OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 8:46

RealMadridFanatic írta:
Beleolvastam, nem győzött meg. Felületes, hangzatos ígérgetések, megvalósíthatatlan célokkal.
Az utolsó két szó a kulcs. Az európai béreket rettentő hangzatos, de még én, mindenféle gazdasági képesítés nélkül is meg tudom állapítani, hogy lehetetlen vállalás.
Ennek ellenére voltak a programban érdekes felvetések.
Voltak, de minden pártéban voltak érdekes felvetések. De ezt a jobbik programot, állítom, hogy itt a fórumon jobban összerakták volna páran.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 8:45

lestat írta:Nemtudom milyen ismerősötök lehet de az én körömben 170-nek is örülünk. Bár ez már vidék. Itt kb minden morzsának örülnek az emberek.
És itt a baj. Hogy viszont 170ből nem is lehet a saját lábadra állni. Tegyél le jogsit legyen autód hogy legalább már ne másoktól kelljen szívességet kérned ha el kell valamit intézned. De akkor bérelj lakást 90+ért. Ja vagy vegyél hitelre. Hmm egyre jobb lehetőségek. És ha nincs párod? Már most vegyél lakást? Egyedül? És még sorolhatnám.
Nem arrol van szó hogy várom hogy csak ugy házhoz jöjjön a pénz a kocsi a lakás. Kockáztatni mindenhol kell. Az a bosszantó amit a kemény munkáért cserébe kapunk. És ez a diktatúra ami itt folyik.

És igen én is keményen megdolgozom és próbálok elindulni. Ahogy sok korombeli. Vagy mehetnék én is külföldre. Szintén mint sok korombeli.
Nem nyavalygok. Egyszerűen csak bosszantó hogy lehetne fejlődni, lehetne jobb. De nem. Inkább a lopás,csalás,népbutítás.
Hát ez az, hogy milyen ember az, aki munka nélkül van és nemet mond a nettó 170re? És tudod mennyi ilyen van? Rengeteg. Hány és hány felmérés született, hogy mi a diplomásoknál az elvárt minimum, amiért már hajlandóak dolgozni. Nevetségesek.

170ből miért ne lehetne jogsit letenni és kocsit venni, ha mondjuk otthon laksz? Nem milliós autókban kell gondolkodni. Fizetéshez mérten kell keresni, és nem szégyellni beülni egy régebbi autóba, ha azt tudod biztosan megvalósítani, hogy ne mástól kelljen szívességeket kérni.

10 éve is hitelre vettem lakást, meg az emberek nagy része is, vagy mit vársz? Hogy cash-re tudjál venni? Hol tudsz Európában kp-ra lakást venni? A bérleti díjak meg magasak, igen, de nyugaton sem apróért adják, még akkor sem, ha a fizetések magasabbak. Angliában/Spanyolországban egy normálisabb lakás is horror áron van. Ismerős párból az egyikük fizetése elmegy a lakhatásra (bérlet és rezsi), a másik fizu megmarad. Két 170ezres fizetésből ez itthon nem valósítható meg vidéken? Ne mesélje be ezt nekem senki.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2018. április 9., hétfő 8:41

Mindkét oldalnak van igazság a mondandójában...

Sima Fidesz győzelemre számítottam előzetesen is, de a kétharmad azért kicsit lecsapta nálam is a biztosítékot. Panaszkodni nem akarok, mert nem minden szar, amit csinálnak, de a kampányidőszak most is gusztustalan volt, és sajnos félelmetesen sok a buta ember.

Unokahúgom példáján azt is látom, hogy az oktatási rendszer egészen biztosan tudatosan van rombolva, ennyire nem lehetnek a tanárok belefáradva (amit megértek egyébként, hogy sokaknak elege van). Egyfajta megoldás, és magolás a siker receptje ma általánosban - mondjuk remélem, hogy ez egyedi eset náluk és csak rosszul sikerült választás eredménye, de nem erre adnék nagyobb esélyt. Ezzel kiölnek mindenféle saját gondolatot, egyértelmű, hogy manipulálható, véleménymentesített zombik létrehozásához vezet ez.

A fiatalok nagy részét sem tudom sajnálni, mert tényleg azt látom én is, hogy soha, semmi nem elég. Jogok lobogtatása az megy szarásig, de a kötelezettségeknél már megy a kummantás, a szamárléltrába beleállni meg mindenkinek büdös, de fizetésemelés kéregetése az alap a semmire. És persze, gyengék a bérek, nem vitás, de egyetemről kikerülve én is 160 nettóval kezdtem, most, 4-5 évvel később 4k fölött vagyok vidáman, ha meg egy kis túlóra is beesik, akkor több is. Ami EU viszonylatban még mindig nem nagy műsor, de itthon kényelmesen élek. És nekem volt szerencse ebben, de mindig tettem érte, hogy legyen lehetőségem fejlődni minden téren.
(Mellesleg egyedülálló szülő gyerekeként indultam hellyel-közzel stabil, de semmiképpen nem gazdag anyagi helyzetből és hátszél nélkül - ezzel nem sajnáltatni akarom magam, vagy fényezni, csak tény).

Szóval azokkal egyetértek, akik szerint minden rendszerben van esély meglenni, csak illik tenni érte. És a problémákat látom én is itthon. Az erős alternatívát nem láttam sajnos, itt szerintem inkább az ellenzék hatalmas bukása volt, mint a Fidesz elsöprő győzelme. Ez sok tényezős dolog, amit már ecseteltek többen korábban.

Még a végére, mivel senkinek nem mondhatom el, elmondom mindenkinek:
nagyon közeli körben azért szavaztak a Fideszre, mert a férfi tag a megye 1-ben tud keresni focival egy fizunak megfelelő összeget kb., és milyen fasza ez így, hogy a TAO-s pénzek így vannak elszórva.
Nem mondhattam semmit, de ez mélységesen elszomorított: nem kell normális munka, esetleg egy kis tanulás, hogy lehessen normális munka, mehet a habi, nulla érték, semmi felelősségvállalás tovább. Némileg kapcsolódik a fentiekhez.

Beleolvastam, nem győzött meg. Felületes, hangzatos ígérgetések, megvalósíthatatlan célokkal.
Az utolsó két szó a kulcs. Az európai béreket rettentő hangzatos, de még én, mindenféle gazdasági képesítés nélkül is meg tudom állapítani, hogy lehetetlen vállalás.
Ennek ellenére voltak a programban érdekes felvetések.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2018. április 9., hétfő 8:39

Nemtudom milyen ismerősötök lehet de az én körömben 170-nek is örülünk. Bár ez már vidék. Itt kb minden morzsának örülnek az emberek.
És itt a baj. Hogy viszont 170ből nem is lehet a saját lábadra állni. Tegyél le jogsit legyen autód hogy legalább már ne másoktól kelljen szívességet kérned ha el kell valamit intézned. De akkor bérelj lakást 90+ért. Ja vagy vegyél hitelre. Hmm egyre jobb lehetőségek. És ha nincs párod? Már most vegyél lakást? Egyedül? És még sorolhatnám.
Nem arrol van szó hogy várom hogy csak ugy házhoz jöjjön a pénz a kocsi a lakás. Kockáztatni mindenhol kell. Az a bosszantó amit a kemény munkáért cserébe kapunk. És ez a diktatúra ami itt folyik.

És igen én is keményen megdolgozom és próbálok elindulni. Ahogy sok korombeli. Vagy mehetnék én is külföldre. Szintén mint sok korombeli.
Nem nyavalygok. Egyszerűen csak bosszantó hogy lehetne fejlődni, lehetne jobb. De nem. Inkább a lopás,csalás,népbutítás.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2018. április 9., hétfő 8:29

az ország 2/3adának annyi esze van, hogy beéri azzal, hogy nem lesz migráns meg soros

A soros és migráns topicokkal pont nem a törzs-szavazókat célozta meg a fidesz, már 8 éve megvan a szavazóbázisa a fityónak, akik évente tudnak makrogazdasági mutatók alapján, és/vagy a magánéletre gyakorolt hatások alapján dönteni. Az egyszerű, elemi biztonságérzetet ingerlő kampány az egyszerű lelkeket célozta meg, akiknek nem volt elképzelése kire szavazzon. Az elért eredményeket aki akarta, meg tudta nézni, és abban semmi szégyellnivaló, nemhiába egyik ellenzéki párt sem kampányolt ksh, akk, stb. adatokkal.

