1madridista írta:
De amig csak gazdasagi uniokent mukodott sokkal szabadabb hely volt, es sokkal hatekonyabb... konnyen lehetett kulonbozo orszagok kozott kozlekedni es nem eroltettek ra felulrol semkit a tagallamokra, nekem (es sztem sokaknak) az jobban tetszett...
Es lszi ne tegyetek ugy mintha az euban nem lenne korrupcio es az europai ugyeszseg megoldana minden problemankat...
Kevesebb tagállam volt, természetes, hogy hatékonyabban működött. De az az állítás továbbra sem igaz, hogy régen csak gazdasági unió volt.
Korrupció pedig van, mint mindenhol, viszont nem államilag vezérelt klientelizmus, nepotizmus, vagyonújraelosztás, oligarcha tenyésztés, stb. Előbbi ellen lehet klasszikus jogi eszközökkel küzdeni, utóbbi ellen nem, mivel az állam kezében az erre szolgáló eszközök és a források.
1madridista írta:
Budapesten sztem pl mar reg nem esnenek neki az ilyenek miatt egy melegparnak... (nyugaton meg a bevandorlok esnek neki
Nem csak Budapestről van szó, és a helyszín tökmindegy, ha a törvény vállalhatatlanul és szándékosan gumitörvényként van megfogalmazva. Ahol 29 állam polgárai utazhatnak, vállalkozhatnak, tanulhatnak, dolgozhatnak keresztbe-kasul, szabadon, ott az ilyen törvényeknek nincs helye. Orbánék ezért minden kritikát megérdemelnek.
1madridista írta:
A szelsojobbos partok azert eroltetik a kvotakat mert szet akarjak osztani a bevandorlokat mert visszakuldeni mar nem lehet oket, nem ok engedtek be... tetszett volna elore gondolkodni...
Mondjuk arra is kíváncsi lennék, mit tettél volna az olasz partiőrség helyében, mikor a parttól 50 m-re szándékosan kilyukasztják a gumicsónakokat, és 50-60 ember kezd el kapálódzni a vízben. Szerintem nem sokan lennének képesek végignézni, ahogy egy másik ember a vízbe fullad. Meg hát olyan hosszúságú partszakaszokat ellenőrizni sem lehet.
Nem véletlen, hogy a legnagyobb migrációellenes Salvini sem tudott mit kezdeni a problémával belügyminiszterként, mire a szavak helyett a tetteknek kellett volna kövekteznie.
Senki sem engedte be őket, ahogy fogalmaztál, egyszerűen fizikai határai vannak a tömeges migráció megakadályozásának. A zöld határokon egy fokkal könnyebb a helyzet, de ott csak 2015-ben volt valódi válság.