Mozi, filmek
Re: Mozi, filmek
Mindjart Oscar-gala, en meg epp most fejeztem be az utolso jelolest, szoval jojjon egy kis ertekeles, novekvo sorrendben.
Licorice Pizza
Az egyetlen film, amit kifejezetten rossznak tartottam a listarol. A jelolest szerintem egyedul PTA szemelye miatt kapta a film, borzalmas volt a tortenet, az meg nevetseges, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!egy 15 eves srac, es egy minimum 25 eves no kapcsolataert kellett volna szoritanunk. Forditott felosztassal szerintem a film se keszult volna el. Bradley Cooper volt a fenypont, az a husz perc tenyleg jo volt, de ennyi.
3/10
Don´t look up
Nem volt rossz film, jonak se neveznem. Talan ez volt a leginkabb McKayes McKay film, pozitiv es negativ ertelemben is. Szerintem nem erdemelte meg a jelolest.
6/10
Nightmare Alley
Szinten egy nem rossz film, voltak nagyon jo reszei, a bejefezes eleg kiszamithato volt mar az elejetol, de cserebe nagyon sokaig huztak. Cate Blanchett uralta a kepernyot, picit sajnaltam, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a film masodik fele nem teljesen az o pszichologiai haborujukrol szolt. A film legjobb reszei voltak a terapias jelenetek.
Ami viszont nem tetszett, es picit random volt, az a hirtelen valtas, megy a nagy szerelem, majd ra ot perccel latjuk hogy szarul banik Cooper Rooney Marával, majd ra husz percre meg is csalja, ra fel orara ujra iszik, ami egy sarkallatos pont volt neki, raadasul nincs jol kifejtve az indoka ennek.
Picit hosszunak ereztem, 30 percet siman lehetett volna vagni belole.
6/10
West Side Story
Nagy Musical rajongo vagyok, de a WSS-t annyira nem csipazom, annak ellenere, hogy elismerem a jelentosseget. Ennek ellenere ez egy nagyon szepen koreografalt, rendezett es alakitott alkotas volt, rendkivul jo volt a casting is. Ariana DeBosenek jarna az Oscar, nagyszeru volt. Spielberg is megerdemelne, nagyon szep volt a rendezes.
Szoval a keret tokeletes volt, de nem tudok elmenni amellett, hogy mennyire gyulolom a tortenetet.
7/10
Belfast
Nem hittem volna, hogy tetszeni fog a Belfast, de nagyon kellemeset csalodtam. Szinten fantasztikus alakitasok voltak, mondjuk Judi Dench jelolese hatalmas vicc, az utolso mondaton kivul semmi extrat nem hozott, de mondjuk az a mondat, es ahogy hozta, na az lehet tenyleg megert onmagaban egy jelolest. Ciarán Hinds viszont megerdemelne a dijat, nagyot alakitott. Zene is nagyon tetszett, Van Morisson sose rossz.
7,5/10
Dune
A film maga igencsak tetszett, de en nem jeloltem volna Oscarra, tekintve hogy nem kaptunk egy koherens sztorit. Viszont a latvany, a karakterek, a vilag bemutatasa, a zene, diszletek, jelmezek fantasztikusak, de onallo filmkent nehez ertekelni. Tavalyi ev egyik legjobb mozis elmenye volt ettol fuggetlenul. Pontszamot ide nem irok.
The power of the dog
Az elso fel ora utan igencsak meglepett, hogy vegul mennyire tetszett a film. Sokan istenitik Cumberbatch alakitasat, es jo is volt, de szerintem nem volt annyira extra. Jesse Plemons es Kirsten Dunst jeloleset nem ertem viszont, egyreszrol eleg minimalis szerepuk volt, masreszrol semmi extrat nem hoztak. A film elso fele lehetett volna gyorsabb, de a masodik fel egeszen fantasztikusra sikeredett, vagni lehetett a feszultseget vegig, es habar kiszamithato volt az hogy mi fog tortenni, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!meg ha hogyan nem is ez nem vett el a film ertekebol.
8/10
King Richard
Will Smith talan legjobb alakitasa, valoszinuleg meg is kapja erte a dijat, es meg is erdemli, habar en lehet hogy Garfieldnak adnam. A film maga meglepoen erdekes volt, jo tempoja volt, nem istenitette a szereploket, Jon Bernthal zsenialis volt, meglepetes, hogy ot nem jeloltek, Plemons helyett sokkal inkabb megerdemelte volna. Egyik legjobb sporteletrajzi film amit lattam.
8/10
Drive My Car
Harom oras alkotas, de itt egy percig se ereztem azt, hogy barmi is lehetett volna kevesebb ido. Fantasztikus alkotas, nagyon eros jelenetekkel van tele a film, habar legtobbszor ezek csak beszelgetesek. Nagyon tetszett, de megis volt egy kis hianyerzetem a film vegeztevel, nem tudom megfogalmazni hogy miert.
8,5/10
CODA
Legnagyobb meglepetes szamomra, vonakodva ultem le megnezni, mert egy tipikus coming of age tinidramanak tunt, Appletol se szamitottam sokra, de szamomra a listarol a legjobb film vol. Nagyon szepen bemutattak a csaladot, a gondjaikat, baromi eros jeleneteket produkalva kozbe (doktornal, boyfriend talk, kocsi platos jelenet, es a Berkley audition). Mindenki nagyszerut alakitott, de mindenkepp ki kell emelni Troy Kotsurt, aki szinten megerdemelne a dijat. Egyeduli negativum az a tipikus tini romance szal, plusz a film tortenete semmi extra, teljesen kiszamithato, de ugy erzem hogy nem is szamit annyira ennel a filmnel a tortenet.
8,5/10
Licorice Pizza
Az egyetlen film, amit kifejezetten rossznak tartottam a listarol. A jelolest szerintem egyedul PTA szemelye miatt kapta a film, borzalmas volt a tortenet, az meg nevetseges, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!egy 15 eves srac, es egy minimum 25 eves no kapcsolataert kellett volna szoritanunk. Forditott felosztassal szerintem a film se keszult volna el. Bradley Cooper volt a fenypont, az a husz perc tenyleg jo volt, de ennyi.
3/10
Don´t look up
Nem volt rossz film, jonak se neveznem. Talan ez volt a leginkabb McKayes McKay film, pozitiv es negativ ertelemben is. Szerintem nem erdemelte meg a jelolest.
6/10
Nightmare Alley
Szinten egy nem rossz film, voltak nagyon jo reszei, a bejefezes eleg kiszamithato volt mar az elejetol, de cserebe nagyon sokaig huztak. Cate Blanchett uralta a kepernyot, picit sajnaltam, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a film masodik fele nem teljesen az o pszichologiai haborujukrol szolt. A film legjobb reszei voltak a terapias jelenetek.
Ami viszont nem tetszett, es picit random volt, az a hirtelen valtas, megy a nagy szerelem, majd ra ot perccel latjuk hogy szarul banik Cooper Rooney Marával, majd ra husz percre meg is csalja, ra fel orara ujra iszik, ami egy sarkallatos pont volt neki, raadasul nincs jol kifejtve az indoka ennek.
Picit hosszunak ereztem, 30 percet siman lehetett volna vagni belole.
6/10
West Side Story
Nagy Musical rajongo vagyok, de a WSS-t annyira nem csipazom, annak ellenere, hogy elismerem a jelentosseget. Ennek ellenere ez egy nagyon szepen koreografalt, rendezett es alakitott alkotas volt, rendkivul jo volt a casting is. Ariana DeBosenek jarna az Oscar, nagyszeru volt. Spielberg is megerdemelne, nagyon szep volt a rendezes.
Szoval a keret tokeletes volt, de nem tudok elmenni amellett, hogy mennyire gyulolom a tortenetet.
7/10
Belfast
Nem hittem volna, hogy tetszeni fog a Belfast, de nagyon kellemeset csalodtam. Szinten fantasztikus alakitasok voltak, mondjuk Judi Dench jelolese hatalmas vicc, az utolso mondaton kivul semmi extrat nem hozott, de mondjuk az a mondat, es ahogy hozta, na az lehet tenyleg megert onmagaban egy jelolest. Ciarán Hinds viszont megerdemelne a dijat, nagyot alakitott. Zene is nagyon tetszett, Van Morisson sose rossz.
7,5/10
Dune
A film maga igencsak tetszett, de en nem jeloltem volna Oscarra, tekintve hogy nem kaptunk egy koherens sztorit. Viszont a latvany, a karakterek, a vilag bemutatasa, a zene, diszletek, jelmezek fantasztikusak, de onallo filmkent nehez ertekelni. Tavalyi ev egyik legjobb mozis elmenye volt ettol fuggetlenul. Pontszamot ide nem irok.
The power of the dog
Az elso fel ora utan igencsak meglepett, hogy vegul mennyire tetszett a film. Sokan istenitik Cumberbatch alakitasat, es jo is volt, de szerintem nem volt annyira extra. Jesse Plemons es Kirsten Dunst jeloleset nem ertem viszont, egyreszrol eleg minimalis szerepuk volt, masreszrol semmi extrat nem hoztak. A film elso fele lehetett volna gyorsabb, de a masodik fel egeszen fantasztikusra sikeredett, vagni lehetett a feszultseget vegig, es habar kiszamithato volt az hogy mi fog tortenni, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!meg ha hogyan nem is ez nem vett el a film ertekebol.
8/10
King Richard
Will Smith talan legjobb alakitasa, valoszinuleg meg is kapja erte a dijat, es meg is erdemli, habar en lehet hogy Garfieldnak adnam. A film maga meglepoen erdekes volt, jo tempoja volt, nem istenitette a szereploket, Jon Bernthal zsenialis volt, meglepetes, hogy ot nem jeloltek, Plemons helyett sokkal inkabb megerdemelte volna. Egyik legjobb sporteletrajzi film amit lattam.
8/10
Drive My Car
Harom oras alkotas, de itt egy percig se ereztem azt, hogy barmi is lehetett volna kevesebb ido. Fantasztikus alkotas, nagyon eros jelenetekkel van tele a film, habar legtobbszor ezek csak beszelgetesek. Nagyon tetszett, de megis volt egy kis hianyerzetem a film vegeztevel, nem tudom megfogalmazni hogy miert.
8,5/10
CODA
Legnagyobb meglepetes szamomra, vonakodva ultem le megnezni, mert egy tipikus coming of age tinidramanak tunt, Appletol se szamitottam sokra, de szamomra a listarol a legjobb film vol. Nagyon szepen bemutattak a csaladot, a gondjaikat, baromi eros jeleneteket produkalva kozbe (doktornal, boyfriend talk, kocsi platos jelenet, es a Berkley audition). Mindenki nagyszerut alakitott, de mindenkepp ki kell emelni Troy Kotsurt, aki szinten megerdemelne a dijat. Egyeduli negativum az a tipikus tini romance szal, plusz a film tortenete semmi extra, teljesen kiszamithato, de ugy erzem hogy nem is szamit annyira ennel a filmnel a tortenet.
8,5/10
En arra azt hittem, hogy olyan az egesz szam, ami epp felcsendul a kocsiban, es hogy egesz nap hallgatni fogom - aztan meghallgattam youtubeon.
Orulok, hogy tetszett!
Orulok, hogy tetszett!
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Na ezt most kicsit visszahozom temaba mert ennek a kommentnek is köze volt hozzá hogy végül megnéztem.Faust írta: Waves
Évek óta meg akarom nézni, de csak nem akart jönni a magyar felirat.
Az A24 lassan kezd az egyik kedvenc stúdióm lenni, nagyon fasza kis filmeket gyártanak. A Waves egy minden ízében ismert, de pöpecül tálalt, durván hangulatos és stílusos dráma, mely egy kicsit kifullad a végére, de érdemes megnézni: a standard drámamegközelítéssel ellentétben (lassúság, vontatottság, kimértség) nagyon intenzív, sokszor valósággal pulzál, mint egy 2 órás videóklip, baszott jó zenékkel (pedig a fele igazi ostoba feka rap, de valahogy mindig annyira rímel az eseményekkel az adott zene, amit tanítani lehetne). A fényképezés is stílusos, a folyamatosan változó képarány kicsit művészieskedő elsőő blikkre, de nagyon kisegíti a történetmesélést, és szép keretbe foglalja az egész sztorit. Tetszett na, szeretem az ilyen filmeket, ha valaki szeretne egy, a szokásostól eltérő coming-of-age(?) cuccot nézni, meleg szívvel ajánlom. Bármikor bedobnám egy filmklubba, ahol nem kritérium, hogy legyen magyar felirat.
Amit az A24 csinál az elmúlt években az zseniális. Már várom ha uj filmet dobnak ki. Nagyon egyedi filmeket csinálnak.
Adom minden szavát Faust kommentjének annyi hogy mikor Frank Ocean felcsendül azt nem nevezném "ostoba feka rapnek" de ennyi.
Az első egy óra nagyon feszült végig. Végét én is laposabbnak éreztem de valahol ez érthető is ha követjük reálisan a storyt.
Fényképezés nekem nagyon bejött még.
Erősen ajánlott film na.
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
Danke Toni
Zinedine Zidane
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Eddig úgy elnéztem, hogy hülye kis tininek állítják be, de basszus, tanult, okos ember Parker, azt vártam, hogy na most majd előlép, ehelyett inkább hátra lépett. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a jó Doki is, hová tette az eszét? Erre a filmre kicsit mindenki hülye lett és elfelejtette, hogy a földet védő bosszúállók tagjai. Amennyiben egyszer még lesz folytatás, saját film, az MCU-n belül, rohadtul remélem kapunk egy sokkal komolyabb, de legalább érett pókembert aki a Tonytól kapott örökséget valamennyire tovább tudja vinni. Szerintem a karakter jó, sokkal több van benne ennél._Bushido_ írta: Pókember
Menet közben én is megnéztem, de csalódás volt. A többsége MARVEL filmek tetszeni szoktak - mármint látványfim kategóriában okék voltak, de ez a Póki valahogy félrement. Ahogy írtátok is, ez itt a nosztaglia, mém film lett. Bosszuállókban Póki jó mellékkarakter, de főszereplőnek kevés a gyerek, Zendaya is nulla.
Valami olyan rémlik, hogy tervezik/lesz folytatás de Stalone nélkül. Lehet tévedek...szerintem sem kellene tovább húzni, az egész történetben sincs már ennél több._Bushido_ írta: Viszont a Creed II pöpecre sikeredett. nemtudom tervben van-e még folytatás a "Rocky univerzumba", de ez egy tökéletes végleges lezárása lehetne a storynak. Jó volt benne minden.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Pókember
Menet közben én is megnéztem, de csalódás volt. A többsége MARVEL filmek tetszeni szoktak - mármint látványfim kategóriában okék voltak, de ez a Póki valahogy félrement. Ahogy írtátok is, ez itt a nosztaglia, mém film lett. Bosszuállókban Póki jó mellékkarakter, de főszereplőnek kevés a gyerek, Zendaya is nulla.
Viszont a Creed II pöpecre sikeredett. nemtudom tervben van-e még folytatás a "Rocky univerzumba", de ez egy tökéletes végleges lezárása lehetne a storynak. Jó volt benne minden.
Jön egy új kosaras film, Netflix, Lebron producer, Adam Sandler komolyabb arcával.
Viszont a Creed II pöpecre sikeredett. nemtudom tervben van-e még folytatás a "Rocky univerzumba", de ez egy tökéletes végleges lezárása lehetne a storynak. Jó volt benne minden.
Jön egy új kosaras film, Netflix, Lebron producer, Adam Sandler komolyabb arcával.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Jó, Free Guy szintekkel jobb azért. Mondjuk jogos, írhattam volna, hogy attól azért bőven elmarad és akkor nem nézed meg.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Free Guyjal vonnék sok szempontból párhuzomot, az mégis szórakoztatóbb volt. Igaz, ott segített, hogy lemásolták a Truman sztorijátRemy írta: Nem tudom ti, hogy ültök le filmezni, de Reynolds és Netflix, szóval nagy elvárások azért nincsenek. Aztán jött egy tök jópofa limonádé film.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Nem tudom ti, hogy ültök le filmezni, de Reynolds és Netflix, szóval nagy elvárások azért nincsenek. Aztán jött egy tök jópofa limonádé film.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Kyller
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Guti, Higuain, Ramos, Alvaro Recoba
Ugyanez. Feelgoodnak feelgood, de amúgy egy kliséhalmaz, 1000x előtt fordulatokkal, időutazással kapcsolatos paradoxonokkal, és Deadpool karakterrel. Egyedül a kisrác volt értékelhető...nmate írta: Hát ez valami istentelen pocsék film volt Remy Hogy Ryan Reynoldsot hány filmmel képesek még ugyanabban a szerepben eladni, az nagy kérdőjel. De konvergál a végtelenhez. Annyira tipikus bugyuta netflix film, hogy mehet definíciónak a szótárba. 90-es évek vibeot kerestem, nem találtam.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
mostanában ami nézhető netflixes film az Against The Ice volt, de az se váltotta meg a világot.
ezt az Adam projectet is végülis 1x meg lehet nézni, de már nem is emkékszek rá.
ezt az Adam projectet is végülis 1x meg lehet nézni, de már nem is emkékszek rá.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Hát ez valami istentelen pocsék film volt Remy Hogy Ryan Reynoldsot hány filmmel képesek még ugyanabban a szerepben eladni, az nagy kérdőjel. De konvergál a végtelenhez. Annyira tipikus bugyuta netflix film, hogy mehet definíciónak a szótárba. 90-es évek vibeot kerestem, nem találtam.Remy írta: AZ ADAM-PROJEKT: Hát ez most óriási kellemes meglepetés volt Reynoldstól! Az a tipikus családi mozi, amire nem tudsz rossz szót szólni. Nem vált meg világot, de élvezed, elvagy vele, akár a jövőben újrázni is tudod. Több ilyet! 90-es évek feeling.
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Cicanéni sorozat pletykákat is hallottam, de az még nagyon kezdetleges.P. Krisz írta:Már a film bemutatója előtt elkezdték építeni a Battinson-verzumot.Nekem nem hiányozna folytatás most egy darabig. Nem akarok univerzum építést látni a DC-től, úgyis elkúrják
Pingvin sorozat, Gordon sorozat.
A Gordon sorozat kukázva lett, de lesz helyette Arkham Asylum sorozat.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
- P. Krisz
Már a film bemutatója előtt elkezdték építeni a Battinson-verzumot.Nekem nem hiányozna folytatás most egy darabig. Nem akarok univerzum építést látni a DC-től, úgyis elkúrják
Pingvin sorozat, Gordon sorozat.
A Gordon sorozat kukázva lett, de lesz helyette Arkham Asylum sorozat.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- h3x0r
Valahol érzed, hogy baj van egy sorozattal, amikor a fényképezést kell kiemelni. Persze, van egy érdekes hangulata a zenékkel, a fényképezéssel ennek az egész drogos témának. Viszont se történetileg, se érzelmi szinten nem történik benne semmi, amire felkapnám a fejem. Sőt, részről részre gyengébb volt az első évad. (Eddig az új évad se győzött meg) Persze a témája miatt fel van kapva.Berti írta:És meg is lenne egy tucatsorozat receptjehehetheoriginal írta: Leszarom en de legalabb csinos lenne
Az Euphoria nagyon összeszedett sorozat, ami kurva jól van fényképezve.
Zendaya pedig Emmy szinten játszik benne.
És meg is lenne egy tucatsorozat receptjehehetheoriginal írta: Leszarom en de legalabb csinos lenne
Az Euphoria nagyon összeszedett sorozat, ami kurva jól van fényképezve.
Zendaya pedig Emmy szinten játszik benne.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
hehetheoriginal írta: Ez a zendaja az euphoriaban konstans drogmamorban fetreng, barki eljatssza, mindenki jatszott el fullbebaszott alkoholistat gyerekkent, nem nagy kunszt.
Jolvan akkor
Nalad minden olyan kibaszott egyszeru azt szeretem.
Cristiano Ronaldo ❼
Danke Toni
Zinedine Zidane
Danke Toni
Zinedine Zidane
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Ez a zendaja az euphoriaban konstans drogmamorban fetreng, barki eljatssza, mindenki jatszott el fullbebaszott alkoholistat gyerekkent, nem nagy kunszt.
thereisonly1ronaldo