Egyéb sportok

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Egyéb sportok

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. május 27., szombat 13:42

Mickey írta: Így votl szponzor?
Ezt tudod, vagy csak egy rosszmájú megjegyzés?
Nekem fogalmam sincs. komolyan.
Pár éve volt Klein Dáviddal egy interjú, abban mesélte, hogy nagyon drága egy ilyen hegymászás, a szponzorok pedig nem tolakodnak. Magáért az engedélyért Nepál 11 ezer dollárt kér el, ennek az elrendezése különböző közvetítői díjakkal együtt már 20 ezer körül van. Repülőjegy, táborhasználati díj, kaja, biztosítás ezen felül van. Ha élőben akarsz a csúcsról bejelentkezni, az újabb ezres.

Szponzorként az nem olyan nagy "buli", hogy valaki kilencedik magyarként feljut a csúcsra, annyira már nem érdekli az embereket, de ha palack nélkül elsőként teszi, az máris hír, megéri szponzorizálni. Valószínűleg a hegymászók se jókedvükből teszik, csak így van lehetőségük egyáltalán elindulni.

Egy kis fun fact: Varga Csaba nagyváradi hegymászó, a piacon egyik rokonomtól szokott vásárolni, neki mesélte még régebben, hogy hiába kapcsolta ki a fűtést, még mindig túl meleg volt a lakásban, épp készült egy 8ezres mászásra, ezért heteken keresztül a balkonon aludt.

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. május 27., szombat 12:55

h3x0r

Suhajda már nem először ment ptlólagos Ox. nélkül.

Legutóbb első magyarként ment fel a K2-re, Ox. nélkül !
Ami alacsonyabb mint az Everest, de szarabb időjárással és nehezebb, technikás szakaszokkal, egyebekkel tarkítva. Összességében nehezebb mászás. Talán a legnehezebb a földön a K2...
Klein Dávid itt visszafordult, együtt indultak neki.

Így votl szponzor?
Ezt tudod, vagy csak egy rosszmájú megjegyzés?
Nekem fogalmam sincs. komolyan.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 27., szombat 12:50

2 észrevétel, az milyen király név, hogy ugyan anita :lol: :kalapos: es mennyire kurvakemeny csaj lehet az :agree:
Nem volt eleg egyszer, ujra nekiment egy evvel később
thereisonly1ronaldo

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. május 27., szombat 12:46

Mickey írta: Ráadásul az elmondottak alapján, a legrosszabbkor indult el, pótlólagos oxigén nélkül, tiszta mászással.
Találtam egy listát a magyarokról, akik már felmásztak. Pont ezért fura, hogy miért indult neki oxigén nélkül, ha korábban még oxigénnel se jutott fel. Ja hogy csak így volt szponzor?

2002. május 25. Erőss Zsolt (dk. gerinc, ???? m-től oxigénpalackkal)
2007. május 23. Jelinkó Attila (dk. gerinc, 7300 m-től oxigénpalackkal)
2009. május 21. Ugyan Anita (dk. gerinc, 7950 m-től oxigénpalackkal)
2010. május 17. Ugyan Anita (dk. gerinc, 7950 m-től oxigénpalackkal)
2016. május 20. Neszmélyi Emil (ék. gerinc, 7100 m-től oxigénpalackkal)
2018. május 18. Németh Alexandra (dk. gerinc, 7300 m-től oxigénpalackkal)
2022. május 13. Neszmélyi Emil (dk. gerinc, 7100 m-től oxigénpalackkal)
2023. május 14. Price Márton (dk. gerinc, 7100 m-től oxigénpalackkal)

Mickey

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. május 27., szombat 12:40

Az a csoport, amelyik elhaladt mellette...napokkal ezelőtt, már az sem volt túl derűs az állapotát illetően.
Azóta pedig egyedül van.( ha minden igaz)
A körülményekről pedig lehet olvasni a neten, embertelen, pláne x magasságnál.
Ráadásul az elmondottak alapján, a legrosszabbkor indult el, pótlólagos oxigén nélkül, tiszta mászással.

Ezt, kb. Isten segedelmével lehet....
Legalább találják meg. :salute:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. május 27., szombat 10:59

Nimsék hoztak le pár napja a déli nyeregből valakit, az jelenleg a világ legmagasabb mentőakciója. De az kb 50-100 méterrel lejjebb volt (szintben, nem távban). És ott csak 1 éjszakát kellett a csávónak tulélnie. Szilárdnak 3at.

A 3ra is volt példa pont napra pontosan x éve, de ott magától le tudott jönni.

Szóval 2 kiugró eset van amiknek most kb egyszerre kellene megismétlődnie. Az esély tehát elméletileg nem 0, de nagyon közel van hozzá, tulajdonképpen csoda kellene.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. május 27., szombat 10:31

'shutterisland írta: *persze vannak csodak meg mennek az imadkozos emojik, de biologiailag, fizikailag mennyi lehet a tuleles eselye ?*
Ha jól értem, semmi esély sincs, mert x méter (8000) felett rákerül a szervezet egy pályára, aminek halál a vége.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 27., szombat 9:14

Mickey írta: 6000, aha....
sok lesz az a nulla, nem Hehe !? :lol:

keresd inkább a brazil mezt az adidasban :mrgreen: :mrgreen:
Hat hatezerre felmegyek valahogy, az garantalt.
De szerintem edzessel barki.
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. május 27., szombat 9:00

zoli0415 írta: Én egy dologra lennék kíváncsi vele kapcsolatban, amit valószínű soha nem tud elmondani, hogy amikor ott fenn megrogyott, leült, tudatosult benne, hogy meg fog halni, akkor az utolsó tiszta gondolataiban (ha volt ilyen egyáltalán) hogyan összegezte az életét. Nem tudom elképzelni, hogy hősként tekintett volna magára és úgy érezte, hogy ez igen, ezért megérte élni.
a masik meg az, hogy nyilvan azt o is nagyon jol tudta, hogy onnan mar embert nem nagyon visznek le es azt is sejthette, hogy meg napokba telhet, mire felmennenek erte, igy konkretna varja a halalt szo szerint.

amugy tegnap esti update, hogy 12-24 oran belul lehet friss info, ami azt jelenti, hogy ma delutan/este.
de ugye ha eddig nem futottak bele a serpak, az nyilvan azt jelenti, hogy szilard a remenyekkel ellentetben nem volt lefele mozgasban es szerda este ota el sem mozdult a hillary steprol/kornyekerol.

persze vannak csodak meg mennek az imadkozos emojik, de biologiailag, fizikailag mennyi lehet a tuleles eselye ?

0.0001 % arra hogy egy alien vagy talalt egy eddig fel nem fedezett futott szobat a hegyoldalban ?
kb ilyenekbe kapaszkodnak mar az emberek kb.

Mickey

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. május 27., szombat 8:39

6000, aha....
sok lesz az a nulla, nem Hehe !? :lol:

keresd inkább a brazil mezt az adidasban :mrgreen: :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 27., szombat 8:34

Nana azért még ne menjunk at retardaltba. :smile:
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. május 27., szombat 8:21

hehetheoriginal írta: De amugy ha mar egyeb sportok topik, ratalaltam a kerekesszekes teniszre, bazzeg kurvajo :kalapos:
Jobb mint a noi strandroplabda? :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 27., szombat 8:17

De amugy ha mar egyeb sportok topik, ratalaltam a kerekesszekes teniszre, bazzeg kurvajo :kalapos:
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 27., szombat 8:03

Hat ja. Mondanam megvarlak titeket lenn egyes taborban a talponalloban, es barmire esküszöm isten bizony nagyon drukkolnek es szoritanek nektek :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 27., szombat 7:49

hehetheoriginal írta:
zoli0415 írta: Én egy dologra lennék kíváncsi vele kapcsolatban, amit valószínű soha nem tud elmondani, hogy amikor ott fenn megrogyott, leült, tudatosult benne, hogy meg fog halni, akkor az utolsó tiszta gondolataiban (ha volt ilyen egyáltalán) hogyan összegezte az életét. Nem tudom elképzelni, hogy hősként tekintett volna magára és úgy érezte, hogy ez igen, ezért megérte élni.
Utolso tiszta gondolat az lejjebb volt hogy megcsinalja. Utana delirium meg hallicinaciok, nincs ilyen romantika sztem, hogy osszegezte az eletet, a csaladjara gondolt vagy ilyesmi. Nem is tudatosult, hogy megáll vagy leül, ez viszont azt is jelenti, hogy bar halalra fagyott, de valszeg nem szenvedett.
Tovabbra sincs semmi penz, hogy en egy ilyenre vallalkozzak, sztem en mar 6000 korul sirva kapaloznek vmi serpa hatan hogy vigyel vissza a kocsmaba
Ennél okosabbak vagyunk hehe. El sem indulnank. :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 27., szombat 7:48

Utolso tiszta gondolat az lejjebb volt hogy megcsinalja. Utana delirium meg hallicinaciok, nincs ilyen romantika sztem, hogy osszegezte az eletet, a csaladjara gondolt vagy ilyesmi. Nem is tudatosult, hogy megáll vagy leül, ez viszont azt is jelenti, hogy bar halalra fagyott, de valszeg nem szenvedett.
Tovabbra sincs semmi penz, hogy en egy ilyenre vallalkozzak, sztem en mar 6000 korul sirva kapaloznek vmi serpa hatan hogy vigyel vissza a kocsmaba, meg vadallatkent tepkednem le az utolso erommel a tobbiek oxigenpalackjait magamnak
thereisonly1ronaldo

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2023. május 27., szombat 6:00

Én egy dologra lennék kíváncsi vele kapcsolatban, amit valószínű soha nem tud elmondani, hogy amikor ott fenn megrogyott, leült, tudatosult benne, hogy meg fog halni, akkor az utolsó tiszta gondolataiban (ha volt ilyen egyáltalán) hogyan összegezte az életét. Nem tudom elképzelni, hogy hősként tekintett volna magára és úgy érezte, hogy ez igen, ezért megérte élni.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. május 26., péntek 22:51

elvileg hirzarlat van, amig fel nem ernek a serpak, es hat a tegnapi hirekkel ellentetben (ma este felerhetnek) ez akar napokba is telhet, mert bar az atlagosnal gyorsabbak de az idojaras is rosszabb.

tehat mire felernek, addigra kb 100 oraja lesz mar a halalzonaban.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. május 26., péntek 21:28

hehetheoriginal írta: Milyen helikopter? :lol:
8800 meteren? :lol:
https://raketa.hu/az-egyetlen-ember-aki ... -everestre

:lol:
Brutál miket meg nem csináltak :lol:

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. május 26., péntek 21:23

hehetheoriginal írta: Szerintem lenyegtelen, hogy megéli e valaki vagy nem.
Szerintem mindenki tudja, hogy a gyerekvallalas mivel jar, lemondasok, kompromisszumok, aldozatok, de a masik oldala miatt gondolom mindenkinek megeri a nap vegen.

Egy alkoholistahoz vagy egy drogoshoz tudnam ezt az ipset hasonlitani amugy, ott is az addikcio felulir mindent, es egy ido utan se isten, se ember nem szamit, csak hogy o megkapja amit akar.
Leszarom a figurat, az o dontese volt, felnott emberkent, mindenki azt csinal, amit akar, en itt vegig az elmult ket napban a gyerek szemszogebol probaltam nezni a dolgokat.
Egyreszt sokan nem tudjak mivel jar a gyerekvallalas, sot gyerekvallalas elott senki nem tudja. Aki sejti is, az is szembekerulhet olyan helyzetekkel, amit nem bir elvinni. Ez nem is feltetlen az O hibaja, "eros" emberkent kurva konnyu palcat torni felette.

Ennek a tagnak valoszinuleg nem voltak ilyen problemai, csak, hogy kicsit arnyaljuk a kepet, azert jegyzem meg ezeket.

Nala mas lehetett, es direkt extremitasba forditott helyzet: nem probal csucsra jutni, elete almat igyekszik elengedni, cserebe mindig ures marad, ezt az urt gyarlo emberkent a gyereke sem tuja betolteni, mert nem kizarolag fajfenntartasra - szuloi letre erkezunk a vilagba. Szepen depresszioba fordul, iszik, drogozik vagy "csak" vegkepp kieg es kilep.

Ez mennyivel jobb forgatokonyv?

Mindamellett, hogy az eletemben a legfontosabbak a gyerekeim es eszembe nem jutna ennyire extrem modon kockaztatni az eletem.

A lenyeg, hogy mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb es nagyon ovatosan kell itelkezni masok felett.

(Persze nem a semmilyen korulmenyek kozott nem elfogadhato bunokre gondolok, mint pedofilia es tarasai.)

(Persze ennek spiritualis ertelemben is lehet ertelmet keresni, de azt foleg nem szeretnem.)
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: