Politika
- Süti
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
20 évvel ezelőtti tapasztalat alapján megbélyegzed őket, hogy alkalmatlanok, míg az elmúlt x évet végiglopó kormányt felmented, mert szerinted többet teremtettek elő, mint amit a megérzésed alapján a másik oldal teremtene, amiből ezért lehet lopni.
Elszomorító, hogy más országokban tényleg tized ennyibe kormányok buknak bele, amit itt a szavazóközönség egy része kocsmaretorikával simán legalizál.
A másik elszomorító dolog, pedig hogy abban teljesen igazad van, kormányzásra alkalmasabbak lennének, csak pont az ilyen mindset, és általános felhatalmazás miatt - a ló túloldalára átesve - már ők se azok.
Elszomorító, hogy más országokban tényleg tized ennyibe kormányok buknak bele, amit itt a szavazóközönség egy része kocsmaretorikával simán legalizál.
A másik elszomorító dolog, pedig hogy abban teljesen igazad van, kormányzásra alkalmasabbak lennének, csak pont az ilyen mindset, és általános felhatalmazás miatt - a ló túloldalára átesve - már ők se azok.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Nem ismeretlen a B oldal, voltak kormányon. Tapasztalat alapján bélyegzem meg őket.kiserik írta:
Na ez tényleg elég szar duma pártállástól függetlenül. Az "A" kormányt ismered, a "B" kormányt meg ismeretlenül megbélyegzed. Milyen alapon?
Te gondolhatod máshogy, szíved joga, ez meg az enyém.
-
- Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
- Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid
+1Mas: lehet fikazni a momentumot, de szamomra az elovalasztas soran is megmutattak, hogy rendkivul szimatikusak. Ok voltak a kutyakon kivul, akik belealltak Toth Csababa, ok voltak, akik minden gond nelkul bealltak MZP moge, es naluk megy el az elnok a siralmas eredmenyre tekintve.
Szerintem itt is az áll a háttérben, hogy sokan 1-2 ember alapján ítélnek meg egy mozgalmat, szervezetet, pártot. Lásd az ellenzék alkalmatlan, csődbe viszik majd az országot stb. Pedig a Fidesznél sem éppen a legaktívabb, legtöbbet szereplő arcok a legélesebb kések, finoman szólva.
A Momentum is sokszor Fegyőr miatt volt nagyon lenézve, pedig szerintem is csomószor beleálltak olyan kérdésekbe, amibe mások egyáltalán nem. (mondom ezt úgy, hogy nálam a színük miatt -100 pontról indulnak. ) Emellett persze voltak számomra is megkérdőjelezhető döntéseik vagy kevésbé szimpatikus is.
Kíváncsi vagyok ki lesz náluk az új vezető, tippre valamelyik női politikusukat mondanám. (Orosz Anna)
Ezzel is egyetértek.Melyik melyik? A Fidesz utobbi 4-5 eve mindent bemutat csak nem a kormanyzokepesseguket.
Plusz sokan úgy próbálják meg beállítani a Fideszt, hogy oké, sokat lopnak, tudatosan építik le az oktatást, tolják a propagandát, megy a gyűlöletkeltés DE milyen piszok jól állunk gazdaságilag. Persze, tudom, mihez képest. (majd jön a válasz: Gyurcsány idejében jobb volt?!) Egyébként mielőtt valaki megszólna, valóban nem kezelik botrányosan a helyzetet, de nem is látom, hogy kiemelkedőek lennének a témában. Pláne, ha ideveszem az olyan ügyeket, mint a Fudan egyetem ötlete 450 milliárdos kínai hitellel. Nem baj, majd az unokáink megoldják, az már az ő bajuk.
Nagy +1Nálam ez nem fér bele. Ha valami nem jó, akkor lecserélem. Ha kiderül, hogy még rosszabbra cseréltem, akkor megint lecserélem bízva abban, hogy jobb lesz. Máshogy nincs fejlődés és nem várhatjuk el, hogy normális politikusok legyenek. Túl kényelmes helyzetben van a Fidesz. Nincs rákényszerítve arra, hogy ne lopjon, mert tele van az ország olyanokkal, akik szerint "a másik is lopna" mantrát nyomja. Legyen már tökünk.
Ha esetleg nyer az ellenzék, és utána azt látom, hogy katasztrófa amit, csinálnak + erkölcsileg ugyanaz a fertő, mint a Fidesz, akkor a legnagyobb nyugalommal fogok a kutyákra vagy bárki másra szavazni.
Olyan párt, szervezet, "centrum", amiben sokan reménykednek, sosem lesz csettintésre, valahol el kell kezdeni.
Na ez tényleg elég szar duma pártállástól függetlenül. Az "A" kormányt ismered, a "B" kormányt meg ismeretlenül megbélyegzed. Milyen alapon?füst írta: Nem tudom, nálam azért szerepet játszik a kormányzóképesség is. Mármint ha van "A" kormány, ami az üzleti döntéseivel megkeres mondjuk 100 Ft-ot, és abból eltesz 50-et, szerintem jobb mint "B" kormány, ami rossz érzékkel összekapar 20 Ft-ot, de ahhoz becsületesen nem nyúl hozzá.
Na Persze én is "C"-t szeretnék, ami 120at keres és nem nyúl hozzá, de ilyet nem látok a palettán, és nem is hiszek benne.
Leegyszerűsítve.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder
Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Nekem pont az szimpatikus Márkiban, hogy a városában sem pártalapon osztogatta a pozíciókat, hanem az alapján, hogy ki mennyire alkalmas az adott feladatra.
Ha éppen fideszes végzi jól a dolgát, akkor csinálja tovább..
(pályázatok elosztásánál szintén ugyanez)
Azért, ha hasonlót tudna megvalósítani, csak nagyban, azzal nem igazán lehetne mellé lőni.
+ Ha sikerülne lecsökkenteni a lopásokat és nem vadászatikra, meg stadionokra költenénk a milliárdokat, az sem lenne rossz hatással az országra..
De nyilván naiv vagyok és ezekből nem lesz semmi, minden marad a régiben.
Ha éppen fideszes végzi jól a dolgát, akkor csinálja tovább..
(pályázatok elosztásánál szintén ugyanez)
Azért, ha hasonlót tudna megvalósítani, csak nagyban, azzal nem igazán lehetne mellé lőni.
+ Ha sikerülne lecsökkenteni a lopásokat és nem vadászatikra, meg stadionokra költenénk a milliárdokat, az sem lenne rossz hatással az országra..
De nyilván naiv vagyok és ezekből nem lesz semmi, minden marad a régiben.
Nyilván nem tudhatjuk, és nyilván a lopás mértékét sem.
Csak arra próbáltam rávilágítani hogy nem C opciót keres feltétlen más sem, könnyen lehet hogy valaki hasonlóan gondolja mint te, de mivel a feltételezett arányai mások, mégis a B-re szavaz.
Csak arra próbáltam rávilágítani hogy nem C opciót keres feltétlen más sem, könnyen lehet hogy valaki hasonlóan gondolja mint te, de mivel a feltételezett arányai mások, mégis a B-re szavaz.
- füst
Persze hogy túlzó, hogy szemléletes legyen. Nem számoltam ki, nem is tudnám.
Ahogy füst mondja szerintem is a kormányzási képesség - alapvetően liberális beállítottságúként is - egy nagyon fontos kérdés. Én a jelenlegi kormányt ideológiai (buzizás, migránsozás, Sorosozás, Gyurcsányozás stb) és korrupciós alapon váltanám le, gazdaságilag szerintem nem borzasztóak és pl a vírust is elfogadhatón kezelték.
Nekem is van félelmem hogy az ellenzéi kormány kevésbé lenne kompetens, egész egyszerűen azért mert egy részül elszokott már ettől a tevékenységtől, másik soha nem csinálta. Biztos hogy tanulási folyamat lesz, biztos hogy nem fog minden azonnal gördülékenyen menni.
Viszont a 100 forint vs 20 forint az azért finoman szólva is erősen túlzás. Ekkora gazdasági különbséget kormányzat nem tud okozni, semmilyen kormányzat sem .
Nekem is van félelmem hogy az ellenzéi kormány kevésbé lenne kompetens, egész egyszerűen azért mert egy részül elszokott már ettől a tevékenységtől, másik soha nem csinálta. Biztos hogy tanulási folyamat lesz, biztos hogy nem fog minden azonnal gördülékenyen menni.
Viszont a 100 forint vs 20 forint az azért finoman szólva is erősen túlzás. Ekkora gazdasági különbséget kormányzat nem tud okozni, semmilyen kormányzat sem .
- füst
Nos, te így látod, te dolgod, én maradnék a saját látásmódomnál.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Melyik melyik? A Fidesz utobbi 4-5 eve mindent bemutat csak nem a kormanyzokepesseguket. Folyamatos botranyok jonnek mindenhonnan, agazatok vannak az osszeomlas szelen es most is mit csinalnak a berobbano inflacio ellen? Megkuldik par szazezer forinttal a lakossagot Raadasul folyamatosan porog a privatizacio, talan 2 egyetem maradt az orszagban, ami nem az o zsebukben van.füst írta: Nem tudom, nálam azért szerepet játszik a kormányzóképesség is. Mármint ha van "A" kormány, ami az üzleti döntéseivel megkeres mondjuk 100 Ft-ot, és abból eltesz 50-et, szerintem jobb mint "B" kormány, ami rossz érzékkel összekapar 20 Ft-ot, de ahhoz becsületesen nem nyúl hozzá.
Na Persze én is "C"-t szeretnék, ami 120at keres és nem nyúl hozzá, de ilyet nem látok a palettán, és nem is hiszek benne.
Leegyszerűsítve.
Ez nekem nem a kormanyzokepesseguket jelzi, hanem azt, hogy volt 11 evuk dolgozni es ugyanugy elkurtak, ahogy Feriek tettek, csak nekik van lehetoseguk mentocsonakokba pakolni a szajret a sullyedo hajorol.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
A mult az mult, mar elmult, elore fele kell nezni es fejlodni. Nem vagyok naiv, tisztaban vagyok a tortenelemmel, de azert ne alkudjunk mar meg… ja es nem Marky Zay vagy Dobrev fog szemelyesen nyomozni, de az ugyeket elinditani es beszelni rola, felszinen tartani az ugyeket igenis lehet. Eroltetni ezt az iranyt, egyuttmukodni az EU-val es reszt venni a korrupcio ellenes nyomozasokban. Informacioval ellatni az ujsagirokat. Stb stb. Talan egyszer majd… a mentelmi joggal is kene kezdeni valamit, az osszes nyomorult fereg a mentelmi jog moge bujik.Shektor írta: Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.
-
- Kedvenc játékosaid: Ramos
Azért ennyire nem egyszerű ez a választás, füst-tel egyetértek ebben a kérdésben.Dupla D írta: Van három lehetőség:
- Fidesz: megy tovább minden lopás, amit a Fideszesek is látnak, de "ezt csinálná más is" alapon behunyjuk a szemünket.
- Dobrev: mindenkit is elszámoltat populista szöveggel, mert szerinte mindenkit el lehet.
- MZP: álljon fel egy ügyészség, vizsgáljanak meg mindent, amit tudnak. 100%, hogy fognak kiesni csontvázak. Eltelt 12 (32) év.
Válassz.
Szerintem van esélye MZP-nek nyerni, de olyan behatárolt mozgástere lesz (pártnélküli), hogy semmit sem fog tudni megvalósítani, amit meg ígér, az meg kifejezetten unszimpatikus számomra ( alkotmányozás feles többséggel, euró bevezetése) . Emellett én azért kíváncsi lennék arra is, hogy Karácsony mit kért a visszalépéséért cserébe, mert egészen bizonyos, hogy megkérte az árát.
Hatalmas +1. Demokraciaban az ember szavazata az, amivel leginkabb ki tudja fejezni a velemenyet, ezaltal ha fidesz 2/3 van, akkor az tenyleg legitimalizalja az o rendszeruket. Szamomra ez nagyon nem fer bele, ahogy DD emlitette, le kell valtani oket, aztan ha a masik is rossz, akkor oket is. Magyarorszagon ezt a kulturat nem latom annyira magam elott, mert parthivok vannak, akik akkor se szavaznanak Orban/Gyurcsany ellen, ha az elo adasban megolne az adott ember csaladjat.Dupla D írta:Nálam ez nem fér bele. Ha valami nem jó, akkor lecserélem. Ha kiderül, hogy még rosszabbra cseréltem, akkor megint lecserélem bízva abban, hogy jobb lesz. Máshogy nincs fejlődés és nem várhatjuk el, hogy normális politikusok legyenek. Túl kényelmes helyzetben van a Fidesz. Nincs rákényszerítve arra, hogy ne lopjon, mert tele van az ország olyanokkal, akik szerint "a másik is lopna" mantrát nyomja. Legyen már tökünk.füst írta: Nem tudom, nálam azért szerepet játszik a kormányzóképesség is. Mármint ha van "A" kormány, ami az üzleti döntéseivel megkeres mondjuk 100 Ft-ot, és abból eltesz 50-et, szerintem jobb mint "B" kormány, ami rossz érzékkel összekapar 20 Ft-ot, de ahhoz becsületesen nem nyúl hozzá.
Leegyszerűsítve.
Mas: lehet fikazni a momentumot, de szamomra az elovalasztas soran is megmutattak, hogy rendkivul szimatikusak. Ok voltak a kutyakon kivul, akik belealltak Toth Csababa, ok voltak, akik minden gond nelkul bealltak MZP moge, es naluk megy el az elnok a siralmas eredmenyre tekintve.
Szinten mas: milyen vicces osszehasonlitani, hogy Kurz milyen ugy miatt mondott le, vs. azt hogy kis hazankban milyen mas ugyek jottek sorozatosan, amelyeknek hirerteke sem lett.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Nálam ez nem fér bele. Ha valami nem jó, akkor lecserélem. Ha kiderül, hogy még rosszabbra cseréltem, akkor megint lecserélem bízva abban, hogy jobb lesz. Máshogy nincs fejlődés és nem várhatjuk el, hogy normális politikusok legyenek. Túl kényelmes helyzetben van a Fidesz. Nincs rákényszerítve arra, hogy ne lopjon, mert tele van az ország olyanokkal, akik szerint "a másik is lopna" mantrát nyomja. Legyen már tökünk.füst írta: Nem tudom, nálam azért szerepet játszik a kormányzóképesség is. Mármint ha van "A" kormány, ami az üzleti döntéseivel megkeres mondjuk 100 Ft-ot, és abból eltesz 50-et, szerintem jobb mint "B" kormány, ami rossz érzékkel összekapar 20 Ft-ot, de ahhoz becsületesen nem nyúl hozzá.
Leegyszerűsítve.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Az elmaradt elszámoltatásról annyit, hogy narancsék felé a 2006-os események kapcsán volt elvárás az elszámoltatás elsősorban, nem a korrupciós ügyek miatt.
Pintér úgy indított 2010-ben, hogy azt találta mondani, hogy nem gondolja, hogy Gergényi Péter, volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el az oszlatások levezénylésénél.
Pintér úgy indított 2010-ben, hogy azt találta mondani, hogy nem gondolja, hogy Gergényi Péter, volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el az oszlatások levezénylésénél.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- füst
Nem tudom, nálam azért szerepet játszik a kormányzóképesség is. Mármint ha van "A" kormány, ami az üzleti döntéseivel megkeres mondjuk 100 Ft-ot, és abból eltesz 50-et, szerintem jobb mint "B" kormány, ami rossz érzékkel összekapar 20 Ft-ot, de ahhoz becsületesen nem nyúl hozzá.
Leegyszerűsítve.
Leegyszerűsítve.
- Dupla D
Van három lehetőség:
- Fidesz: megy tovább minden lopás, amit a Fideszesek is látnak, de "ezt csinálná más is" alapon behunyjuk a szemünket.
- Dobrev: mindenkit is elszámoltat populista szöveggel, mert szerinte mindenkit el lehet.
- MZP: álljon fel egy ügyészség, vizsgáljanak meg mindent, amit tudnak. 100%, hogy fognak kiesni csontvázak. Eltelt 12 (32) év.
Válassz.
Válassz.
-
- Kedvenc játékosaid: Ramos
Dupla D írta:Én elszámoltatás alatt nem a Jakabféle hangzatos "minden Fideszest börtönbe" rigmust értem, hanem azt, hogy legyen egy olyan ügyészség, akinek az a feladata, hogy visszamenőlegesen is hozzon a felszínre olyan dolgokat, amiket a Fidesz szándékosan lenyomott a víz alá. Ahogy Márki-Zay is mondta, nem fognak tudni börtönbe küldeni mindenkit, aki bűnös, mert erre biztos, hogy nem lesz bizonyíték, de amit lehet meg kell tenni, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeket, és ha valakiről bebizonyosodik, hogy tényleg vaj van a füle mögött, akkor ezt keményen szankcionálják.Shektor írta: Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.
Emellett én azt is várom tőle, hogy ne hunyjon szemet a korrupció felett akkor se, ha a mostani ellenzék kerülne olyan helyzetbe, hogy ebből előnye származna. Gyurcsányék pedig nem tettek soha semmit ennek érdekében, amikor hatalmon voltak.
Értem, hát elvileg ezt a Fidesz is megtette 2010-ben, aztán látjuk, hogy milyen sokan megütötték a bokájukat. A jelenlegi jogi keretek között bármifajta elszámoltatás kivitelezhetetlen, mert jogszerűen csináltak mindent. Aki elszámoltatást szeretne, az menyjen szépen be a bíróságra és tegyen feljelentést. Pont annyi esélye lesz a sikerre, mint MZP-nek.
Ezt javaslom megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=V9ce143 ... n&index=15
+
Illetve párt nélkül, Gyurcsány Ferenccel szövetségben, mégis mennyire hiteles elszámoltatást ígérni? Szerintem semennyire, de ez csak az én véleményem.
- Dupla D
Én elszámoltatás alatt nem a Jakabféle hangzatos "minden Fideszest börtönbe" rigmust értem, hanem azt, hogy legyen egy olyan ügyészség, akinek az a feladata, hogy visszamenőlegesen is hozzon a felszínre olyan dolgokat, amiket a Fidesz szándékosan lenyomott a víz alá. Ahogy Márki-Zay is mondta, nem fognak tudni börtönbe küldeni mindenkit, aki bűnös, mert erre biztos, hogy nem lesz bizonyíték, de amit lehet meg kell tenni, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeket, és ha valakiről bebizonyosodik, hogy tényleg vaj van a füle mögött, akkor ezt keményen szankcionálják.Shektor írta: Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.
Emellett én azt is várom tőle, hogy ne hunyjon szemet a korrupció felett akkor se, ha a mostani ellenzék kerülne olyan helyzetbe, hogy ebből előnye származna. Gyurcsányék pedig nem tettek soha semmit ennek érdekében, amikor hatalmon voltak.
- füst
Ha ezt elfogadjuk, akkor Németország bizony nem jogállam.Egy jogállamban a hatalmi ágak szét vannak választva, tehát egy bírót nem befolyásolhat az, hogy ki van kormányon