Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2021. október 11., hétfő 19:57

Puding írta:Ez irányított,
davi10 írta:gondol9m mennyore lehetnek valós személyek...
Persze, egy része irányított/cenzúrázott, egy kéme kamu/ál profil. De sajnos ettől még az a jellemző, hogy az idős korosztály szemellenzős. Elég megnézni a Telex videóját... :(
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. október 11., hétfő 18:31

M1Ö írta:
Puding írta:Amúgy cukik a DK kommentelők az oldalán, ahogy védik.
Hát baszki... nem kellett volna rákeressek... :( Tudom, tisztelet meg minden, de ezek a nyugdíjasok... mint valami szektások. Csak ez most épp bal oldal, nem jobb.
Néhány ilyen profilt megnéztem, a 80%-uk októberben regisztrált a facebook-ra, tehát gondol9m mennyore lehetnek valós személyek...
De az szomorú, hogy mennyi embert meg tudnak vezetni ezzel. Semmiféle hitelesítés nem kell ehhez, random email címről beregisztrálsz és pár percen belül már nyomhatod a hülyeséget, a másik profiloddal meg lájkolsz meg helyeselsz magadnak.

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2021. október 11., hétfő 18:22

M1Ö írta:
Hát baszki... nem kellett volna rákeressek... :( Tudom, tisztelet meg minden, de ezek a nyugdíjasok... mint valami szektások. Csak ez most épp bal oldal, nem jobb.

Holnap leadom online a szavazatom MZP-re, aztán én elengedtem az egészet, mert nem lepődnék meg, ha Dobrev húzná be. Az meg egyenlő a 2/3 Fidesszel. Aztán majd Orbán félrészegen, öntelt pofával-vigyorral, 2 szájnyalás közt megint kimondhatja, hogy GYŐZTÜNK!!! :kivagyhe: :shutup:
Ez irányított, Karácsony oldalán is akcióztak, DK kedvelés fixen ott van náluk. Sőt, ahogy néztem a csalódott volt Jobbikos kommentelőket törlik szépen, akik támadják Jakabot. MZP a minimum aki kell, de nem biztos, hogy elég lesz, nagyon mélyen van a magyar politika...
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. október 11., hétfő 18:19

Süti írta: 20 évvel ezelőtti tapasztalat alapján megbélyegzed őket, hogy alkalmatlanok, míg az elmúlt x évet végiglopó kormányt felmented, mert szerinted többet teremtettek elő, mint amit a megérzésed alapján a másik oldal teremtene, amiből ezért lehet lopni.

Elszomorító, hogy más országokban tényleg tized ennyibe kormányok buknak bele, amit itt a szavazóközönség egy része kocsmaretorikával simán legalizál.

A másik elszomorító dolog, pedig hogy abban teljesen igazad van, kormányzásra alkalmasabbak lennének, csak pont az ilyen mindset, és általános felhatalmazás miatt - a ló túloldalára átesve - már ők se azok.
Azzal kiegészíteném a gondolatot, hogy a Fidesznek az elmúlt 10 évben csak dőlt a lé, de míg ők a lopás mellett tették le a voksukat, addig az ország a környező régióktól lemaradt. A FIdesz alatt jobb lett, de felteheti mindenki magának a kérdést, hogy a világválság utáni globálisfellendülés húzott-e minket vagy a Fidesz politikája?

Én már előbbire tippelek. Az meg abszúrd, hogy hirtelen mindenre lett pénz egy vírus válság után... Akkor az elmúlt 5-6 évben mit csináltak? Nem mondom, hogy rossz volt a Fidesz, de a lehetőségeikből sokkal többet lehetett/kellett volna kihozni, de ők amellett tették le a voksukat, hogy megtömjük a zsebbünket, amíg lehet. Most meg hülyének akarnak nézni egy országot... És sajnos van is rá vevő.

"Chaos is a ladder"
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2021. október 11., hétfő 17:59

Holnap leadom online a szavazatom MZP-re, aztán én elengedtem az egészet, mert nem lepődnék meg, ha Dobrev húzná be. Az meg egyenlő a 2/3 Fidesszel. Aztán majd Orbán félrészegen, öntelt pofával-vigyorral, 2 szájnyalás közt megint kimondhatja, hogy GYŐZTÜNK!!! :kivagyhe: :shutup:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 11., hétfő 17:53

flori írta: Azért az már nagyon house of cards lenne. :lol: :lol:
Személyes véleményem szerint az is nagyon house of cards ahogy MZP beleerőszakolta a főpolgármestert a visszalépésbe :mrgreen: Viktor meg, hát, nem Jakab lenne az első jobbikos politikus akit felvásárolt, maradjunk ennyiben.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. október 11., hétfő 17:50

Azért az már nagyon house of cards lenne. :lol: :lol:
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 11., hétfő 17:48

Arra, hogy nem feltétlenül Ferit szolgálja Peti, hanem sokkal inkább Viktort.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. október 11., hétfő 17:27

Pipita írta:
Caraway írta: Jakab ismet bevedte facen Klarikat a gonosz MZP miatt, aki szerinte probalja szethuzni a nagy osszefogast es el akarja venni a jobbikos szavazokat. Tenyleg nem tudom mit ajanlhattak neki Feriek, lehet valami zsiros belugyminiszteriumi szeket vagy hasonlot.
Korábban MZP már utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc nem nagyon tud mit ígérni Jakab Péternek. Miniszteri pozíciót hiába, jól hangzik, de Jakab nem annyira ostoba azért, mint amilyennek játssza magát. Tudja nagyon jól hogy Dobrev nem fog nyerni, így a beígért miniszteri pozíció egy bukás lenne. Valami más lesz itt. Vagy valaki más...
Mire gondolsz?
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2021. október 11., hétfő 17:27

Caraway írta: Jakab ismet bevedte facen Klarikat a gonosz MZP miatt, aki szerinte probalja szethuzni a nagy osszefogast es el akarja venni a jobbikos szavazokat. Tenyleg nem tudom mit ajanlhattak neki Feriek, lehet valami zsiros belugyminiszteriumi szeket vagy hasonlot.

Amugy MZP-ek ugy szamolnak, hogy csak akkor van eselyuk, ha 500 ezernel tobb szavazat lesz osszesen. Elso nap 78 ezer volt, az nem olyan rossz, bar vasarnaprol beszelunk. Ebbol 15 ezer volt online, osszes tobbi satras. Hat nagyon kivancsi leszek csutortok tajekan hogy all az egesz, ott mar azert kifog korvonalazodni nagyjabol a kep.
Nyugodt lehet, a jobbikos szavazókat nem kell elvinni, mert a nagy részük már az elsőben is MZP-t tolta. :lol: Amúgy cukik a DK kommentelők az oldalán, ahogy védik. :D
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 11., hétfő 17:24

Korábban MZP már utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc nem nagyon tud mit ígérni Jakab Péternek. Miniszteri pozíciót hiába, jól hangzik, de Jakab nem annyira ostoba azért, mint amilyennek játssza magát. Tudja nagyon jól hogy Dobrev nem fog nyerni, így a beígért miniszteri pozíció egy bukás lenne. Valami más lesz itt. Vagy valaki más...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 11., hétfő 16:47

voltam szavazni, hat ez egy vicc.
szetesofelben levo satorban ket nyugger mami bohockodik, a kodleolvaso se mukodott igazan, meg mindenki latja kire huzod az x-et.

hat ha a rendes szavazasra mondjak, hogy befolyasolhato, ezt duplan-triplan szet lehetne csalni.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 11., hétfő 16:26

Jakab ismet bevedte facen Klarikat a gonosz MZP miatt, aki szerinte probalja szethuzni a nagy osszefogast es el akarja venni a jobbikos szavazokat. Tenyleg nem tudom mit ajanlhattak neki Feriek, lehet valami zsiros belugyminiszteriumi szeket vagy hasonlot.

Amugy MZP-ek ugy szamolnak, hogy csak akkor van eselyuk, ha 500 ezernel tobb szavazat lesz osszesen. Elso nap 78 ezer volt, az nem olyan rossz, bar vasarnaprol beszelunk. Ebbol 15 ezer volt online, osszes tobbi satras. Hat nagyon kivancsi leszek csutortok tajekan hogy all az egesz, ott mar azert kifog korvonalazodni nagyjabol a kep.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2021. október 11., hétfő 14:44

MZP annyit fog érni egymagában mintha én lennék ott. Semmi támogatására nem számíthat saját frakció nélkül. Szerintem meg is buktatnák 1-2 éven belül

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 11., hétfő 14:24

egyebkent azt veszem eszre, hogy senkit nem erdekel az egesz, mintha mar beletorodott volna mindenki, hogy jauuuuvaneszigy.

nagyanyamon kivul akarkivel beszeltem otthon, senki sem megy el, en meg kulfoldon elo magyarkent pofatlankodok bele egy mzp szavazattal hogy legalabb hat ha lesz egy alternativa tavasszal es legyen ertelme az egeszet megrendezni majd.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. október 11., hétfő 11:47

Úgy gondolom, hogy az a felelős politikai hozzáállás, ha minden egyes választás előtt hátralépünk, megnézzük, hogy mi az ami az adott közösség (jelen esetben a magyar állampolgárok) érdekeit szolgálja. Ha az a jó, amit a jelenlegi vezetés csinál, akkor nekik szavazok bizalmat továbbra is. Ha ezzel nem vagyok elégedett (ilyen az alkalmatlan vezetés, korrupció, uszítás, túlzott központosítás - mindenkinél máshol telik be a pohár), akkor keresek egy alternatívát. Nem érdekel kinek mi a pártlogója. Megnézem, hogy ki tudja az én álláspontomhoz legközelebbi alternatívát nyújtani, és arra szavazok.

Az én nézetemben 3-4 cikluson túl ugyanarra a pártra szavazni - akik közben többször lettek megválasztva, és bizonyíthattak - már nem objektív, mivel nincs olyan, hogy valaki mindig mindent jól csinál. Törekedni kell a megtisztulásra és a jóra, mert amíg az embereknek nincs meg az igénye erre, és inkább mindig leszavaznak a félig üres üvegre, amiben víz van ahelyett, hogy megnéznék mi van a letakart üvegben az nem vezet előre. Ha a letakart üvegről kiderül, hogy húgy van benne és az se tele, akkor 4 év múlva megint választok egy letakart üveget.

Ne csukjuk be a szemünket, és legyen igényünk a jobbra, mert ahogy látom még mindig marha messze vagyunk attól, amit el akarunk érni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 11., hétfő 11:17

füst írta:
kiserik írta:
Na ez tényleg elég szar duma pártállástól függetlenül. Az "A" kormányt ismered, a "B" kormányt meg ismeretlenül megbélyegzed. Milyen alapon?
Nem ismeretlen a B oldal, voltak kormányon. Tapasztalat alapján bélyegzem meg őket. :)
Te gondolhatod máshogy, szíved joga, ez meg az enyém.
Pont erre mondom, hogy szar duma.

Kíváncsi vagyok hogy még hány évtizedig lehet ebből megélni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 11., hétfő 11:14

20 évvel ezelőtti tapasztalat alapján megbélyegzed őket, hogy alkalmatlanok, míg az elmúlt x évet végiglopó kormányt felmented, mert szerinted többet teremtettek elő, mint amit a megérzésed alapján a másik oldal teremtene, amiből ezért lehet lopni.

Elszomorító, hogy más országokban tényleg tized ennyibe kormányok buknak bele, amit itt a szavazóközönség egy része kocsmaretorikával simán legalizál.

A másik elszomorító dolog, pedig hogy abban teljesen igazad van, kormányzásra alkalmasabbak lennének, csak pont az ilyen mindset, és általános felhatalmazás miatt - a ló túloldalára átesve - már ők se azok.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 11., hétfő 11:02

kiserik írta:
Na ez tényleg elég szar duma pártállástól függetlenül. Az "A" kormányt ismered, a "B" kormányt meg ismeretlenül megbélyegzed. Milyen alapon?
Nem ismeretlen a B oldal, voltak kormányon. Tapasztalat alapján bélyegzem meg őket. :)
Te gondolhatod máshogy, szíved joga, ez meg az enyém.

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. október 11., hétfő 10:58

Mas: lehet fikazni a momentumot, de szamomra az elovalasztas soran is megmutattak, hogy rendkivul szimatikusak. Ok voltak a kutyakon kivul, akik belealltak Toth Csababa, ok voltak, akik minden gond nelkul bealltak MZP moge, es naluk megy el az elnok a siralmas eredmenyre tekintve.
+1

Szerintem itt is az áll a háttérben, hogy sokan 1-2 ember alapján ítélnek meg egy mozgalmat, szervezetet, pártot. Lásd az ellenzék alkalmatlan, csődbe viszik majd az országot stb. Pedig a Fidesznél sem éppen a legaktívabb, legtöbbet szereplő arcok a legélesebb kések, finoman szólva. :)

A Momentum is sokszor Fegyőr miatt volt nagyon lenézve, pedig szerintem is csomószor beleálltak olyan kérdésekbe, amibe mások egyáltalán nem. (mondom ezt úgy, hogy nálam a színük miatt -100 pontról indulnak. :mrgreen: ) Emellett persze voltak számomra is megkérdőjelezhető döntéseik vagy kevésbé szimpatikus is.
Kíváncsi vagyok ki lesz náluk az új vezető, tippre valamelyik női politikusukat mondanám. (Orosz Anna)

Melyik melyik? :) A Fidesz utobbi 4-5 eve mindent bemutat csak nem a kormanyzokepesseguket.
Ezzel is egyetértek.
Plusz sokan úgy próbálják meg beállítani a Fideszt, hogy oké, sokat lopnak, tudatosan építik le az oktatást, tolják a propagandát, megy a gyűlöletkeltés DE milyen piszok jól állunk gazdaságilag. Persze, tudom, mihez képest. (majd jön a válasz: Gyurcsány idejében jobb volt?!) Egyébként mielőtt valaki megszólna, valóban nem kezelik botrányosan a helyzetet, de nem is látom, hogy kiemelkedőek lennének a témában. Pláne, ha ideveszem az olyan ügyeket, mint a Fudan egyetem ötlete 450 milliárdos kínai hitellel. Nem baj, majd az unokáink megoldják, az már az ő bajuk. :)

Nálam ez nem fér bele. Ha valami nem jó, akkor lecserélem. Ha kiderül, hogy még rosszabbra cseréltem, akkor megint lecserélem bízva abban, hogy jobb lesz. Máshogy nincs fejlődés és nem várhatjuk el, hogy normális politikusok legyenek. Túl kényelmes helyzetben van a Fidesz. Nincs rákényszerítve arra, hogy ne lopjon, mert tele van az ország olyanokkal, akik szerint "a másik is lopna" mantrát nyomja. Legyen már tökünk.
Nagy +1

Ha esetleg nyer az ellenzék, és utána azt látom, hogy katasztrófa amit, csinálnak + erkölcsileg ugyanaz a fertő, mint a Fidesz, akkor a legnagyobb nyugalommal fogok a kutyákra vagy bárki másra szavazni. :)
Olyan párt, szervezet, "centrum", amiben sokan reménykednek, sosem lesz csettintésre, valahol el kell kezdeni.

Vissza: