Amig nem kotelezo az oltas addig ez lesz. Mindenki maganak eldontheti hogy beadatja, vagy elszenvedi az esetleges megfertozodes illetve a korlatozasok es szankciok kovetkezmenyeit.nmate írta:Persze, én is itthonról dolgoztam meg nem mentem családhoz és nem is esett jól.sonic írta: Nyilvan senki ha nem muszaj. Viszont en peldaul az elso harom hullam alatt meg tudtam csinalni. Nem vagyok egyedulallo, de mind a ketten otthonrol dolgoztunk. Gyerek nincs. Igy nem volt nehez, kellemes sem, de ez van. A korlatozasok is ezt szorgalmaztak, hordjal maszkot, amugy meg tartsd tavol magad embertarsaidtol amennyire csak lehet. Nalunk a cegnel tovabbra sem kotelezo bejarni dolgozni, viszont az asszonynak uj munkahelye lett nyaron ahol jelenleg nincs HO... szoval mostmar be vagyok oltva. De siman lehetnek olyan elethelyzetben ahol nem tartom szuksegesnek az oltast.
De ha van megoldás, csináljuk már meg. Csak úgysem lesz ez, amíg mindenki egyénként gondolkodik, nem mint egy társadalom tagjaként. Mert őt nem veszélyezteti a covid, ő otthon tud maradni, neki nem kell oltás, nem kell maszk. De nagyon-nagyon kevés olyan ember van, aki ténylegesen nem lép kapcsolatba másokkal. hehe haverja is jár sörözni haverokkal.
Egyebkent az oltas kotelezove tetele erdekes temakor lesz. Mit teszel kotelezove, hogy eletedben egyszer be kell adni az oltast? Vagy hogy evente egyszer eleted vegeig be kell adnod az oltast? Mert ugy tunik hogy az hogy valaki egyszer be volt oltva csak bizonyos ideig er valamit. Jo a szezonra, aztan a kovetkezore mar nem, jon uj varians, meg lecsokken a szint. Ra kell tolni egy ismetlot, lehet mutalodik majd annyit a virus hogy kell uj vakcinat csinalni. Stb...
Egyelore eleg sok meg az ismeretlen.