Valamelyik nap kérdezték tőlem, hogy mi a különbség a spanyol és a katalán nyelv között. Válaszom: 9 db bl győzelem. Szívesen.dzsi91 írta:27szeres bajnokok, franco alatt nyertek 8-9-et ami majdnem az 1/3ada a címeiknek. Több kérdésem ezekután nekem nincs.halamadrid írta: Sziasztok!
Madridistaként az lenne a kérdésem, hogy most mi a helyzet valójában a Franco-szállal és mindenféle történelem során felmerülő korruptsági hírrel a csapathoz kapcsolódóan?
Mert abban biztos vagyok, hogy túltolják a barcások, de ugye minden viccnek a fele igaz... hosszú évek óta vagyok madridista, és bár emiatt semmi sem fog változni, szeretném ismerni az igazságot. Itt többnyire objektív szurkolótársakkal találkozhatok, így kíváncsi lennék a véleményetekre, mert eddig csak a túlpropagált, vergődő barcások híreit olvastam ezzel kapcsolatban. Mindig is tudtam, hogy "volt valami", de eddig sosem néztem utána úgy igazán.
Előre is köszönöm.
Real Madrid vs. Barcelona
- kecsu10
- Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Real Madrid vs. Barcelona
- h3x0r
Di Stefano a River Plate jatekosa volt, majd egy sztrajk miatt elkerult egy kolumbiai csapatba, ahol par ev utan felfigyelt ra a Barcelona es a Real Madrid is. (volt valami madridi baratsagos meccs is)magnus666 írta:10+ évvel ezelőtt úgy olvastam, hogy Di Stefanonak már elő volt készítve a szerződése nálunk, de akkoriban nálunk volt Kubala és a RM elnöke meggyőzte, hogy nálatok első számú sztár lehet, míg nálunk “csak” második Kubala mögött.halamadrid írta: Köszönöm! És pl. a Di Stéfano-transzfer?
Azt hiszem a szövetségnek volt egy olyan ötlete is, hogy egy szezont itt, egy szezont ott játszon, mi kihátráltunk, ti pedig elvittétek.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
A Barcelona mindenben megegyezett a River Plate-el, ugy gondoltak, hogy nyaron kifizetik es osztol mar naluk fog jatszani. Viszont a jatekosnak meg 1 evig szerzodese volt a kolumbiai csapattal.
Bernabeu ezzel szemben eloszor a kolumbiai csapattal egyezett meg, majd a River Plate-el is, akik feltek, hogy a Barcelona nem fog fizetni, ezert elfogadtak a Real Madrid ajanlatat is.
A Barca elkuldte a penzt a Rivernek, ugy gondoltak ezzel az uzlet le van tudva, nem akartak fizetni a kolumbiai csapatnak is. Di Stefanot kicsempesztek az orszagbol, par edzesen reszt is vett, viszont a spanyol szovetseg nem engedelyezte a jatekjogat, mert a kolumbiai csapattal nem volt megallapodasuk (akiknek joguk volt a jatekoshoz meg a kovetkezo szezonban). Igy kerult a Real Madridba.
Minden oldalrol ment a FIFA-hoz a bepanaszolas, akik vegul ugy dontottek, hogy szezon vegeig maradjon Madridban, a kovetkezot kezdje Barcelonaban, majd megint Madrid es Barcelona. A Barcanak ez nem tetszett, ezert az altaluk birtokolt jatekjogot eladtak a Realnak.
-
- Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
- Kedvenc csapatod: FCB
jó, hát mi nem igazoltuk le Kroost, Mpaypalt meg Daviest, mert bartonak nem kellettek erősen Barcás forrásban olvastam anno, ez a része szerintem sem fedi teljesen a valóságot.
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Én is úgy tudom ahogy magnus666 írja.halamadrid írta: Köszönöm! És pl. a Di Stéfano-transzfer?
De azért azt az előszerződés kapcsán vannak kétségeim.
Én nem láttam arról bizonyított dokumentumot, hogy egyáltalán volt-e.
Wenger is ugye megegyezett Messi családdal is meg CR7et is leigazolhatta volna ha akarta volna csak nem akarta. Persze, hogyne.
Szóval ez nekem kicsit meseszagú hogy egyáltalán volt -e előrehaladt tárgyalás.
-
- Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
- Kedvenc csapatod: FCB
10+ évvel ezelőtt úgy olvastam, hogy Di Stefanonak már elő volt készítve a szerződése nálunk, de akkoriban nálunk volt Kubala és a RM elnöke meggyőzte, hogy nálatok első számú sztár lehet, míg nálunk “csak” második Kubala mögött.halamadrid írta: Köszönöm! És pl. a Di Stéfano-transzfer?
Azt hiszem a szövetségnek volt egy olyan ötlete is, hogy egy szezont itt, egy szezont ott játszon, mi kihátráltunk, ti pedig elvittétek.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Köszönöm! És pl. a Di Stéfano-transzfer?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Franco szerette a Real Madridot és jó viszonyt ápolt Bernabeúval.halamadrid írta: Sziasztok!
Madridistaként az lenne a kérdésem, hogy most mi a helyzet valójában a Franco-szállal és mindenféle történelem során felmerülő korruptsági hírrel a csapathoz kapcsolódóan?
Mert abban biztos vagyok, hogy túltolják a barcások, de ugye minden viccnek a fele igaz... hosszú évek óta vagyok madridista, és bár emiatt semmi sem fog változni, szeretném ismerni az igazságot. Itt többnyire objektív szurkolótársakkal találkozhatok, így kíváncsi lennék a véleményetekre, mert eddig csak a túlpropagált, vergődő barcások híreit olvastam ezzel kapcsolatban. Mindig is tudtam, hogy "volt valami", de eddig sosem néztem utána úgy igazán.
Előre is köszönöm.
A Barca Sunyol nevű elnökét a spanyol polgárháborúban meggyilkolták, de nem azért mert a Barca elnöke volt hanem mert radikális baloldali volt, Franco meg ugye jobboldali. Egymással szemben álló felek voltak lényegileg. A focinak ehhez semmi köze.
Ott jön be a futball a képbe hogy a spanyolországi kisebbségek jogai lényegesen csorbábbak voltak a Franco éra alatt, de a stadionokban kiélhették a hovatartozásukat.
Magát a focicsapatot nem érte hátrány az eredményességekben, a Barca egyik legfényesebb időszaka az 50es 60as évek. Valamint a 70es évek közepe. Bőven még a Franco éra alatt.
Ez a történet a katalán kisebbségről szól, de ők összekeverik a focival, ezzel kicsinyítve (tévesen) a madridi sikereket.
Tipikus barcas ajvék, ahogy az elmúlt meccseken is bíróztak.
Ennyi.
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
27szeres bajnokok, franco alatt nyertek 8-9-et ami majdnem az 1/3ada a címeiknek. Több kérdésem ezekután nekem nincs.halamadrid írta: Sziasztok!
Előre is köszönöm.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Sziasztok!
Előre is köszönöm.
Előre is köszönöm.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
Én visszanéztem rendesen a leshelyzetet, sztem is az volt, előrébb volt a felsőteste
Jaj ne már, ne legyünk olyanok, mint ők, hogy mindenbe belelátjuk a csalást.Bencze írta: https://x.com/exjohnhonestyy/status/178 ... ko3_xRlgtA
Mehet tovabb!
Ez nem volt les
https://x.com/refereesrobbing/status/17 ... ko3_xRlgtA
Az elsőnél Inigo Martinez a labdát rúgja el, egy másik lassításból tisztán látszik.
A másodiknál meg a Fermin mögött lévő védő jobb lába belóg csak pont kitakarja.
Szóval attól még, hogy a Barca javára történt, itt mindkét esetben jó ítélet született.
- flori
Mondjuk két éve bejött.BlancoMark írta:Nem hianyzik a visszavago elott egy unneples meg ha visszafogott, akkor sem.ferni írta:
Igen, a kérdés az jó-e nekünk a két Bayern meccs között.
Viszont a hazai pályán meg csak jobb megnyerni, szóval a fene tudja mi lenne nekünk jobb.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!
¡1, 2 y 3, Madrid!
-
- Kedvenc játékosaid: Benzema
Xavi ilyenkor mit mond?Bencze írta: https://x.com/exjohnhonestyy/status/178 ... ko3_xRlgtA
Mehet tovabb!
Ez nem volt les
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”
- BlancoMark
Nem hianyzik a visszavago elott egy unneples meg ha visszafogott, akkor sem.ferni írta:Igen, a kérdés az jó-e nekünk a két Bayern meccs között.tomi_b írta: Nem hinném hogy a Valencia túléli, de X esetén hétvégi győzelemmel a Cadiz ellen bajnokavatás?
Viszont a hazai pályán meg csak jobb megnyerni, szóval a fene tudja mi lenne nekünk jobb.
- tomi_b
- Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
- Kedvenc csapatod: 15!
Ez a Domenech is ellenünk élete meccsét játssza mindig, itt meg persze betlizik.
Igen, a kérdés az jó-e nekünk a két Bayern meccs között.tomi_b írta: Nem hinném hogy a Valencia túléli, de X esetén hétvégi győzelemmel a Cadiz ellen bajnokavatás?
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
ez a bengocsöcs az egyik legnagyobb féreg bíró. nincs itt semmi látnivaló. a vége előtt biztos lesz még valami amibe belenyúl.
- tomi_b
Ez remélem ironikusflori írta: Úgy kereste a kontaktot mint Lucas Vazquez. Jópofa a sors, hogy utána mindig jön egy ilyen, aztán nagy a kussolás.
bar mindegyik biro bohoc de ez a bengoecsea az egyik legnagyobbBencze írta: https://x.com/exjohnhonestyy/status/178 ... ko3_xRlgtA
Mehet tovabb!
Ez nem volt les
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- tomi_b
Nem hinném hogy a Valencia túléli, de X esetén hétvégi győzelemmel a Cadiz ellen bajnokavatás?