OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 16., szerda 10:37

Nekem van pár ami bejött és olcsóbb mint a Samsung: A honor 7-8 meg a huawei p9. Illetve ott van még a iphone se/6. A 7 nekem nem érné meg, túl drága.

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. november 16., szerda 10:35

Norbii írta:úgy értem hogy a gorilla glasst hagyják ki rendre, aztán ha taknyol a telefon fél centiről akkor viheted is szervizbe. az meg hogy egy telefon amoledet v ipst kap...tök mindegy.
a samsung kisporolja a gorlillaglasst? ez nekem uj.

kapcsold le a lampat este toksotetben es nezd meg az amoled feketejet es nezd meg az ipst. rengeteg hasznos funkcio van ami az amoled feketeje miatt nem fogyaszt szinte semmit.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. november 16., szerda 10:31

Norbii írta:vegyen samsungot, lgt, sonyt, az akinek két anyja van. Alcatel, Xiaomi, Huaweii (Honor), veri minőségben és árérték arányban is a túlhypeolt márkákat.
Samsung is már csak a nevéből él. iszonyatosan túlárazott, fos kijelzővel megáldott hulladék és még sokszor a fém hátlapot is kispórolják..mert hát minek az.
Ez így van. Teljesen jók az olcsóbb, kínai márkák is. Huawei kokréten a legnagyobb mobilkomunikációs cég lett mára.
BBeno írta:amoled qhd kijelzo miota fos?
Maga a technológia nem az, de a Samsung szeret cselezni, és költséget spórolni. Főleg az anyaghasználatnál. Cégi tabletokat sorban küldöm vissza a szervizbe pár hónap használat után, 80%-ban a kijelzővel vannak a gondok.

Az alma jó telefon, jó HW és SW. Viszont vannak ott is idegesítő apróságok, mint pl. az üzemidő.
És még midnig túlárazott picit, habár egy-két andoridos gyártó is már prémium márkának képzeli magát.
Kell venni egy 250-300 €-s Huaweit (az igényesebbek elmehetnek 400-ig is) és mindenki elégedett lesz.
Merci Zizou!

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. november 16., szerda 10:31

en utoljara 2012ben hasznaltam almat de akkor meg ugy volt hogy egy csengohangot ha akartam betenni itunesszal kellett megvagni 30mp ala. kulon fajlformatum mert o mp3at nem hajlando elfogadni. de azt is atkellett formazni egy 3. feleformatumma es ugy feltolteni. emlekeim szerint ami nem beats audio azzal nem hajlando btn kommunikalni. lehet mar ez is valtozott de nem hiszem hogy barmi kulso hangszorot felismerne.

itt meg kimondtad hogy sok program van. na ezaz. androidnak egy windows inzezo kell. es ugy matatok a fajlok kozott ahogy akarok. nem tudom alman van e fejlesztoi felulet bekapcsolasa pl. erre sem emlekszem. engem ezek mind zavartak. ezek nekem korlatok voltak. ott volt a kezemben egy 100k feletti telo es nem csinalhattam vele akarmit.

azt meg egy szoval nem irtam hogy aproba kerul az android.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BBeno 2016. november 16., szerda 10:32-kor.

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

VAR<3

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 16., szerda 10:29

Realista24 írta:
rashidm írta:Májusban már kedvezményesen tudok telefont cserélni a t-mobile-nál. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek apple vagy android?

Androidom volt (gyengébb hardvere volt igaz), azután váltottam windows-ra mert olvastam hogy kis túlzással "hülyebiztos". Amíg nem ment rá a telóra win10, addig számomra hibátlan volt. Ráment és kuka az egész teló. Szóval most váltanék majd ismét.
Androidon belül szűkíts, mert az Apple-vel ellentétben elég nagy a kínálat. Mondjuk én az almát ajánlom.
Pl. Huawei p9. Részletre veszem majd úgyis, 5500-t fizetek a havidíjért, plusz 6-8k még jöhet a részletre (nagyon max havi 10k). Samsungot nem veszek, sose jöttek be. A P9-n kívül most már nem ugrik be. A telefon árát kb ilyen 150-200k közöttre tenném nagyon max. A honor se rossz a tesztek alapján.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rashidm 2016. november 16., szerda 10:32-kor.

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. november 16., szerda 10:24

úgy értem hogy a gorilla glasst hagyják ki rendre, aztán ha taknyol a telefon fél centiről akkor viheted is szervizbe. az meg hogy egy telefon amoledet v ipst kap...tök mindegy.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 16., szerda 10:22

BBeno írta:az is fontos hogy az iphone kekfoga nem kommunikal akarmivel. barmit akarsz csinalni mar a pcn kell lennie az itunesnak. vagy hasznalod a konnyebb itoolst de az is igenyli az itunest. jb kell ha ingyen akarsz fizetos progit. ha szereted a lekorlatozast akkor az alma tokeletes valasztas. ettol fuggetlenul persze kapsz egy olyan hardwaret ami 3 evig panaszmentes. sw szinten is legalabb addig. viszont minden kiegeszito hozza aranyarban van akarcsak a telo.
Elég régóta almázok, de hogy be lennék korlátozva... :roll:
Egy csúcs Samsung meg valóban apróba kerül az almához képest...ja nem.
Az itunes-os rész is hülyeség, számos más programmal is kommunikál a telóm, plusz nehogy azt írd már, hogy egy sima képlementéshez kell itunes, mert lefosom a falat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. november 16., szerda 10:21

amoled qhd kijelzo miota fos?

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

VAR<3

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. november 16., szerda 10:18

vegyen samsungot, lgt, sonyt, az akinek két anyja van. Alcatel, Xiaomi, Huaweii (Honor), veri minőségben és árérték arányban is a túlhypeolt márkákat.
Samsung is már csak a nevéből él. iszonyatosan túlárazott, fos kijelzővel megáldott hulladék és még sokszor a fém hátlapot is kispórolják..mert hát minek az.

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. november 16., szerda 10:18

az is fontos hogy az iphone kekfoga nem kommunikal akarmivel. barmit akarsz csinalni mar a pcn kell lennie az itunesnak. vagy hasznalod a konnyebb itoolst de az is igenyli az itunest. jb kell ha ingyen akarsz fizetos progit. ha szereted a lekorlatozast akkor az alma tokeletes valasztas. ettol fuggetlenul persze kapsz egy olyan hardwaret ami 3 evig panaszmentes. sw szinten is legalabb addig. viszont minden kiegeszito hozza aranyarban van akarcsak a telo.

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

VAR<3

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. november 16., szerda 10:16

rashidm írta:Májusban már kedvezményesen tudok telefont cserélni a t-mobile-nál. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek apple vagy android?

Androidom volt (gyengébb hardvere volt igaz), azután váltottam windows-ra mert olvastam hogy kis túlzással "hülyebiztos". Amíg nem ment rá a telóra win10, addig számomra hibátlan volt. Ráment és kuka az egész teló. Szóval most váltanék majd ismét.
Androidból csakis flagshipet. Max egy jobban eltalált középkategóriásat. De az ilyen low endet felejtsd el inkább. Ezek miatt nem szeretik sokan az Androidot.
Merci Zizou!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 16., szerda 10:13

Androidon belül szűkíts, mert az Apple-vel ellentétben elég nagy a kínálat. Mondjuk én az almát ajánlom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. november 16., szerda 10:07

Ha bejött a windows egyszerűsége, akkor én inkább az Apple-t mondanám.

Ha viszont szereted, hogy teljesen egyénire szabhatod a mobilt, illetve csábít, hogy a fizetős app-ok mehetnek jailbreak nélkül, akkor szerintem Android.

Egyébként nincs túl sok különbség egy csúcs Samsung,Sony,Htc,Lg féle android és a legújabb Iphone között.

Sokan úgy szidják az androidot, hogy egy 40 ezres droid után ülnek át egy 300 ezres almába.
Persze, hogy így sokkal jobb az apple :lol:
Tényleg nagyjából uazt tudják már ezek a telefonok, mind1iknek van egy kis előnye.
Van ahol jobb a kamera, van ami 1 mp-el gyorsabb, van ahol az akksi bírja tovább.

www.mobilarena.hu
Itt olvasgass, kb minden mobilról van teszt és összehasonlító teszt is sok.
ZIDANE

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 16., szerda 9:44

Májusban már kedvezményesen tudok telefont cserélni a t-mobile-nál. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek apple vagy android?

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 16., szerda 9:32

Nagyon keresett csak mindig ott kell lenni a szeren, viszont ha jó design es UX érzéked van akkor szupi. HTML-t és CSS-t Boostrappal 2-3 hét alatt napi tanulással profi szinten el lehet sajátítani szerintem.
Köszönöm szépen, akkor megerősítetted a tapasztalataim, meg az eddig hallottakat. Humán területről térnék át, úgyhogy pont ezért közelebb áll hozzám ez a user interface terület. A html, css, bootrstrap és a jquery az valóban gyorsan tanulható. JS alapfunkcióit is hamar felfogtam, csak az alkalmazása az már nem mindig megy gyorsan. Ezért is próbálok mindent alkalmazni, kipróbálgatni másképpen.

metalBOY

HozzászólásSzerző: metalBOY » 2016. november 15., kedd 20:42

Chris írta:
metalBOY írta:Én főállásban programozó vagyok.

Kezdjétek az alapokkal. El kell sajátítani a gondolkodásmódot Head Firstnek jó könyvei vannak.

Aztán milyen nyelvet szeretnétek.

Ha biztos munkát akartok akkor az Object-Oriented felé forduljatok. Itt a legegyszerűbb a C# vagy Java (Microrosft egyhamar biztos nem fog letűnni a térképről. Nem úgy mint egy pár web framework). A nagy cégek mind ezt használják, és mivel managed code elég egyszerű megtanulni.

Az alábbi oldalak is nagyon hasznosak a kedvencem a Pluralsight de a Lynda is jó bár azt már rég nem használom.

Könyveket könnyű netről beszerezni. De először valami egyszerűvel kell kezdeni. Nem győzöm hangsúlyozni a problémamegoldó készség, gondolkodás elsajátítása a legfontosabb.

Azuán döntsétek el mit szeretnétek: web front-end, web back-end, desktop, nagy business aplikációk fejlesztése, adatbázisok.

Nyugodtan írjatok ha tudok segítek. Még annyit rólam, hogy jelenleg .Net WPF aplikációkat fejlesztek, de dolgoztam már webbel, SQL-lel, valamint mobil app fejlesztéssel is.
Frontendben mennyire vannak lehetőségek (html, css, js, jquery, bootstrap, angularjs stb.). Én azért kezdtem ezzel, mert kezdőként ez volt a legegyszerűbb, legmegfoghatóbb. A js-t sokan lenézek a programozók közt úgy látom, de sokan meg a hosszú távú lehetőségei miatt állnak ki mellette.
Rengeteg lehetőség van, de nagyon hamar változnak a dolgok. Ha csak tisztán front-end. Ez a videó kiválóan szemlélteti. Sokat kell tanulni és változtatni, de ha lehorgonyozol egy vállalatnál nagyon sokáig el lehet lenni.

Vegyük az Angulart a 2-nek semmi köze nincs az 1-hez. A js egyszerű, de mivel nem object-oriented és scripted, nehéz bonyolultabb dolgot benne csinálni. A most menő back-end NodeJS tisztán javascript. A javascript-nek is sok változata van.

Nagyon keresett csak mindig ott kell lenni a szeren, viszont ha jó design es UX érzéked van akkor szupi. HTML-t és CSS-t Boostrappal 2-3 hét alatt napi tanulással profi szinten el lehet sajátítani szerintem.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. november 15., kedd 19:54

Sok-sok video a neten. Python, JS tok jo kezdesnek, melle html, css.
thenewboston szemelyes kedvenc, de tenyleg kurva sok video van, amit a felhasznalok jora ertekelnek, meg sokan latnak, azzal 95% hogy nem fogsz melle. Git, command line kezeles is nagyon fontos alapoknak. Codecademy sokaknak bejon, nekem nem. Nagyon kotott, jobban szeretem osztott kepernyoben nyomni youtuberol, utana meg par hasonlo peldaval begyakorolni, vagy esetleg probalkozni ha modositgatok mi tortenik.

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 15., kedd 19:11

metalBOY írta:Én főállásban programozó vagyok.

Kezdjétek az alapokkal. El kell sajátítani a gondolkodásmódot Head Firstnek jó könyvei vannak.

Ha biztos munkát akartok akkor az Object-Oriented felé forduljatok. Itt a legegyszerűbb a C# vagy Java (Microrosft egyhamar biztos nem fog letűnni a térképről. Nem úgy mint egy pár web framework). A nagy cégek mind ezt használják, és mivel managed code elég egyszerű megtanulni.

Az alábbi oldalak is nagyon hasznosak a kedvencem a Pluralsight de a Lynda is jó bár azt már rég nem használom.

Könyveket könnyű netről beszerezni. De először valami egyszerűvel kell kezdeni. Nem győzöm hangsúlyozni a problémamegoldó készség, gondolkodás elsajátítása a legfontosabb.

Azuán döntsétek el mit szeretnétek: web front-end, web back-end, desktop, nagy business aplikációk fejlesztése, adatbázisok.

Nyugodtan írjatok ha tudok segítek. Még annyit rólam, hogy jelenleg .Net WPF aplikációkat fejlesztek, de dolgoztam már webbel, SQL-lel, valamint mobil app fejlesztéssel is.
Frontendben mennyire vannak lehetőségek (html, css, js, jquery, bootstrap, angularjs stb.). Én azért kezdtem ezzel, mert kezdőként ez volt a legegyszerűbb, legmegfoghatóbb. A js-t sokan lenézek a programozók közt úgy látom, de sokan meg a hosszú távú lehetőségei miatt állnak ki mellette.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2016. november 15., kedd 19:05

nmate írta:
fiore írta:Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele?
Jelen.

BSc kozlekedesmernok diplomam van, nem igazan ajanlottak olyan munkat, amihez lett volna kedvem. Majd belevagtam a programozasba. Es kurva jo.
Terjednek el ezek a "nem-akkreditalt" programozo sulik, ha van affinitasod a programozashoz, tetszik maga a programozo kozosseg, es hajlando vagy arra, hogy a szabadidodet is ennek szenteld (kezdetekben leginkabb, kesobb inkabb csak egy reszet), akkor ajanlom. En alszok vagy 4-5 orat naponta most, de nem ugy kelek fel, hogy faszom megint valami fos vizsgara kell keszulni, hagyjatok mar a gecibe...szoval kiraly

ja es nem utolso sorban: $$$ :mrgreen: :mrgreen:
Nálam is ez a szituáció, mint Máténál.

2 diplomám van, öt évet fektettem anno bele, majd rajöttem, hogy a marketing nem az én világom. Nem volt gond a pénzzel, egyszerüen a közeg nem jött be. Plusz azt éreztem, hogy ha már újra kezdek mindent a nulláról(nekem volt egy ország váltás is szerelem miatt) akkor azt éreztem, hogy azzal szeretnék foglalkozni amiben igazán jó vagyok és úgy menjek be minden nap, hogy imádom a munkámat. Az elején rizikósnak éreztem, söt egy idö után örültségnek, de annyira motivált voltam, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy feladjam..illetve néha(ehhez jött természetesen a honvágy is, amikor meg éppen nem voltunk sínen az asszonnyal akkor pláne.. :) ). Most Európa egyik, Skandinávia legnagyobb bankjánál vagyok programozó. Èn is egy 1 éves képzéssel, kiegészítve egy fél éves gyakorlattal kezdtem. A gyakorlat, a személyiségem talán és az segített, hogy bíztak bennem. Meg nyilván ügyes is voltam...remélem. :)
Majd a gyakorlat után azonnal kaptam egy állás ajánlatot, majd négy éve ugyan annál a cégnél vagyok.

Nem tudom a storymmal tudtam-e segíteni, megerösíteni valamit. Èn mindig is hittem abban, hogy ha az ember dolgos, tesz a lehetöségért és azt keresi, akkor elöbb utóbb ez kifizetödik. Persze sokszor választhatja az ember a könnyebb utat ilyen vagy olyan formában, de az nem biztos, hogy célra vezet. Neked kell érezni és eltökéltnek kell lenni.

metalBOY

HozzászólásSzerző: metalBOY » 2016. november 15., kedd 17:19

Én főállásban programozó vagyok.

Vissza: