Az első fele egész egyszerűen nem igaz, vidéken többnyire segítőkészek az emberek, ha pl. árvíz van valahol, akkor mind egy szálig mennek a helyiek és kiveszik a részüket a munkából. Az is elképzelhetetlen számomra hogy egy családtag meg legyen bélyegezve egy betegség miatt...Marky írta: a vidéki emberek sokkal kevésbé toleránsak bármilyen szokatlan dologgal kapcsolatban. ha netán valaki elkapná egy faluban, nem csak a szokásos pletykagyár indulna be, hanem örökre meg lennének bélyegezve a családtagok, kívülállók lennének. tudom, mert vidékről származom, nagyon jól ismerem ezt a közeget.
engem az aggaszt, hogy nem lehet tudni, mikor kellene fertőzésre gyanakodni. én nem kerültem közvetlen kapcsolatba senkivel, aki potenciális hordozó lehet, de mi van, ha estére kicsit megemelkedik a testhőmérsékletem és mondjuk elkezdek köhögni? zárassam be magam egy kórházba, hogy két hétig moslékot egyek? maradjak otthon két hétig? a családom is maradjon otthon? mikor kellene orvoshoz menni?
túl sok a bizonytalan változó a képletben.
Ez nem olyan minthogy az utca végében elkurvult Juliska ezért nem beszélnek vele meg kiközösítik. Ez egy olyan probléma, ami mindenkit érint, és ilyenkor rendszerit kiállnak egymás mellett az emberek a falvakban, kisvárosokban. Meg egyébként is, ha bajban van valaki, segítenek, én is rengeteget járok vidékre a munkám miatt, a legmucsább helyekre is mentünk kocsival télen nyáron, ha elakadtunk valahol traktorral jöttek segíteni, órákat szántak ránk és a pénzt se voltak hajlandók elfogadni cserébe. Nagyon nagyon más a mentalitás.