HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. február 1., vasárnap 13:30
Tegnapról csak dióhéjban annyit,hogy védekezésben 4-4-2 re álltunk vissza minden ellenfél labdabirtoklásnál azonnal,(james zár le carvajal elé),illara húzódott jobb belsőbe,míg birtoklásban ha mi építünk 4-3-3ra váltunk,itt ugye james az aki féllép a jobb támadóba,illara húzódik ki jobbra és benzema beljebb lép centerbe,és az ék játékról átállunk elmozgóra(3fő).
Örültem a könnyed győzelemnek,ezek is nagyon fontosak,főleg ha egy rossz szériában vagyunk,az elgondolkodtat hogy már sokadszorra kapunk gólt a meccs vagy félidő legelején,ez mutatja hogy nem fáradságról van szó,hanem koncentráció esés ,fegyelmezetlen pillanatok a probléma jelenleg.
Az ellenfél eléggé karcsú volt,annak ellenére hogy az elején gólt szerzett,de örökbecsű az a gondolat,aki idegenben az első 10-15 percben gólt szerez,az ki fog kapni,legalábbis egy régi öreg edző nekem ezt tanította.....hogy miért? Az nem mondta.
Talán mert ezzel a "váratlan" eseménnyel meg kell változtatnia azt a játékképet amire készült. Kivéve persze ha nem egy jelentősen jobb csapat egy gyengébb otthonában szerez vezetést,mert nekik nem kell ezért megváltoztatni a játékukat.
A csapat többet mozgott mint az elmúlt hetekben,többet váltottak emberek,poziciót és feladatot is. De ez lehetett az is hogy alapvetően egy gála játéknak nézett ki ez a meccs,hiszen majdnem végig érezni lehetett ezt könnyedén hozza a csapat.
James ritka jól tud érkezni a kapu elé,illetve a 16oson belüli akciókra,bepasszokra bármire,ez eléggé szembetűnő,nagyon érzi a játék jövőbeli lefolyását,kicsit előre is gondolkodva,és nagyon jól helyezkedve,könnyű megtalálni a támadó3adban főleg a 16os környékén vagy belül,jobban is fekszik neki ez a jobb oldali poszt mint a balos,isconak meg a balos megy jobban.
isco onnan hogy a socik visszahúzódtak és közelebb tudott a csapatunk kerülni az ellenfél kapujához elkezdett élni mint hal a vízben,meglepő és jó hogy ilyen labdaszerző statokat hoz ,de fenntartom,hogy a kapuhoz neki feltétlen közelebb kell játszania,mert az improvizációja,egyéni felvállalásai ott jönnek ki jobban,és ott tud hatékonyabban játszani,mélyebben nem lehet felvállalni a stílusából eredő egy vs egyeket, mert a fegyelem és a feladatkör ezt nem engedi,de kapuhoz közelebb ezeket jobban ki tudja fejteni.
Benzema gólja csodálatos volt,nagyon jól mozog le a kp-a általi felpasszokra,ezeket rendre jól készíti vissza,és mozog le mutatva magát,én többet keresném ebben a felpasszos játékban,ami negatív talán,hogy megint mintha lassabban fordulna,mintha lenne megint rajta pár deka plusz,de lehet csak nekem tűnik kicsit lassabb fordulásúnak mint egyébként.
Bale nagyokat hibázott ziccerben,ezt nem lehet ezen a szinten és ilyen elvárások mellett megengednie magának,hiába védi CA. Összjátékban aktívabb volt,többet volt középen ez is az oka talán,mivel jobb oldalunk kevesebbet foglalkoztatott oldal.
A két szélső bekket többet kellene feltolni,bizonyos időtartományokban(ez nem tudom milyen taktika lehet) akkor sem lépnek fel ha szabad az oldal,majd vannak periódusok,amikor folyamatosan mennek.
Nekem továbbra is ku**a nagy probléma az , hogy a támadó3adban,de főleg a 16os környékén,sokat esik a koncentrációnk és olyan szitukat,passzokat átadásokat rontunk el,amiből könnyen helyzetet alakíthatnánk ki, de könnyelműen elpasszoljuk,vagy olyan döntést hozunk,ami helytelen, ebben a barcelona sokkal másabb nálunk,ott a kapu környékén semmi tribli,lazaság,hanem robotagyú preciz megoldásokkal operálnak,és nem engedik,hogy egy darab passzuk is az enyészeté legyen. Sok ziccerközeli helyzetet engedünk el azzal hogy nem úgy figyelünk oda mint ahogy kellene.
Kevesebb volt az ívelés is,ez is egy pozitív jelenség.
Én eltudok képzelni egy pogba féle kp-t:
------------------------Iker
Carv--------Pepe----------Ramos/Varane----Marcelo
------Modric-----Kroos--------pogba
----------------------Isco
-------Benzema---------------CR
Ehhez persze a szélső bekkeknek fel kell tudni lépni,különben megba***jut az egészet.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.