Előtte 2 százalék volt a határ.ericco írta: azt hittem, hogy a finanszirozasnal is 5%-os a hatar, sokat volt errol szo, de valoban 3% meg mindig.
OFF
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Re: OFF
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Realista24 írta:Politika témában egy Isti vs ericco vitában, nem kérdés, hogy kinek van igaza.
Realista24 írta:Politika témában egy Isti vs ericco vitában, nem kérdés, hogy kinek van igaza.
Normalis esetben ez igy van De az MKP-n kivul egyetlen part sem elt meg ennyi parlamentbe nem kerulest.
Itt viszont megkovetem magam, mert azt hittem, hogy a finanszirozasnal is 5%-os a hatar, sokat volt errol szo, de valoban 3% meg mindig.
Igy jart nekik 1,32 millio legutobb.
Latjatok, siman beismerem, ha tevedek
Merci Zizou!
- istimester
- rex madridistae
Na megtaláltam. a 25. paragrafustól olvasd el.
http://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-85#cast4
Gyak kb. azt jelenti, hogy minden egyes megszerzett szavazatra kapsz kb. 9,5 eurt/év.
+
Mukodésre kapsz ugyanannyit, mint a szavazatokért
+
Mandátumok
http://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-85#cast4
Gyak kb. azt jelenti, hogy minden egyes megszerzett szavazatra kapsz kb. 9,5 eurt/év.
+
Mukodésre kapsz ugyanannyit, mint a szavazatokért
+
Mandátumok
- istimester
- rex madridistae
Nem a kampánypénz a lényeg.
Ha megütsz egy bizonyos szintet, alanyi jogon kapsz a működésedre. Ez a szavazatok után jár, ez a legjelenbtősebb része a pártköltségvetéseknek Szlovákiában. Ha öt százalék fölé mész, akkor kapsz a mandátumok után is. Az első harminc képviselőre 30 x átlagbér / év vonatkozott. Folyamatosan dumáltak róla, hogy változtatnak a törvényen, de most így nem emlékszem rá, hogy tényleg megtörtént volna.
Ha megütsz egy bizonyos szintet, alanyi jogon kapsz a működésedre. Ez a szavazatok után jár, ez a legjelenbtősebb része a pártköltségvetéseknek Szlovákiában. Ha öt százalék fölé mész, akkor kapsz a mandátumok után is. Az első harminc képviselőre 30 x átlagbér / év vonatkozott. Folyamatosan dumáltak róla, hogy változtatnak a törvényen, de most így nem emlékszem rá, hogy tényleg megtörtént volna.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Politika témában egy Isti vs ericco vitában, nem kérdés, hogy kinek van igaza.ericco írta:Kampanyfinanszirozasra kaptak az onkormanyzati valasztasok miatt, kb 238 ezer, ez all a hivatalos oldalukon is. De gondolom abbol a kampannyal jaro terheket fizettek ki elsosorban.istimester írta:A törvény értelmében kapsz a szavazatok után, kapsz a tevékenységre és a megszerzett mandátumok után is. Ha nem tévedek 3 százalékos eredmény felett.
A nevetessel pedig nem foglalkozom, mert fogalma sincs az illetonek egyelore, kinek van igaza, es ki teved.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ericco
- Kapcsolat:
Kampanyfinanszirozasra kaptak az onkormanyzati valasztasok miatt, kb 238 ezer, ez all a hivatalos oldalukon is. De gondolom abbol a kampannyal jaro terheket fizettek ki elsosorban.istimester írta:A törvény értelmében kapsz a szavazatok után, kapsz a tevékenységre és a megszerzett mandátumok után is. Ha nem tévedek 3 százalékos eredmény felett.
A nevetessel pedig nem foglalkozom, mert fogalma sincs az illetonek egyelore, kinek van igaza, es ki teved.
Merci Zizou!
- istimester
- rex madridistae
A törvény értelmében kapsz a szavazatok után, kapsz a tevékenységre és a megszerzett mandátumok után is. Ha nem tévedek 3 százalékos eredmény felett. Konkrétan az MKP-nak majd két milla volt évente 12 és 16 között.
- ericco
- Kapcsolat:
istimester írta:Úgy, hogy rosszul tudod és egy csomó állami támogatást kap.ericco írta:Az MKP pedig 2010 ota nem tudott bejutni a parlamentbe, nuku allami tamogatas. Hogyhogy meg letezik a part? Na ez az erdekes matek
A Fidesztöl?
Merci Zizou!
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
istimester írta:Úgy, hogy rosszul tudod és egy csomó állami támogatást kap.ericco írta:Az MKP pedig 2010 ota nem tudott bejutni a parlamentbe, nuku allami tamogatas. Hogyhogy meg letezik a part? Na ez az erdekes matek
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- istimester
- rex madridistae
Úgy, hogy rosszul tudod és egy csomó állami támogatást kap.ericco írta:Az MKP pedig 2010 ota nem tudott bejutni a parlamentbe, nuku allami tamogatas. Hogyhogy meg letezik a part? Na ez az erdekes matek
Egyébként, hogy érthető legyen, amit mondani szerettem volna 94-ről:
A szocik 33 százaléknyi listás szavazatot kaptak, de az egyénikkel együtt mégis ötvenX százaléknyi mandátumuk lett. Ilyen a rencer. Ezér kell szavazni menni, hogy bele tudj szólni.
- ericco
- Kapcsolat:
Az MKP pedig 2010 ota nem tudott bejutni a parlamentbe, nuku allami tamogatas. Hogyhogy meg letezik a part? Na ez az erdekes matek
Merci Zizou!
- istimester
- rex madridistae
Mégis milyen tényt írtál le? Annyit sikerült közölnöd, hogy XY nézzen ki a narancs ködből, esetleg két migráncs társaságában elmagyarázod, ha nem érti. Hát én akkor "nem értem". Pedig hidd el,1-2 választási rendszert már dolgoztam fel rendes fizus analitikus munkában.Kerlon írta:Leírtam egy tényt az ábráról (ami nem az enyém), hogy aki elment szavazni annak a fele nem ezt a kormányt akart most az, hogy ott van mellette a nem szavazók aránya engem hidegen hagyj, ti meg beleálltatok.
Egyébként az őszi cseh parlamentin az ANO párt 29 százalékot szerzett 60 százalékos részvétel mellett. A választókorú lakosság nagyjából 18 százalékát vitték el szavazni. Ez 40 százaléknyi parlamenti mandátumot jelentett. Lehet a 18 százalékot hangsúlyozni, csak tárgytalan és teljesen érdektelen.
Nem számít. Példa volt. És igen, elírtam. A szocik abszolút többségére gondoltam.Egyébként a szavazat szám most miért számít ennél a témánál?
Mármint SZDSZ-szel 2/3. Egyébként a szavazat szám most miért számít ennél a témánál?1994
MSZP 1,8 millió szavazat.
2/3.
Az esetleges választókörzetek átrajzolását nem érintve, mert az lehet oldal függő, de maga a rendszer alapvetően pártsemleges, az volt régen is, most is az. A konkrét időszakot tekintve átmenetileg egy adott párt tudja a jelenlegi helyzetéhez igazítani kicsit a rendszert.egyébként igen, sokan elfelejtik akik most csalást kialtanak, h az elozo rendszer meg pont a masik iranyba lejtett
A fidesz nyert volna a régiben is, de ha minden igaz, akkor jó eséllyel 2/3 nem lett volna meg.
Nekem a régi rendszer sem tetszett egyébként, ahogy írtam...
Leírtam egy tényt az ábráról (ami nem az enyém), hogy aki elment szavazni annak a fele nem ezt a kormányt akart most az, hogy ott van mellette a nem szavazók aránya engem hidegen hagyj, ti meg beleálltatok.istimester írta:Szedd össze magad és legalább azt nézd meg, amit a fórumba linkelsz.Kerlon írta:Jó és kibeszélt a nem szavazokról és ez miben befolyásolja a fideszre szavazók és a nem fideszre szavazók eloszlásának arányát? Semmiben,, ahogy te is mondtad, köszönöm, hogy hozzászóltál.
2002-ben a választók 47,5 százaléka szavazott az MSTZP-SZDSZ-re, 52 százalék meg valaki másra. Mégis stabil Mszp-Szadi kormány lett. Ez ilyen. A politológusképzést mindenesetre nem neked ajánlom.
Választás.hu 19:00ra ad meg utolsó adatot 67.08%Santi írta:Nekem azon a képen az tűnt fel, hogy vannak a
- akik a fideszre szavaztak (31%)
- akik másra szavaztak (32%)
- akik nem szavaztak (33%)
Ez 96%, akkor hol a maradék 4%?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- RealMadridFanatic
Most azon túllépve, hogy eltűnt pár százalék, és a listás szavazókról szól a nem egész 50% a Fidesz mellett és az egyéni választókerületek nincsenek belevéve, kicsit elbeszéltek egymás mellett, nem?
Ha szigorúan azt nézem, ami a képen van, akkor az látszik, hogy AKI ELMENT SZAVAZNI, azok közül több, mint a fele nem a Fideszt támogatta. Mondom, az hogy a kép állítása helyénvaló-e, más kérdés.
Ha szigorúan azt nézem, ami a képen van, akkor az látszik, hogy AKI ELMENT SZAVAZNI, azok közül több, mint a fele nem a Fideszt támogatta. Mondom, az hogy a kép állítása helyénvaló-e, más kérdés.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
- istimester
- rex madridistae
Szedd össze magad és legalább azt nézd meg, amit a fórumba linkelsz.Kerlon írta:Jó és kibeszélt a nem szavazokról és ez miben befolyásolja a fideszre szavazók és a nem fideszre szavazók eloszlásának arányát? Semmiben,, ahogy te is mondtad, köszönöm, hogy hozzászóltál.
2002-ben a választók 47,5 százaléka szavazott az MSTZP-SZDSZ-re, 52 százalék meg valaki másra. Mégis stabil Mszp-Szadi kormány lett. Ez ilyen. A politológusképzést mindenesetre nem neked ajánlom.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Te vetted számításba őket az ábrádban, amire hivatkoztál.Kerlon írta: Jó és kibeszélt a nem szavazokról és ez miben befolyásolja a fideszre szavazók és a nem fideszre szavazók eloszlásának arányát? Semmiben,, ahogy te is mondtad, köszönöm, hogy hozzászóltál.
Már eleve a kifordított logika, ami mentén érvelsz, értelmetlen.
Arról szól a szavazás, hogy kit nem szeretnének a szavazók? Neked így tették fel a kérdést?
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
te kerlon, nem te linkelted véletlenül azt a képet amin a nem szavazok is a kepen vannak? csak kerdezemJó és kibeszélt a nem szavazokról és ez miben befolyásolja a fideszre szavazók és a nem fideszre szavazók eloszlásának arányát? Semmiben,, ahogy te is mondtad, köszönöm, hogy hozzászóltál.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
egyébként igen, sokan elfelejtik akik most csalást kialtanak, h az elozo rendszer meg pont a masik iranyba lejtettistimester írta:Te meg azt fogd fel, hogy aki nem szavaz az nem szavaz. Onnan kezdve érdektelen. Olyan mintha nem is létezne.Kerlon írta:Te tényleg nem vagy képes felfogni, hogy a szavazok fele nem ezt a kormányt szeretné?
bár egyszerűbb beírni, hogy baromság, mint kicsit gondolkozni1994CS0ki írta:Az új magyar választási rendszer ebből következően 2/3-ra hozta ki a dolgot.
MSZP 1,8 millió szavazat.
2/3.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”