ikarus93 írta:Azokat kérdezném elsősorban akik vidékről költöztek fel Pestre Szobába/Albérletbe.
Mennyi kezdő tőke kell ahhoz hogy fel tudjak költözni?
Igényem az annyi, hogy legyen kajám minden nap.
Napi 1500-ból megvan a kaja, ha tudsz főzni és előre bevásárolni akkor nyilván olcsóbb.
Az albi húzós, célszerű összeköltöznöd valakivel, szobát lehet havi 30-ért (rezsivel) bérelni ha kitartóan keresel, bár szerencse kell hozzá, ennél inkább több szokott lenni, nekem havi 40-ből jön ki, + kaja havi 30 ezerből megvan, így 70-et költök +/- pár ezer.
Ha beköltözöl valahova, akkor 1 vagy 2 havi kauciót ki kell perkálni szerződéskötésnél, ezzel is kalkulálni kell.
Pesten az utazás diákként havonta 3500-ba fáj, annyi a havi bérlet. Ha haza is szeretnél járni minden hétvégén, akkor arra is gondolni kell, jobban megéri a távolsági bérlet, és attól függően hány km-re laksz, az is kerül párezer Ft-ba.
Felköltözést ugye az albi kauciója drágítja meg, én azt mondanám hogy a kaucióhoz hozzájön kb. 80ezer Ft, és akkor az első hónap annyiból van meg. Spórolni kaján lehet, a bliccelést nem nagyon ajánlanám, szerintem nem éri meg, bár anno jómagam is űztem azt a sportot.