Szerintem nagyon rosszul méred/méritek fel, ha azt hiszitek szimplán a migráns kampánnyal van ekkora szavazótábor. Nem mellesleg azzal, hogy mindenkire rásütöd (illetve sokan mások) hogy ennyire hülye, aki másképp vélekedik, azzal abszolút nem érsz el semmilyen építő hatást, csak magadra maradsz, kisebbségben.

Újra bizonyítványosztás volt, ismét kap 4 évet az ellenzék hogy rájöjjön mivel kéne megnyerni az embereket. 4 évig akkor megint mehet a diktátorozás, és hetente bukhat meg Orbán Viktor, de esetleg más utat is meg lehetne próbálni...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 8:28

kiserik írta:
R24: mint már említették korábban pl a Jobbiknak elég jó programja volt, érdemes lett volna időt szakítani rá és meghallgatni egy alkalommal (legjobban nekem az európai ügyészség tetszett).

]
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 8:21

Kerlon írta: 1. ingatlan, albérlet árak, fiatalok nem bírnak elindulni
2. kórházak, kórházi ellátás
3. eü dolgozók kamu bér emelései
4. stadionok
5. oktatás

csak így, ami hirtelen eszembe jutott
És mit ígért mondjuk Vona?

Ingyen lakásokat?
Eu-s béreket?
Lebontják a stadionokat?

Kérdezem, veszekedés nélkül.

Az albérletes/ingatlanos dologhoz. 10 éve, amikor lakást vettem, akkor alacsonyabbak voltak ugyan az ingatlanok árai, de a bérek is, akkor sem volt könnyebb elindulni, maximum hitelt volt könnyebb kapni. Vették is fel az emberek ész nélkül. Meg is lett az eredménye. Most meg az a baj, hogy nem adnak boldog-boldogtalannak tízmilliókat lakásra?

A fiatal nem bír elindulni? Melyik fiatal? Amelyiknek derogál elmenni bruttó 300ért dolgozni? Pipita a megmondhatója, hogy nettó 170ezerért nem vállalnak el irodai munkát, hát hetek/hónapok óta keresnek valakit irodára, de nem találnak. Én is kérdezgettem ismerősöket, meghallották, hogy nettó 170, mondták kevés :lol: :lol: Hát a k.anyád :lol: :lol: De persze az Orbán a szemétláda, ha Vona lenne, akkor nem 170et kapna, hanem 370-et, napi négy órára, otthoni munkára.
És ezekből én mindet tapasztalom. Nap mint nap. Van aki burokban él . Vagy csak a plakátokat látja meg a köztévét. Ezért is sajnálatos ez. Nagyobb gondunk is van a migránsoknál.
Nem nézek plakátot, tv-ben csak Real meccset, meg gyerekkel mesét. Burokban sem élek, kőkeményen megdolgozok minden nap azért, amink van. Te mit teszel érte, hogy jobb legyen? Szintén veszekedés nélkül kérdezem, nem provokálni akarlak, még véletlen se gondold. Csak kíváncsi vagyok az itteni userek mindennapjára.

Ott vagy te Kerlon. Volt egy jó munkahelyed, kihasználtak, elégedetlen voltál. Egy ideig tűrtél, nyeltél, háborogtál. Majd úgy döntöttél, hogy változtatsz, megtetted és azóta jobb. A legnagyobb gondod, hogy milyen autóra pacsáljál el három milliót mondjuk. (sarkítottam, igen).
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2018. április 9., hétfő 8:18

Érdekes egy választás volt. Pont 2/3-ad ismét. Érdekes. Pár 100 szavazaton múlt, érdekes. Remek koordináció a szavazatok mozgatására, külföldiek utaztatására. Ékes mintája az oktatás lezüllesztésének. A birka irányítható. Sokan nem értik, mert akikkel beszéltek, azok nagy többsége ellenzéki volt. Persze. Mert nem beszéltek az oktatás végtermékeivel. Én megtettem és itt korábban is írtam. 3 vélemény volt. 1: a Fidesz megvéd a migránsoktól, 2: a Jobbik megöli a cigányokat, 3: Karácsony elveszi a szociális segélyt. Ennyi pont elég a népnek.

R24: mint már említették korábban pl a Jobbiknak elég jó programja volt, érdemes lett volna időt szakítani rá és meghallgatni egy alkalommal (legjobban nekem az európai ügyészség tetszett). Mindamellett érdekes volt az este is. Húzták a végét, mint a rétes tésztát, már már úgy nézett ki, mint ha direkt csinálnák (3/4-ed órára be is zárták az egyik elhúzódó szavazóhelyet, hogy "új urnát tudjanak beüzemelni", majd a hivatalos részeredmények előtt a Fidesz bejelenti, hogy fölényesen győztek. Érdekes, nem? Egy olyan országban, ahol nem probléma milliárdokat lenyúlni és akkor sincs gáz, ha az ki is derül.

Jól vizsgázott Vlagyimir padavanja. Így kell ezt!

Már csak arra leszek kíváncsi, hogy hány magyar szavazó van, és akkor voltaképp mennyien is élünk ebben a kis országban? :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2018. április 9., hétfő 8:17

én nem nyugtatom, csak a pofám leszakad, hogy az ország 2/3adának annyi esze van, hogy beéri azzal, hogy nem lesz migráns meg soros miközben mindenki sír, hogy ez szar, az szar
Azért azt tisztázzuk, hogy az 50%ot se érte el a Fidesz és ezzel lett meg a kétharmadjuk, tehát kb minden 2. szavazó szavazott rájuk, nem a kétharmad.
Bár ez se sokkal jobb arány :lol:

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2018. április 9., hétfő 8:15

Kerlon írta:
Ez a mindenki sír olyan nagy sablon, mint Ancelotti meccs utáni nyilatkozatai.
1. ingatlan, albérlet árak, fiatalok nem bírnak elindulni
4. stadionok
5. oktatás

csak így, ami hirtelen eszembe jutott[/quote]

És ezekből én mindet tapasztalom. Nap mint nap. Van aki burokban él . Vagy csak a plakátokat látja meg a köztévét. Ezért is sajnálatos ez. Nagyobb gondunk is van a migránsoknál.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2018. április 9., hétfő 8:12

Realista24 írta: Mondjuk pont ez az, hogy nem a tv-ből tájékozódtam. De te úgy látom mindent elhiszel, amit lenyomnak a torkodon. A kampány szlogenje meg hangzatos, de akkor Orbánét is adod gondolom, Védjük meg Magyarországot. Mert ez sem gyűlölet kampány ilyen alapon.

:)

Az én torkomon nem nyomnak le semmit. Ha igy lenne a Fideszre nyomtam volna.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2018. április 9., hétfő 8:11

Realista24 írta:
Kerlon írta: én nem nyugtatom, csak a pofám leszakad, hogy az ország 2/3adának annyi esze van, hogy beéri azzal, hogy nem lesz migráns meg soros miközben mindenki sír, hogy ez szar, az szar
1. ingatlan, albérlet árak, fiatalok nem bírnak elindulni
4. stadionok
5. oktatás

csak így, ami hirtelen eszembe jutott
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 8:03

Kerlon írta: én nem nyugtatom, csak a pofám leszakad, hogy az ország 2/3adának annyi esze van, hogy beéri azzal, hogy nem lesz migráns meg soros miközben mindenki sír, hogy ez szar, az szar
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 8:02

Faust írta:
Realista24 írta:Nyugtathatja magát ezzel, aki csalást akar belelátni, de nem ártott volna kampányt felépíteni és nem csak hangulatkeltést.
De hiszen azzal lett 2/3 a fidesznek...ostoba egy ország ez, megérdemli a sorsát.
Igen, a Fidesznek kampánya is volt, nem csak hangulatkeltése. Az ellenzék mit csinált? Lószart. Évek óta csak annyiba kapaszkodtak, hogy majd ők elszámoltatják Orbánt és Mészárost. Szép álom, meg az se normális aki ezt bevette. Hogyan számoltatod el azt, akinek a kezében az ország és a hatalom, köz és magánszférában? Sehogy.

Mindenki látta, hogy mivel nyer a fidesz, migránsokra építették a választást, ha jól gondolom. A Jobbik sem akarta beengedni őket, mégsem ez jut az eszébe az embereknek róluk, hanem az, hogy cigányverők és hogy semmi más nem érdekli őket, csak az, hogy Orbánon bilincs kattanjon. Aki azt hitte, hogy ezzel kormányt lehet buktatni, az nagyon naiv. De ez még arra sem elég, hogy négy év múlva elég erősek legyenek, mert ahogy olvasom az lett volna a cél, hogy akkor leváltsák a kormányt a mostani feltételezett megerősödés után.

Legközelebb tenni is kell érte valamit, valami olyat, ami megérinti az országot.
Mi is volt a mottojuk? Tiszta kezzel tiszta szivvel stb. Woow micsoda gyulolet kampany.
Mondjuk pont ez az, hogy nem a tv-ből tájékozódtam. De te úgy látom mindent elhiszel, amit lenyomnak a torkodon. A kampány szlogenje meg hangzatos, de akkor Orbánét is adod gondolom, Védjük meg Magyarországot. Mert ez sem gyűlölet kampány ilyen alapon.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2018. április 9., hétfő 8:00

Yazid írta:
csőszerelőkre gondolsz?
duguláselhárítót hívtam én már, nem is rég. egy 20as volt, 1óra alatt megoldotta, annyi időért nem rossz pénz...
látom neked nem esett le
Realista24 írta:
Kerlon írta: óó, dehogynem
Nyugtathatja magát ezzel, aki csalást akar belelátni, de nem ártott volna kampányt felépíteni és nem csak hangulatkeltést.
én nem nyugtatom, csak a pofám leszakad, hogy az ország 2/3adának annyi esze van, hogy beéri azzal, hogy nem lesz migráns meg soros miközben mindenki sír, hogy ez szar, az szar
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2018. április 9., hétfő 7:58

Faust írta:
Realista24 írta:Nyugtathatja magát ezzel, aki csalást akar belelátni, de nem ártott volna kampányt felépíteni és nem csak hangulatkeltést.
De hiszen azzal lett 2/3 a fidesznek...ostoba egy ország ez, megérdemli a sorsát.

Jobbik programjaba azert belenezhettel volna. Ja h nem nyomtak a kepedbe? Persze h nem. A kozteven is 5 percet kapott az ellenzek valasztasi idoben.

Mi is volt a mottojuk? Tiszta kezzel tiszta szivvel stb. Woow micsoda gyulolet kampany.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2018. április 9., hétfő 7:57

Az a baj hogy a fiatalok tobbsege az anyjaval apjaval el. Nemtud elindulni.

Ha videken laksz kb eselyed sincs semmire.
Pesten meg tudjuk h elszabadultak az elberlet arak.

Szoval tegyuk fel megkeresek 180+ korul. Ugye a minimalber 140 lett ha jol emlekszem.
De adjak oda 90+ egy kis lyukert? :hmmm:

De az orvosok is azert mennek el biztosan mert kurva jol keresnek. Vagy a noverek azert panaszkodnak mert az oltozokukven all a viz telen. Zacskot huznak a labukra es ugy mennej k le a cuccaikert. Vagy h sosincs alapveto felszereles vagy gyogysszer.

Lehet itt most tekergetni a dolgokat de a problema sokkal nagyobb annál hogy most ki mennyit kap a fizeteseert.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2018. április 9., hétfő 7:55

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2018. április 9., hétfő 7:46

Kerlon írta:
Realista24 írta: Aki csalást emleget, hogyan lenne kivitelezhető egy ilyen mértékű csalás? Az oké, hogy anyóséknál 3 rugót adtak annak, aki fideszre nyom, meg telefonon is hívták délután hogy kire szavazott/szavazott-e már. De 2/3ot nem lehet 3ezer forintokkal megvenni.
óó, dehogynem
Nyugtathatja magát ezzel, aki csalást akar belelátni, de nem ártott volna kampányt felépíteni és nem csak hangulatkeltést.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2018. április 9., hétfő 7:45

csőszerelőkre gondolsz?
duguláselhárítót hívtam én már, nem is rég. egy 20as volt, 1óra alatt megoldotta, annyi időért nem rossz pénz...

Vissza: