Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. augusztus 30., szombat 1:58

A Nyughatatlan c. film tuti volt már? Még mindig gép nélkül vagyok, telefonról rákerestem, de semmi emlék... :/

A hét elejétõl, ha minden jól alakul, már itt leszek, pótolom a maradék egy filmet (Victor még mindig nem ajánlott). Köszi Máté, hogy írogatod a pontokat. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. augusztus 29., péntek 22:16

:mrgreen: ez a három fordult meg először a fejemben. ezesetben holnapig gondolkozási időt kérnék szépen, van még pár film a tarsolyomban :hmmm:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 29., péntek 21:08

Azok is voltak :lol:

http://users.atw.hu/madridistamozi/ itt van, hogy mik voltak.

Most már ráérsz, ne kapkodd el. Ha gondolod adok 3 filmet, és válassz. :Đ

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. augusztus 29., péntek 20:44

próbáltam nézni, de nem nagyon tudtam visszakeresni, saját gépemhez meg nem igen jutottam. két másik filmre gondoltam még, az egyik a Betépve, a másik pedig a Nyughatatlan. valamelyiket tudom hozni, vagy tovább kutakodjak elmémben?

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 29., péntek 20:35

Volt már. Szólhattam volna tudom, hogy nézz körül a honlapon.

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. augusztus 29., péntek 11:12

na, elhoztam a filmet, melynek címe:
Az élet szép (La vita é bella, 1997)

Úgy gondolom, ajánlásom nem annyira ismert film, pedig megérdemelné a figyelmet. Már párszor elmondtam, mi alapján ítélek (vagy nem ítélek) jónak egy filmet, és azt hiszem, ez a mozi vontatottságtól mentes, leköti a figyelmet, a befejezés meglepő, ám mégis valóságos. Megható, érzelmes alkotásnak vélem.
Nem akarom leírni most az egész sztorit, ugyanis jó pár helyen fellelhető, sokan nem is szeretitek (köztük én se túlzottan) úgysem elolvasni. Azért egy linket elhelyezek ide.

http://www.port.hu/az_elet_szep_la_vita ... lm_id=3608

Remélem nem lőttem túlságosan mellé ezzel az ajánlással, ugyanis ez az első filmklubos ajánlásom, félek a véleményektől, csak óvatosan :mrgreen: jó szórakozást mindenkinek!

nálam a film:
8/10

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. augusztus 29., péntek 8:56

de, akarok, és meg is ígértem, ez így szép. estig hozom a filmet, akkor kerülök legközelebb gépközelbe.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. augusztus 29., péntek 8:52

Amit akarsz, de ha nem akarsz akkor nem muszáj vállalni.

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. augusztus 29., péntek 8:51

ejj :( ne haragudjatok skacok, elég szarul jött ki ez. aki ismer, tudja, a zene és filmklubba is mindig pontos voltam eddig a körig, de most a nyár nagyon betett, szinte semmit nem voltam gépnél. remélem nincs hari, és jöhetek máskor is (nyárira nem jelentkezem) :) végülis melyik kategóriában ajánljak akkor? mert van a fejemben ajánlás, csak nem tudom, beleillik -e

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. augusztus 28., csütörtök 22:38

Ma kellett volna ajánlanod :fpalm:

Innentől 3 hét, én azt mondom. Aki addig nem fejezi be, annak tök mindegy. Így is tróger banda vagyunk.

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. augusztus 28., csütörtök 22:07

mikor lesz a turnus vége? csak mert jó pár filmmel el vagyok maradva, bár szeptembertől lesz időm (sajnos) :mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. augusztus 28., csütörtök 3:41

messideco írta:A mi házunk
Mikor megláttam, napasztmek, lordgabi-féle dráma Kathy Bates-szel. Mondom király... :roll:

De ez a film csúcs volt! Kétkedve néztem, de beszippantott, aranyos hangulata van, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!még ha a kölyköket párszor szájba csaptam volna is,, és nem egyszer a sírás kerülgetett, elég hülye hangulatban néztem.

Hát itt filmes szempontokat nem igazán tudok elővenni, egy könnyű MGM-es vasárnap délutáni családi film, de abból a legjobbak közül való.

7/10
Örülök, hogy tetszett, a spoiler utáni részt pedig maximálisan adom, ez kimaradt a bemutató/értékelõ szövegembõl, nyugodtan odaírhattam volna, ha egy film ilyen érzelmeket tud kiváltani belõlem, az alap, hogy 8 fölött végez. B-)

Pár bapja befuccsolt a laptopom, így csak valamikor hétvégén, vagy szeptember elején tudom bepótolni Máté ajánlását. :/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 27., szerda 19:10

Akkor jövök az értékelésekkel, a hétvégém, hát hogy is mondjam, sűrű lesz :D

A vér kötelez
A gyanús hossz miatt éreztem, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!esetleg éveket, vagy generációkat ölel fel a film, igazam lett :D. A történet nagy erénye, hogy mindig hű magához, nem akar világmegváltóvá válni, követi a saját koncepcióját, vagy hogy mondjam :D

A színészek közül egyiket sem ismertem, hozzák az elvártat, bár hipós feje kissé irritált néha... A forgatókönyv elég korrekt, szerintem ha nem szinkronnal nézem, akkor a kiabálások sem idegesítenek. A karakterfejlődések is jól ábrázoltak, de ugye, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a vér kötelez, és nem válik vizzé.... Kb. ez lehet a film erkölcsi tanulsága ez is lehet.

Vatos Locos!

7/10 (remek ajánlás)

A mi házunk
Mikor megláttam, napasztmek, lordgabi-féle dráma Kathy Bates-szel. Mondom király... :roll:

De ez a film csúcs volt! Kétkedve néztem, de beszippantott, aranyos hangulata van, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!még ha a kölyköket párszor szájba csaptam volna is,, és nem egyszer a sírás kerülgetett, elég hülye hangulatban néztem.

Hát itt filmes szempontokat nem igazán tudok elővenni, egy könnyű MGM-es vasárnap délutáni családi film, de abból a legjobbak közül való.

7/10
"And my heart will leave you never."

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 26., kedd 10:02

A vér kötelez megnézve, még kell kis idő az értékeléshez, de remek ajánlás volt. :agree: Bővebben később.
"And my heart will leave you never."

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. augusztus 24., vasárnap 18:34

Ellopták Jupiter fenekét

Jó kis film volt. Remek szórakozás, kikapcsolódás. Általában a mai vígjátékokkal - kevés kivétellel - bajban vagyok, viszont a régebbi vígjátékok általában betalálnak.
Nem tudok mit írni. Tetszett minden szempontból. Persze vannak hiányosságok, mint általában a több tíz éves alkotásoknál, de nem rontottak a filmélményen. A karakterek rendkívül mulatságosak voltak. Eleinte a ribancot gyűlöltem, de a végére meg lehetett kedvelni őt is.
Egy nagy negatívum nálam a film befejezése. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem a legvége, hanem a bűnügy megoldása. Olyan hirtelen ért, kicsit olyan érzésem volt, mintha semmiből jött volna, nem igazán volt felvezetve.
Összességében remek film. De nem kiemelkedő alkotás.

7,5/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. augusztus 23., szombat 0:43

A Home of Our Own

6|10

Jól emlékeztem rá, hogy láttam, igaz csak a "Lacey törzs", ami megmaradt régebbről, és halványan a történet.
Kathy Bates karaktere fejben megtört volt már a film elejétől, ha ez, és a makacssága nincs, akkor nem lenne miről szóljon a film. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Valljuk be kellett neki az a verés, amit kapott, ott újra visszatért a normális gondolkodás ösvényére. Így el lehet mondani, hogy minden rosszban van valami jó.
Egyébként nagyon jól alakította, nem véletlen ekkor volt nagyjából a pályája csúcsán.
Maga a film nem hoz különösebb dolgot, egy egyszerű szegény család életét mutatja be, akik próbálnak boldogulni, nem volt túl bonyolítva, ezért volt jó a film. Habár a kategóriájából nem hiszem, hogy túlságosan kiemelkedik, de mindenképp a jobbik feléhez tartozik.
A gyerekek egyébként érdekes karakterek voltak. De másról nagyon nem lehet mit kiemelni. Még a fényképezés jó volt, a tájképeknél.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. augusztus 21., csütörtök 14:10

Sikerült végül teljes egészébe megnéznem és sikerült odáig is eljutnom, hogy most értékeljem. Rögös út vezetett a megnézéséig. Kezdjük ott, hogy nem tudtam megszakítások nélkül végignézni, este sose jött ki az alkalom rá, így kénytelen voltam napközben megnézni, de olyankor meg dolgom is volt sokszor.

Apám sufnija

Az eleje az imént leírt okok miatt még inkább vontatott volt, és nagyon lassan indultak be az események. A közepénél kezdett el felragyogni a szemem, hogy ebből lehet valami jó ám a vége... oda pörköl rendes. A szereplők játéka tetszett, ahogyan a történet fejlődése, a vissza emlékezések... azokat szinte mindig szeretem, a múltbeli dolgok visszaadását. Mindenki értékelte már, sok mindenki leírta már a lényeget, jó néhánnyal egyet is értek. Ütős film lenne ez, ha az eleje nem húzná ennyire el.
De érdemes volt megnézni jó ajánlás jó film. Köszönöm!

7,5/10

Ja és a Jupiter filmhez...én mondtam, hogy csak egyszer nézős nagyon, meg hogy komolytalan. Először nekem bejött, voltak benne bukkanók, de nem az a komoly fajta. Így amikor megnéztem, fáradt fejjel 8 pontot érdemelt... de ha most megnézném úgy lehúznám, mint a gatyámat... :mrgreen: :lol:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. augusztus 21., csütörtök 12:03

lordgabi írta:
A mi házunk (A Home of Our Own, 1993)
Nagyon ismerős nekem ez a film, így pár képet megnézve belőle. Estére kikölcsönzöm, és kiderül.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. augusztus 21., csütörtök 8:43

lordgabi írta:Santi: majd frissítsd a Filmklub honlapját, nálam még mindig L.Miki ajánlásánál tart a főoldal.
Nálam nem. :mrgreen:

A tiedet is hozzáadom majd a hétvégén sztem.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. augusztus 21., csütörtök 3:04

Ahogyan már korábban említettem, többször is megfordult a fejemben az előző turnusok idején, hogy bedobom ajánlásként, mert már legalább háromszor láttam eddig, először 10-12 évesként a TV2-őn, már akkor is nagy hatással volt rám. Dráma, vagy családi film, kinek-hogy, engem megérintett eddig mindegyik alkalommal, remélem, hogy a többségre is valamilyen (pozitív) hatással lesz. A kilencedik ajánlásom következik a Filmklub történetében, jó filmezést kívánok! :)
Ne olvassátok el a Port.hu leírását a filmről, ennyi éppen elég, amit idéztem tőlük, mert roppant nagy spoilert tartalmaz... :vivo:

A mi házunk (A Home of Our Own, 1993)

Színes, amerikai filmdráma, 104 perc, 1993

Frances Lacey miután özveggyé válik, hat gyereket kénytelen egyedül nevelni. Amikor pedig jogtalanul elbocsátják a munkahelyéről, elhatározza, hogy a családjával együtt új otthont keres és elköltöznek Los Angelesből. Pénzükből csak egy szerény ház vásárlására futja, amit teljesen fel kellene újítani...

IMDb.com (7.0/10)
Port.hu (9.5/10)

Kathy Bates játéka itt is tökéletes, Edward Furlong is szerepel a filmben, ő az Amerikai história X c. filmből lehet ismerős.

9/10.

Santi: majd frissítsd a Filmklub honlapját, nálam még mindig L.Miki ajánlásánál tart a főoldal.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Vissza: