Rég nem írtam ebbe a topicba, kb. július végétől ezeket a filmeket néztem meg:
Séta a múltba
Nagyon jól esett a lelkemnek a film, igazi boldogságbomba volt megnézni. Sokaknak nyálasnak stb. tűnhet, de akkor nagyon jól esett nekem.
8/10
Gru 2
Imáádom
Valamivel jobb, mint az első rész, annál is inkább, mivel a minyonokat jobban kihasználták, így ők viszik előre a történetet. Sok helyen sírva röhögtünk a haverokkal, az Alien-jeleneten pedig csak vigyorogtam, mint a vadalma. Jöhet a következő
9/10
Két félidő a pokolban
Hiánypótlás, hogy egy klasszikussal éljek. Legendák a filmvásznon, a komcsik kedvenc témája beleszőve, focival a középpontban, a magyar filmipar egyik kiemelt darabja.
9/10
Transz
Ezt már ebben a hónapban néztem meg, nagyon tetszett a téma és a kivitelezés, a színészek nagyon jók voltak, egyedi ötlettel ellátott film, és Rosario Dawson érdemeit sem szeretném elvenni
Egy szinten lelassul a film, de pont jókor vált vissza.
7/10
Zodiákus
Háát. Jó film, remekül mutatja be a sorozatgyilkos körüli felhajtást, csak egy idő után unalmassá válik a film, és ugye nem kell sok kutatómunka ahhoz, hogy az ember ismerje a kerettörténetet. Fincher tud ennél jobbat is, ezt már bizonyította, de semmiképp sem nevezhető rossz filmnek.
7/10
Bonnie és Clyde
Ezt is már illett megnéznem, még szerencsére, hogy megvan dvd lemezen, így nem igényelt számítógépet. Hangulatos film, és bár szépít a rablóbanda történetén, nem is keveset, de végig élvezhető film, a humor és a kegyetlenség érdekes elegyét alkotja, a záró képsorok elképzelem milyen megdöbbenést kelthettek a bemutató idején.
7/10
Túl a fenyvesen
Becsületből megnéztem (a többit is meg fogom). Semmivel sem több egy közepes filmnél, ahogy valaki a filmklub topicban is írta, három közepes történetből nem lesz egy jó egész. Az első rész lezárása fölöttébb érdekes volt, de a harmadik ''rész'' már erőltetettnek tűnt. Rendkívül életszerű a történet, teljesen átéltem mindegyik szereplő helyzetét, jól kidolgozott karakterek voltak, a rendőr helyzetét még lehetett volna taglalni, bár így is elég hosszú játékidővel rendelkezik a film. Gosling meg milyen laza volt a Metallica-pólóban
6/10
Mellékhatások
Ezt még feliratosan kezdtem nézni, majd szinkronosan fejeztem be, nem mintha nem tetszett volna, csak sajnos egyszerűen nem voltam két óráig számítógép közelben az elmúlt hetekben.
Nagyon érdekes dráma/thriller, itt is, akárcsak a Transzban az emberi lelket helyezik középpontba, és teszik a film cselekményének mozgatójává. Amikor leülne a film, nagyon okosan beiktatnak egy csavart, és akcióthrillereket megszégyenítő módon kezeli a váltásokat, fenntartva végig a feszültséget a nézőben, legalább is bennem. Jude Law meg még mindig egyik kedvenc, Rooney Mara-ban is van potenciál bőven, ez a ripacs szerepben levő Cathrine-Zeta Jones annyira nem nyerte el a tetszésem, Chaning Tatum meg... hááát... próbálkozik na.
7/10