Bal védő kapcsán szerintem idén az volt a terv, hogy Alaba ott játszik, Mendy pedig pad. Ezért jött Rüdiger középre. Csak hát a bal oldal nem úgy sült el, ahogy a tervezőasztalnál elképzelték, mert Alaba nem akar ott játszani, de ha játszik is, nem hosszú távú megoldás, az biztos.
A mostani gyengébb védekezést és támadást én -ahogy sokan itt- a szezon közbeni Pintus munka mellett a középpályára fogom. Most ütközött ki, hogy mennyire jó lett volna Casemiro. (Ès ez nem azt jelenti, hogy ha még itt lenne, mi nyerünk.) Ami nagyobb hiba, hogy évekig kértünk Casemiro mögé valakit, majd amint megvan az utódja, ő már megy is, de így most az utódnak nincs cseréje.
Persze így legalább megvalósult azok vágya, akik Kroost Xabi Alonso posztján akarták látni, hogy előtte 2 izom robotol. Remélem, Carlo is látta, és belátja, hogy ez nem működik. Kroosnak jó szeme van, és labdabiztos, de az osztogatása hátul kárbavész, ugyanakkor védőmunkája nem közelíti a régi 14esünket, és ez nagyon érződik.
A másik ok, amiért nem működik -szerintem- ez a felállás, hogy a 2 btb-nek segítenie kéne a támadást, és legalább néha be-beszuszakolnia a labdát a támadóknak. Valverdétől eddig nem igen láttam ilyen passzokat, ezért is gondolkozom rajta, hogy lehet, jobb szélen tartanám. Camavingában -bár másokkal ellentétben szerintem tegnap első félidőben jobb volt mint szokott lenni - én sosem láttam azt az extrát, amit itt többen írtak, ahhoz túl messzire pattannak el tőle a labdák, túl sok védekezésben az ütemhiba, abszolút nem tudja, mikor hol kell lennie a középpályán. Maradt Modric, aki túl öreg, nem bírja, Ceballos, aki lassú, és Tchouameni, aki inkább Casemiro posztján jó. Arról nem beszélve, hogy nehezen tudna ez a 2 "btb" rendesen támadást segíteni, ha állandóan Kroost kell hátul támogatni, hátha védekezni kell...
CKM idején azért volt más, mert oké hogy Casemiro ""csak"" leadta a labdát a hozzá legközelebb állónak, de mindig megjátszható volt, nem kellett a kapusig hátraadni, és azzal, hogy ő ott egyedül egy jó nagy fal volt, Kroos és Modric sokkal jobban tudta támogatni a támadásokat, és a szemeiket, lábaikat senkinek nem kell bemutatni. Tchouameni visszatértével ez talán újra javul. De ott lesz az, ami tavalyig Casemiroval, azaz mi lesz, ha megint kiesik?!
Viniciusra sok szót nem pazarolnék. Sok mindenen ment át a szezonban (gondolok itt a pályán betöltött szerepére, a Vini-vadászatra vagy a táncolj Vinire stb). Én remélem, jövőre is itt lesz még. Idén most fejben kell érnie főleg. Én a mostani visszaesését Pintus-januárnak tudom be részben, hiszen nehéz lábak mellett nehéz gyorsabbnak lenni a védőknél. Másrészt ahogy valaki írta, meg én is fentebb, a középpálya teljesen leszakad általában a támadóktól, nem igen van 2. hullám, vagy a "te csak fuss, a labda majd érkezni fog".
Szóval, ami eddig az erősségünk volt, középpálya és támadó szellemű szélső védők, na most pont ott vagyunk mélyponton. Ismételten, szerintem.
200 millás keretfejlesztéshez, én így vágnék neki jövőre
Courtois/Lunin
Tobias/Carvajal - Militao/Vallejo - Alaba/Nacho - Miguel/Mendy
Bellingham/? - Tchouameni/Camavinga - Modric/Kroos
Valverde/Lucas - Benzema/? - Vinicius/Rodrigo
Ezzel csak az a baj, hogy Hazard és Odriozola szerződése még 1 évig él, és kutyának nem kellenek. Azért Vallejo, és nem Rüdiger, mert inkább Nachot tartanám meg 3. védőnek, Vallejonak meg még nem 1, hanem 2 év van a szerződéséből.
Lucas azért mert nem töri a seggét a pad, és ha Tobias nem válik be, Carvajal mellé még mindig jobb megoldás mint a semmi.
Ez 120 - Rüdiger ára, szóval van 80 még a 2 kérdőjel eltüntetésére, ahova nem tudom, kit lehetne.
Bocsánat a hosszú posztért, de itt nem jár krumpli.