Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 8:25

babaking írta:

Akkor légyszi küldd át őket Pestre, hogy végre befejezzék az M0-át. Köszi. Puszi.
nyugi az nekem is fontosabb lenne, itt 2-3 havonta jövök csak.

btw, az útépítés jó dolog, de még így is tragikus állapotban van nagyon sok út, akár csak pest megyében is. lengyelekhez, szlovákokhoz viszonyítva.
De alakul, és a gyorsforgalmi úthálózat tényleg pozitívum.
(és most eltakarom a szemem, és figyelmen kívül hagyom. hogy mennyit nyúltak le belőle)
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 27., szerda 8:21

csababarca írta: Tegnap átadták az m30ast Miskolc és Tornyosnémeti között, nekem ez kellett mint egy falat kenyér, nem kell végre 40-50 kmt döcögni a falvakban.
Akkor légyszi küldd át őket Pestre, hogy végre befejezzék az M0-át. Köszi. Puszi.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 27., szerda 8:14

A BP-Szolnok kozotti M4 is nagyon jo lett, 1 ora alatt fentvagyok Pesten es nem kell attol tartanom kozbe hogy valami barom frontalisan nekem jon. :D

Johetnek meg a pozitiv dolgok, Fust ne erezze egyedul magat( :mrgreen: ), en is tudok meg parat. Nekem tetszik ez a tema, es bar nem szeretem oket, de elismerem ha valamit jol csinalnak.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 8:06

Tegnap átadták az m30ast Miskolc és Tornyosnémeti között, nekem ez kellett mint egy falat kenyér, nem kell végre 40-50 kmt döcögni a falvakban.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 27., szerda 7:45

babaking írta: Felőlem írhatod, birkózni senki nem fog, max abba belekötni amit írsz :)
Felelőtlen kijelentés :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 27., szerda 7:43

Felőlem írhatod, birkózni senki nem fog, max abba belekötni amit írsz :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 27., szerda 7:27

Marky írta:
füst írta: Szerintem ezen fog elcsúszni a Fidesz.
Illetve szerintem rosszul kampányol a Fidesz, de már nagyon régóta, folyton ütni akarja az ellenfeleit, pedig kormánypártként az elért eredményeket kellene mutogatni, mert jó-jó, szerintetek semmit nem csinálnak és azt is szarul, de én úgy hiszem hogy elértek ezt-azt... :D
Szerinted mi az, amit elertek 2018 ota? Mivel lehetne kampanyolni?
Komolyan kerdezem, elgondolkodtam es en talan az oltasok korai felfuttatasat tudnam kiemelni, de ezt is bearnyekolja a kinai es orosz mutyi…
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, leírhatom, de nem tartom jó ötletnek, mert 5-en esnek nekem, hogy az nem is úgy volt, naiv szemellenzős droid birka vagyok, akit jól megetettek. :D

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 27., szerda 7:18

Marky írta:
Illetve szerintem rosszul kampányol a Fidesz, de már nagyon régóta, folyton ütni akarja az ellenfeleit, pedig kormánypártként az elért eredményeket kellene mutogatni, mert jó-jó, szerintetek semmit nem csinálnak és azt is szarul, de én úgy hiszem hogy elértek ezt-azt...
Komolyan kerdezem, elgondolkodtam es en talan az oltasok korai felfuttatasat tudnam kiemelni, de ezt is bearnyekolja a kinai es orosz mutyi…
Az teljesen mindegy, a legketsegesebb politikai dontesek is kommunikalhatoak pozitivan, minimalis valosagtartalommal, annyi a lenyeg hogy kell legyen egy igazsagmag, kulonben nem el meg az egesz.

En nem latom egyebkent, milyen kampanyon tudnanak ezek elcsuszni. Mennyi mindent eltek mar ezek tul, hany botranyt, aminek a szazadaert fejek hullananak kb 200 km-re tolunk. Meg mindig hatasosan gyurcsanyoznak, amikor egy videki bicikliut tenderen tobbet lopnak, mint a ferko kabinet a negyes metro epitesen. Amikor egy borkai-ugy utan megszavazzak az embert, amikor egy kaleta ugy utan egy evvel gyerekvedelemre hivatkozva jogfosztanak es hergelnek tudatosan (es az ugynevezett ellenzek le sem csapja a magas labdat, vajon miert), amikor a valasztasi kampany reszekent a miniszterelnok nyiltan lebuziz teged a parlamenti ulesen, amikor a ner media “riporterei” ezzel baszogatjak a gyerekeid az iskolaban, es egyszeruen nap mint nap tortenik valami olyan, aminek a toredekeert miatt egyebkent a retteget ferkot mar lampavasra huzta volna a tomeg 12 eve…es semmi nem ingatja meg oket, nem latom mi valtozna most.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 27., szerda 7:03

Illetve szerintem rosszul kampányol a Fidesz, de már nagyon régóta, folyton ütni akarja az ellenfeleit, pedig kormánypártként az elért eredményeket kellene mutogatni, mert jó-jó, szerintetek semmit nem csinálnak és azt is szarul, de én úgy hiszem hogy elértek ezt-azt...

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 27., szerda 6:48

füst írta:
De az ellenzek csak masodlagos Fleto viz felett tartasaban. Akkor innentol fogva baszhatjuk amig valamelyik fel nem dobja a pacskert?
Épp most az előválasztáson mutatták meg az ellenzéki szavazók, hogy nem kell nekik Dobrev. Miért nem veszi ezt észre egyik jóképességű sem? Ott van az ellenzéki szavazók halmaza, ami változást akar, de Gyurcsányt is ütné mint a tököt. Készséggel elhiszem neked hogy Orbán tartja életben Ferit, de ki tart pisztolyt a többi ellenzéki párt vezetőjének fejéhez, hogy menjenek Ferkó hóna alá?
Nem gondolom, hogy az ellenzeki partok teljesen hulyek lennenek es kozvelemeny kutatassal mondjuk ne neztek volna meg, hogy mi lenne, ha lenyegeben 3 part indulna mindenhol: Fidesz, DK es a tobbi part kozosen. Biztos lennenek olyanok, akik Gyurcsany miatt inkabb a Fideszre szavatak, vagy eddig inkabb el se mentek valasztani, most viszont nyugodt szivvel leszavaznanak az ellenzek tobbi reszere. De lennenek annyian, mint a DK fix szavazobazisa, akik barmi is tortenjen, oda teszik az x-et? Mert a jozan esz azt diktalja, hogy a DK annyi szavazatot "venne el" az ellenzek tobbi reszetol, hogy a Fidesz 40-45%-al is behuzna a korzeteket.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 26., kedd 23:51

Ergo az ellenzéket ellenállóbnak tartom a botrányokra, ha lesz is valami a kormány birtokában, nem fog akkorát szólni mint fordítva. Szerintem ezen fog elcsúszni a Fidesz.
igen, talan ez a kerdojel az egyenletben.
mindenki szoros csatat var, te is, en is, ugyhogy akar ez is lehet a merleg nyelve, csak kerdes, ki tudja jobban megkavarnk a sz@rt a celegyenesben. :ike:

egy dolog viszont biztosnak tunik, ha nyer a fidesz (ha 2/3-al akkor szaz szazalek) valoszinuleg atomjaira hullik ez az amugy is ingatag labon allo osszefogas az ellenzeki oldalon.
nagyon ugy neznek ki, mint a testepitok a mr olympian, lehet latni, hogy minden erejuket ossze kell szedjek a mosolyhoz a szinpadon, mert a backstage-ben felterdre ereszkedve zihalnak.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 21:31

Mondjuk annyit még hozzátennék, hogy még sok idő ez a fél év, és el tudom képzelni a kormányváltást, de azt is kinézem az ellenzékből hogy a sok helyezkedésből meg belharcból, nempláne a közös programot illetően azért benne van a hibafaktor az összefogásban, simán elcseszhetnek valamit és bedől tavaszra az egész. Úgy érzem hogy meglehet nekik, de nem fér bele hogy full hülyén állnak hozzá, mint pl. Karácsony az előválasztás két fordulója között, hogy egyik napról a másikra össze-vissza beszélt. Ha ilyeneket fognak csinálni, meg ellent mondanak egymásnak, meg egymásra licitálnak nagyotmondásban, akkor lehet ebből még nagy égés nekik. Számukra a versengés időszaka véget ért, ha ezt felfogják és összedolgoznak, akkor sztem meglesz a kormányváltás, ellenkező esetben V2026. :D

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. október 26., kedd 21:19

ha megnezed, az elovalasztason parszazezer ember tamogatta mzp-t, meg ugy is, hogy karigeri es a momentum is bealltak moge, szamomra nagy kerdes, hogy a dk-sok kozul mennyien fognak gyakorlatban melle allni, foleg, hogy komplett elszamoltatast iger.
De a választáson nem miniszterelnökre fognak szavazni, hanem a saját partjukra. Mzp felkerul pár plakátra, amúgy mindenki nyomja majd a saját dolgait. És egyébként pont ez a baj ezzel az egésszel. Ha az ellenzék megkapja az 50+ %öt, akkor ki lesz? Hogy lesz képes kormányozni ez a sok párt, mozgalom meg nem tudom mi? 2-3 pártos koalíció is már sokszor nehezen működik, egy kényszerből osszeallt társulat, élükön a leggyengebb hatorszaggal rendelkező miniszterelnökkel... Nem hangzik túl sima ügynek.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 21:16

Nem nagyon van mit kifejteni, fej-fej mellett van a két oldal, enyhe fidesz előnnyel talán... de a bizonytalan szavazókat könnyebb motiválni a változásra, mint az újabb 4 év fideszre. Meg váratlan eseményekkel könnyebb őket befolyásolni, de ezt majd alább bővebben.
Budapestet elvesztette a fidesz, és összefogással vidéken is meg fogják tudni előzni a fideszt jónéhány helyen, és Pesttel együtt elég lehet, de legalábbis közel a sikerhez az ellenzék.
Önmagában ezt én nem tartom elégnek, de arra számítok, hogy a választás előtt pár héttel új szakaszba ér majd a kampány és beindul a botránypolitizálás, és mindkét oldalon lesz valami Borkai-féle botrány, csak a helyzet az, hogy a Fidesz jobban meg fogja érezni, mint ahogy legutóbb is, Borkai vs Lackner. Borkai belebukott, a Fidesz népszerűsége beesett pont az önkormányzati választásra, és emiatt egy csomó helyet elhozott az ellenzék. Lackner él mint marci hevesen, az ellenzéki szavazó meg max azt mondja hogy anyád Lackner, akkor átszavazok mittudom én a Momentumra. De effektíve ez az ellenzéknek nem jelent szavazatvesztést.
Ergo az ellenzéket ellenállóbnak tartom a botrányokra, ha lesz is valami a kormány birtokában, nem fog akkorát szólni mint fordítva. Szerintem ezen fog elcsúszni a Fidesz.
Illetve szerintem rosszul kampányol a Fidesz, de már nagyon régóta, folyton ütni akarja az ellenfeleit, pedig kormánypártként az elért eredményeket kellene mutogatni, mert jó-jó, szerintetek semmit nem csinálnak és azt is szarul, de én úgy hiszem hogy elértek ezt-azt... és mert a bizonytalan szavazókat nem fogja meghatni hogy MZP mittudomén néha átmegy a piroson.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 26., kedd 20:51

Jó esélyt látok a kormányváltásra
ezt kifejtened ?

mert en meg pont azt erzem, hogy az a stabil 2+ millio fidesz szavazo, akiket emlitett csaba, eleg nagy falat.

ha megnezed, az elovalasztason parszazezer ember tamogatta mzp-t, meg ugy is, hogy karigeri es a momentum is bealltak moge, szamomra nagy kerdes, hogy a dk-sok kozul mennyien fognak gyakorlatban melle allni, foleg, hogy komplett elszamoltatast iger.

nekem nagyon nem jon ki a matek, es meg bele sem kalkulaltam, hogyan fog a fidesz mozgositani (buszoztazas, krumpli, brazil gepsor, stb) es hogy meg 6 honapjuk van karaktergyilkolni, amiben eleg jok.

szoros eredmenyt varok, de szerintem itt inkabb a 2/3 a kerdes.
aztan lehet en vagyok pesszimista.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2021. október 26., kedd 20:10

füst írta:de ki tart pisztolyt a többi ellenzéki párt vezetőjének fejéhez, hogy menjenek Ferkó hóna alá?
Mi a francért nincs egy olyan párt ami következetesen távol tartja magát a bukott piástól?
ott vannak a kutyák :)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 26., kedd 19:32

csababarca írta: Szerintem meg pont egy “üstökösként” berobbanóval lehet kormányt váltani, mintsem egy bejáratott ellenzéki arccal.

Azok már mind lejáratták kb magukat.
Márki-Zay azért évek óta politizál, egy Lázárt tette le a trónról, aki 2018-ban még elég legyőzhetetlennek tűnt, és a kormány közeléből se véletlen pöckölte ki Orbán.

Semmi se jó az a baj.
Alternatívát se tudtok mondani ilyenkor.
Én is féltem, mert a helyében ebbe most nem álltam volna bele, mert sansztalan a dolog.
Erősödtem volna ‘26ig aztán esetleg akkor.

De ha ő nem indul, az azt jelentette volna hogy az ellenzék feladja 22t. Ezt meg nem lehet azért így elengedni, még ha logikus is lett volna.

A dk meg ugyanúgy megesz mindenkit a baloldalon, mint a fidesz evett s eszik meg mindenkit a jobboldalon.
Egyik kutya másik eb.
Lázár ügye ennél összetettebb, de arról itt nem lehet írni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 26., kedd 19:27

Szerintem meg pont egy “üstökösként” berobbanóval lehet kormányt váltani, mintsem egy bejáratott ellenzéki arccal.

Azok már mind lejáratták kb magukat.
Márki-Zay azért évek óta politizál, egy Lázárt tette le a trónról, aki 2018-ban még elég legyőzhetetlennek tűnt, és a kormány közeléből se véletlen pöckölte ki Orbán.

Semmi se jó az a baj.
Alternatívát se tudtok mondani ilyenkor.
Én is féltem, mert a helyében ebbe most nem álltam volna bele, mert sansztalan a dolog.
Erősödtem volna ‘26ig aztán esetleg akkor.

De ha ő nem indul, az azt jelentette volna hogy az ellenzék feladja 22t. Ezt meg nem lehet azért így elengedni, még ha logikus is lett volna.

A dk meg ugyanúgy megesz mindenkit a baloldalon, mint a fidesz evett s eszik meg mindenkit a jobboldalon.
Egyik kutya másik eb.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 19:22

De az ellenzek csak masodlagos Fleto viz felett tartasaban. Akkor innentol fogva baszhatjuk amig valamelyik fel nem dobja a pacskert?
Épp most az előválasztáson mutatták meg az ellenzéki szavazók, hogy nem kell nekik Dobrev. Miért nem veszi ezt észre egyik jóképességű sem? Ott van az ellenzéki szavazók halmaza, ami változást akar, de Gyurcsányt is ütné mint a tököt. Készséggel elhiszem neked hogy Orbán tartja életben Ferit, de ki tart pisztolyt a többi ellenzéki párt vezetőjének fejéhez, hogy menjenek Ferkó hóna alá?
Mi a francért nincs egy olyan párt ami következetesen távol tartja magát a bukott piástól? Ráadásul komolyan, ilyen pártnevekel, hogy lehet más a politika, meg jobbik. De azóta is, a Momentum is képes volt Gyurcsánymentesség jelmondatával megalakulni, aztán látjuk. Mind ígér egy szépet aztán szembemegy vele. Nem csoda hogy a DK megette az összeset, mert stabilan ugyanazt mondja következetesen, na ők nem okoznak csalódást a szavazóiknak...
Szerintem ez az egész helyzet egy kabaré, de mindegy, ezt úgyse akarja itt senki hallani, meg már rég elengedtem ezt a dolgot, elfogadtam hogy ez van, sőt! Lélekben már a kormányváltásra is felkészültem, szóval nagy meglepetés már nem fog érni. :D

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 26., kedd 19:15

nem minimális befektetett munkával akarna egyből bele ülni a tutiba.
hat nem tudom, szerintem 22-ben atvenni az orszagot a fidesztol, foleg ugye part nelkul, az nem lenne egy stresszmentes feladat.

de azzal egyetertek, hogy ez az ustokoskent berobbanas ketelu.

Vissza: