Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. július 16., kedd 14:58

h3x0r írta: Hutotaskabol milyet erdemes venni? 25-30 literes kene, meg 12V es 230V-os bedugoja is legyen. Ezen kivul fogalmam sincs mikre erdemes figyelni. Kinek melyik marka valt be?
Mi anno a Lidl-ben találtuk ezt: https://multikisgep.hu/Crivit-CoolBox-C ... s-halozati
Meg is vettük, akkor egy 20asèrt és 3 év garival. Főleg vásárláshoz használjuk, a csomagtartóban van 12V és oda dugom be, beletesszük a romlandókat és ugyancsak jól teszi a dolgát. Eléggé pakolhato is.

https://ibb.co/2g50f2L
https://ibb.co/gRVMMLH

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. július 16., kedd 14:16

h3x0r írta: Hutotaskabol milyet erdemes venni? 25-30 literes kene, meg 12V es 230V-os bedugoja is legyen. Ezen kivul fogalmam sincs mikre erdemes figyelni. Kinek melyik marka valt be?
Nekem konkretan ez van: https://www.alza.hu/auto/compass-tamper ... 488240.htm.
Juniusban mentem vele versenyre, hutott cuccok voltak benne, 9kor parkoltam le a napra (30 fok volt kb egy mezon allt az auto), olyan delutan 3kor erkeztem vissza az autohoz, huvos volt benne amit otthagytam, anelkul, hogy be lett volna kapcsolva.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. július 16., kedd 14:02

Hutotaskabol milyet erdemes venni? 25-30 literes kene, meg 12V es 230V-os bedugoja is legyen. Ezen kivul fogalmam sincs mikre erdemes figyelni. Kinek melyik marka valt be?

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. június 20., csütörtök 21:53

rashidm írta: Kérdés hogy megéri a dragabb akksis úgy hogy venni kell a benzint a benzineshez folyamatosan vagy sem?
Benzin miatt ne aggódj, egy ekkora területet, ha nem hagyod megint derékmagasságig, egy tankból levágsz. Az meg kevesebb, mint 1 liter. Most amúgy késsel kéne vágd, nem damillal. A benzint meg ne hagyd benne hónapokig ha nem használod, mert bele "döglik" és eltömít mindent. Ja és csak 100assal tankold.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. június 20., csütörtök 21:00

rashidm írta: Ahoy!

Adott egy 1000 Nm telek, rajta ház, garázs, egy melléképület; többi mind fűvel, fával és bokorral benőtt rész. kb 4-500 Négyzetméteren van fű (vagyis inkabb csípő if erő gaz). Mivel van jópár hely ahova nem lehet normálisan elérni funyiroval ezért fukasza mellett tennem le a voksomat. Ki milyen fukaszat ajánlana? Akksis vagy benzines? Benzines elvileg jobb teljesítményű de többet kell vele foglalkozni meg venni hozza a benzint és/vagy adalékanyagot vagy mit. Akksis hallkabb, kicsit gyengébb és dragabb. Kérdés hogy megéri a dragabb akksis úgy hogy venni kell a benzint a benzineshez folyamatosan vagy sem?

Köszönöm szépen!
Csatlakozom az előttem szólokhoz, szintén csak a benzinest ajánlom, ha picivel több is a "macera" vele, de felöntöd és megy. Én mondjuk mulcsozós fűnyírót használok, ahol nem férek hozzá a szegèlyeknèl, vagy a szomszéd ház oldalánál szegélynyiróval csinálom. Ha pedig fűkaszában gondolkozol csakis kizárólag, ezekhez a paraméterekhez csakis benzinest, nem fogod megbánni.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. június 20., csütörtök 20:47

Adott egy 1000 Nm telek, rajta ház, garázs, egy melléképület; többi mind fűvel, fával és bokorral benőtt rész. kb 4-500 Négyzetméteren van fű (vagyis inkabb csípő if erő gaz). Mivel van jópár hely ahova nem lehet normálisan elérni funyiroval ezért fukasza mellett tennem le a voksomat. Ki milyen fukaszat ajánlana? Akksis vagy benzines? Benzines elvileg jobb teljesítményű de többet kell vele foglalkozni meg venni hozza a benzint és/vagy adalékanyagot vagy mit. Akksis hallkabb, kicsit gyengébb és dragabb. Kérdés hogy megéri a dragabb akksis úgy hogy venni kell a benzint a benzineshez folyamatosan vagy sem?

