PC (játékok, Steam, konfiguráció)

Mindenféle számítógépes és konzolos játékokról lehet itt szó.
P. Krisz

Re: PC (játékok, Steam, konfiguráció)

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. március 2., hétfő 11:48

Ha többféle kimenete van a kártyának és többféle bemenete a monitornak próbáld meg megcserélni . PL. ha eddig HDMI kábelt használtál próbáld ki DisplayPorttal .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 21:57

Filmmel már nincs probléma. Windows 8.1-en volt vele, de most a sok újratelepítés után windows 7-et raktam fel. Itt a film már nem mikrolaggol csak a játék. :/ érthetetlenül állok a dolgok előtt.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2015. március 1., vasárnap 21:45

pendrivere vagy lemezre kiírod, bootolsz róla és egy használható oprendszert kapsz. játékok nem igazán mennek, de mintha azt írtad volna, hogy a filmek is akadoznak.. nah azt ki tudod próbálni :)

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 20:52

régebbi vga driver se. Memtest majd meccs után. :) Livecd meg nem vágom, hogy működik. Azt tudom, hogy berakom a cd-t és úgy indul mintha fent lenne az oprendszer. De úgyis tudok tesztelni játékot, hogy mikrolaggol-e? Ugyanúgy elindul? :ozil:

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2015. március 1., vasárnap 20:44

33 az teljesen korrekt, sőt... fantasztikus :) szóval a cpu-t és a melegedést kizárhatjuk. valószínűleg a hdd-d is jó. memtest volt már? régebbi vga driver? livecd-kkel is megvan a stuttering?

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 20:41

Nem talált bad sectort. Mondjuk most jutott eszembe, hogy próbáltam már másik vinyóval de nem volt jó. Már ideges vagyok kiesnek dolgok. :/

CPU am 33 fok nem tudom mennyinek kéne lennie, de szerintem az jó. Nem fut semmi nagy program. Netezek, meg az utorrent megy és ennyi.

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 20:01

Marky írta:felejtsd el a szervizt, azoknak találták ki, akik informatikai analfabéták. kis google, kis próbálgatás és megoldható minden. amit az előző hsz-emből kifelejtettem, hogy a cpu, hdd hőmérsékletek a normális tartományban mozognak vagy van valami irreális? a melegedés is okozhat stutteringet.
nincs gond a hőmérséklettel. :) Most épp a HDD Regenator futtatom. De eddig nem talált hibás szektort még. Mondjuk HD sentinnel néztem már meg én is ott se volt probléma. De mondom ez másik megnézem ezzel is. Én már mindent megpróbálok. :D

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2015. március 1., vasárnap 19:57

felejtsd el a szervizt, azoknak találták ki, akik informatikai analfabéták. kis google, kis próbálgatás és megoldható minden. amit az előző hsz-emből kifelejtettem, hogy a cpu, hdd hőmérsékletek a normális tartományban mozognak vagy van valami irreális? a melegedés is okozhat stutteringet.

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 19:47

tubatibi írta:Mondjuk szerintem lassan elgondolkozhatnál a szervizen is. :)
Tegnap délelőtt voltam bent mondom bemegyek mert délig nyitva vannak. Elmondtam mi lenne a gond és hogy mit lehet ezzel kezdeni. Azt mondja lehet egy windows telepítés megoldja. Mondom már meg volt. Aztán felsoroltam még neki, hogy miket próbáltam meg csináltam a gépen és benyögi, hogy hát ők is ezeket tudják megcsinálni rajta, amit én. Mondom nagyszerű, akkor most mi legyen, mert valahogy helyre kéne hozni a gépem. Azt mondja a csávó vegyek új gépet és már elkezdte sorolni, hogy mennyiből lenne meg és hogy mikor érkezne meg és hogy ők össze is rakják nekem. :lol: Mondom jól van szia... Jah még annyit mondott, hogy annyit tudnak még, hogy kicserélgetik egyesével az alkatrészeket hátha valamelyik rossz, de az is csak szerda felé lenne meg. De az is tárgytalan, mert úgy voltam vele hogy alkatrészeket szerzek és bár nehezen ment de haverom hétfőn áthozza a gépét és lehet cserélgetni. De nem hiszem hogy sok sikerrel járok. :/

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2015. március 1., vasárnap 19:41

ha teljes formázás után is fennáll a mikrolag, akkor vagy hardveres, vagy driveres a probléma. próbálj vga driverekből valami régebbit felrakni, hdd regeneratort végfuttatni - ami ha javítandó terület van még 2-3 végfuttatás pluszban -, memtest.
esetleg egy livecd-ről megnézni, hogy él -e a mikrolag, ha nem akkor driveres a gond.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2015. március 1., vasárnap 19:36

Mondjuk szerintem lassan elgondolkozhatnál a szervizen is. :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 19:35

Köszi mindkettőtöknek az ötleteket. Ezeket megpróbálom majd még. :)
Teljes formázás volt amúgy.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. március 1., vasárnap 19:33

Húzd le a videokártyát lapról, és a tápról, menjen csak az integrált.
Ha nem csak egy ram van a gépben, akkor húzd ki valamelyiket, majd a másikkal is próbáld meg. Foglalatokat is cserélheted, ne ugyanabba tedd.

Az újratelepítés teljes formázással ment, vagy csak helyreállítás?
Monitorozd folyamatosan a cpu,gpu,hdd,ram használatot.

Ha nem változik semmi, akkor hívj olyat, aki ért hozzá, mert távolról nem lehet megmondani.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. március 1., vasárnap 19:26

hamesz írta:
tucsoki írta:2 dolgot próblnék meg kapásból: spyware írtás (szóval nem AVG, Nortin, NOD32 kell) - bár tekintve hogy formáztál, nem valószínű, illletve egy régebbi, stabil VGA drivert. Ha van fent NVIDIA hang és társai, őket le lehet törölni egy próba erejéig.
Spyware is meg volt, de nem talált semmit. Próbálkoztam nvidia hang levételével sőt még a nvidia vezérlőpultot is letiltottam, de ez se oldotta meg a problémát, illetve a VGA driver is meg volt. Általában a legtöbb problémát megoldom ami géppel kapcsolatos, de ez kifog rajtam. És az a baj halvány lila gőzöm sincs már mit csináljak. Szóval, aki tud még valami ötletet bármit az nyugodtan írhatja mindent megpróbálok hátha jó lesz.
Bios beállítások defaultra? Talán...

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 19:15

tucsoki írta:2 dolgot próblnék meg kapásból: spyware írtás (szóval nem AVG, Nortin, NOD32 kell) - bár tekintve hogy formáztál, nem valószínű, illletve egy régebbi, stabil VGA drivert. Ha van fent NVIDIA hang és társai, őket le lehet törölni egy próba erejéig.
Spyware is meg volt, de nem talált semmit. Próbálkoztam nvidia hang levételével sőt még a nvidia vezérlőpultot is letiltottam, de ez se oldotta meg a problémát, illetve a VGA driver is meg volt. Általában a legtöbb problémát megoldom ami géppel kapcsolatos, de ez kifog rajtam. És az a baj halvány lila gőzöm sincs már mit csináljak. Szóval, aki tud még valami ötletet bármit az nyugodtan írhatja mindent megpróbálok hátha jó lesz.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. március 1., vasárnap 17:51

2 dolgot próblnék meg kapásból: spyware írtás (szóval nem AVG, Nortin, NOD32 kell) - bár tekintve hogy formáztál, nem valószínű, illletve egy régebbi, stabil VGA drivert. Ha van fent NVIDIA hang és társai, őket le lehet törölni egy próba erejéig.

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 17:48

hehe írta:
hamesz írta:A HDD csere se használt. :/
semmi realitás nincs benne, pláne egy számítógép esetében, de nekem is volt olyan, hogy pár napig akadozott minden, gépigénytől függetlenül.
kitakarítottam a ventit, próbáltam mindent, aztán egyszer csak abbahagyta, azóta megy minden. kb. fél éves a gép, egyeteln egyszer volt ilyen 3-4 napig.

csak arra tudok gondolni, hogy vmi futhatott a háttérben, vagy behackelték, vagy frissítés vagy facomtudjavalami.
Jah igen az újratelepítéseken túl még a venti takarítás is volt. De nekem se használt. Remélem nekem is megoldódik. :)

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. március 1., vasárnap 17:44

semmi realitás nincs benne, pláne egy számítógép esetében, de nekem is volt olyan, hogy pár napig akadozott minden, gépigénytől függetlenül.
kitakarítottam a ventit, próbáltam mindent, aztán egyszer csak abbahagyta, azóta megy minden. kb. fél éves a gép, egyeteln egyszer volt ilyen 3-4 napig.

csak arra tudok gondolni, hogy vmi futhatott a háttérben, vagy behackelték, vagy frissítés vagy facomtudjavalami.
Kép
Kép
Kép

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. március 1., vasárnap 17:14

Egyik napról a másikra jött ez a mikrolag? Nem lett cserélve, átállítva, frissítve, törölve semmi?

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. március 1., vasárnap 17:10

A HDD csere se használt. :/

Vissza: