alexoxladjackoxi írta:
Realista24 írta:
Az a baj, hogy a beszelgetest abba a mederbe terelted, hogy a spanyolok csorok, senkit nem tudnak megvenni, stb.stb. Atma es Barca kozosen sem olyan stabil gazdasagilag, mint mondjuk Ti.
Erre en azt tudom mondani, hogy megis tobb kupaja van, mind a ket csapatnak az elmult 5-10-15 evben, mint nektek.
Egy Sevilla sorra nyerte az Europa Ligakat low budgetbol. A Real Sociedad stabil europai resztvevo, es lehet 3-5 ev alatt nem koltottek annyit, mint amennyibe Havertz kerult.
Szoval szep es jo, hogy a Bornemouth rohogve kifizet barkit, vagy az Aston Villa zsebbol kifizeti ezeket a jatekosokat, aztan majd ugyanugy farokra lesznek huzva, mint altalaban a tobbi PL csapat, ahogy elhagyja a szigetet.
Annyira ezt nem észleltem az elmúlt években, idén volt egy szar szezonja Európában az angoloknak, de az utóbbi pár évben nem ez volt a jellemző. Egyébként meg akárhogy kerestem, ugyanúgy nem találtam rajtatok kívül egy spanyol csapatot sem a legjobb a 4 között jelenleg az európai kupákban... 8 között meg több angol volt. Nem egyedül a Real Madrid a fokmérő továbbra sem, hanem 20 csapat van egy bajnokságban. És egyébként szerintem inkább a kis - és középcsapatok közt van nagyobb difi, és igen a pénz miatt. De amúgy cart hozta ezt be, eszembe nem volt ilyen irányba terelni a beszélgetést. Nyilván semmilyen kötekedés nem volt "Ez nem a PL, hogy azon versenyezzenek a csapatok ki tudja az aktuális közepes angolt megvenni 100+ millióért." ebben a kommentben, miközben én csak érdeklődtem, hogy mennyire vagytok Rodrygo eladására rászorulva.
Europa Liga, elmult 10 evben hetszer nyert spanyol, ketszer angol, egyszer nemet.
BL hatszor spanyol, haromszor angol, egyszer nemet.
PL net spend 9,5mrd font - money spent 18,4mrd, money raised 8.89mrd.
La Liga net spend 0.78 mrd font. - 6.72mrd spent, 5.94mrd raised.
(2023-as adatok, elmult 10 ev)
Milyen dominanciat akarsz meg? Vagy hogy akarod kimutatni azt, hogy az angolok a spanyolok felett allank barmilyen szempontbol is?
Aston Villat agyonverte egy Olympiacos a konf ligaban, ha mar felhoztad oket.
A spanyoloknal egy kozepcsapat kepes megnyerni az Europa Ligat, lasd Sevilla vagy Villarreal. Az angol kozepcsapatok hol vannak vagy mit nyertek az elkoltott szazmilliokbol?
Vagy marad a feltetelezes, hogy egy angol kozepcsapat elverne a spanyol kozepcsapatokat?