Dél-amerikai foci
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Dél-amerikai foci
http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... et-2411721
Őőő, hehét most hagyjuk pár napig, szerintem sír.
Őőő, hehét most hagyjuk pár napig, szerintem sír.
Nem illik.
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
szóval a többi tulajdonsága mellett a tribliket is kimaxolhatja, és használhatja hasznosan is.R.M.C.F írta:Ma,illetve a jövőben,egy LABDARÚGÓT nem a látványos triblik fogják a csúcsra vinni,mert az 10-20 éve még elég volt.....hanem az összes elérhető tulajdonság egyidejű magas szintre fejlesztése. Csapatmunka és kooperációs készség,alázat,koncentráció,sebesség labdával,döntési sebesség,taktikai fegyelem és felfogási készség,kondició és alkati tényezők,erőszakos-erős jellemű-határozott cselekvések(puhapöcsök,nyavajgósok hátra...).....és természetesen ezek mellett maga a készség,a tehetség ugyanúgy fontos és döntő,de önmagában már nem elegendő.
azért nem minden cselgép csak egy labda felett pattogó alibikirály aki látványos de semmi haszna nincs a csapat számára
Jók ezek az írások, mindig élvezettel olvasomR.M.C.F írta:wxyz írta:Knézy kommentálásával nem láttam ezt a meccset, most hallottam először. Egyetértek vele. Di María ilyenekért már butaargentin volt
Denilsonból nem láttam sokat. Nagyon tudott focizni, de esze nem sok volt hozzá annyi alapján amennyit láttam
Lassan át kell majd alakulni a szemleletnek,sokaknak nehezére esik,és meg is értem,de egyértelmű,hogy a korai tribli huszárok kora leáldozott,ami akkor még csúcsra vitt valakit(trükkök,cselek) mára már sok gyors,erőszakos,játékügyes,taktikus védekezésű csapat/játékos ellen bohózat lett csak. Ma már nem hogy kevés,hanem akadályozó egy ilyen öncélű,a lábával gyors,látványos de közben mihaszna játékos.
Denilsonnal semmi bajom,anno én is kedveltem,de mára ezek az ugrókötelezések humor topicba valók.
Ma,illetve a jövőben,egy LABDARÚGÓT nem a látványos triblik fogják a csúcsra vinni,mert az 10-20 éve még elég volt.....hanem az összes elérhető tulajdonság egyidejű magas szintre fejlesztése. Csapatmunka és kooperációs készség,alázat,koncentráció,sebesség labdával,döntési sebesség,taktikai fegyelem és felfogási készség,kondició és alkati tényezők,erőszakos-erős jellemű-határozott cselekvések(puhapöcsök,nyavajgósok hátra...).....és természetesen ezek mellett maga a készség,a tehetség ugyanúgy fontos és döntő,de önmagában már nem elegendő.
Ez pedig nem azért lesz így mert ez a divat....hanem mert a védekezések,a taktikák,a hátul lévő korai "rugóbekkek" is magas szinten fociznak már....nem dőlnek be bárminek és bárkinek,csapatszinten megy a taktikai fejlesztések sora....
Hatás-ellenhatás alakítja a focit...mindig is ez alakította,erről hosszan lehetne beszélni,miért és hogyan alakult,fejlődött az egyén,a csapat,a taktika stb.....érdekes,és nagyon hasznos dolog ez.
Amúgy honnan ez a tudás? Van valami edzői múltad?
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
wxyz írta:Knézy kommentálásával nem láttam ezt a meccset, most hallottam először. Egyetértek vele. Di María ilyenekért már butaargentin volt
Denilsonból nem láttam sokat. Nagyon tudott focizni, de esze nem sok volt hozzá annyi alapján amennyit láttam
Lassan át kell majd alakulni a szemleletnek,sokaknak nehezére esik,és meg is értem,de egyértelmű,hogy a korai tribli huszárok kora leáldozott,ami akkor még csúcsra vitt valakit(trükkök,cselek) mára már sok gyors,erőszakos,játékügyes,taktikus védekezésű csapat/játékos ellen bohózat lett csak. Ma már nem hogy kevés,hanem akadályozó egy ilyen öncélű,a lábával gyors,látványos de közben mihaszna játékos.
Denilsonnal semmi bajom,anno én is kedveltem,de mára ezek az ugrókötelezések humor topicba valók.
Ma,illetve a jövőben,egy LABDARÚGÓT nem a látványos triblik fogják a csúcsra vinni,mert az 10-20 éve még elég volt.....hanem az összes elérhető tulajdonság egyidejű magas szintre fejlesztése. Csapatmunka és kooperációs készség,alázat,koncentráció,sebesség labdával,döntési sebesség,taktikai fegyelem és felfogási készség,kondició és alkati tényezők,erőszakos-erős jellemű-határozott cselekvések(puhapöcsök,nyavajgósok hátra...).....és természetesen ezek mellett maga a készség,a tehetség ugyanúgy fontos és döntő,de önmagában már nem elegendő.
Ez pedig nem azért lesz így mert ez a divat....hanem mert a védekezések,a taktikák,a hátul lévő korai "rugóbekkek" is magas szinten fociznak már....nem dőlnek be bárminek és bárkinek,csapatszinten megy a taktikai fejlesztések sora....
Hatás-ellenhatás alakítja a focit...mindig is ez alakította,erről hosszan lehetne beszélni,miért és hogyan alakult,fejlődött az egyén,a csapat,a taktika stb.....érdekes,és nagyon hasznos dolog ez.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Az ilyen focisták akik az ösztöneikből élnek, általában ilyenkor rágörcsölnek és csak rácsavarodnak a labdára. Gondolom Denílsonnal is ez volt, nem bírta a nyomást, totál rágörcsölt és csak tologatta a bogyót ész nélkül.
2002-es VB-n amikor felszabadultan játszhatott vezetésnél, másként nézett ki az egész. Meg a Betisben is jobb volt, nem volt neki semmi teher. FGY volt, na. Nem is azért szerettük, mert minden passza tökéletes volt. A másik ilyen jómadár Djalminha volt.
2002-es VB-n amikor felszabadultan játszhatott vezetésnél, másként nézett ki az egész. Meg a Betisben is jobb volt, nem volt neki semmi teher. FGY volt, na. Nem is azért szerettük, mert minden passza tökéletes volt. A másik ilyen jómadár Djalminha volt.
Knézy kommentálásával nem láttam ezt a meccset, most hallottam először. Egyetértek vele. Di María ilyenekért már butaargentin volt
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
hát nem tudom, szeretem a technikás játékosokat meg a látványos cseleket, de valamiért ezt a denilsont nem igazán csipáztam.
persze a best of videók jók róla, de emlékeim szerint rengetegszer idegesítően, öncélúan, sok hibával játszott, mint pl ezen a 3 belinkelt videón.
persze a best of videók jók róla, de emlékeim szerint rengetegszer idegesítően, öncélúan, sok hibával játszott, mint pl ezen a 3 belinkelt videón.
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
Meg Knézynek is. Már amennyire emlékszem, brazilos volt az öreg, nem viselte túl jól a brazil buktát...Egy egészséges Fenoménnal talán más lett volna a leányzó fekvése.nmate írta:Nem volt ő az, csak szar napja volt. Meg a brazil csapatnak is.
- miro
- Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Ez porig alázta..torjack írta:nmate írta:Szerintem az Arsenalosra gondol, aki most a Sao Pauloban van.
Az öregebbik az zseniális focista volt.
https://www.youtube.com/watch?v=wpJRxpU4nUs
https://www.youtube.com/watch?v=9mANm5VaCfI
szerk: ja, nem tévedtem. Az Arsenalos nem rekordpénzes volt.
Knézy Jenő ezzel nem feltétlenül értett egyet
Perez & CR
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
- nmate
Nem volt ő az, csak szar napja volt. Meg a brazil csapatnak is.
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
nmate írta:Szerintem az Arsenalosra gondol, aki most a Sao Pauloban van.
Knézy Jenő ezzel nem feltétlenül értett egyet
- miro
hehe eltalálta hogy kire gondoltam,az Arsenalost már el is felejtettem megmondom őszintén.
Köszönöm,érdekelt hogy miért nem vállt be igazán.
Köszönöm,érdekelt hogy miért nem vállt be igazán.
Perez & CR
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
- nmate
Szerintem az Arsenalosra gondol, aki most a Sao Pauloban van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nmate 2015. április 4., szombat 9:28-kor.
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
gondolom a betises denilsonra gondolsz.
röviden tömören elvesztegetett egy pályafutást egy gyenge középcsapatban, egyszer-egyszer összejött egy béell indulás, de ennyi.
joaquin ugyanez, ők ketten nyomták a két szélen, de a csapat többi része nem ütötte meg a mércét.
még talán marcos assuncao a kp közepén.
lépnie kellett volna na, a legszebb éveit pazarolta el.
monnyuk 2002-es vébén ő volt a megacsere, mindig jött be bolondítani, törökök elleni elődöntőben emlékszem addig cselezgetett, amikor már a fél török gárda futott ki rá labdát szerezni
röviden tömören elvesztegetett egy pályafutást egy gyenge középcsapatban, egyszer-egyszer összejött egy béell indulás, de ennyi.
joaquin ugyanez, ők ketten nyomták a két szélen, de a csapat többi része nem ütötte meg a mércét.
még talán marcos assuncao a kp közepén.
lépnie kellett volna na, a legszebb éveit pazarolta el.
monnyuk 2002-es vébén ő volt a megacsere, mindig jött be bolondítani, törökök elleni elődöntőben emlékszem addig cselezgetett, amikor már a fél török gárda futott ki rá labdát szerezni
- miro
hehe,Denílsonnal mi lett?
Rekord pénzért igazolták,óriási tehetségnek tartották,de nem igazán lett belőle nagy extra.
Mi volt a gebasz,mit tudsz róla?
Rekord pénzért igazolták,óriási tehetségnek tartották,de nem igazán lett belőle nagy extra.
Mi volt a gebasz,mit tudsz róla?
Perez & CR
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Szerintem a Sportklub fogja majd adni.
A csoportokban pedig nem nagyon lesznek meglepetések szerintem, most olvasgattam a lebonyolítást.
A csoportokban pedig nem nagyon lesznek meglepetések szerintem, most olvasgattam a lebonyolítást.
Érdekes lesz.A 12 résztvevőt három csoportba sorsolták. A csoportok végső sorrendje körmérkőzések után alakul ki. Mindegyik csapat a másik három ellenfelével egy–egy mérkőzést játszik, összesen 6 mérkőzést rendeznek csoportonként. A győzelem három, a döntetlen egy pontot ér. A csoportok első két helyezettje, valamint a két legjobb harmadik helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
egész meccsen fújolták a csapatot és rasszista dalokat énekelgettek.
teljesen megértem, hogy bekattant én még rájuk is köptem volna.
teljesen megértem, hogy bekattant én még rájuk is köptem volna.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
az új balotelli, vagy ki ez ?
egyébként még nem volt róla szó itt, de a copa csoportjai :
COPA AMÉRICA, CHILE
A-csoport: Chile, Mexikó, Ecuador, Bolívia
B-csoport: Argentína, Uruguay, Paraguay, Jamaica
C-csoport: Brazília, Kolumbia, Peru, Venezuela
kár, hogy suarez nem fog tudtommal játszani.
remélem adja majd valami fogható magyar csatorna a meccseket.
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Megváltozott a foci tendenciája.Terminátorokat nevelnek,lehetőség szerint ész nélkül,hogy minél jobban végrehajtsa az utasításokat.
Elvétve van néhány gondolkodó játékos,de ők sem tudnak kiteljesedni igazán,mert mindent behatárol a szent taktikai ige,edzòbá kiszámolja miliméterre,hogy ki mit mikor és hogyan,pedig valamikor az tette széppé a focit,hogy voltak kreativ palik,akik mertek váratlant húzni.
Sajnos a brazil válogatott is effelé indult el,Dungàval meg pláne.És ez az irány,sem a braziloknak,sem a globális focinak nem jó.
Sokszor szidjuk a mieinket,(real),de tegyük össze a két kezünket hogy még nálunk olyan játékosok szerepelnek mint Isco,Modric,Kroos,Benzema,Marcelo vagy Ronaldo,akiknek még jelent valamit az,hogy a foci valahol azért játék.
Elvétve van néhány gondolkodó játékos,de ők sem tudnak kiteljesedni igazán,mert mindent behatárol a szent taktikai ige,edzòbá kiszámolja miliméterre,hogy ki mit mikor és hogyan,pedig valamikor az tette széppé a focit,hogy voltak kreativ palik,akik mertek váratlant húzni.
Sajnos a brazil válogatott is effelé indult el,Dungàval meg pláne.És ez az irány,sem a braziloknak,sem a globális focinak nem jó.
Sokszor szidjuk a mieinket,(real),de tegyük össze a két kezünket hogy még nálunk olyan játékosok szerepelnek mint Isco,Modric,Kroos,Benzema,Marcelo vagy Ronaldo,akiknek még jelent valamit az,hogy a foci valahol azért játék.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...