Közel vannak a mézes bödönhöz, más nem tud eszembe, de engem is érdekelne.
Gazdasági szempontból elég sok indokot lehet találni. És nem csak arra gondolok, hogy mondjuk a költségvetés féken van tartva vagy milyen a külkereskedelmi mérlegünk, hanem a hétköznapi emberek kézzelfogható tapasztalata alapján is szavazhattak sokan a fideszre. 10 éve még mindenki rettegett a válságtól, meg hogy mi lesz holnap, nincs munka...Most meg sok szakmában kapkodnak az emberért, emelkedtek sokat a fizetések, alacsony az alapkamat, olcsók a hitelek, vállalkozóként sok szempontból aranykorszak van. Anyuka elmehetett nyugdíjba korábban a 40-nek köszönhetően, nagymama tolja az erzsébetkötvényeket a közértben, meg a hús áfája is csökkent. szilárd meg lenyomta a rezsit is, stb...
Gazdasági szempontból sokkal jobb világ van, mint volt 10 éve, egy része a fideszhez kötődik, egy része nem, de ha valaki a fideszhez köti nagyrészt, az már bőven elég indok lehet arra, hogy rájuk szavazzon.
Hirtelen ennyi.
Olvastam erről korábban egy bővebb írást, de azt nem találom.
Ez azért nem olyan sok így elsőre. Nekem sosem meggyőző, amim nagy háttérösszefüggéseket baráti, családi meg kolléga viszonyra alapoz. Ahhoz túl kicsi ez az ország, hogy azt várjuk, hogy senki ne ismerjen senkit.
de jelen esetben ha azt írják, hogy gyurkó brüsszelben van, szted kitalálják?
Én is voltam brüsszelben, sőt a parlamentben is!
Amúgy ez a sok Sorosozással nekem az a legidegesítőbb, hogy miért nyomja ezt megállás nélkül a fidesz. Tegyük fel, hogy igaza van, soros be akar avatkozni döntésekbe, támogat egyes szervezeteket, meg migránsbarát. Fidesz meg ezt meg akarja akadályozni. Hát csinálják. Minek kell teliplakátolni erről az országot folyamatosan? Azért lehet arról sejtésünk, hogy amerika meg az oroszok is bele-bele avatkoznak itt-ott dolgokba, mégse láttam Putyint vagy Trumpot kiplakátolva az összes utcasarkon.