-os benzinnek orulnek és akkor nem menne mindenki a sarki boltba is kocsival
Lehet rohogni, hogy na most jol megszivta a hulyegyerek, aki a WC-re is kocsival jar, csak az a gond, hogy a dragabb uzemanyag a mezogazdasagra meg az aruszallitasra is pont ugy kihat.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 14., csütörtök 7:56

Realista24 írta:
El Sie7e írta:

Ez aztán a pesti duma :lol: De majd felszállok a fehérvári metróra, vagy ha az nem jön, akkor a villamosra. De jogos, alternatívaként ott van a hulladék buszközlekedés.

A benzin jövedéki adója 120 Ft/liter, míg a gázolaj jövedéki adója 110,35 Ft/liter marad. Ha 500 Ft a benzin, akkor abból 107 Ft az áfa, nagyjából, ha jól gondolom. Szóval ez a teóriád is megbukottnak látszik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 14., csütörtök 7:40

El Sie7e írta:
Halfkey írta: Uramatyám gyerekek, nem az ÁFÁt vinnék le üzemanyagnál hanem az üzemanyagon lévő extra adót. Konkrétan idén áprilisban is csökkentve lett az árváltozás hatására, tehát ahogy RAK is kérdezi, mi ezen olyan vicces/furcsa?

ABC termékeknek szokás nevezni a termékek azon csoportját amin tulajdonképpen egyfajta "luxusadó" van - alkohol, benzin, cigaretta. Itt most erről van szó.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 14., csütörtök 7:17

Halfkey írta: Így már aztán nagyon mélyre megyünk a politikába, de többek között pontosan ezért

1) volt rohadt nagy rablás a nyugdíjszámlák állami einstandja, mert az egyre kevesebb dolgozó nem fogja tudni eltartani az egyre több nyugdíjast.

2) kellene azon is elgondolkodni, hogy a migrációból hogyan tudunk úgy profitálni, hogy megszűrni a dolgozni akaró és képes embereket, és őket letelepíteni. Tudom hogy ez nem népszerű ma Magyarországon, de ahogy írod te is, mire a születéstámogatás megoldást nyújt, az rohadt sokára lesz.
Az egyes pontra van megoldás, a robotika, automatizálás. Az emberi munkaerőt nagyon sok területen ki lehet váltani, és mi ilyen szempontból kényszerhelyzetben is leszünk.
A nyugdíjszámlákhoz hozzányúlni nagyon meredek lépés volt, csak azért nem kapok idegzsábat ha rágondolok, mert a MOL-t vásárolták vissza belőle, és az energiaszektort. Mondhatni jó helyre ment, stratégiai fontosságú szektorokba, amik profitálnak is. A nyugdíjszámla egy olvadozó jéghegy volt, szóval így talán nem volt akkora baromság a felhasználása.

A második ponttal mélyen nem értek egyet, már Dobó is megmondta, inkább kevés oroszlán mint sok nyúl. :D
Fentebb írtam hogy lehet kialakítani sikeres modellt kisebb népességre is, a migráció támogatását hagyjuk csak meg a nyugati országoknak. Anélkül is van természetes cserélődés, ne támigassuk feleslegesen a saját elkakaósodásunkat.
Amúgyis amiről beszélsz, azt agyelszívásnak nevezik, morálisan sem értek vele egyet, azok az okos emberek akik dolgozni is akarnak, menjenek szépen haza és a saját országukat tegyék naggyá, mert ki fogja felemelni azokat a porfészkeket, ha nem a saját nívós embereik? A saját problémáinkat nekünk kell megoldani, és ez rájuk is igaz.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 14., csütörtök 7:05

Köszönöm :salute: végre valaki.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 13., szerda 23:56

El Sie7e írta:

ÁFÁT sokkal költségesebb folyamat változtatgatni, ebben az esetben egy teljesen új ÁFA kulcsot kellene bevezetni ami kihatna a fél ország számlázására. Nem arról beszélek hogy csökkentsék vagy ne csökkentsék a benzin adóját - az személy szerint nemnagyon érdekel, nem azon a párezer forinton fog múlni semmi az életemben - , csak arról beszélek hogy hogy és mit lehet gazdaságirányításilag megtenni. Az pedig teljesen világos.

Egyébként tekintve hogy a FIDESZ és az ellenzék is tenne/tett már ilyet, nagy összegben nem fogadnék arra hogy nem fog ismét megtörténni.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 13., szerda 23:44

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 13., szerda 23:42

Így már aztán nagyon mélyre megyünk a politikába, de többek között pontosan ezért

1) volt rohadt nagy rablás a nyugdíjszámlák állami einstandja, mert az egyre kevesebb dolgozó nem fogja tudni eltartani az egyre több nyugdíjast.

2) kellene azon is elgondolkodni, hogy a migrációból hogyan tudunk úgy profitálni, hogy megszűrni a dolgozni akaró és képes embereket, és őket letelepíteni. Tudom hogy ez nem népszerű ma Magyarországon, de ahogy írod te is, mire a születéstámogatás megoldást nyújt, az rohadt sokára lesz.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 13., szerda 23:07

Marky írta: Kinek nem inge, nem veszi magara. :)
Az teny, hogy mindket rendszervalto politikai ero erre a retegre lo, a fiatalabb korosztaly csak ujabban lett fontos. Ez pusztan azert is lehetseges, mert a magyar tarsadalom korfaja a mostani 50 evesek koreben nyilik ki komolyabban, ugye emiatt megy mar lassan 10 eve a “kihalamagyar” tema.

Lassan 10? Van az 40 is. Azóta közel 1 millióval kisebb a népesség. Egyelőre még gyorsulni is fog a fogyás a korfa miatt, bár az elmúlt pár évben már végre voltak halványan pislákoló jelei a kedvező változásnak. Tavaly már elméletileg több volt az élve születés mint tavalyelőtt.
Még így is fogy a népesség, és ez is csak ahhoz volt elég, hogy elmondhassuk; a fogyás mértékén picit sikerült javítani. De akármilyen intézkedések is lesznek, még ha csettintésre is történne valami csoda, akkor is kell 20-30 év mire legyen hatása a demográfiában.
Mo. esetében ez azt jelenti, hogy a század második feléig még fogyni fogunk, akármi is történik. A várható népesség 6 és 8 millió között lesz. Jelenleg, és a közeljövőben csak azért lehet küzdeni hogy inkább az utóbbihoz legyünk közel.

Amúgy ha lehet mondani jó dolgot a covidról... akkor az az hogy várhatóan picit megdobja a születés számot a home office meg a lezárás, ami volt. Pár hónap és kiderül, én arra számítok hogy megint egy kicsit magasabb lesz az élve születés száma, mint tavaly. :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 13., szerda 23:07

Uramatyám gyerekek, nem az ÁFÁt vinnék le üzemanyagnál hanem az üzemanyagon lévő extra adót. Konkrétan idén áprilisban is csökkentve lett az árváltozás hatására, tehát ahogy RAK is kérdezi, mi ezen olyan vicces/furcsa?

mila
Kedvenc játékosaid: ramos, kroos
Kedvenc csapatod: rmcf

HozzászólásSzerző: mila » 2021. október 13., szerda 23:05

Faust írta:
ateeemadrid írta: Elég egyértelmű, ki nyerte ezt a vitát, Dobrev csak a szokásos demagóg faszságokkal jött, meg az elején biztos ami biztos személyeskedett kicsit. Nagyon kevés.

Szerintem amúgy viszonylag magabiztosan hozni fogja MZP, nincs az országban fiatal, aki a DK felé húzna, a nyugdíjashadsereg már kevés lesz most. Max ha a fidesz jól mozgósít lehet baj.
MZP veszte az lesz szerintem hogy mindenkihez probal szolni, es ilyen vitakban keves konfliktust vallal. Orulnek ha ez lenne az uj legkor, de neha kicsit komolyabban odaszolhatott volna a gyurcsany-fele amokfutas miatti joggal felvetodo kerdesekre (neha azert odaszolt de keves). A bizonytalanoknak talan tobb “ratermettseg” kell. Egyebkent elo adasban, fomusoridoben olyan mondatok hagytak el a szajat ami az elmult 30+ evben paratlan, es udvozito, kivancsi vagyok a nep hogy reagal ra, en tovabbra is nagyon szurkolok neki. Az egyetlen hianyossaga a sok ev tapasztalat a kulonbozo parlamenti felszolalasokban, neha elegge kiutkozik.
sajna ezt nem teheti meg...
óvatosan kell kommunikálnia és sakkoznia most. egyszer el is mondja a vita során, h "most visszafogom magam"
92:48

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 13., szerda 22:40

Kinek nem inge, nem veszi magara. :)
Az teny, hogy mindket rendszervalto politikai ero erre a retegre lo, a fiatalabb korosztaly csak ujabban lett fontos. Ez pusztan azert is lehetseges, mert a magyar tarsadalom korfaja a mostani 50 evesek koreben nyilik ki komolyabban, ugye emiatt megy mar lassan 10 eve a “kihalamagyar” tema.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 13., szerda 21:44

Az a gond, hogy a 40 alattiak politikailag kevesbe aktivak, mig a mai 50+ korosztaly vagy iszonyatos haszonelvezoje a rendszernek, vagy Kadar fan.

Szerintem Dobrev ezzel a performansszal behuzza az elovalasztast, mert az emberek a populista baromsagokra vevok es nem az esz ervekre. A jozan gondolkodas bonyolult es fajdalmas…

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 13., szerda 21:11

azt a fenti szavazas is mutatja, hogy milyen korosztalyban nepszerubb mzp, mert itt gondolom a tobbsegunk azert szavazott vegul ra, mert ot latnank szivesebben.

Vissza: