Galacticos írta:Akkor te inkabb itthonrol vasarolnal hasznaltat?
Inkább itthon, mert kint nem tudod megvenni a normális autót, csak szerencsével, pl. Robi miatt. Sok kereskedő úgy veszi a kocsikat, hogy megrendeli látatlanban az egy trailernyi kocsit, abból 2-3 kuka, a többi jó. Ők már nem fáradoznak azzal, hogy kinéznek 20 címet, kimennek és utána szervezik le a fuvart. Sok idő, sok pénz, több, mint az a bukó, amit azon a 2-3 a kocsin veszítenek esetleg.
Te laikusként kinézel pár kocsit, ha szerencséd van, első jó. Na de akkor is van útiköltség, kell egy másik személy (a szerelőt nem is említem, akit elviszel esetleg magaddal, hogy csekkolja a kocsit), hogy ha mondjuk kocsival mentek ki.
Itthon papírozás, honosítás, műszaki, stb.stb...ez tipikusan az az eset, amiért kifizetem azt az 50-100e Ft-ot pluszban a kereskedőnek, amit ő rutinból lehoz, nekem meg kihullana a hajam.
És ez csak a legjobb verzió, ha elsőre megvan a kocsi. És akkor a 12 hónap szavatosságot az életben nem érvényesíted, ha mégis van valami rejtett hiba.
De volt már rá példa, hogy valaki négyből négy kocsit bukott, elment három napja, kb 100ezer forintja, szállásra, útiköltségre, stb.
Én ezt vallom:
1. kiválasztod a kocsit
2. belövöd az évjáratot
3. kinti oldalon, német eladóknál km ellenőrzés
4. szűrés a hazai autók között
5. autók megnézése
6. vásárlás előtt ellenőrizni az eladót, mert sok esetben valami Günter Jancker az eladó vagy egy faipari vállalkozás, akiken az életben nem érvényesíted a 12 hónap szavatosságot
7. állpotfelmérés szakszervízben, festékréteg vastagság mérés elengedhetetlen
8. reménykedés, hogy minden rendben lesz, mert megtettél mindent, amit csak lehetett.