Köszönöm szépen!

Áhh, ekkora teleknel egyertelmu, hogy benzines.

Ui: Amit Nika irt, az teljesen jo gep.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 20., csütörtök 20:22

rashidm írta:
Nika91127 írta:

Hali!

Hasonló paraméterek, én Oleo-Mac Sparta 250 T gépet vettem. Imádom.
10 üzemóránként kellkarbantartani.
A damilbefűzésről nézz videót, én marha először elbsztam, de azóta 2 perc se.
Nagyobb fűnél jobb a benzines.
Karbantartás alatt mit kell erteni? Kitakaritas vagy egyéb dolog még?
Zsírozás kell csak neki.
Letakarítani is illik néha.
Tankolás nem nehéz, 9:1 arány, 100as benzin plusz adalék.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. június 20., csütörtök 20:03

Nika91127 írta:

Köszönöm szépen!
Hali!

Karbantartás alatt mit kell erteni? Kitakaritas vagy egyéb dolog még?

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 20., csütörtök 16:56

Köszönöm szépen!
Hali!

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. június 20., csütörtök 16:07

Ahoy!

Köszönöm szépen!

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. június 11., kedd 19:59

NA akko', Sonos Ace ha vki fejhallgato vasarlason gondolkodik.
Ha jelen pillanatban hasznalsz Sonos Arc-ot, es pont egy minosegibb fejhallgato kell, akkor instant vetel. Viszont minden mas esetben ennyi penzt valoszinuleg nem er meg a hasznalojanak ha ez szempont.
Nekem egy Sony wh-1000xm3 volt elotte, en ehhez tudom hasonlitani - Airpods Max-om nincs es nem is probaltam.
Kivitel remek, hangminoseg sonos (tehat felso szint minden tekintetben), kenyelem szinte tokeletes nekem (nagyobb fulu-feju emberektol viszont olvastam, hogy oket nyomja, cserebe sokkal konnyebb mint az Airpods Max).
A spatial sounds es a zajszures is legfelso szint, a zajszurese sokkal jobb es a hangminosege is mint a Sony-e.
Az app-ot sokat szidjak, nalam nincs vele gond. A content switch (arc-rol a fejhallgatora tenni a hangot es vissza) viszont eleinte nem mukodott, mert azert latszik a rohamleptekben tortent kiadas. Ezt orvosolta, hogy mivel en ethernet kabellel hasznalom az arc-ot a wifi ki volt kapcsolva, de mivel wifin kommunikalnak igy nyilvanvaloan nem talalta a soundbar a fejhallgatot. Amit azert sikerult nem jeleznie. Mivel egy fel nap alatt csak sikerult rajonni, igy mukodik, hibatlanul. Egyszeruen elkepesztoen jo a terhangazas es a hangminosege.
Amit sokan hianyolnak a fejhallgatobol az a wifi csatlakozasi lehetoseg. Nekem nincs ra szuksegem, boven eleg az arc-on keresztuli wifis kommunikacio, igy nekem ez nem hatrany.
Viszont onmagaban Sonos okoszisztema nelkul nem ajanlanam, mert ahhoz draga es a conent switch ertelmet veszti, igy azert nem eri meg az arat, akkor sem ha bluetooth 5.4 van benne 2 parhuzasom csatlakozasi lehetoseggel es remek hangminoseggel.
Androidrol is olvastam, hogy eleg szopo meg az app, illetve csak az arc-kal mukodik jelenleg, amit ki fognak terjeszteni a tobbi soundbarra is.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. június 10., hétfő 17:20

BLaZE írta:
Sierra írta: Nekem iPhone 13 Pro, 2 éve van meg, 89%-os, de nem érzékelek egyelőre drasztikus csökkenést, ha 100-ra fel van töltve, egy napot gond nélkül elmegyek vele aktív nyomkodás mellett is.
Szintén ez csak 86%-os aksival. Pedig azt hittem nem fogja bírni :lol:
82%-os az iphone xr-em. 5 es fel eve vette a parom,csak aztan o kapott egy ujat a fonoksszonyatol,en meg megkaptam,mert az enyem betort teljesen.
Amig ez meg nem hal,addig nem akarom lecserelni. A telefon,amire gyulolok kolteni.
Gyonyoru piros hatlappal van. :lol:
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2024. június 10., hétfő 15:51

BLaZE írta: Szintén ez csak 86%-os aksival. Pedig azt hittem nem fogja bírni
Csalóka amúgy ez a százalékos dolog. Mondjuk én kb 1 évig (talán picit több ideig is) nagyon figyeltem rá, hogy 20 és 80 között tartsam, éjjel kb sose raktam fel. Utóbbi hónapokban már nem mindig figyelek rá, de igyekszem így is 80-ig tölteni csak. Ezzel elvileg ki lehet tolni az élettartamát.

BLaZE
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle

HozzászólásSzerző: BLaZE » 2024. június 10., hétfő 15:25

Sierra írta: Nekem iPhone 13 Pro, 2 éve van meg, 89%-os, de nem érzékelek egyelőre drasztikus csökkenést, ha 100-ra fel van töltve, egy napot gond nélkül elmegyek vele aktív nyomkodás mellett is.
Szintén ez csak 86%-os aksival. Pedig azt hittem nem fogja bírni :lol:
halálomig madridista leszek

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2024. június 10., hétfő 15:17

Nekem iPhone 13 Pro, 2 éve van meg, 89%-os, de nem érzékelek egyelőre drasztikus csökkenést, ha 100-ra fel van töltve, egy napot gond nélkül elmegyek vele aktív nyomkodás mellett is.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 10., hétfő 14:24

Caraway írta: Nekem iphone 12 van, 3 eves, akksi 84%.

Imadom az iphonet de az akksija tenyleg gyorsan kuka, en is napi 2-3x toltom a telot.
hát mindig meg kell venni az újat. :coffee:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. június 10., hétfő 14:20

Nekem iphone 12 van, 3 eves, akksi 84%.

Imadom az iphonet de az akksija tenyleg gyorsan kuka, en is napi 2-3x toltom a telot.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 10., hétfő 14:12

Muszi05 írta:
Realista24 írta: 13 mini update :mrgreen:
20 honap utan aksi 86%-on, ami kisse megteveszto lehet laikus szamara. Gyakorlatban ez mar 2 toltest jelent 24 oran belul, aktiv hasznalat mellett.

El is adtam a *csaba.
8 hónapos iPhone 15 - 95% (optimalizált töltéssel, aktív használattal, ciklusszámláló szerint 209 ciklussal).

Sztem egy ilyen telónál azért elég gáz, hogy az akksija ennyire degradálódik :-@
Igazabol az Applenel ez a normalis - sajnos.
Engem ami felcseszett, hogy 24-28 honap kornyekere vartam ezt a fajta teljesitmenycsokkenest.

Mondjuk volt B opcio, mivel 3 ev gari van a jogszabalyok szerint a telora, de annyira fogyatekos a Telekom, hogy inkabb nem alltam bele.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Muszi05

HozzászólásSzerző: Muszi05 » 2024. június 10., hétfő 14:08

20 honap utan aksi 86%-on, ami kisse megteveszto lehet laikus szamara. Gyakorlatban ez mar 2 toltest jelent 24 oran belul, aktiv hasznalat mellett.

El is adtam a *csaba.
8 hónapos iPhone 15 - 95% (optimalizált töltéssel, aktív használattal, ciklusszámláló szerint 209 ciklussal).

Sztem egy ilyen telónál azért elég gáz, hogy az akksija ennyire degradálódik :-@
"Ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye!" :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 10., hétfő 13:57

KAG írta:

El is adtam a *csaba.
14 Pro es pro max ot engedd el.
Nekem is az van, borzaszto mód degradelodik az akkumulátor.
Neten rakeresel well known issue. Apple viszont magasról leszarja.

Gondolom volt egy fasza cost saving egy új beszállítóval ennél a generációnal….
Ezt enelkul is elengedtem volna, mert ennyi penzt nem szanok telefonra :mrgreen: De koszonom :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: